.

Isnin, 22 Jun 2009

JANGAN MENGUAP DAN MENANGIS LAGI !!! BACA INI !!!
KENYATAAN MEDIA


MAJLIS PIMPINAN PAKATAN RAKYAT


Pendirian Pakatan Rakyat Berkenaan Isu Kerajaan Perpaduan

Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat telah mengadakan pertemuan di Pejabat Ketua Pembangkang hari ini Isnin 22 Jun dan mengambil keputusan berikut:

1. Semua parti dalam Pakatan Rakyat mengulangi komitmen untuk terus bersama memperkasakan Pakatan Rakyat bagi membentuk Kerajaan Persekutuan yang akan datang.

2. Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat menolak idea penubuhan Kerajaan Perpaduan dengan UMNO / Barisan Nasional yang merupakan suatu fitnah dan tohmahan jahat serta tindakan terdesak UMNO untuk menggugat kekuatan Pakatan Rakyat yang semakin mendapat dukungan rakyat.

3. Pada masa yang sama Pakatan Rakyat mengambil sikap terbuka dan bersedia untuk bertemu dengan pimpinan Barisan Nasional bagi membincangkan isu-isu yang melibatkan kepentingan negara dan rakyat seperti usaha pemulihan ekonomi, meningkatkan kualiti pendidikan, mengembalikan semula integriti institusi kehakiman, memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri, skandal RM 12.5 bilion projek PKFZ, salahguna kuasa kepimpinan polis sementara kes jenayah semakin meningkat, membanteras rasuah dan menjana urustadbir yang baik, menjalankan pilihanraya yang bebas dan adil, membubarkan DUN Perak serta menjalankan pilihanraya dengan segera bagi menyelesaikan krisis rampasan kuasa negeri Perak.


ANWAR IBRAHIM DATO’ ABDUL HADI AWANG LIM KIT SIANG
HOT!!! TER NOW – BERITA SEDIH – BERITA KEMATIAN !!

PAKATAN SEPAKAT TOLAK KERAJAAN PERPADUAN
–mkini

Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat sepakat menolak perbincangan kerajaan perpaduan dengan Umno atau Barisan Nasional, demikian diputuskan dalam suatu mesyuarat petang ini.

Pemimpin tiga parti tersebut PKR, DAP dan PAS mengulangi pendirian mereka untuk meneguhkan kerjasama dalam gabungan pembangkang dengan hasrat mengambil alih kerajaan persekutuan suatu masa nanti.

Kenyataan bersama mereka ditandatangani oleh penasihat PKR Anwar Ibrahim, tokoh utama DAP Lim Kit Siang dan Presiden PAS Abdul Hadi Awang.


KAH KAH KAH…

kah kah kah… SEDIH… PILU… RETAK HATI.. MENANGIS JIWA…kah kah kah

kah kah kah… ANAK MAMI MENANGIS MERATAP MERAYU…kah kah kah…

kah kah kah… WAK SEMBAB MERAUNG PILU…MENYEMBAH MALU... kah kah kah

kah kah kah… MAT LIDAH KONTOT TERGIGIT LIDAH LAGI…. kah kah kah

kah kah kah…. PADU.. PADU… TAPI TAK TEKAN… kah kah kah…

kah kah kah… GONCANG GONCANG TAPI TAK PANCUT… kah kah kah..

HAMPEH KETUANAN MELAYU !!!
kah kah kah.. TAK ADA KERJA LAIN NAK TIPU MELAYU !!!BANTUAN DI PERLUKAN

UMNO TERANGGANU: PEYANGDANG TIGA JAWTAN UTAMA DI GUGURKAN
– mkini


Penyandang tiga jawatan utama dalam badan perhubungan Umno Terengganu - setiausaha, ketua penerangan dan bendahari - digugurkan daripada jawatan masing-masing malam tadi.

Pengerusi Umno negeri, Hishammuddin Hussein berkata, ia merupakan antara usaha untuk memulihkan Umno Terengganu yang sebelum ini berpuak-puak.

"Ini cara saya akan pimpin Umno Terengganu dengan bantuan Menteri Besar Datuk Ahmad Said," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Umno negeri malam tadi.

KAH KAH KAH…


KAH KAH KAH


kah kah kah… GEROMBOLAN BERPUAK PUAK…. Kah kah kah..

kah kah kah….INI CERITA BARU…. kah kah kah….

kah kah kah….PELIK PUNYA CERITA….kah kah kah…

kah kah kah…. KALAU BERPUAK PUAK MACAM MANA NAK BERPADU PADU….kah kah kah…

woit… NASHA MANA?... HADI MANA?.... TOK PA MANA?.... kah kah kah

kah kah kah… MEREK PAKAR HAL PADU PADI NI…. PUKUL LAAH TALIPON….PANGILL MAI MARI….. kah kah kah…


LANGKAH TEPAT MELAWAN PENYAMUN


KERAJAAN NEGERI TETAP AKAN LETAK EXCO DALAM PKA
- melayau

SHAH ALAM 21 Jun — Kerajaan Selangor tetap akan meletakkan seorang anggota exconya sebagai ahli lembaga pengarah Lembaga Pelabuhan Klang (LPK) walaupun ini tidak mendapat reaksi positif daripada Pengerusi LPK Datuk Lee Hwa Beng.

Mengumumkan demikian, Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata:

“Kita hanya menggantikan orang, jadi ia tidak timbul sebarang masalah, jika sebelum ini wakil dari Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) sekarang kita mahu tukarkan kepada exco kerana ia lebih relevan”.


KAH KAH KAH...


kah kah kah… PA PASAL TAK BOLEH ?... kah kah kah…

kah kah kah… DUIT RAKYAT DAH HILANG 12 BILION… kah kah kah…

kah kah kah… DULU GEROMBOLAN SUDAH ROMPAK 3 BILION RINGGIT BANK BUMI…. kah kah kah..

kah kah kah… SEKARANG DAH ROMPAK 12 BILLION RINGGIT… kah kah kah..

woit…LEBIH BANYAK ORANG JAGA … LEBIH SELAMAT… kah kah kah…

woit… APA NAK SOROK.. APA NAK TAKUT KALAU JUJUR… kah kah kah…

kah kah kah... YANG TAKUT HANYA PENTAMUN... TAKUT TERBONGGENG ... kah kah kah..

woit... RAKYAT NAK PANTAU.... GEROMBOLAN NAK KUNTAU...kah kah kahPUNTAU DAN KUNTAU UNTUK KELINTAU

NIK AZIZ TERIMA BERSYARAT KERAJAAN PERPADUN -
melayau


KOTA BHARU 21 Jun — Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini membuat kenyataan lebih ’lembut’ dan memberi persetujuan bersyarat terhadap rundingan mengenai kerajaan perpaduan Pas dan UMNO hasil cadangan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Menolak dakwaan sesetengah pihak bahawa beliau seorang yang degil kerana ’berkeras’ menentang kerajaan perpaduan, Menteri Besar Kelantan itu menegaskan beliau seorang yang ’istiqamah’, tegas memperjuangkan perkara yang benar.

Jelas Nik Aziz, sikapnya itu semata-mata untuk mempertahankan keputusan Muktamar Tahunan Pas di Ipoh setahun lepas iaitu Pas mesti bersama dengan Pakatan Rakyat.

KAH KAH KAH…


kKah kah kah… TIPU LAGI…. kah kah kah…

kah kah kah… ORANG CAKAP LAIN MANGKOK NI CAKAP LAIN… kah kah kah…]

woit… PAS TUNTUT GEROMBOLAN MINTA MAAF… kah kah kah..

BACA BAWA INI :


NIK AZIZ MINTA GEROMBOLAN MENUNTUT MAAF – malaysian insider

KOTA BAHRU, June 21 - Nik Abdul Aziz Nik Mat today demanded Umno apologise for their past actions against PAS, pointing out his opposition to unity talks is consistent with the party stand.

The Islamist party spiritual advisor was responding to Muhyiddin Yassin's remark on Friday where the deputy prime minister urged PAS to let bygones be bygones and work towards forming a unity government.

"They want me to forgive they must first admit their mistakes and apologise," Nik Aziz told reporters at his official residence here before meeting Datuk Seri Anwar Ibrahim.

KAH KAH KAH…

woit… INI KUNTAU NAK TIPU MELAYU…kah kah kah..

woit… CUKUPLAH… DAH 50 TAHUN TIPU MELAYU… kah kah kah…

woit… HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU INI..kah kah kah...SATU LAGI NAK KUNTAU

MUSTAPA AKAN PERJELAS ISU ROYALTI KEPADA TRAKYAT KELANTAN
-melayau


KUALA KRAI 21 Jun — Kerajaan pusat akan memberi penjelasan kepada rakyat Kelantan berhubung isu royalti hasil pengeluaran petroleum yang sering dibangkitkan oleh kerajaan negeri tidak lama lagi.

Mustapa Mohamed berkata beliau akan mendapatkan laporan lengkap berhubung isu berkenaan terlebih dahulu bagi membolehkan penjelasan terperinci dibuat kepada rakyat agar isu itu tidak terus dikelirukan.

“Kami hendak buat persediaan terlebih dahulu bagi membolehkan penjelasan dapat diberi kepada rakyat,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan ketua-ketua cawangan Umno dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Manik Urai di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri, Datuk Husam Musa yang mendakwa kerajaan pusat belum menjelaskan tunggakan royalti petroleum RM1 bilion.

KAH KAH KAH…


kah kah kah.. NAK PUTAR LAGI… kah kah kah..

kah kah kah… NAK KELENTONG LAGI…kah kah kah…

woit… CUKUPLAAA… JANGAN TIPU MELAYU…kah kah kah…

woit… INI HAK RAKYAT KELANTAN… NAK TIPU BUAT APA?... kah kah kah..

kah kah kah… NAK BUAT MONSOON CUP DI KOTA BAHRU KE?… kah kah kah..

kah kah kah… LEBIH BAIK BUAT PERADUAN LOMPAT KATAK DI PASIR MAS…. kah kah kah..

kah kah kah... JAMIN RAMAI YANG AKAN DATANG...kah kah kah