.

Sabtu, 18 Julai 2009

JUI MENG MASUK PARTI KEADILAN RAKYAT


BANYAK LAGI RASHIA GEROMBOLAN AKAN DIBOCORKANCHUA JUI MENG MEMBOCORKAN DUA PEKARA :

1 – RASUAH DI PERLABUHAN KLANG DIMANA 12 BILION RINGGIT DUIT WARGA SATU MALAYSIA LESAP DI REMPAT OLEH MALAON MCA

2 - KONSPIRASI JATUHKAN KERAJAAN PAKATAN DI PERAK

KES KEMATIAN TEOH MEMPERCEPATKAN KEPUTUSAN BEKAS MENTERI INI UNTUK BERSAMA RAKYAT UNTUK MENENGGELAMKAN KAPAL GEROMBOLAN.

Hari ini, saya membuat satu keputusan penting dalam hidup saya - meninggalkan MCA dan menyertai PKR. Saya meletak jawatan sebagai pengerusi MCA bahagian Bakri, jawatan yang saya pegang selama 23 tahun, membebas diri ini untuk memikul perjuangan baru bagi merealisasi wawasan saya untuk perubahan. Semua ini terkandung dalam manifesto yang saya tulis sewaktu bertanding jawatan presiden MCA pada 2005 dan 2008.

Hari ini saya mengumumkan bahawa saya keluar daripada MCA. Sekarang saya mengumum saya menyertai PKR.

Hari ini saya yakin yang saya berada di pihak yang betul dalam sejarah, pada saat yang amat genting dalam sejarah negara kita. Apa yang mendorong saya untuk berbuat demikian?

Pilihanraya umum 2008 menyaksikan kesungguhan 52 peratus rakyat Malaysia di Semenajung untuk melakukan perubahan. Kuasa undi yang menakjubkan ini telah melahirkan, bagi pertama kalinya, sistem dua parti. Hasilnya, kita menyaksi fenomena sehingga ini di mana pemimpin Umno berkata " jika kita tidak berubah, rakyat akan menukar kerajaan".

Kerana tiada pilihan, rakyat Malaysia kini menyaksikan kerajaan yang didukung oleh Umno, membuat beberapa usaha memenangi hati rakyat. Itu adalah hasil daripada kuasa rakyat.

Hari ini kita menyaksikan kelahiran sistem dua parti kini berdepan dengan ancaman kemusnahan, gangguan yang berterusan daripada kerajaan yang didukung oleh Umno untuk memisah dan memusnahkan sistem dua parti, yang terhasil daripada pilihanraya umum tahun lalu.


TEOH – TERKINI – TER NOW – TERBARU - SATU MALAYSIA GEMPAQTEOH ALAMI KECEDRAN AKIBAT JATUH TETAPI POLIS BELUM KETEPIKAN PERBUATAN KHIANAT
– berita hairan


Polis masih belum mengetepikan lagi teori kemungkinan ada perbuatan khianat disebalik kematian Setiausaha Politik Exco Selangor, Teoh Beng Hock, walaupun laporan awal bedah siasat yang dijalankan dua pakar patologi semalam menunjukkan mangsa mengalami pelbagai kecederaan akibat jatuh dari tempat tinggi.


JENG JENG JENG….

JENG JENG JENG…

JENG JENG JENG…


SATU LAGI JENG JENG JENG


CHUA JUI MENG MASUK PARTI KEADILAN RAKYAT


Bekas naib President MCA Chua Jui Meng, secara resmi telah mengisi borang untuk menjadi ahli Parti Keadilan Rakyat pada jam 2.30 petang ini.

Chua telah meletakkan jawatan ketua bahagian MCA Bakri dua hari dahulu.

Kemasukan Chua Jui Meng ini akan menambahkan lagi porak peranda yang sedang berlaku dalam MCA.

Apa cerita yang akan dibocorkan oleh Chua kepada PKR sama-sama kita tunggu jeng jeng jeng.WAK BOTOK JADI WAK KANTOI
KHIR TOYO PERNAH DISIASAT LAPAN JAM
– berita hairan

Ketua Pembangkang Selangor, Mohamad Khir Toyo berkata, beliau sendiri ketika menjadi Menteri Besar pernah dirakam percakapan selama lapan jam selain fail dan dokumen diambil bagi membantu siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Malah, katanya, selepas tidak lagi memegang jawatan itu, boleh dikatakan setiap kes yang ditohmahkan ke atasnya akan disiasat SPRM, termasuk isu banglonya yang mula disiasat oleh suruhanjaya itu minggu lalu.

Justeru, beliau berpendapat adalah tidak adil apabila parti politik DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) membuat pelbagai kenyataan bagi menimbulkan keraguan umum dan kebencian orang ramai terhadap SPRM dengan mendakwa suruhanjaya itu menjalankan siasatan secara ‘pilih bulu’

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… INI BERITA PELIK… kah kah kah..

Kah kah kah…. INI BERITA GEMPAR…kah kah kah..

Kah kah kah…. INI BERITA TEKEJUT…. kah kah kah….

Kah kah kah…. SATU MALAYSIA MELOPONG… kah kah kah…

Kah kah kah…. SIAPA ADA TERBACA LAPORAN MUNKEE DI SIASAT?... kah kah kah..

Kah kah kah… HAIRAN ? PELIK ?... SPRM DI LULUS DI PARLIMEN PADA NOVEMBER 2008 …. kah kah kah…

Kah kah kah… NOVEMBER 2008 … MUNKEE NI DAH KENA PENYAPU…kah kah kah…

Kah kah kah… INI BETUL BETUL AJAIB…kah kah kah…

Kah kah kah… PARLIMEN BELUM LULUSKAN AKTA SPRM…. WAK BOTOK DAH KENA SIASAT…. Kah kah kah…

Kah kah kah… BUKAN KECIK ANAK…. KAH KAH KAH… 9 JAM…kah kah kah..

Kah kah kah... LEPAS TU... TIAP TIAP LAPORAN... MUNKEE NI KENA PANGGIL..kah kah kah

Woit… JANGAN LAH TIPU MELAYU…. DAH RAMAI MELAYU KENA TIPU… CUKUPLAAA… HENTIKANLAAA PROJEK TIPU MELAYU…kah kah kah..

Nota: Wartawan ngooook ini pun tak selidik fakta.JANGAN LUPA PETANG AHAD INI
PERHIMPUNAN RAKSAKSA BELA KEMATIAN TEOH

TEMPAT: Stadium Kelana Jaya

PENGANJUR :
Pakatan Rakyat/Kerajaan Selangor

BILA: Ahad : 19haribuan Julai 2009-

MASA : Jam 4.30 Petang

ADA APA : Menunjukkan setiakawan kepada Teoh yang terbunuh.

ADA APA LAGI : Membatah perangai dan kelakuan SPRM

ADA LAGI : Menuntut diadakan Suruhanraya DiRaja menyiasat kematian Toh.

APA LAGI : Ucapan Pimpinan Pakatan Rakyat.

LAGI : Datang pakai baju hitam tanda berkabung dan marah.

ADA LAGI :
Jangan jadi bodoh dan dibodohkan oleh gerombolan.

Semua dijemput datang.PANDANGAN DARI AKHBAR CINA TENTANG TEOH
MISTERI KEMATIAN TEOH DIPERSOAL
- merdekareview

Semakin banyak persoalan dilemparkan terhadap SPRM, ekoran kematian Teoh Beng Hock, Setiausaha Politik Exco Selangor. Pendekatan soal-siasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia terhadap Teo dalam konteks di mana "kes besar" tidak dikendalikan segera, nyata mencungkil ketidakpuasan.

Teoh Beng Hock, 30 yang merupakan bekas wartawan Sin Chew Daily adalah kenalan ramai wartawan. Pemergian Teo secara tiba-tiba, malah sehari sebelum mendaftar perkahwinan bukan sahaja mengejutkan, malah mencetus kemarahan dalam suasana yang sugul.

Secara keseluruhannya, media cetak akhbar bahasa Cina memberi liputan yang secukupnya untuk penjelasan pihak SPRM dan polis.

KEPADA PEMBACA TT UNTUK MENGETAHUI LAPORAN DAN PANDANGAN AKHBAR CINA TENTANG KES BESAR INI :

Nanyang Siang Pau
Oriental Daily
Sin Chew Jit Poh
China Press
Kwong Wah Yit Poh

SILA PERGI KE : http://merdekareview-bm.blogspot.com/MARI KITA BACA KEMBALI KES DATUK NORZAKES DATUK NORZA


"Bakul sampah yang kotor telah diletakkan di atas kepala saya, dan saya dipaksa untuk menyanyikan lagu Negaraku berkali-kali, lagu Umno berkali-kali dan disuruh menyebut Rukun Negara berulang kali. Semasa saya dipaksa berbuat demikian bakul sampah di atas kepala saya diketuk berkali-kali".

Kawan saya, Amin menerima email yang mendedahkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendera, memaksa dan mengugut Halimi Bin Kamaruzzaman supaya mengakui Datuk Norza Zakaria terbabit dengan politik wang. Lihat postingnya yang bertajuk "SPRM untuk jatuhkan sesetengah pihak dalam Umno?"

Antara penyiksaan pegawai-pegawai SPRM ke atas Halimi ialah:

1. Dipukul di bahagian kepala, perut dan bahu bertubi-tubi oleh tiga pegawai SPRM
2. Ditendang di bahagian rusuk dengan lutut
3. Dipaksa telanjang dan berguling-guling di atas lantai dalam keadaan bogel
4. Dicekik sehingga tidak bernafas
5. Ditolak ke dinding
6. Ditendang ketika dipaksa berguling-guling atas lantai
7. Diketuk kepala dengan bakul sampah berkali-kali
8. Diugut akan diletakkan puntung rokok pada kemaluan


DI BAWAH BERITA DARI ARKIB AKHBAR THE STAR
– 30hb Januari 2009


MACC LODGES REPORT AGAINST UMNO LEADER


KUALA LUMPUR: The Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) has lodged a report to counter allegations that an Umno division leader was assaulted by MACC officers during detention.

Earlier, the 46-year-old division leader from Maran, Pahang, reported that he was punched in the head, shoulder and stomach during his four-day remand in Kuantan.

He also claimed that he was forced to strip naked, lie and roll on the floor besides being asked to do squats and sing the national anthem repeatedly.

In his report, he also claimed an officer pressed him against the wall and threatened to arrest his wife and ask her to strip if he refused to confess that he had handed money to Umno members.

He lodged his report at the Damansara police station yesterday.

MACC deputy commissioner Abu Kassim Mohammad said the MACC had lodged a report against the Umno leader for allegedly lodging a false report.

“Before being released, he told us that he will lodge a report and smear MACC’s image, so we waited for him to lodge a report before we ourselves did.

“We want the police to thoroughly investigate the man’s allegations against our officer and if there is any evidence that the MACC officers had abused or assaulted him, then the police must take action.

“However if there is no such thing, the police must take action against him for lodging a false report,” he said, adding that investigation into money politics would continue without fear or favour.

http://thestar.com.my/
MATI MATI MESTI SIASAT
ORANG TERAKHIR JUMPA TEOH : SPRM UGUT SAYA
- malaysiakini

Ahli Majlis Perbandaran Kajang, Tan Boon Hwa mencerita pengalaman perit yang dilaluinya ketika disoal siasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Rabu lalu, berhubung dakwaan salahguna peruntukan untuk DUN di Selangor.

Tan disoal siasat oleh SPRM pada hari yang sama dengan Teoh Beng Hock - setiausaha politik exco kerajaan Selangor - yang ditemui mati, dipercayai jatuh dari bangunan pejabat SPRM jam 1.30 petang semalam.

Tan mendakwa, dua pegawai SPRM yang menyoal siasatnya, cuba mendapatkan pengakuan palsu daripadanya, dengan memaksanya menafikan telah membekalkan 1,500 ribu bendera Malaysia bagi satu majlis sambutan hari Kemerderkaan di DUN Sri Kembangan.

Sewaktu sesi soal siasat tersebut, katanya, pegawai berkenaan menggunakan teknik 'polis baik dan polis jahat' - pada mulanya bersikap baik tetapi kemudiannya bertindak kasar dan memaksanya berdiri selama empat jam dari pukul 10 malam hingga 2 pagi.

Tan berkata, ada beberapa kali dia diancam dengan keganasan fizikal, di mana seorang pegawai menuding ke dahinya dan didakwanya berkata: "Kami jangan bohong. Saya boleh pukul kami. Percayalah!".

Sewaktu disoal siasat, katanya, pegawai yang lain masuk ke bilik untuk mempersendakan kelemahannya bercakap dalam bahasa Malaysia dan memanggilnya dengan istilah yang kesat - Cina bodoh - dan bertanya sama ada dia rakyat China.

Yang paling teruk, kata Tan, ialah ancaman terhadap keluarganya yang disifatkannya sebagai satu 'penderaan mental'.

"Mereka kata, jika saya tidak cakap benar, mereka akan ambil isteri dan tiada siapa yang akan menjaga anak-anak saya. Tetapi saya tidak beralah," kata Tan dalam satu sidang akhbar di bangunan setiausaha kerajaan negeri hari ini.


KAH KAH KAH…


Kah kah kah… SIASATAN RASUAH APA MACAM INI ?.... kah kah kah..

Kah kah kah…. JUAL 1,500 HELAI BENDERA MALAYSIA SALAH KE?..kah kah kah…

Kah kah kah… BERAPA HARGA BENDERA INI?... KATA LAH 3000 RINGGIT…kah kah kah…

Kah kah kah… BANDING KAN DENGAN 12 BILION RINGGIT DUIT LESAP DI PERLABUHAN KLANG?... kah kah kah…

Kah kah kah.... BANDINGKAN DENGAN HARGA RUMAH WAK BOTOX... kah kah kah

Kah kah kah… BANDINGKAN DENGAN 9 JUTA RINGGIT LESAP … DI REMPAT OLEH ISTEERI TOYO…. kah kah kah…

Kah kah kah… BUAT SIASATAN CARA NAZI… KALAU NAZI DENGAN KETUANAN JERMAN…. INI DENGAN KETUANAN MELAYU…. RASIS...kah kah kah…

Woit… INI MATI MATI NAK SIASAT KE ?... kah kah kah..

Woit…ATAU SUDAH MATI MASIH KENA SIASAT KE. ?..kah kah kah..

woit...ATAU SIASAT SAMPAI MATI ?... kah kah kah...AL- MALIKUL SEMBAB TERSEMBAB LAGI
TPM: USAH SEBAR TUDUHAN PALSU PUNCA KEMATIAN PEMBANTU EXCO SELANGOR
-mStar

Muhyiddin Yassin menggesa semua pihak tidak membuat reaksi berlebihan dengan tuduhan-tuduhan palsu berhubung punca kematian Setiausaha Politik Exco Kerajaan Negeri Selangor yang disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam.

Muhyiddin berkata, pihak polis sewajarnya dibiarkan membuat siasatan mereka berhubung kematian Teoh Beng Hock.

Oleh itu tegas beliau, polis akan menyiasat kes tersebut secara menyeluruh termasuk menyoal kakitangan SPRM jika perlu.

"Saya percaya mereka akan melakukan tugas mereka dengan menyeluruh. Jika perlu polis akan menyiasat SPRM kerana mereka ada kuasa untuk berbuat demikian," kata Muhyiddin.

"Kita tiada bantahan jika ia (SPRM) disoal siasat," kata beliau.

KAH KAH KAH..

Kah kah kah… AL-MALIKUL SEMBAB NI CAKAP APA NI?... kah kah kah..

Kah kah kah… INI FATWA LAGI KE ?.... kah kah kah..

Kah kah kah… INGAT NAK BAGI FATWA LAGI – KALAU JATUH BANGUNAN BOLEH MASUK SYURGA…. kah kah kah…

Woit… MEMANG BETUL… MESTI DI SIASAT..kah kah kah..

Kah kah kah… MEMANG TEPAT… TAK BOLEH TUDUH MENUDUH… kah kah kah..

Woit… TAPI YANG SAKIT KEPALA RAKYAT SATU MALAYSIA INI IALAH SATU MALAYSIA TIDAK PERCAYA PADA TUKANG SIASAT…kah kah kah..

Kah kah kah… PASAL ITU RAKYAT SATU MALAYSIA KATA …JANGAN RASUAH….kah kah kah..

Kah kah kah… PASAL ITU RAKYAT SATU MALAYSIA KATA… MEDIA MESTI BEBAS…kah kah kah..

Kah kah kah… PASAL ITU JANGAN LEBONG… JANGAN KELENTONG..kah kah kah..

Kah kah kah… SEKARANG APA PUN AL-MALIKUL SEMBAB CAKAP… RAKYAT SATU MALAYSIA SEMUA TAK PERCAYA… SEMUA KELENTONG…. kah kah kah…

Kah kah kah… KESIAN… KESIAN…PADAN MUKA !.... kah kah kah..