.

Ahad, 19 Februari 2017

LAPORAN DANA BAKTI VAN DAPUR JALANAN



KUTIPAN


BERTAMBAH


RM3,100


TERIMA 


KASEH


SAPA DRIBER
Dapat van tu karanggg..Mau tau sepa driver eh..JGN mcm driver JAWI nanti perangai..Pukul 4 pagi bawak aweekssss Ronda Ronda danau kota...Bikin habis minyak Dan Bikin sakeeeet matoooooo....heheehe on LAPORAN KUTIPAN DANA BAKTI VAN DJKL
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 2/19/17

JUAL AIR MACAM USTAZ BUAT
Susah sgt DJKL nak dapat 1700. Apa kata DJKL tarik sekor ustaz .. nyamar uztas pon bolih, beli air mineral botol kecik .. alah 50 sen je .. kasik doa itu air jual air ni 4.50 atsu 5.00 sebotol. Atau pun buat kotak itam sebesar anak gajah, bagi depa tawaf .. hantam 1500 sekor. Gwa cakap, keretapi pon DJKL boleh beli. on LAPORAN KUTIPAN DANA BAKTI VAN DJKL
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 2/19/17

YB TAK HULUR KE?
bro..yb2 tak hulur ke?? on LAPORAN DERMA BAKTI VAN DAPUR JALANAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17


DAPUR 

JALANAN

KUMPUL 

DANA NAK

BELI VAN

MEMINTA BANTU

DERMAWAN


Dana bakti Van Dapur Jalanan KL 2017
1. Setelah saban minggu, semenjak dari awal operasi tim DJKL kami sering menghadapi masalah logistic untuk urusan-urasan mingguan DJKL. Kini kami merasakan keperluan untuk kami memiliki pengangkutan  sendiri bagi melicinkan lagi urusan mingguan DJKL. 

2.  Banyak program-program lain yang sedang berjalan dan sedang dirancang. Antaranya seperti projek kelas tuisyen bersama anak masyarakat temuan di SK Bukit Lanjan iaitu kelas Jati, yang turut memerlukan bantuan pengangkutan untuk menggerakkan sukarelawan & melincinkan operasi kelas Tuisyen. 

3. Dari 11 februari hingga 30 April 2017. Durasi 79 hari kempen. Kami mensasarkan Van second hand (Jenama Hiace) dengan anggaran jumlah RM 50k untuk dikumpul. 
  
4. Setiap sumbangan untuk setiap pakej akan disertakan cenderamata seperti yang tertera dalam poster.

5. Transaksi hendaklah dilakukan melalui akaun bank rasmi DJKL – 
CIMB: SPKL collective  
Akaun: 800 172 7849

6. Emailkan bukti transaksi (resit) ke editorial.djkl@gmail.com berserta details NAMA PENUH, NO TELEFON, ALAMAT SURAT MENYURAT atau details ini boleh diisi di Google Forms #danaBakti 

https://docs.google.com/forms/d/1dg1FsBbo3li_3VwRiYt3Yc_IvAiu3hucGC19IlZWeR8/

7. Anda juga boleh membuat pendanaan terus dengan cara berjumpa kami setiap ahad dari jam 2 petang hingga 7 malam di Bangsar atau di Jalan Panggung. Menyumbang pada hari itu & terus boleh bantu sumbang tenaga.

8. Jika ada sebarang pertanyaan mengenai kempen ini boleh hubungi number tak rasmi kami – 0197982869 (sidikin) atau 0192671285 (ezzuandi) atau email ke editorial.djkl@gmail.com 

9. Banyak yang sedang dirancang, banyak yang sedang diatur. Van ini akan menjadi sebahagian dari gerak kerja utama kami nanti. Sokongan dari anak semua bangsa amat kami harapkan!

MENGGEMBLENG ANAK MUDA UNTUK MALAYSIA YANG CERAH

DAPUR JALANAN KUALA LUMPUR
15 FEBRUARI 2017


--------------------------

SANDIWARA DAILOK LAMA






SANDIWARA

DITERUSKAN

INI DAILOK

LAMA NAK 

RAKYAT LUPA 

KES NAJIB

'Seleweng dana rakyat, jangan harap boleh lari'
BALING - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bertegas untuk mengambil tindakan terhadap pihak yang menyeleweng peruntukan disalurkan kerajaan kepada rakyat.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tuan Haji Dzulkifli Ahmad berkata, mereka terlibat tidak sesekali terlepas daripada siasatan serta tangkapan SPRM.

Menurutnya, negara dan negeri perlu dipastikan ditadbir mengikut proses undang-undang tanpa adanya gejala rasuah dan salah guna kuasa. 


WOIT

JANGAN TIPU

BANI MELAYU

KES NAJIB

BILA NAK BUKA

KES 1MDB

JANGAN BUAT2

TAK NAMPAK

SANDIWARA

SANA SINI

TAK HABIS2

TAPI SEMUA

KOSONG



--------------

HARI INI JAI DAN EZI MASUK UNIVERSITI





JAI & EZI

MASUK 

UNIVERSITI

MENDAFTAR

PEREKSA KESEHATAN

MISI LIHAT SELIDIK

 SUAI KENAL

JUMPA PENSYARAH

MENRIMA KULIAH

TAKUT PEREKSA

KAWAN FAKULTI

 PELAJAR SENIOR

KULIAH SUKAN

MERANCANG DEMO

MENGHASUT PELAJAR


CARI AWEK

PEMINAT JAI

LAGI PEMINAT JAI

LAGI PEMINAT JAI
 

KONVO

SELAMAT TINGGAL UNIVERSITI


KEPANASAN SESAK NAFAS

 MASUK KE SUNGAI


EZI JUMPA RAKIT ORANG ASAL


NOTA:
DOGATHON UPM
jai masih tak top
melepak letih
kerana kepanasan
tengok esok macam mana
kalau tak sehat
jumpa doktor



----------------

SENDAT LIPAT CALAT




KETAT SENDAT LIPAT CHALAT
Ibnu Mas’ud dan Ibnu Abbas berkata: “(bersenang-senang dalam kesibukan) aetinya mereka sibuk memecahkan keperawanan bidadari.” Muqotil berkata: (bersenang-senang dalam kesibukan) mereka sibuk memecahkan keperawanan bidadari sampai lupa dengan penghuni neraka, sehingga mereka tidak ingat dan tidak memperhatikan mereka.” 
Dan penghuni syurga diberi kekuatan 100 kali lipat kekuatan laki-laki didunia. Sebagaimana sabda Nabi yang artinya: “Orang-orang yang beriman di surga diberi kekuatan demikian-demikian dalam berjima’. Para sahabat bertanya: Ya Rasulallah, apakah ia bisa melakukan hal itu (jima’)? Beliau bersabda: Ia diberi kekuatan seratus orang.” (HR. at-Tirmidzi.hadits hasan shahih dalam Sahih Sunan at-Tirmidzi ) 
Tentang keindahan fizikalnya tidak dapat dibayangkan lagi kerana terlalu indahnya sampai terlihat sumsum betis dari belakang dagingnya. Dalam satu riwayat dijelaskan : “Rombongan yang pertama kali masuk syurga dalam bentuk rembulan di malam purnama, dan rombongan on VALET- BIDADARI
Anonymous
on 2/19/17

KAHAK PUN TARAAK
Mereka (bidadari) adalah makhluk yang disucikan oleh Allah yang tidak pernah mengeluarkan kotoran dan belum pernah disentuh oleh siapapun juga. Ibnu Mas’ud dan Ibnu Abbas berkata: “(istri-istri syurga) mereka tidak haid, tidak mengeluarkan hadats (kencing dan kotoran) dan tidak pula mengeluarkan hingus dan kahak. 
Mujahid berkata: “Mereka tidak kencing dan tidak buang kotoran besar, tidak mengeluarkan mazi dan mani, tidak meludah, tidak mengeluarkan hingus dan tidak pula melahirkan.” Dalam Al-Qur’an dijelaskan : “Katakanlah, inginkah aku khabarkan kepadamu apa yang lebih baik dari yang demikian itu?” untuk orang-orang yang bertakwa (kepada Allah), pada sisi Tuhan mereka ada syurga yang mengalir dibawahnya sungai-sungai, mereka kekal didalamnya. dan (mereka dikaruniai) istri-istri yang disucikan.”(al-Imran:15)
 Orang-orang yang beriman di dalam syurga bersenang-senang dengan istri-istri mereka sampai lupa dengan lupa dengan penderitaan yang pernah mereka alami didunia dan penderitaan on VALET- BIDADARI
Anonymous
on 2/19/17









-----------------

LU PUNYA CELITA MUTUT KE?





LU PUNYA MUTUT KE
Tuan Tukar Tiub, lu munya story bidadari ada botol kah? Ini gua munya kawan ada kasi whatsapp share ini munya story masal bidadari oh. Ini part 1 onli. Manyak panjang oh. Lu munya komen tak bolih accept oh. 

Tapi ah... Lu olang islam manyak ingat sama itu tiu munya pasal lepas mati oh, ya kah? Gua pos man onli... GAMBARAN BIDADARI SYURGA 
Bidadari Syurga adalah makhluk syurga yang diciptakan Allah secara serta merta tanpa proses tumbesaran, diciptakan dari titisan air hujan dari awan yang ada diatas Arasy, dalam sebuah riwayat hadis dijelaskan : Bahwasanya segumpal awan menurunkan hujan dari bawah ‘Arasy. 
Maka dari titisan-titisan hujan para bidadari diciptakan, Kemudian masing-masing ditempatkan dalam sebuah khemah ditepi sungai, luasnya 40 batu. Khemah itu tidak berpintu sehingga ketika seorang wali Allah datang ke khemah itu, ternyata khemah itu tidak punya satu pun pintu. Dengan demikian, mereka dia tahu bahawa mata makhluk apapun yang melihat mereka, baik itu malaikat maupun on VALET- BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/19/17










-----------------------

YA AMPOOOON YA MAULANA





UMRAH DI MELAKA
oit, jgn taktahu, selain mekah madinah tempat umrah, pulau besar di melaka juga dikatakan antara tempat umrah bagi golongan2 eeee termasuk dari india, bangla, malaysia sendiri..
pulau besar juga dikenali sbg pulau antarabangsa sb ramai bangsa2 international dtg pulau besar utk berhajat...tak caya tanya guru2 tarikat, guru2 hakikat, guru2 usul, mahaguru2 silat, guru2 ilmu hitam, ilmu ghaib dan dan dan..namun ada seorg yg tak g ke pulau besar tapi dpt habuan rm90juta.. on BUAT AJI KAT PENANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/1



---------------

PAK LEBAI MINAT KERETA





PAK LEBAI MINAT KERETA PULAK
Nabi saw dah kata dah. Dia takut dgn godaan materialisme terhadap umat kemudian hari. Skrg dah ada lebai2 yg amat minat kereta mewah, anak2 lebai turut minat bmw, porsche, merc. Pak2 lebai yg sgt sayang anak pun turut tumpang gembira. 
Biasa la mak bapak dah makin tua makin mellow dan biasanya ikut saja cakap anak2. Dan dah tak rasa segan nak bermesra dgn vvip2 melayu umno yg taste super tinggi. Ada kah empathy lg dgn org kampong miskin serba kekurangan? on PAKAI BOMOH PULAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/18/17






----------------

MENTERI KAKI BALUN









MENTERI BALUN
Itu hak yg terbongkar. Jika dibongkar lagi, entah hampir 2-3 billion dah dibalun Menteri yg control Yapeim sejak puluhan tahun lagi. 

Pejabat Zakat setiap negeri sonyap jo sbb Sultan aka jelmaan Tuhan sendiri yg balun. Semua menikus jer. on MAIN GOLF KENA SAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/18/17



---------------

SAPUMAN SAMPAI







SAPUMAN
Masha Allah Apa sudah jadi dengan bloq TT nih Jangan lalai leka , Sapuman The Man dan Sotong The Karung akan terus melupa kan BILYON BILYON magik.... Makin papa kedana lah umat kita nanti on VALET- BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/19/17



--------------

PESAN BIDADARI SEKARANG




KACAK DAN GIRANG
yg kacak tu utk golongan girang ke? pelik gak kalau golongan girang ni percaya pd doa. sanggup ke usztaz tolg doakan? fulussikom gayukumu malaun... on VALET- BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/18/17




--------------