.

Khamis, 25 Ogos 2016

HANCUR NEGARA




F.BOOK
KEKHINZIRAN UMNO apakah ini hutang 1MDB pada akhir tahun 2015 RM40.4 bilion. TIBA-TIBA masuk tahun baru 2016 terus NAIK BALIK jadi RM50 bilion ??!!

KECELAKAAN UMNO apakah ini dah gadai aset negara berbilion2 ringgit pon hutang 1MDB TETAP MAKIN NAIK ??!!!

HAKIKATNYA.. Sifat2 munafik WAJIB ada pada pemimpin negara kita. Bohong & mungkir janji itu satu kemestian..





































--------------

SEMUA TERBONGKAR






GUA UDAH

BILANG LU

TAK CAYA
BACA DISINI:
http://www.hollywoodreporter.com/news/malaysian-filmmakers-slam-red-granite-894766

FBI siasat kelab DiCaprio dikaitkan dana 1MDB

 | August 25, 2016
DiCaprio menyambut ulang tahunnya ke-40 di kelab Hakkasan di Vegas pada 2014, dengan bilik pesta dihidangkan dengan sekurang-kurangnya champagne bernilai AS$1 juta.





VEGAS: Biro Siasatan Persekutuan (FBI) sedang menyiasat 2 kelab malam di mana pelakon Leonardo DiCaprio dan rakannya daripada filem “Wolf of Wall Street” gemar berparti – dalam kaitan dengan kecurian AS$7 bilion daripada syarikat pelaburan Malaysia, 1MDB, menurut New York Post (NY Post).
Kelab Hakkasan dan Omnia, masing-masing berlokasi di bangunan MGM Grand dan Caesars Palace dimiliki Hakkasan Group yang berpangkalan di London dan pemiliknya memang terkenal dengan kegiatan membayar selebriti untuk berkunjung ke kelab itu.
DiCaprio menyambut ulang tahunnya ke-40 di Hakkasan pada 2014, dengan bilik pesta dihidangkan dengan sekurang-kurangnya champagne bernilai AS$1 juta, termasuk AS$50,000 perbelanjaan perjudian, menurut artis rap O.T. Genasis.
DiCaprio sering berpesta di Hakkasan dengan pencipta 1MDB yang juga kaki parti, Jho Low, yang memberikan Dicaprio jutaan dolar dicuri daripada 1MDB untuk berjudi di Vegas, menurut pengadu kepada FBI.

LARI LARI 

FBI CARI

APA LAGI

LARI LARI

KAH KAH KAH



------------

CARI YANG LAIN





KESAT AIR MATA
terima kasih TT, gua baru kesat air mata. walaubagaimanapun gua doakan minah spray bahagia, gua tahan je sedih walaupun gambar tu gambar tunang je. gua baru telan majun mutiara 2 butir. gua steady. gagal adalah kejayaan yang tertangguh. puiiii diharap minah spray doakan gua jumpa yang lebih baik pada 27ogos!! gagalist, all aboard! -admirer gagal- on JANGAN FRUS MENONGGENG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/19/16




----------

KETEPIKAN JALUR TEMBERANG






TANAH AIR PANCOT
Malaysia tanah air pancot ku. Dolu omputeh datang di jemput untuk tadbir negara ini .. ini lah woksemat namanya. Biar omputeh buat kerja, janji Sang Penjaga Tanah Melayu ni masyuk dan dapat entot dgn aman. 

Lepas tu omputeh balik .. abis kontrak kot .. untuk kaver nama baek tuduh omputeh ni jahat. Orang lain MENDEKA kita pun guna perkataan tu. Orang lain ada lagu nasional kita pun ada .. nak sonang kojo tiru jo lagu omputeh, save duit tak yah upah P.Ramlee buat lagu. 

Lagi pon maso tu borapo ekor jo yg ado radio yg buleh dapek siaran soantero dunio. Janji woksemat kah .. kah .. kah. on CIPLAK ATAS CIPLAK - INI FAKTANYA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 8/24/16

BETUL BRO
Kahkahkah betul bruhh, wa pun rasa mcmtu jugak on KESAH JALUR TEMBERANG

in response to Secara jujurnya aku mahu nyatakan..sekarang ini orang rasa malu untuk pasang bendera Malayasia pada kenderaan. Sebab jika pasang bendera Malaysia pada kenderaan..mesti tanggapan orang ramai 'Dia UMNO'. , by Anonymous.
batutepi jalan
on 8/24/16





-------------

PANJANG UMUR NAJIB


MOGA DS NAJIB HIDUP 100 TAHUN LAGI 
Berdasarkan ucapan-ucapan beliau sendiri dalam jelajah merasmikan Mesyuarat Agung UMNO Bahagian kini, Malaysia sangat memerlukan sosok bernama Najib.

Apa salahnya kita mengharapkan beliau panjang umur. Terus mentadbir Malaysia untuk seratus tahun akan datang. Itulah caranya untuk menjadikan UMNO dan Malaysia terus kukuh - mengikut ukuran Najib.

Mengikut laporan, beliau dan isteri menggunakan hormon anti penuaan yang tercanggih dan termahal. Dengan cara ini, tidak mustahil Najib dan isteri kekal menerajui Malaysia bagi tempoh yang lama.

Salah satu pembayaran menggunakan wang berkait 1MDB adalah untuk bil hormon suplemen berkenaan - RM 1.4 juta. Kata laporan itu, dokumen berkait pembayaran bil hormon terdapat dalam laporan SPRM. Sehingga kini, laporan itu tidak dinafikan.

Jika ini berterusan, bayangkan jumlah wang yang perlu dibelanjakan oleh negara kita untuk mengekalkan Najib terus hidup untuk mentadbir kita semua bagi seratus tahun akan datang.
Tapi apa salahnya, asal rakyat bahagia.

Saya seronok jika beliau hidup lama untuk membolehkan Najib melunaskan hutang-hutang negara yang telah dilakukan sebelum ini bila tiba tempoh matang hutang-hutang itu.

Termasuk hutang-hutang 1MDB.

Paling dekat untuk matang, mengikut senarai dalam buku Laporan PAC mengenai 1MDB , ialah pada tahun 2022 sejumlah RM 19 billion termasuk bunga.

Bermakna 6 tahun dari sekarang.

Jika diandaikan PRU 14 adalah pada tahun 2017 dan lima tahun kemudian PRU 15 diadakan, maka Najib kena menguruskan pembayaran hutang 1MDB itu pada tahun PRU 15 diadakan iaitu tahun 2022.

Syabas. Pada waktu itu, umur Najib adalah 69 tahun. Masih muda.

Pada umur beliau 70 tahun iaitu setahun kemudian, beliau kena menguruskan pembayaran hutang 1MDB sebanyak RM 15.7 billion lagi.

Bon pertama dikeluarkan 1MDB berjumlah RM 5 billion pula akan matang pada tahun 2039.

Mengikut laporan PAC lagi, apabila tempoh matang pada tahun 2039 nanti, negara perlu membayar sebanyak RM 13.625 billion iaitu RM 5 billion untuk bayaran pokok dan RM 8.625 billion lagi untuk bayaran keuntungan.

Pada hal, jumlah bersih yang diperolehi oleh 1MDB dari bon ini hanya RM 4.3 billion kerana pelbagai yuran yang dikenakan adalah tertinggi.

Ini kelebihan cara Najib. Jangan bimbang. 2039 adalah dua tahun selepas PRU 18 dengan andaian setiap lima tahun PRU akan diadakan. Parlimen tidak digantung kerana negara didharuratkan seperti dilakukan Marcos. Umur Najib di waktu itu adalah 86 tahun.

Saya tidak pasti saya masih hidup atau tidak, kerana saya seperti mana rakyat Malaysia yang lain, kami tidak mampu membeli hormon anti penuaan semahal digunakan oleh PM kesayangan ramai.

Disamping itu, negara juga perlu menjelaskan tanggungan lain. Antara terbesar, mengikut Laporan PAC, 1MDB terhutang kepada rakan kongsinya IPIC sebanyak USD 1 billion atau RM 4 billion.

Namun kini, IPIC mendakwa Malaysia terhutang kepadanya sebanyak USD 6.5 billion atau RM 26 billion.

Ini kerana, bayaran yang dibuat oleh 1MDB tersalah masuk ke dalam akaun syarikat yang namanya serupa dengan anak syarikat IPIC tetapi entitinya berbeza. Aabar dua serupa.

Hebat. Hanya Malaysia Boleh. Ia kini dalam proses untuk perbicaraan di Mahkamah Arbitarasi London.

Jika 1MDB kalah, melayang lah lagi wang negara kita sejumlah RM 26 billion itu.Sesetengah orang akan berkata: Alhamdulillah.(Kerana wang yang tersalah kirim dah jadi milik mereka).Kalau dibangunkan negara kita dengan dusun moden musang king dengan wang sejumlah itu, bayangkan betapa makmurnya rakyat Malaysia menikmati durian yang enak itu.

Tak dapat makan hormon anti penuaan, dapat makan musang king pun dah satu keberkatan bagi rakyat . Tidak pasti samada keputusan Mahkamah London akan datang selepas atau sebelum PRU terdekat. Memandangkan kewangan Malaysia sangat kukuh, jumlah sebesar itu enteng saja bagi Najib menguruskannya.

Sekalipun pendapatan Petronas merosot 96% dari biasa kerana kejatuhan harga minyak, dengan sumbangan rakyat Malaysia melalui GST dan kenaikan terus menerus bil elektrik, negara akan terus kukuh di bawah  Najib.

Jika negara kita ada masalah, banyak lagi aset yang kita boleh jualkan kepada negara asing. Untuk 100 tahun akan datang, kita akan menyaksikan banyak lagi ragam kepimpinan Najib dalam menerajui Malaysia dan UMNO untuk kekal kukuh.

Saya turut berbangga bersama ahli UMNO yang sentiasa setia mengekori walau apa pun dunia kata. Seratus tahun akan datang, sungguh mendebarkan.

Apa lagi untuk orang bernama Zahid dan Hishamuddin.

Husam Musa
25 Ogos 2016
22 Zulkaedah 1437








------------

ORANG BAIK BAIK










INGATAN


di negara mana pun
dalam dunia ini
orang baik baik
lebih ramai dari 
orang jahat jahat

nisbah orang baik
lebih tinggi
dari 
orang jahat

tapi
orang jahat jahat
terus selamat tidak
ditangkap masuk penjara
kerana
orang baik baik
tidak melakukan apa apa


-----------

KEJAYAAN HEBAT BANI KETUANAN MELAYU








PINGAT EMAS

bani mca kata
tanpa bani china
malaysia tak dapat
apa apa pingat di rio

bani mic kata
tanpa  bani india
malaysia tak dapat
daki gunung everest

bani ketuaan melayu
pelekeh bani mca
pelekeh bani mic

bani ketuanan melayu
dengan angkuh berkata
hanya bani ketuanan melayu
berjaya 
menjalankan rompakan
terbesar dalam sejarah dunia
lebih hebat dari semua pingat
lebih hebat dari semua gunung

hidup bani  ketuanan me...layu


--------------

PANTUN RAKYAT








PANTUNG 

siakap senohong 
gelama ikan duri
kantong negara kosong
tangkap puke mah sebelum lari

siakap senohong 
gelama ikan todak
kita kena kencing
menteri makan dedak

siakap senohong
gelama ikan parang
najib cakap bohong
babi akan terbang


gelama haruan 
belacak ikan keli
sepak harun jin
tendang haji hadi



--------------------

LAGI LAGI JUAL AGAMA




DIPERBODOHKAN
Itu lah bangsa Meloyau...............senang diperbodohkan dengan ayat suci, agama, Islam, Shariah.....dll. on JUAL AGAMA CARI MAKAN
chaoticwunderkid.
on 8/24/16

SALAM ROKOK SEBATANG
Hehehehw.. Samada sedar ke dak... Jual agama ni terjadi setiap second lah ni... Pengemis.. Kutu.. Homeless..hata jiran jiran depan blakang kiri kanan malah sahabat karib geng MEMBER keras pun buat... Contoh paling stim dan lightweight menjual yelah... Bagi salam je dah tu minta rokok.. 

Wei... Suria gudang garam sebatang 70 ler Wei... Ko salam Asammelengkung.. Dgn rela je aku bagi sebatang... Kakakakakak... Ringan tak ringan tu... Kakakakkakakaka...celaka pukimak GST ni... Sebatang 70 sen... Siallll... on BODOH DAN DIBODOHKAN
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 8/24/16

TAK ADA RIBA
Apa maksud SIM card patuh syariah? Tak ada riba? Ada GST tak? Klu kena GST mcm mana patuh syariah. on JUAL AGAMA CARI MAKAN
Anonymous
on 8/24/16

UNTUNG PAKAI SERBAN
Org Melayu ni, bab dibodohkan dgn ayat agama, mmg cukup stim. Xder reserved, x berbelah bahagi. Pemimpin2 UMNO dan PAS tahu sangat akan kelaku Melayu bila disantau ayat2 agama. Mereka sanggup jadi bodo piang walaupun ditipu bulat2, asalkan kaitkan dgn tuhan, kaitkan dgn nabi, semuanya akan jadi tugas suci murni tak berbelah bahagi. 

Sbb tu MP2 UMNO dan PAS hidup senang lenang dan kaya berpencen. Sultan2 boleh dilantik menjadi kutua agama. Agama pun kena ada kutua..kahkahkah.. Modal mereka ialah air liur, sembur saja ayat2 santau dan jampi agama, gerenti senang kene pukau punya. 

Hasilnya duit akan disedekahkan setiap bulan oleh orang ramai. Paling best nak bodohkan Melayu ialah sembur saja konsep qada dan qadar, konsep bersyukur, konsep sedekah, nescaya ada yg sanggup kerat kepalabutuh dan hiris puki bagi sbg sedekah pun ada. Takat gelang emas, anak dara, wang ringgit, geran tanah ni, benda biasa jadi sedekahan. Untung pakai serban ketayap ni. Buat muka lembik sikik, cair siot. on JUAL AGAMA CARI MAKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/24/16



---------

JANGAN SEBAR TOHMAH DAN FITNAH




AMARAN

jangan sebar fitnah
berita ini tak ada
sangkut paut 
dengan ton ton wee
dengan budaya german
atau filem german

ini bukan budaya german
ini budaya jepun
kalau tak percaya
sila tanya ton ton wee

Seluar dalam selepas seks jadi kegilaan di Singapura

 | August 24, 2016
Ramai gadis menjual seluar dalam terpakai selepas seks secara online di Singapura, dan ia sangat laku, kata laporan.





PETALING JAYA: Seluar dalam wanita terpakai selepas seks kini menjadi kegilaan di Singapura.
Akhbar tempatan The New Paper baru-baru ini melaporkan mereka yang fetisy boleh mendapatkan seluar dalam wanita terpakai selepas seks pada harga S$80 (RM240) sepasang, menerusi lelongan secara online.
Dengan harga yang sesuai, pembeli akan menerima pakaian dalam itu dihantar sendiri oleh gadis yang memakainya sebelum itu.
Menurut laporan itu, laman web yang menawarkan barangan itu, muncul di media sosial dengan gambar seluar dalam, turut serta dengan pemakainya.



-----------------

MINTA BANTUAN







MINTA BANTU

sesiapa kenal ahmad maslan

siapa ada hubungan dengan dia
sila beri tahu ahmad maslan 
dia tak perlu menghilang diri
tim fbi tidak 
mencari ahmad maslan

mat salleh  dan krew tv
yang datang  
ke pontian minggu lalu
bukan ajen fbi atau dari doj
mereka  ajen anthony bourdain
tukang masak di new york
mereka ingin buat program
ahmad maslan buat nasi goreng










------------

LAGI SOKONGAN SAMPAI





TANGKAP 

IKAT DAKWA

PENJARA




Wanita muda Amanah akan berhimpun #TangkapMO1

Wanita Muda Parti Amanah Negara menyokong penuh himpunan #TangkapMO1 anjuran anak muda dan mahasiswa di Dataran Merdeka pada 27 Ogos ini.
Ketua Protem Wanita Muda Nasional Anis Afida Azli berkata, mereka akan bersama-sama gabungan #Tangkap MO1 pada himpunan tersebut dan menyeru seluruh wanita muda turun menyatakan sokongan dan menggesa kerajaan mengambil tindakan terhadap "Malaysian Official 1".
“Tahniah kepada wanita muda, Anis Syafiqah dan rakan-rakan atas keberanian menganjurkan himpunan tanpa mempedulikan risiko di depan mata berhadapan dengan tindakan undang-undang dan universiti.
“Wanita muda harus berperanan dalam memikirkan masa depan negara kerana masa depan negara adalah milik anak muda,” katanya.
KAH KAH KAH

MANA MAU LARI

FBI SDG CARI



---------------

SIAKAP HARUAN






SIAKAP SENOHONG
GELAMA IKAN DURI
BIJAK CAKAP BOHONG
JADI PERDANA MENTERI


SIAKAP SENOHONG
GELAMA IKAN HARUAN
NAJIB CAKAP BOHONG
KITA TANGKAP MO1







-------------

APA KHABAR USTAZ ROTI JALA





APO KOBA

ROTI JALO



ADO JUA 

KEK SEKOLAH KO

SAJO TANYO

JANGAN BONGIS


LAGI 19 HARI






INI LU TAU



-------------