.

Sabtu, 22 November 2008

ANWAR LANCAR KEMPEN ANTI-ISA AHAD INI – Malaysia Kini


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan melancarkan kempen mansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) Ahad ini.

Majlis pelancaran tersebut akan berlangsung di Dataran Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Pandan Indah pada jam 9 malam.

Kempen tersebut adalah anjuran Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) bagi mendesak kerajaan memansuhkan akta tersebut serta membebaskan semua tahanan ISA tanpa syarat.

Acara kemuncaknya adalah perhimpunan besar-besaran di Kuala Lumpur Mac tahun depan.

Menurut Pengerusi GMI, Syed Ibrahim Syed Noh, selain Anwar, pemimpin parti anggota Pakatan Rakyat yang lain juga akan berucap di majlis tersebut.


GMI: PERHIMPUNAN DI MPAJ AKAN DI TERUSKAN – Malaysia Kini

Pelancaran Kempen Mansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) Ahad ini akan tetap diteruskan walaupun gagal mendapat permit polis, kata penganjurnya, Gerakan Mansuhkan ISA (GMI).

Pengerusinya, Syed Ibrahim Syed Noh berkata, GMI kesal kerana pihaknya telah membuat "permohonan dengan baik" untuk mendapatkan permit bagi program tersebut.

"Kita akan teruskan (program tersebut). Permit ini untuk maklumkan sahaja. Polis tidak patut halang," katanya kepada Malaysiakini petang ini.

BPR BUKA 82 FAIL SIASAT KES RASUH POLITIK WANG – berita hairan

MELAKA: Badan Pencegah Rasuah (BPR) membuka 82 kertas siasatan daripada 280 aduan rasuah, politik wang dan salah guna kuasa MEMBABITKAN SEMUA PARTI POLITIK, kata Ketua Pengarahnya, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan.

Katanya, 82 daripada keseluruhan aduan itu mempunyai asas kukuh untuk disiasat lebih lanjut, manakala selebihnya diserahkan kepada parti berkaitan menerusi jawatankuasa lembaga disiplin masing-masing.

kah kah kah… MEMBABITKAN SEMUA PARTI POLITIK?.... PELIK PELIK PELIK kah kah kah…

kah kah kah….biar betul…. berapa banyak parti politik yang guna rasuah ?.... kah kah kah…

kah kah kah… boleh percaya ketua pengarah bpr ni…. betul ke nak sisasat…. kah kah kah kah

kah kah kah…. nak sebut nama parti politik yang rasuah pun tak berani…. kah kah kah

kah kah kah… parti mana yang rasuah agaknya? … parti santan… parti tupperware…kah kah

kah kah...birthday parti…. parti bueh…. kah kah kah…. sapa dapat teka?.... kah kah kah

woit….janganlaaa nak tipu melayu…. cukuplaaa… hentikanlaaa…. dah lima puluh tahun bodohkan melayu…. dah banyak melayu bodoh… cukuplaaaa… bagilaa melayu befikir…kah kah kah

BERITA MUNKEE NGOOOK

Mengenai dakwaan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam bahawa Guan Eng sepatutnya menyedari mengenai garis panduan UNESCO yang kini boleh menjejaskan pengisytiharan Georgetown sebagai Tapak Warisan Dunia, Guan Eng berkata, perkataan yang digunakan Mohd. Ali tidak boleh dipercayai.

Mohd. Ali pernah berkata, bahawa Shah Rukh Khan akan ke Melaka pada 29 November untuk menerima anugerah negeri yang membawa gelaran Datuk tetapi dibatalkan.

Ini menunjukkan bahawa Mohd. Ali tidak tahu apa yang dikatakan dan tidak menyatakan apa yang dimaksudkan,” kata beliau.

kah kah kah…. kah kah kah…. nampak besarnya ngoook munkee ini….kah kah kah…

satu delegasi kerajaan melaka akan pergi ke bombay untuk memberikan datuk kepada shah rukh khan…. kah kah kah…

kah kah kah…. delegasi ini akan memurtabak melaka… kah kah kah….

kah kah kah…. tery mari putey wei… punde munco… punde muncu… kah kah kah