Ahad, 8 Januari 2012

MARI TURUN BERSAMASAMM Komited Turun Gelanggang 901 Bersama Gerakan Massa !!

Tarikh 9 Januari 2012 atau 901 adalah suatu detik bersejarah apabila ia menjadi kemuncak kepada perbicaraan kes fitnah liwat yang kedua terhadap Anwar Ibrahim. Tarikh 901 bukan sahaja harus dikenang sebagai tarikh yang menentukan secebis mana saki-baki keadilan sebuah mahkamah, tetapi 901 harus disertai dalam apa jua bentuk penglibatan - termasuklah berhimpun di hadapan mahkamah bagi menyatakan sokongan terhadap Anwar Ibrahim yang kita percayai telah lebih sedekad dianiaya oleh kerakusan regim demi mengekalkan kuasa.

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) sentiasa memastikan gerakan anak muda akan terus menyumbangkan diri untuk menyertai gerakan massa terutamanya dalam isu penindasan ke atas rakyat tanpa mengira apa jua statusnya, warna kulit dan fahamannya, asalkan rakyat itu ditindas dan dianiaya, anak muda harus bangkit menentang kebejatan. Bezanya kali ini, susuk yang keadilannya dinafikan itu telah menjadi faktor utama yang menjadi punca goyahnya regim pemerintah dalam meneruskan aksi menjual negara.

Sebagai penggerak anak muda yang mengambil pendekatan radikal, SAMM juga telah memainkan peranan menjana maklumat kepada rakyat dan terus berkomitmen untuk memastikan rakyat turun dalam aksi 901. Ia termasuklah mengadakan siri ceramah penerangan jelajah seluruh negara, pengedaran risalah dan dvd kesedaran rakyat. Pergerakan SAMM yang terlibat bukan sahaja dalam gerakan surface dan beraksi dalam beberapa siri perhimpunan aman, yakin bahawa perhimpunan 901 adalah gerakan yang wajib disertai oleh rakyat yang cintakan keadilan.

Namun sebelum kita turun berhimpun ke perkarangan Mahkamah di Jalan Duta, SAMM berpendapat setiap seorang daripada kita harus faham dengan jelas mengapa Anwar Ibrahim berada di kandang pesalah. Kita juga harus sedar apakah agenda yang diatur sehingga memaksa Anwar Ibrahim berulang-alik turun-naik mahkamah dan tidak dibenarkan bergerak dengan bebas selagi beliau berada dalam arus utama kancah politik tanahair. Ini semua berlaku ketika Anwar Ibrahim hanya selangkah sebelum mentadbir negara ini secara marhein.

Tahun 1998 memperlihatkan bagaimana Anwar Ibrahim memilih untuk menyonsang arus ketika beliau boleh sahaja bersabar dan berdiam diri terhadap rasuah dan salahguna kuasa bagi menyelamatkan konglomerat milik kroni. Anwar Ibrahim tidak tunduk kepada arahan yang supaya harta negara dan harta awam digunakan sewenangnya untuk kepentingan penguasa. Percayalah jika Anwar Ibrahim turut terlibat bersekongkol sudah pasti bukan Najib Razak yang menjadi Perdana Menteri hari ini. Tetapi demi rakyat, Anwar Ibrahim bangkit dengan slogan 'Lawan Tetap Lawan' yang menyebabkan beliau merengok ke dalam penjara daripada kerusi empuk Timbalan Perdana Menteri.

Demi untuk selamatkan rakyat dan negara, Anwar Ibrahim terpaksa berdepan sebuah konspirasi jahat yang diajukan terhadap beliau iaitu tuduhan liwat pertama. Perbicaraan kes liwat pertama ini juga banyak kelemahan dalam pendakwaan hingga akhirnya pada tahun 2004 tuduhan liwat tersebut digugurkan dan Anwar Ibrahim dibebaskan setelah enam tahun di bermastautin di penjara Sungai Buluh.

Pengalaman Anwar Ibrahim yang dihenyak dan dipukul dengan niat bunuh di dalam lokap, menyebabkan kesakitan kekal pada tulang belakang, dipenjara, diaibkan adalah kerana Anwar Ibrahim memilih untuk selamatkan rakyat dan negara. Apakah kita sebagai salah seorang rakyat yang pernah cuba diselamatkan oleh Anwar Ibrahim akan berdiam diri?

Kali ini pada tahun 2008, de javu 1998 berlaku setelah perencanaan 16 September untuk membebaskan negara dari kepimpinan negara yang menindas rakyat hampir menjadi kenyataan. Panik dengan perkembangan positif pergerakan 16 September termasuklah beberapa pertemuan Anwar Ibrahim dengan ahli parlimen, perencanaan 16 September harus digagalkan manakala peranan besar Anwar Ibrahim tidak wajar dibiarkan setelah beliau menjadi faktor utama tsunami 8 Mac.

Ketika Anwar Ibrahim sekali lagi selangkah sebelum menerpa kejayaan, maka di atas alasan yang sama hadirlah konspirasi liwat versi kedua. Dalam perlawanan kali ini, Anwar Ibrahim menegaskan bahawa beliau akan terus lawan dan tiada sebab untuk beliau tunduk setelah melalui seribu dugaan, demi menyelamatkan rakyat dan negara.

Tarikh 901 adalah hari penentu. Berhimpun atas tajuk 901 bukan urusan Anwar Ibrahim semata-mata, ianya adalah tanggungjawab kita rakyat Malaysia yang harus menilai dan menjadi hakim bagi menentukan samada sistem perundangan negara dimusnahkan atau masih boleh diselamatkan. Berhimpun atas tajuk 901 bukan hanya kerana susuk itu Anwar Ibrahim, tetapi bagi memberi sokongan terhadap seorang pemimpin yang selama ini manuver ranjau berduri dan berkorban segalanya demi rakyat. 901 adalah detik untuk rakyat buktikan bahawa mereka bersama Anwar Ibrahim bukan hanya kerana susuk itu adalah Anwar Ibrahim, tetapi kerana menagih keadilan dalam sistem perundangan negara.

Banyak pihak yang bertanya apakah SAMM tidak turun beraksi di 901, banyak pihak juga menunggu apakah tindakkan seterusnya SAMM dalam merealisasikan himpunan 901 yang lebih bermakna. Selaku anak muda, SAMM tidak pernah tertinggal dalam mana-mana aksi arus utama massa malah SAMM cenderung untuk menyeru semua rakyat agar bangkit bangun melawan penindasan dan penganiayaan terhadap rakyat.

Justeru itu, Solidariti Anak Muda Malaysia menegaskan bahawa selaku penggerak anak muda, SAMM akan bersama dengan rakyat dalam aksi 901 dengan seluruh kekuatan. Komrad SAMM sentiasa bersedia dan ketika ini juga terdapat beberapa hotel telah dipenuhi oleh komrad SAMM yang hadir dari seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak. Semuanya hadir dengan tekad bersama rakyat menentang keadilan buat Anwar Ibrahim yang sekian lama dinafikan.

Menyelusuri perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim sejak dari awal pertuduhan, hingga ke pendakwaan yang goyah lagi meragukan, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mengambil tanggungjawab merungkai segala persoalan dengan mengumpul segala maklumat dan fakta. Hasilnya SAMM telah menerbitkan sebuah buku teks lengkap yang menjadi rujukan penting betapa perbicaraan kes liwat ini tidak dijalankan dengan telus dan seterusnya menggambarkan sistem perundangan yang serba pincang bagi menggagalkan gerakan rakyat.

Buku berjudul FITNAH terbitan SAMM ini akan dilancarkan pada 7 Januari 2012 oleh Presiden Keadilan di tempat lahirnya pejuang rakyat bernama Anwar Ibrahim di Ceruk To' Kun, Bukit Mertajam. Turut bersama dalam melancarkan buku FITNAH ialah Prof A Samad Said dan Hishamuddin Rais. Dengan pelancaran buku ini, ia menjadi bukti betapa SAMM menunjukkan komitmen yang tinggi dalam membela nasib Anwar Ibrahim dengan peranannya yang tersendiri.

Tanggal 901 kian hampir, keputusan perbicaraan kini berada di penghujungnya. Ayuh bersama SAMM turun memberi sokongan moral dan padu terhadap keperluan sebuah sistem perundangan yang telus tanpa tunduk kepada pihak pemerintah yang terdesak mempertahan kuasa dan tembolok masing-masing. Di kesempatan yang ada ini, SAMM sekali lagi menyeru rakyat melaksanakan sedikit tanggungjawab yang melambangkan bangsa Malaysia yang menolak Fitnah dan Konspirasi jahat.

SAMM akan berada di barisan hadapan dan memastikan 901 menjadi medan persediaan buat rakyat untuk bersama-sama Anwar Ibrahim menuju ke lokap, penjara ataupun menuju ke Putrajaya.

Che'GuBard
Pengasas Gerakan Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)
www.anakmudamalaysia.com
KENYATAAN RESMI

KENYATAAN RESMI

Salam Sdr/i

Bersama-sama ini disertakan kenyataan akhbar KEADILAN menjawab dakwaan
bahawa syarat-syarat yang dikenakan pihak polis dipersetujui terlebih
dahulu oleh KEADILAN semasa rundingan tempoh hari, untuk makluman dan
tindakan Sdr/i.MOHD RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi KEADILANPERHIMPUNAN AMAN 901: SYARAT DIBERIKAN SELEPAS RUNDINGAN DAN MUAFAKAT

Sebagai salah seorang dari pimpinan parti yang sama-sama berunding
dengan pegawai tertinggi PDRM Kuala Lumpur, saya menegaskan pendirian
KEADILAN bahawa muafakat yang dicapai dalam mesyuarat pada hari
Jumaat, 6 Januari 2012 tidak menyentuh syarat-syarat yang diberikan
oleh PDRM kemudiannya.

Malah, 10 syarat tersebut hanya dimaklumkan kepada KEADILAN melalui
Saudara Shamsul Iskandar Mohd Akin selepas ia diedarkan kepada pihak
media melalui satu surat sahaja. Tandatangan yang dirujuk oleh pihak
PDRM adalah tandatangan Saudara Shamsul mengesahkan beliau ada
menerima surat tersebut. Ia bukanlah tandatangan menyetujui
syarat-syarat seperti digambarkan oleh sesetengah pihak.

Walaupun pihak PDRM ada menyuarakan beberapa perkara mengenai kawalan
orang ramai dan keselamatan dalam perbincangan tempoh hari, saya
tegaskan tidak ada sebarang persetujuan mengenai syarat-syarat khusus
kerana pimpinan PDRM Kuala Lumpur berpuas hati dengan penerangan
KEADILAN.

Oleh yang demikian, kami tetap dengan keyakinan bahawa perhimpunan
aman ini akan berjalan dengan aman tanpa perlunya syarat-syarat yang
dikemukakan pihak polis.
KEADILAN menggesa rakyat Malaysia yang cintakan keadilan untuk hadir
menyuarakan sokongan dan solidariti kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim
dan usaha mengembalikan integriti kepada sistem kehakiman negara.

N SURENDRAN
Naib Presiden KEADILAN


8 Januari 2012

TUKAR TIUB TEPAT DAN RAPATNOTA:

boto tak?
dari dulu laie den dah cakap
eeekau tak cayo
ni baru kao soda

soda
jangan tak soda
ni bukan soda lemenet
ni bukan soda wota
kah kah kah


HASAN: SAYA SEDIH DIBALAS SEDEMIKIN RUPA - mkini

Exco kerajaan Selangor Hasan Ali menyuarakan rasa sedihnya kerana dipecat daripada anggota PAS oleh jawatankuasa pusat parti itu berkuatkuasa serta merta pada hari ini.

"Saya amat terkejut dengan tindakan drastik yang di ambil oleh AJK PAS Pusat itu. Saya turut bersedih kerana perjuangan Islam saya selama ini dibalas sedemikian rupa," katanya.

Dalam kenyataan segeranya hari ini, bekas pesuruhjaya PAS Selangor itu berkata akan merujuk kepada sahabat-sahabatnya untuk mengambil tindakan sewajarnya.

Beliau juga berkata akan memanggil sidang akhbar dalam masa yang terdekat untuk menjelaskan kedudukannya berhubung perkara itu.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit....MEMANGLAAA SEDIH....kah kah kah..

kah kah kah...ABIS ILANG SUMMER CAMP...kah kah kah..

kah kah kah..ABIS ILANG BISNESS.... kah kah kah..

kah kah kah..UTANG MASIH RAMAI LAGI.... kah kah kah...

kah kah kah...MINGGU DEPAN.... HILANG PULAK KERUSI EXCO...kah kah kah...

kah kah kah.... NANTI TOWKAY SYABAS PUN BUAT TAK KENAL.... kah kah kah...

kah kah kah... NANTI TUTUP PULAK AKHBAR SIASAH....kah kah kah..

woit...MEMANG SEDIH BETYUL BETUL...SUDAH JATUH TIMPA TANGGA.... kah kah kah..

kah kah kah.... BILA JATUH MUKA TERSEMBAB ATAS TAIK KUCING.... kah kah kah...

kah kah kah...LALU PULAK KERETA ... TERPERCIK PULAK LUMPUR KE BADAN.... kah kah kah..

kah kah kah....KASUT YANG DIPAKAI DIAMBIL OLEH MAT PET PULAAAAK... kah kah kah..

kah kah kah..TETIBA YANG DATANG BERSIMPATI HANYA ZUL BISUL.... jkah kah kah


TUKAR TIUB PEMECAH BERITA

TELAH DIPECAT KERANA KAKI REMBATTUKAR TIUB CEPAT TEPAT DAN RAPAT

hasan ali telah dipecat dari pas

majlis pimpinan masih lagi bermesyuarat
gebang punya gebang
bincang punya bincang

nak beri amaran ke
atau nak beri nasehat ke
atau nak gantung ke

tetiba nik aziz bersuara
apa lagi nak gantung gantung
pecat terus...
kah kah kah

NOTA:
nik aziz amat jarang
datang ke mesyuarat majlis syura
kali ini dia datang
nampaknya tok guru kita ni
dah bengang sangat

NOTA:
malam tadi nik aziz
ada di jamuan makan malam
gerakan anti-lyanas


--------------------------------------
KOMENTAR TUKAR TIUB TENTANG HASAN ALI

yang paling rugi apabila
hasan ali di pecat ialah
akhbar harakah
ini kerana hasan ali telah
meminjam 400,000 ringgit
dari harakah untuk bayar hutang

duit ini diambil ketika hasan ali baru masuk pas
ketika menjadi tim penerangan dan menjaga harakah

yang akan frus menonggeng
ialah tuan punya syarikat syabas
tuan syarikat air inilah yang menjadi sponsor hasan ali
dengan harapan hasan ali jadi mb selangor

yang frus macam nak gila ialah gerombolan
kerana tukang kacau dalam kerajaan selangor
telah diketepikan diketepikan


--------------------------------------------
NOTA:
tukar tiub mencadangkan
exco agama untuk kerajan selangor
patut dipegang oleh pak abu
kerana pak abu ini orang baik dan warak

NOTA:
siapa pak abu?
sila tanya lebai google
kah kah kahKENYATAAN RESMI AMK PULAU PINANG
CUBAAN MEMBUNUH PRESIDEN PARTI KEADILAN RAKYAT


Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP)hari ini mengecam sekeras-kerasnya terhadap insiden cubaan membunuh Presiden KEADILAN, Dato’ Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail pada malam tadi. Serangan itu walaupun dapat dielak oleh Saudara Fayyad al-Bakri, pengawal keselamatan Keluarga Anwar Ibrahim, ia tetap diklasifikasikan sebagai cubaan membunuh! Pihak Hospital Seberang Jaya telah mengesahkan serangan itu berpunca dari tusukan jarum yang menyuntik kandungan morfein berlebihan ke tapak tangan Fayyad. Suntikan beracun itu telah menghentikan nadi Fayyad buat seketika. Allah Maha Besar, terkini setakat 10.00 pagi, Fayyad sudah sedar dan dilaporkan stabil.

AMKPP memandang serius akan isu ini, kerana cubaan membunuh Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarganya seakansudah diatur sekian lama sejak penglibatan Anwar Ibrahim di dalam politik tanahair. Kita masih ingat akan insiden helikopter terhempas pada tahun 1994, rempuhan ala gestapo di rumah Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa Reformasi 1998, keracunan arsenik di penjara, kereta Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dirosakkan breknya, serangan tembakan kanister gas CS semasa BERSIH 2 di KL Sentral dan terkini, serangan jarum beracun di Galeri Pejuang Cherok To’Kun. Kesemua serangan ini tidak lain, adalah ditujukan terus kepada Anwar dan isterinya, Wan Azizah.

Sebagai respon segera, AMKPP telah membuat laporan polis terhadap insiden ini sejurus selepas serangan malam tadi. Pihak kami berterimakasih dengan pihak polis yang segera menghantar pasukan penyiasat dari Jabatan Siasatan Jenayah Negeri dan kami berharap pihak polis dapat menjejak pelaku ini segera dan menghadapkannya ke muka pengadilan. Pihak kami juga telah mengarahkan Unit Ehsan Pulau Pinang dan Unit Keselamatan Parlimen Permatang Pauh (UKP) untuk mengiringi pemergian pulang dan memastikan keselamatan Dato’ Seri Wan Azizah kembali ke Kuala Lumpur.

Akhir sekali, AMKPP ingin mengisytiharkan kepada semua musuh-musuh Anwar Ibrahim dan keluarganya, jika kamu memusuhi Anwar Ibrahim dan keluarganya, bermakna kamu memusuhi kami dan seluruh rakyat! Kami akan menjadi benteng dan barisan pertahanan terakhir untuk keluarga Anwar Ibrahim dari perbuatan pengecut dan bacul kalian. Kepada UMNO dan sekutu-sekutunya, jangan ambil sikap lepas tangan. Jika kami dapati ada hubungan dan perkaitan antara insiden ini dengan kamu, tunggulah ombak revolusi yang akan membadai keangkuhan kalian!

SYED MIKAEL RIZAL AIDID
Setiausaha,
Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP)

8 Januari 2012


BERITA BERGAMBAR


PERDANA MENTERI UCAP SELAMAT TINGGAL
BAI BAI BAI- KERJA BAIK BAIKNOTA:
perdana menteri malaysia sedang memberi
taklimat terakhir kepada pimpinan kabinet
suami pedana menteri tepaksa menunggu
di tangga kapal terbang


NOTA:
woit cepatlaaaa
layan kaki bodeeek buat apa
kah kah kah


NOTA :
siapa ada idea lain?

MALAM INI DI KAMPONG BARU - KELAB SULAIMAN
JUMPA PAK SAMAD DAN MAT SABU MALAM INI


NOTA:
malam ini jam 9.00 malam
di kelab sulatan sulaiman
politikus akan bercermah
dan seniman akan bersajak

semua dijemput datang

kalau lapar boleh
pergi makan nasi lemak
di sebelah bangunan kelab
jamin nasi lemak terbaik
walau pun agak pedas

SEBELUM BELUNJOR RASA PUNGGUNG DULU

PM BARUHADI: KETEPIKAN SOAL SIAPA CALON PM TAPI FOKUS UNTUK TUMBANGKAN UMNO-BN - minisder

Presiden PAS Abdul Hadi Awang mengingatkan kepimpinan Pakatan Rakyat dan penyokong parti perikatan itu memberikan tumpuan untuk “menumbangkan” Umno-Barisan Nasional (BN) dan bukan memikirkan siapa calon perdana menteri sekiranya Anwar Ibrahim dihukum penjara.

Anwar, Ketua Umum PKR didakwa atas kesalahan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlana, satu tuduhan yang mana beliau telah menafikan sekeras-kerasnya dan menyifatkan ia satu konspirasi untuk memusnahkan kerjaya politiknya.

NOTA:
satu kenyataan yang paling tepat
macam nak berumah tangga
sebelum nak beli hantaran
pastikan telah ada modal
sebelum hantar cincin
pastikan tahu sais cincin
sebelum nak kahwin pastikan ada calon
kah kah kah

sebelum pakatan nak lantik pm
pastikan gerombolan telah tumpas


NOTA:
sebelum sebelum sebelum
pastikan esok turun ke kampong baru