.

Khamis, 5 Januari 2017

SAMSENG NEGARA JADI PELAWAK NEGARA




KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

SAMSENG

NEGARA

JADI

PELAWAK 

NEGARA 

KAH KAH KAH
Umno tak main isu kaum untuk menang 

PRU14, kata Nazri Aziz
 | January 5, 2017
Pemimpin Amanah yakin walaupun Umno memainkan politik perkauman, ia tidak akan berjaya kerana orang Melayu semakin bijak menilai.





PETALING JAYA: Menteri Umno menolak pandangan yang parti itu akan memainkan isu perkauman bagi menghadapi pilihan raya umum (PRU). Bagaimanapun, ahli Parlimen pembangkang tidak mempercayainya.


PARTI

KETUANAN

MELAYU

JADI PARTI

KETUANAN

APA?



--------------------

CHINA MENJAJAH MALAYSIA





F.B

Penjajahan yg direlakan




















Abdillah Royo "Nenek moyang kaya raya,
Tergadai seluruh harta benda,
Akibat sengketa sesama lah kita,
Bumi dipijak milik orang......"
- rangkap ketiga macam tak kena sekarang nih....
Rahimah Amin Bumi dipijak milik org menjadi kenyataan 😢😢😢
LikeReply





----------------

PAKATAN HARAPAN JANGAN ANGAN-ANGAN









PRU14 SAMPAI
pakatan harapan 
jangan mimpi
jangan angan angan
akan menang dalam PRU14

walau pun najib terbonggeg
walau pun kes 1MDB heboh sedunia
walau pun kes bunuh altantuya
walau pun kes bunun kevin
walau pun parti gerombolan pecah
walau pun mahathir lawan najib
walau pun muhyiddin lawan najib
walau pun pengundi china 
tak sokong najib
walau pun FELDA hancus
walau pun sham FGV punah
walau pun peneroka ditipu
walau pun nilai ringgit jatuh
walau pun barang naik harga
walau pun rosmah dibenci
walau pun rosmah rasuah
walau pun DOJ tuduh najib
walau pun  najib rembat duit
walau pun  rosmah bersubahat
walau pun majoriti rakyat menyampah
benci pada 
united malays national organisation
benci pada ketuanan melayu

dalam pru14
najib rosmah
tetap akan menang besar
ingat ingat ingat
malaysia negara dunia ketiga
dalam dunia ketiga
bila pilihanraya dijalankan
yang menjadi kunci
bukan berapa ramai penyokong
atau
berapa banyak undi dapat

yang menjadi kunci ialah:
siapa mengira undi
siapa menjalankan pelihanraya

tidak pernah dalam sejarah
tidak pernah berlaku
dalam negara dunia ketiga
dalam negara zalim
dalam negara ganas
dalam negara yang rasuah
dalam negara dimana pemimpin
terlibat kes bunuh
peralihan kerajaan dibuat 
melalui pilihanraya

pakatan harapan
parti parti pembangkang
jangan berhujah
mereka kalah kerana
 mereka berpecah
 mereka tidak sekepala
mereka tikam menikam
parti islam  pas belot
atau
mereka tak ada media
mereka tak ada dana
maka
 kerana semua ini
 maka pakatan kalah
ini hujah tidak betul
ini hujah salah
ini hujah musuh
ini hujah  yang sengaja
disebarkan oleh najib rosmah

sedarlah
yakinlah
pakatan kalah 
kerana
SPR telah lama merancang licik
untuk 
memastikan najib rosmah
akan terus berkuasa

semua jentera daulah
semua lembaga daulah
akan digunakan untuk
memastikan najib rosmah
akan terus berkuasa

mustahil tidak faham
mustahil tak sedar
amin 


--------------------

SANDIWARA PENUH AKSI






SANDIWARA

BERTAJUK

ALIH ALIH

PANDANGAN

NOTA:
dengan prop
dengan pakainan
dengan pelakon
yang dilihatkan dimedia
sandiwara ini akan
jadi buah mulut
terlupa kes najib


Tahan KSU tak mampu alih isu 'rasa berdosa' Bahri

SHAH ALAM - Kecekapan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam memerangi rasuah perlu diimbangi dengan keadilan dalam tindakan tanpa mengira siapa pesalahnya.

Sehubungan itu kata Timbalan Presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man, SPRM jangan hanya mudah mengambil tindakan terhadap penjawat awam tetapi membiarkan ahli politik berjawatan tinggi seperti kes SRC International terlepas begitu sahaja.

"Penahanan KSU kementerian tidak dapat mengalihkan pandangan kekecewaan ‘persaraan awal’ Bahri.

TEATER INI

DIPENTAS

UNTUK TUTUP

CERITA BAHRI

YANG LETAK

JAWATAN 

KERANA KES

NAJIB REMBAT

DUIT SRC BHD






------------------

PEMENTASAN SANDIWARA







SEBUAH

SANDIWARA

SEDANG

DIPENTASKAN

TUJUAN

UNTUK TUTUP

KES 1MDB 

TUTUP KES

KES 45 JUTA

SRC BHD

YANG DUIT

MASUK

AKAUN NAJIB

NAMA  KSU

TAK ADA

MUKA KSU

TAK ADA

APA JABATAN

TAK DIUMUM

INI SAMA

SAPERTI KES

SYARIKAT AIR

DISABAH

AKAN LESAP

BAGITU SAJE




----------------

SIAPA UNCLE RAMLI?






SIAPA UNCLE RAMLI
Uncle ramli ngan angan-angan, Uncle ramli tak makan surah abang tt, Uncle ramli mula congak perkiraan, Uncle ramli mula tilik latar pengundi, Uncle ramli mula nampak jalan, Uncle ramli mula senyum sendiri, 

Uncle ramli rasa sabah sarawak persetankan, Uncle ramli yakin estet felda adalah kunci, Uncle ramli rasa terapung di awan, Uncle ramli yakin bn kalah kali ini, 

Uncle ramli ngan angan-angan, Uncle ramli masih tidur ngan mimpi, Uncle ramli ngan angan-angan, Uncle ramli belum makan surah abang tt. on MUSTAHIL PAKATAN AKAN MENANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17



----------------

ORANG RAMAI NAIK MINYAK








BILA MINYAK

NAIK HARGA

RAKYAT MULA

NAIK MINYAK

Harga minyak bulan Januari 2017 Petrol RON95 RON97 Diesel

www.mysumber.com › Situasi Malaysia
Translate this page
4 days ago - Harga minyak bulan Januari 2017 Petrol RON95 RON97 Diesel. Harga minyak petrol dan diesel terkini di Malaysia untuk bulan 1 naik turun ...

Senarai terkini harga minyak Malaysia RON95 RON97 Diesel 2017

www.mysumber.com › Situasi Malaysia
Translate this page
4 days ago - Harga minyak Petrol dan Diesel terkini pasaran runcit harga di pam ... harga runcit RON95, RON97 dan Diesel sama ada kekal, naik atau turun ...

harga minyak naik: Berita Terkini, Foto, Video mengenai harga minyak ...

www.astroawani.com/topic/harga-minyak-naik
Translate this page
Topik mengenai harga minyak naik, Berita Terkini, Foto, Video, Foto mengenai harga minyak naikdan lihat perkembangan terkini, berita, informasi dari Astro ...

Berita harga minyak naik, Cari Berita Terkini mengenai harga minyak ...

www.astroawani.com/topic/harga-minyak-naik/news
Translate this page
Dapatkan Barita harga minyak naik dan cari tajuk utama berita terkini mengenai harga minyak naikdari Astro Awani. Dapatkan berita semasa, artikel dan berita ...

Angry protests erupt across Mexico after 20% hike in gasoline prices

Demonstrators have blockaded highways, looted shops and forced service stations across Mexico to close in a wave of angry protest triggered by a hike of more than 20% in the government-set price of gasoline.
The announcement of the price increase came on 1 January – when long queues of cars were already forming at pumps because national oil giant Pemex was unable to supply all gas stations due to problems with oil refining and fuel shortages caused by theft.
The so-called gasolinazo – as the price hike is known – added insult to injury, and since then, protests have spiraled. Truckers, taxi drivers and irate individuals have blocked the main highways into Mexico City and major thoroughfares in the capital, prompting bus lines to cancel service.







---------------------

TULISAN YANG GAGAL






TULISAN GAGAL
sejak umur 14tahun. di tahun 2000 aku mula membaca tulisan2 hang. sejak dari tu jugaklah aku selongkar cari apa saja yang hang tulis sampailah skrg ni aku berumur 31 aku kagum dgn cerita dan gaya penulisan hang. tapi hari ni aku frust.

tulisan ni gagal. kosong. takdak cerita. mcm ni punya story pun boleh terbit kat suara keadilan? aduh come on isham...... jangan ulang mistake ni lagi on DARI DANG WANGI KE JINJANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17

BACA DISINI:

http://tukartiub.blogspot.my/2017/01/dari-dang-wangi-ke-jinjang.html

www.malaysiakini.com/columns/368089

---------------

PENYAKIT POLIS PENCEN






SATU LAGI

CONTOH 

TERBAIK

PENYAKIT

POLIS PENCEN

Siasat ahli politik hidup mewah, kata bekas peguam negara
 | January 4, 2017
Tidak adil menyerang integriti penjawat awam tetapi terlepas pandang gaya hidup ahli politik yang mewah, kata bekas peguam negara.







KENAPA MASA

ADA  KUASA

MASA ADA

JAWATAN 

MASA ADA 

JARINGAN

TAK BERSUARA

BILA SUDAH

PENCEN BARU

NAK BERSUARA

--------------------