Sabtu, 26 Februari 2011

NAK TIPU MAK CIK FELDA LAGI
PM AKUI PERANAN ANAK MUDA
- mkini

Najib Razak berkata beliau mengakui peranan anak muda dalam menjalankan penentangan terhadap kerajaan seperti yang berlaku di beberapa negara Arab.

Namun, keadaan di negara berkenaan tidak sama dengan situasi di Malaysia, katanya.

"Jadi yang nak buat persamaan tu adalah tidak tepat sama sekali," katanya dalam satu sidang media di ibu pejabat Umno hari ini.

Jelasnya, walau negara Arab itu dilanda pergolakan politik, BN masih mampu meningkatkan majoriti dalam pilihan raya kecil.

Katanya lagi, trend kini juga menunjukkan sokongan lebih memihak kepada BN.

Beliau memberi contoh keputusan pilihan raya kecil Tenang sebelum ini di mana BN berjaya meningkatkan majoritinya.

Sekiranya tidak berlaku banjir mengejut ketika pilihan raya itu, BN pasti akan menang lebih besar lagi, katanya.

Tambahnya, beliau mengambil iktibar daripada perkembangan yang berlaku di negara-negara bergolak itu.

"Satu lagi yang perlu disedari yang tenaga punca yang mencetuskan adalah orang muda. Jadi perhatian kepada orang muda ini tak boleh kita pandang ringan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAK SAMA..TAK SAMA MACAM MANA?.... kah kah kah...

woit...INGAT MACAM MANA BACA BERITA DI MALAYSIA INI...kah kah kah...

kazh kah kah..KALAU KENYATAAN RESMI KATA TIDAK ADA ERTINYA ADA... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU KATA TAK SAMA ERTINYA SAMA... kah kah kah....

nota:
anak muda
anak mahsiswa
teruskan
gempaqkan lagi
kah kah kah


MESIR MASIH SAMA DENGAN MALAYSIA
POLIS TOLAK RAYUAN HRP UNTUK BERHIMPUAN DI HADAPAN KLCC AHAD INI
- minsider

Polis Kuala Lumpur menolak rayuan Parti Hak Asasi Manusia (HRP) dan mengekalkan keputusan untuk tidak mengeluarkan permit perhimpunan dan perarakan di KLCC, di sini Ahad ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Pahlawan Zulkifli Abdullah berkata beliau telah menerima surat rayuan itu daripada peguam yang mewakili pemohon bagi menganjurkan perhimpunan dan perarakan itu.

“Saya telah mempertimbangkan rayuan itu dan menolaknya serta sekaligus mengekalkan keputusan untuk tidak mengeluarkan permit perhimpunan dan perarakan sepertimana yang telah diputuskan oleh Ketua Polis Daerah Dang Wangi,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sehubungan itu, beliau berkata orang ramai dinasihatkan agar tidak mengambil bahagian dalam perhimpunan dan perarakan haram itu.

“Tindakan undang-undang boleh diambil ke atas mereka yang terbabit sepertimana yang diperuntukkan di bawah Seksyen 27 (5) Akta Polis 1967.

Semalam, polis Kuala Lumpur telah menghubungi Setiausaha Agung HRP untuk memaklumkan bahawa permohonan mereka untuk mengadakan perhimpunan tidak diluluskan dan polis akan mempertimbangkan semula sekiranya HRP mengadakan perhimpunan di tempat yang lebih sesuai dan tidak menimbulkan keadaan yang boleh menjejaskan ketenteraman awam.

kaqh kah kah.... BARU CAKAP MALAYSIA BUKAN MACAM MESIR.... kah kah kah..

kah kah kah... BETUL KE?... kah kah kah

kah kah kah.. MESIR TAK BOLEH BERHIMPUN LEBIH DARI TIGA ORANG... kah kah kah...

kah kah kah...KERANA UNDANG UNDANG DARURAT... kah kah kah...

kah kah kah...DI MALAYSIA TAK BOLEH BERHIMPUAN LEBIH DARI TIGA ORANG... kah kah kah...

nota:
cakap macam macam
semua nak tipu mnak cik felda
kah kah kah


NAJIB TIBAI QARADAWI
HEBAT MAT MONGOLnota:
untuk bodek amerika
mat mongol sanggup
basuh seluar dalam saifool kah kah kahNAJIB BAYANGKAN IKHWAN PENGANAS DAN MENCURIGIA SOSOK QARADAWI


Laporan National Review ada memetik ucapan Dato' Sri Najib Razak di Turki yang dikatakan sarat dengan prasangka buruk terhadap ulama terkemuka Sheikh Yusuf al Qaradawi dan Ikhwanul Muslimin. Perdana Menteri dilaporkan menggesa agar Ikhwanul Muslimin disisihkan dari agenda Perubahan di Mesir kerana masih terlibat dengan keganasan. Pendapat seperti ini malahan dikritik oleh pelbagai institusi dan intelektual. Dunia kini menggesa agar Amerika Syarikat dan Eropah untuk tuntas bekerjasama dengan Ikhwan.

Saya terpanggil untuk menegur Perdana Menteri kerana pandangan sebegini jelas dianggap terpencil dan mewakili pandangan dasar luar ektrem kanan di Amerika Syarikat. Adakah ini sebahagian dari agenda syarikat penasihat demi membaiki imej Najib di Amerika Syarikat?

Kenyataan terbaru Najib Razak juga membuka pekung kecurigaaan pemimpin tersebut terhadap ulama dan gerakan Islam seluruh dunia yang kini kian giat menyertai proses demokratisasi. Sekiranya Perdana Menteri mempunyai kebimbangan terhadap sosok seperti Sheikh Yusuf al Qaradawi, mengapa anugerahkan beliau Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan tahun 2009/1431? Sekiranya terbukti benar tohmahan Najib Razak terhadap Sheikh Yusuf al Qaradawi, saya menuntut Perdana Menteri agar segera memohon maaf dari ulama tersebut.

ANWAR IBRAHIM

Sila baca laporan National Review : http://bit.ly/hkI4SA

Sila baca laporan Brookings Institution yang mahu dunia Barat bekerjasama dengan Ikhwanul Muslimin: http://bit.ly/gY2GNW

KENYATAAN RESMI
KENYATAAN MEDIA PILIHANRAYA KAMPUS


SRIKANDI KEADILAN berasa amat sukacita dengan berita gembira kemenangan calon-calon Pro-Mahasiswa di majoriti kampus utama di seluruh negara.

Nyatanya kemenangan hasil daya usaha Mahasiswa itu wajar diberi ucapan tahniah di peringkat tertinggi. Terutamanya untuk Pro Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia yang telah menanti selama tujuh tahun untuk menggalas taklifan yang selama ini disalahguna oleh pihak lawan mereka.

SRIKANDI KEADILAN berasa bangga melihat anak-anak mahasiswa hari ini begitu bersemangat untuk memikul tanggungjawab dan mengambil bahagian dalam politik kampus.

Namun begitu kita berasa kesal dengan sikap pentadbiran universiti yang bertindak secara tidak adil dengan mengenakan polisi-polisi yang tidak cerdik untuk mengekang kemaraan mahasiswa, contohnya seperti di UPM; di mana pihak HEP telah membatalkan kemenangan calon-calon kerana berkempen secara berkumpulan dan secara online.

Polisi dan garis panduan sebegini adalah sangat dangkal dan harus dinilai secara pintar. Mahasiswa hari ini bukanlah golongan yang bodoh mahupun rela diperbodohkan.
Pilihanraya kampus harus memperlihatkan kematangan pihak yang bertanggungjawab menguruskan pilihanraya tersebut. Bukannya dijadikan ruang salahguna kuasa untuk memenangkan calon-calon yang didokong oleh pihak HEP dan parti pemerintah yang turut berkempen secara berkumpulan atas nama Aspirasi.

Double-standard ini menunjukkan bahawa selagimana mahasiswa tidak bangkit menolak kezaliman dan ketidakadilan, selagi itu mereka akan diperkotak-katikkan oleh pihak penguasa yang hanya melihat mereka sebagai ‘budak-budak’.

Mahasiswa harus bangkit. Salute kepada mahasiswa yang telah memperlihatkan keinginan untuk berubah dan semangat untuk menentang ketidakadilan di kampus-kampus yang telah berjaya menumbangkan ego puak Aspirasi.

SRIKANDI KEADILAN mengucapkan tahniah kepada sekalian mahasiswa.

Sekian, terima kasih.

SITI AISHAH SHAIK ISMAIL
AHLI MAJLIS PIMPINAN PUSAT,
KETUA BIRO SRIKANDI KEADILAN MALAYSIA
PARTI KEADILAN RAKYAT