.

Ahad, 5 Mac 2017

BUDAYA BUDI BAHASA BINATANG





BUDI & BAHASA



PETANG KELMARIN
EZI TERSEREMPAK DENGAN
SAEKOR BIAWAK
TAPI
BIAWAK INI TELAH CEDERA
MUNGKIN KENA LANGGAR
BIASANYA EZI AKAN 
MENYERANG DAN MEMBUNUH BIAWAK



TAPI 
KALI INI EZI HANYA MENYALAK
TIDAK MENYERANG MEMBUNUH
INILAH BUDI BAHASA BINATANG
TIDAK AKAN MENYERANG
TIDAK MEMBUNUH
APABILA SETERU TELAH JATUH




----------------

VAN TANGAN KEDUA WAJIB DISAMAK DULU








SAMAK VAN DULU
Van kasi samak dahulu pernah ada angkat babi kah anjing kah on VAN TANGAN KEDUA - TANGAN SAPA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/17


PEMBACA

BUDIMAN

DAPUR JALANAN

MASIH 

MEMERLUKAN

BANTUAN

UNTUK MEMBELI

SEBUAH VAN

TANGAN KEDUA

SILA ULUR 

BANTUAN KE

AKAUN CIMB SPKL 

800 172 7849


KUTIPAN 


HARI INI


 ADA

TAMBAH


2ORM

KINI JADI

RM3,800


TERIMA 


KASEH





---------------

SATU UNDI - SATU RASUAH








SATU UNDI UNTUK BARISAN NASIONAL 
ADALAH SATU UNDI UNTUK RASUAH
Pakatan Harapan melahirkan kebimbangan berhubung amalan rasuah yang makin berleluasa di bawah pentadbiran Najib Razak. Barometer Korupsi Global Transperancy International (Asia Pasifik) bagi tahun 2016 telah mendedahkan seramai 60 peratus rakyat Malaysia bersetuju bahawa tahap rasuah negara ini semakin teruk dengan pertambahan dua kali ganda berbanding 30 peratus pada tahun 2014. Kenyataan ini disokong oleh kajian Barometer Edelmen Trust Malaysia 2017 yang menyatakan bahawa seramai 52 peratus rakyat Malaysia telah hilang kepercayaan kepada institusi dan sistem pentadbiran, ekonomi dan sosial manakala 83 peratus rakyat Malaysia bersetuju bahawa rasuah sebagai punca utama.

Pada bulan Mac tahun lepas, majalah ‘Time’ telah menempatkan Malaysia sebagai negara kedua paling korup di dunia selepas Brazil. Sama juga seperti yang dilaporkan pada bulan Mei 2016, Malaysia berada di kedudukan nombor dua di dunia selepas Russia di dalam The Economist’s Crony Capitalism Index 2016. Dua bulan kemudian, nama Malaysia sekali lagi telah dimalukan di seluruh dunia apabila Jabatan Keadilan Amerika Syarikat menyatakan negara kita mengamalkan dasar kleptokrat akibat skandal 1MDB. Pada tahun 2015, Global Financial Integrity (GFI) menempatkan Malaysia dalam senarai lima negara utama di dunia yang mengamalkan aliran tunai keluar secara haram dengan jumlah terkumpul bersamaan RM1.8 trilion antara tahun 2004 dengan 2013.

Dengan skandal-skandal 1MDB, Jabatan Air Negeri Sabah, Felda, dan Majlis Amanah Rakyat, ini membuktikan bahawa budaya korupsi yang diamalkan oleh Kerajaan Umno BN semakin membarah. Kos rasuah terpaksa ditanggung oleh rakyat dalam bentuk kemerosotan nilai matawang ringgit, pemotongan peruntukan untuk sektor kritikal seperti pendidikan dan kesihatan, GST, serta kenaikan kos sara hidup.

Kerajaan Pakatan Harapan menawarkan sebuah permulaan baru dengan:

1. Memastikan tiada campurtangan politik dalam Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC), agensi pelaburan dan khazanah negara. Kesemua ini akan dibenarkan untuk membuat keputusan berdasarkan mandat pelaburan daripada mandat rakyat;

2. Melantik seseorang yang berwibawa untuk menjadi peguam negara yang diberi kebebasan untuk menjalankan tugas-tugas siasatan terhadap sesiapa sahaja mengikut Perlembagaan; dan

3. Memastikan kebebasan media, termasuk agensi-agensi berita dan penyiaran berita milik rakyat yang dibenarkan berfungsi secara bebas dan saksama.

Oleh yang demikian, Pakatan Harapan menyeru kepada semua rakyat Malaysia yang menentang rasuah dan inginkan perubahan untuk segera mendaftar dan keluar mengundi pada Pilihan Raya Umum akan datang.



PAKATAN HARAPAN (https://www.facebook.com/PakatanHarapanRasmi)

YB Raja Kamarul Bahrin Shah
Parti Amanah Negara
(AMANAH)

YB Rafizi Ramli
Parti Keadilan Rakyat
(PKR)

YB Tony Pua
Parti Tindakan Demokratik
(DAP)




-------------

APA MAKNA BERITA INI?








APA MAKNA

BERITA INI?

MAKNANYA

KERAJAAN

TAK ADA DUIT

INI INDUSTRI

UNTUK DUIT

DARI SAKU

ORANG RAMAI

Awas, Kejara akan dilaksana bermula 1 April di seluruh negara

Sistem Keselamatan Kesedaran Automatik (AWAS) dan Sistem Pemberian Mata Demerit Kesalahan Jalan Raya (KEJARA) akan dikuatkuasakan di seluruh negara mulai 1 April ini.
Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Ab Aziz Kaprawi berkata melalui pelaksanaan gabungan AWAS dan KEJARA itu, pengguna jalan raya diharapkan akan lebih berhemat dalam pemanduan sekali gus mematuhi peraturan jalan raya yang ditetapkan.
"Kerajaan tiada pilihan selain mengetatkan penguatkuasaan dan undang-undang jalan raya memandangkan kemalangan maut di Malaysia semakin meningkat.
SAMBUNG LAGI

PERJUANGAN

JUMPA PATAH

BUNGKUS







----------------------

KENAPA SEKARANG SOROK MUKA







SIAPA KENAL

ORANG JAHAT

 INI

DULU BUKAN

MAIN SOMBONG

LETAK KERETA

SANA SINI

TENGKING

 DEPAN

BELAKANG

SEKARANG

NAPA MALU

NAK TUNJUK 

MUKA

ADA SIAPA KENAL

TULARKAN MUKA

LUBANG CIRIT

MEREKA






-----------------

SIMPAN RAKAMAN ALBUM ZIANA ZAIN



SIMPAN RAKAMAN
ZIANA ZAIN
Isa bukit pelanduk dapat taraf kebal sebab simpan rakaman lagu jiana jen? Kok gitu ya pak tt? Aku ingat orang bilang isa bukit pelanduk jadi kebal sebab dia dah ada ubat pelali pokok nipah dalam badan dia. 
Tapi ada jugak orang bilang isa dapat taraf kebal sebab bik mama suka dia, protect dia sebab isa sorang je lelaki yang lebih pendek dari bik mama, elok je takat ketiak bik mama jadi sonang nak sorok isa bawah ketiak atau celah kopek bik mama. on TUAN HAJI WAJIB DISIASAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/17




----------------

PESTA BANGSAR SAMPAI JAM 2.15 PAGI









PESTA BANGSAR

DARI 4 PETANG

SAMPAI

JAM 2 PGI

BULAN DEPAN

1 APRIL

SEDIA DATANG


BAND PAYUNG TENANG

FORUM JEMAPOH
Add caption
 BENGKEL CETAK

BAND P-RM




-----------------

TUAN HAJI KLUK KLAK






FACE BOOK


Sejak dari awal, saya memang menjangkakan bahawa YB Takiri Q7 hanya berani cabar sahaja, bukan berani berdebat pun dengan Dr RORA.
Ekoran itu, apabila YB Q7 itu mengeluarkan kenyataan cabar sesiapa sahaja, saya menjangkakan dalam fikirannya tidak terlintas ada individu bernama Dr Rozaimi.
Namun, apabila Dr Rozaimi menyahut cabaran itu, tidak hairan YB Q7 itu memberi jawapan yang tidak konsisten; sekejap mau, sekejap dengan Dr MAZA, sekejap Dr MAZA dulu, kemudiaan Dr Rozaimi, yang entah apa pula selepas ini.

















-------------------------

SPR AKAN TERUS MENIPU






MUSTAHIL

SPR AKAN

LAKUKAN

DAFTAR

AUTOMATIK

INI KUNCI

KUASA NAJIB


Daftar undi automatik, Malaysia sudah boleh mula

SHAH ALAM – Kerajaan boleh mengambil pendekatan dengan membuat pendaftaran mengundi secara automatik terhadap setiap remaja yang menginjak usia 21 tahun.

Penganalisis politik dari Universiti Sains Malaysia, Prof Madya Dr Sivamurugan Pandian berpendapat, Malaysia sudah ada kemampuan untuk ke arah itu dan mengikut jejak beberapa negara yang sudah melakukannya.

Menurutnya, dengan cara ini ia dapat mengurangkan angka golongan muda yang masih tidak mendaftar sebagai pengundi.

“Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) boleh merealisasikan perkara ini.


HALANGAN

DEMI 

HALANGAN

DIBUAT

BERTUJUAN

MEMASTIKAN

NAJIB AKAN

TERUS MENANG

BERKUASA




------------------

DEDAK JATUH TERSUNGKUR





DAPAT DEDAK JATUH
duit jatuh , gua amik..duit jatuh ni ibarat dedak la..bak kata pepatah petitih, ibarat mendapat dedak jatuh.kalo ditimpa durian runtuh itu marabahaya dan kecelakaan bro.

maknanya dpt untung secara tetiba2 atau untung dari duit dari poket illah yg terjatuh ke akaun affin bank.contoh ayat, beruntungnya si isteri kerana secara tiba2 dpt hadiah audi..matawang rm jatuh itu tak penting, asalkan kuota auta haji ditambah..kalo dpt g haji, dpt la berdoa dimultazam agar tuhan segala tuhan memjatuhkan dedak demi demi dari langit.

pergi haji pula dgn peruntukan dari lembaga2 zakat, lembaga2 daulah, lembaga2 tabung azeeez atau staf dijabatan perdana monkey.semoga mabrur haji hajjah..err jgn lupa saman sarawak report atau dah bayar saman kpd penyaman kerajaan negeri.. on SILA TANYA DIRI SENDIRI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/2/17




--------------

BILA HUSAM AKAN DISAMAN?



USTAZ ROTI JALA
kalo dah woorld class, pasai apa tak saman sarawak report? pasal apa tak saman husam..world class hanya dalam pas je tu..dr maza pun tak layak, barangkali ust roti jala mungkin bole debat..org ipoh pasti dtg berdoyon doyon sokong..

ini semua lakonan lawak jenaka..jenaka tutup gula naik agar warga tak marah, lawak agar kes wangMdb ditutup..lawak agar semua tak kecoh2 perihal kerajaan isle serambi mekah buat skim tipu, lawak utk tutup hal kerjaan kelate disaman berjuta2...mr rosmah najib ,pls standby your dedak in birkin bag..

dgn duit dari 7mou, pastinya umno bn bole bayar semua saman2 keatas kelate..pasukan bola pun pakai duit student mara..mana cite haji annuar musa..senyap ke..jumpa bomoh thailand ke bomoh china di forest city... on HAJI HARDY WORLD CLASS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/3/17







---------------

AL-FATIHAH







AL-FATIHAH


NAK MASUK SYURGA




JUBAH NAK MASUK SYURGA
betul bro tt..sokong seratus peratus..tak semesti semua pakai jubah semua pakai serban semua pakai abaya, maka syurga hak mutlak mereka.. on HATI PENUH KEBENCIAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/17





-------------

SIAPA CROP GAMBAR INI?








IMAM WAHABI
tolong jangan salahkan media arab saudi atau mana2 media arab kalo crop gamba tu..arab saudi adalah negara islam wahabi dimana 2 mazhab besar sunni dan syiah ruku` dibelakangnya iman wahabi ini.

mana mungkin bole menyiarkan gamba tanpa aurat.di saudi dilarang dedakkan aurat atau tangkap gamba suka2 hati with iman.haram haram.yg beriman cuma warga saudi, warga lain jgn mimpi.. on APA SUDAH JADI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/




--------------------

ORANG RAMAI NAIK MINYAK





ORANG RAMAI NAIK MINYAK
Kau tak guna kereta sendiri tt. Jadi kau tak tau penyeksaan perlahan-lahan yang dikenakan oleh BoNgok. Sekarang ni depa nak tukar harga petrol setiap minggu pulak. 

Dulu setiap bulan, tapi dah beberapa bulan akhirnya depa sedar cara tu belum muktamad sebab itu bukanlah cara terbaik memaksimakan keuntungan. Jadi depa umumkan transformasi cara menjual petrol pada orangramai. 

Jadi lepas ni setiap minggu ls pulak kau tengok kereta berderet nak masuk stesen minyak kasi jem jalan, tambah lagi penggunaan petrol (4x sebulan bukan lagi hanya 1x sebulan!) on KANTOI - TIPU BANI MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/17





-----------------

SILA DAFTAR SEBAGAI PENGUNDI




SILA DAFTAR SEKARANG
JIKA MAHU NYAHKAN
ROSMAH DAN NAJIB




---------------

SILA DAFTAR MENGUNDI




FACE BOOK
A U-shape Smile! Sudahkah U jadi pengundi? Are U a registered voter? — with Tukar Tiub.



















----------------