Sabtu, 21 Januari 2012

PELIK ORANG BERNAMA AZIZAN
INI PUN AZIZN JUGA
NOTA:
anak muda yang tak tahu sapa azizan ini
sila buat soal selidik
sila tanya lebai google
pasti akan bertemu
dan berkenalan dengan malaoan ini

sila buat perbandingan
dengan orang yangb bernama azizan!


MB KEDAH DIBIDAS CARA TANGANI ISU KUIN5 - mkini

Sekumpulan mahasiswa membidas kenyataan Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak yang bertegas mahu meneruskan penggunaan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) khususnya di Kolej Universiti Insaniah (KUIN) - institut pengajian di bawah kerajaan negeri.

Malah, Presiden Majlis Perwakilan Mahasiswa Nasional (MPMN), Mohd Syahid Mohd Zaini menyifatkan Azizan yang juga pesuruhjaya PAS Kedah itu sebagai 'ego' dalam menangani isu berkaitan mahasiswa, termasuk hukuman terhadap lima mahasiswa KUIN.

"Sepatutnya (Datuk Seri) Azizan selaku orang yang paling berkuasa di KUIN perlulah menggunakan budibicara dengan cara berbincang dan fahami isu dengan baik serta selesaikan masalah dengan bijaksana," katanya Mohd Syahid.

MPMN adalah gabungan majlis perwakilan mahasiswa di institut pengajian tinggi awam dan swasta di negera ini.

Mohd Syahid mengulas kenyataan Azizan yang dilapor menegaskan AUKU tetap dikenakan terhadap mahasiswa KUIN yang melakukan kesalahan. Menurut Azizan, penggantungan lima mahasiwa KUIN tahun lalu dibuat mengikut peruntukan di bawah kesalahan AUKU dan pengurusan pusat pengajian tinggi itu membuat keputusan berdasarkan undang-undang sedia ada.

Pada Mei lalu, lima mahasiswa KUIN itu digantung pengajian kerana dituduh menyertai demonstrasi, memberikan ucapan di hadapan orang ramai menggunakan pembesar suara di sudut pidato dan mengadakan sidang akhbar berhubung bantahan pembukaan Sekolah Insan Bestari yang menggunakan bangunan tahfiz.

KAH KAH KAH
KAH KAH AKH
KAH AKH AKH


woit... NAK JUMPA MB NI KENA CARI PADANG GOLF.... kah kah kah...

kah kah kah... MB INI ADALAH PEMAIN GOLF YANG AGAK PANTAS DI ALOR STAR.... kah kah kah..

NOTA:
sedarlah wahai anak muda
wahai pelajar
wahai mahasiswa
jangan terpengaruh dengan janggut
jangan terpengaruh dengan jubah
dengar betul betul
kalau ada permimpin dari pakatan

yang berkata : KAMI INGIN MENGGANTIKAN GEROMBOLAN....ini lah hasilnya
betul betul menggantikan gerombolan
kah kah kah
kah kah kahINI TUNTUTAN KITA


PADAN MUKA SAIFOOL - JUBUR KOYAK!KESIAN - DAH JADI SELIPAR


NOTA:
sudah jadi selipar ialah satu perumpamaan
ertinya: sudah pakai terus dibuang
kah kah kah


SAIFUL PERCAYA PEGUAM KEMUKA RAYUAN
- berita hairan

KUALA LUMPUR: Keluarga bekas pembantu peribadi Anwar Ibrahim, Mohd Saiful Bukhari Azlan masih menaruh harapan dan kepercayaan, Peguam Negara akan mengemukakan rayuan berhubung keputusan Mahkamah Tinggi membebaskan ketua pembangkang itu daripada tuduhan meliwatnya.

Bapa Mohd Saiful, Azlan Mohd Lazim, berkata beliau bimbang memandangkan sehingga kini pihaknya belum menerima maklumat daripada Pejabat Peguam Negara sama ada akan membuat rayuan atau tidak.

“Kami tetap bersabar dan menunggu apa juga keputusan Peguam Negara sebelum memutuskan tindakan susulan.

“Kami mahu rayuan dikemukakan di Mahkamah Rayuan demi keadilan dan hak anak saya,” katanya di sini, semalam.

Pada 9 Januari lalu, Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, membuat keputusan melepas dan membebaskan Anwar daripada tuduhan meliwat Mohd Saiful, empat tahun lalu, selepas mendapati tiada bukti kukuh untuk menyokong keterangan Mohd Saiful.

Beliau berkata, anaknya kini tenang dan berharap Peguam Negara mengemukakan rayuan untuk mengembalikan maruahnya dan keluarga.

“Sebagai bapa, saya sedikit risau memandangkan tiada perkembangan baru dengan masa terus berlalu dan tempoh merayu semakin suntuk.
“Kami baru kali ini meminta untuk memfailkan rayuan, sedangkan Anwar suah membuat puluhan rayuan bagi menangguhkan kes berkenaan,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Pendakwa Raya Noorin Badaruddin yang terbabit dalam kes liwat Anwar, berkata pihak pendakwaan ada 14 hari untuk memfailkan rayuan dan tempoh itu akan berakhir pada 25 Januari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KALAU TAK ADA RAYUAN MAKAN TERBUKTI KES INI KONSPIRASI...kah kah kah..

kah kah kah..KALAU TAK ADA RAYUAN JELAS INI RANCANGAN JAHAT YANG GAGAL... kah kah kah...

kah kah kah...PELIK...KALAU JUBUR KOYAK... KENAPA TAK RAYU.... kah kah kah..

kah kah kah...KES SISWA DEMO PUN PEGUAM NEGARA RAYU.... kah kah kah