.

Ahad, 23 Mac 2014

JANGAN BUAT SILAP



JANGAN SILAP
ramai yang tersilap
ini bukan kumpulan  belia
ini bukan
boria sungai pinang
kah kah kah



-------

JANJI DARI TIM BILIK





          
INI LAH WAWI

JANJI BILIK SULIT
kalau wawi tak menang
tim bilik sulit
akan terus menetap 
di uk


KAH KAH KAH

nota
selamat tinggal mandeep
tolong bersihkan opis

--

TUKAR TIUB DAN KANG KONG






TUKAR TIUB
BAWA KANG KONG

SPR nasihat

 penyokong tidak

 bawa kangkung, kelapa ke pusat mengundi

---------

SPR MENIPU PILIHANRAYA








KOMENTAR TUKAR TIUB
satu lagi bukti
bahawa spr ini adalah alat
alat kepada united malays national organisation

dulu semasa prk lunas
tak boleh tunjuk gambar anwar
tak boleh tunjuk gambar wan azizah
lanchow laaa

sejuta turun jalan raya
bagi gempaq spr ini
baru  mereka sedar
dah lama sangat 
 rakyat malaysia
kena buli 
dah lebih 50 tahuan

pakatan rakyat dapat 52% undi rakyat
pakatan rakyat patut memerentah 
tapi spr menjalankan penipuan

masanya telah sampai
untuk reformasi  2.0

bersedia

SPR nasihat penyokong tidak bawa kangkung, kelapa ke pusat mengundi

Penyokong parti politik yang bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang dinasihatkan untuk tidak membawa sayur kangkung dan buah kelapa ke mana-mana 15 pusat pengundian, kata Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Abdul Aziz Yusof.
Aziz pada sidang media selepas melawat pusat pengundian di Sekolah Kebangsaan Seri Sekamat di Kajang berkata, beliau menerima laporan penyokong parti politik membawa sayuran berkenaan dalam jumlah yang banyak ke pusat mengundi.

PERGI LANCHOW LAH
pasal apa tak boleh
kah kah kah
--------

LAGI GEROMBOLAN MENIPU




KUALA LUMPUR 23 Mac - Warga China Liu Guiqui, ibu kepada Li Le, penumpang pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang sejak 8 Mac lepas, menyangkal laporan kononnya beliau dilayan buruk oleh polis semasa... 14:50:26

SEPANG 22 Mac - Kementerian Luar akan bekerjasama dengan pihak berkuasa negara China bagi menyiasat beberapa ketegangan yang berlaku ketika sesi penerangan kepada ahli keluarga penumpang pesawat Malaysia

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... LAAAA... NK MENIPU LAGI... kah kah kah..

kah kah kah..CUKUP LAAAA... SATU DUNIA TAHU... kah kah kah..

kah kah kah... TV DUNIA TUNJUK LIVE... kah kah kah..

kah kah kah.. DI BEJING PUN KELAM KABUT... kah kah kah

GASAK SAMPAI TERBURAI

KAH KAH KAH
----------

HILANG DI CELAH KANG KANG




Anwar selar ‘perdana menteri hilang’, mahu pihak berkelayakan teraju krisis MH370

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata kakitangan dan pemimpin kerajaan yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) pesawat Malaysia Airlines (MH370) wajar diberikan pujian namun mempersoalkan keengganan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bersuara setelah lebih dua minggu pesawat dilapor hilang sejak 8 Mac lalu. 

HILANG?
hilang  ke mana?
kan rosmah banyak bomoh
minta tolonglaaa

kah kah kah


--------

SIAPA BAKAL MB SELANGOR




SILA BUAT PILIHAN
antara dua perempuan ini
siapakah lebih layak
untuk jadi 
menteri besar selangor


SIAPA
BAKAL MB SELANGOR
-------

BERITA DARI MANCHESTER





BERITA DARI LONDON
kelmarin pagi tim bilik sulit gerak ke manchester
naik bas dari victoria 
5 jam dlam bas

distesen bas manchester
ada anak pelajar manchesrer sambut
terus gi makan
restoran china malaysia
kat china town
wow - enak lagi pun lapar sejuk

KE UNIVERSITI
dari china town naik tekki ke univeristi manchester
salah satu universiti tertua di uk
kami di bangunan persatuan pelajar
wow - ingat kembali pmum/umsu

terus pasang panggung
dan lihat siapa yang datang
dua tiga anak mahasiswa dah ada tunngu
nampaknya ramai dah tahu bilik sulit

kami susun meja 
pasang lampu dan bersedia
jam 5 kami ada forum
dipengerusikan oleh seoarng doktor  dari johor

adam ada;i ceroat hal anak muda dan pelajar
tukat tiub saperti biasa menghasut
untuk jatuhkan united malays national organisation
cakap macam ni tak pernah di dengar oleh pelajar luar negara

ooo lupa nak cakap- dewan penuh
entah dari mana  anak anak muda ni datang

jam 6:30 berhenti

GIG ROCK BAND
nasib tak baik setengah jalan forum
ada rock band buat gig
tak gangu tpi terdengar juga

BEHENTI REHAT
kami henti jam 6.35 minum dan sembang sembang
jam 7 bilik sulit buka panggung

ha ha ha - tertiba gig senyap sepi
macam kami telah buat janji
untuk mereka senyap
selama 1 jam dewan senyap dengan biik sulit
inilaah bukan panngung pertama di uk

APA MACAM SAMBUTAN
tak leh nak cakap
tension hebat
semua senyap
lepas tu dua tiga anak mahasiswa kata
'too intense'
wow - ini macam komen dari  majalah time out

penganjut gumbira
gwa - kah kah kah

DI LUAR
hujan renyai
hujung mingu
anak muda makin ramai datang  
gig bersambung kembali

JUMPA OLD BOY
dari pejabat pelajar kami
pulang ke rumah tumpangan
kemudian pergi cari makan
menuju ke  restoran old boy

ini old boy lama
nak buat macam nana
sama sama old boy

satu ketika dulu sama sama
berkonsert di mcoba
pernah mengarahkan old boy ini
lama dulu tapi kini si old boy jadi mat saleh
semua keluarga pindah ke manchester
politik memaksa mereka pindah

pada satu masa  ada satu old boy nak jadi pm
kami sama sama bereformasi
ni sejarah 

MAKAN DI RESTORAN RAJA PETRA
kami makan dengan enak
kami lapan orang
termasuk juga  dua orang
warga malaysia yang baik hati
mereklaaa yang pandu kami
tanpa mereka kami pasti sesat
menggigil sejuk dalam pekan yang kami tak tahu ini

gwa pernah sampai sini lama dulu
ada kongress mahasiswa
tapi ini lama
masih ingat lagi dengan muzium dalam universiti
gwa tengok mummi dari mesir

makan malam kami di bayar
oleh oleh boy
terima kaseh

APA RAJA PETRA
 CERITA DENGAN GWA
lu tak boleh tahu
itu rahsia dua old boy
kah kah kah

TIM BILIK SULIT
sini baru jam 7;00 pagi
semua masih tidoo
malam tadi gwa tidoo awal
untuk bangun pagi

jam 11;00 nanti
kami akan bersedia untuk
melihat manchester
naaaa... yang gila bila
tahulaaa mana depa nak pegi
gwa?
ingat ingat lupa - ada awek ke dari kota ini dulu
kah kah kah

PULANG KE LONDON
jam 6;00 nanti 
kami akn pulang ke london
esok seni - gila sibuk
gwa ada dateline dengan suara keadilan

ada pertemuan dengan ahli parlimen
ada pertemuan dengan amnesty international
ada pertemuan dengan jabatan luar negara
kah kah kah
tak sangka foreign office juga nak tahu
tentang bilik sulit
atau nak tahu politik malaysia

akan disambung...



-------