Jumaat, 27 Mei 2011

SEMUA PASANG LUKAHINI DIA TOWKAY AYAMnota:
depan kedai goreng ayam di bukit bintang
ada bapak ayam jual ayam
tak caya sila pergi
malam ini


POLIS DIDAKWA SEKONGKOL DENGAN SINDIKET CURI KERETA
– mkini

Beberapa anggota polis didakwa bersekongkol dengan kumpulan mencuri kereta di seluruh negara dakwa ahli parlimen DAP Segambut Lim Lip Eng, sambil menggesa Bukit Aman supaya segera menyelesaikan isu itu.

Lim yang membuat laporan polis di balai Jinjang hari ini mendakwa kereta yang dilaporkan dicuri telah berjaya dijumpai oleh polis tetapi dikitar semula dan diserahkan kepada sindiket yang menjualnya pula kepada pemilik kereta terpakai atau pembeli persendirian.

"Saya menerima lebih 15 aduan sejak Disember tahun lalu daripada peniaga kereta terpakai yang sehingga sekarang belum selesai. 60 kereta dirampas daripada mereka kerana dipercayai kenderaan curi, setakat ini hanya 20 kereta yang telah dipulangkan,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MP INI BARU TAHU SEKARANG?.... kah kah kah…

kah kah kah… DI MANA MP DI LAHIRKAN…. kah kah kah..

kah kah kah…MP INI DARI SWEDEN ATAU DARI DENMARK?.... kah kah kah..

woit…TOWKAY DADAH KE… TOWEKAY LENDIR KE… SEMUA ADA DEAL… kah kah kah…

kah kah kah … KALAU TAK MACAM MANA PELACURAN BERJALAN TYRBUKA DI BUKIT BINTANG?.... kah kah kah…

kah kah kah..CUBA BERJALAN DEPAN HOTEL FEDERAL...DI BB... kah kah kah..

kah kah kah...ADA SAJE BABK AYAM TANYA: WAN AMOI SIR?... kah kah kah..

kah kah kah...MUTAKATI POLIS TAK TAHU... kah kah kah..

kah kah kah…TAK KAN POLIS RUMAH PELACUR DI BRICKFEILDS…. kah kah kah..

kah kah kah..TAK MENUSERAWAK POLIS TAK TAHU…. kah kah kah…

kah kah kah..SIJIL HALAL PUN KENA BOLERH BUAT DEAL…. kah kah kah..

kah kah kah…INI KAN PULA SIJIL RUMAH PELACUR….. kah kah kha

BAPAK SEGALA AYAM


AL-FATIHAH !PERGINYA SEORANG KAWAN!ADIOS MON AMI

Berita Duka,Cikgu Selamat Ahmad Kamal atau lebih terkenal dengan panggilan Bung Selamat telah kembali ke rahmatullah dijemput al-Khalik sebelum waktu Jumaat tadi.Almarhum meninggal dunia di kediamannya di Taman Sagumpas Mentakab (belakang Kg Baru Cina) dan akan disempurnakan pemakamannya pada petang ini juga.

Allahyarham mempunyai karekter tersendiri; saya menuntut ilmu dari beliau di Sek.Men.Abu Bakar Temerloh (ABS). Almarhum banyak membimbing saya bukan sekadar berkaitan dengan pelajaran formal malah yang bersangkutan dengan perjuangan serta tuntutan untuk berkhidmat kepada masyarakat serta menanamkan prinsip juang didalam diri saya.

Melalui beliau juga saya mengenali buku-buku tentang sosialisme serta gerakan Kiri.Pernah merengkok didalam tahanan ISA sewaktu Peristiwa Baling di tahun 1974 dan kepada saya Almarhum tidak pernah berkompromi dengan prinsip sehingga ke akhir hayat.

Al-fatihah untuk seorang bapa,guru dan teman akrab perjuangan.Semoga Allah Yang Maha Pengasih menerima segala amal baik,memghapuskan dosa serta menempatkan roh ayahanda di kalangan orang yang beriman.

Selamat jalan Ayahanda.Selamat jalan Guruku yang dikasihi...

DARI FACE BOOK :Ahmad Nizam Hamid

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU
BERITA PALING SOHEH
UBAH PEMIKIRAN PARADIGMA - meloya

KUALA LUMPUR 26 Mei – Penggiat dan pemikir iklan perlu mengubah pemikiran dan paradigma mereka ke arah bagaimana untuk menghasilkan iklan dalam bahasa Melayu yang menarik.

Ketua Pengarah Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Termuzi Abdul Aziz berkata, penghasilan sesuatu iklan itu akan menarik sekiranya idea asalnya memang dalam bahasa Melayu, bukan bahasa lain.

“Menjadi masalah apabila sesuatu iklan yang mahu dihasilkan itu idea asalnya adalah dalam bahasa Inggeris. Apabila mahu ditukar maksudnya dalam bahasa Melayu ia pasti tidak lagi menarik.

“Terdapat banyak istilah bahasa Melayu yang boleh digunakan untuk penghasilan iklan, DBP sendiri telah mencipta sejuta istilah dalam bahasa Melayu merangkumi pelbagai bidang. Daripada jumlah itu, 7,000 tidak boleh diterjemah ke bahasa Inggeris,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sesi dialog mengenai Penggunaan Bahasa Kebangsaan Dalam Pengiklanan anjuran DBP dengan kerjasama Persatuan Agensi Pengiklanan Bertauliah Malaysia di sini hari ini.


PELANCARAN CRIME AWARENESS TEAM SEMPENA HARI BELIA NEGARA 2011 - meloya

PUTRAJAYA 26 Mei - Penyertaan golongan muda dalam membantu menurunkan kadar jenayah menunjukkan perkembangan amat memberangsangkan apabila lebih 3,350 orang remaja dan belia mendaftar sebagai ahli Crime Awareness Team (CAT) tahun ini.

Timbalan Ketua Pengarah Belia dan Sukan, Wasitah Mohd. Yusof berkata, inisiatif yang diambil dengan melibatkan golongan muda dalam kegiatan antijenayah merupakan sebahagian daripada program yang dilaksanakan dengan kerjasama Kementerian Dalam Negeri di bawah pelaksanaan Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA).

Menurutnya, golongan remaja menunjukkan minat yang mendalam apabila didedahkan dengan latihan kemahiran kepimpinan dan mempelajari isu-isu berkaitan kepolisan dan keselamatan masyarakat.

''Kumpulan muda yang kita daftarkan di bawah CAT ini bergerak di peringkat daerah-daerah dan aktiviti mereka diselaraskan oleh Pejabat Belia Daerah-Daerah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… TAK PAYAH LAAA NAK UBAH PARADIGMA…. kah kah kah..

kah kah kah…BENDA ALLA APA PARADIGMA INI?..... kah kah kah..

kah kah kah…PELESIT BULUH APA PARA DIGMA INI ?.... kah kah kah..

kah kah kah...PARA DIGMA INI PARA GALI EMAK KE?... kah kah kah

kah kah kah..TAK PAYAH LAA HANTAR GURU BAHASA MELAYU SAMPAI KE DENMARK…. kah kah kah..

kah kah kah…RUMAH SENDIRI BETULKAN…. kah kah kah..

kah kah kah.. BILA NAK GANTI NAMA PRECINT… kah kah kah..

kah kah kah…APA BENDANYA AWARENESS NI…. kah kah kah…

kah kah kah… AWARENESS INI… AWE KELANTE KAHWIN DENGAN NURSE KE?.... kah kah kah..

kah kah kah…ATAU AWANG SUKA MAKAN NENAS…. kah kah kah…

woit… BILA NAK TUKAR NAMA UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION?.... kah kah kah..

kah kah kah..TAK KAN TAK ADA NAMA MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah....CAKAP KETUANAN MELAYU...kah kah kah..

kah kah kah..NAPA TAK GUNA NAMA MELAYU... MACAM PUKIDA ..MACAM ..PUKIPM..kah kah kah

nota:
yang merosakan bahasa melayu
ialah united malay national organisation sendiri
lihat kempen kerajaan pun guna pakai bahasa inggeris
lihat nama putrajaya pun pakai bahasa inggeris

nota:
kalau lululusan hanya oxford street
kalau lulusan hanya cambridge circus
tak payahlaaa pakai bahasa inggeris
bontot hitam kah kah kah

TIPU DAN TIPU LAGI

MELOYA DAN MENIPU


kah kah kah
bukan saja menipu pembaca
perkerja sendiri pun kena tipu
kah kah kah

tak caya ?

baca facebook ini


Facebook Zunar Kartunis:

TERKINI: Mahkamah Industri arah Utusan Meloya bayar bonus kepada kakitangannya backdated dari tahun 2009. Ini kerana Meloya beritahu kakitangannya mereka rugi RM26,169,490 pada 31 Dis 2009. Tetapi sebenarnya, mahkamah buktikan mereka sebenarnya untung RM5.121 juta.

RAJA PENIPUTUNGGU LEPAS PRU13 ?
TIPU JANGAN TAK TIPUnota:

sebab sebab munkin menyebabkan kematian:

- tercekik minum air ketika duduk tepi tingkap
- jatuh kerana di langgar oleh cicak ditepi tingkap
- terjatuh kerana perangai memang suka main atas tingkap
- tingkap berhantu lalu menyerang dan menghumban keluar
- hantu teoh beng hock salah orang

kalau tidak kena bunuh macam mana arwah ini mati?
kah kah kah


MP GESA POLIS JELASKAN SEBAB KEMATIAN SARBANI – mkini

Ahli parlimen PAS Shah Alam, Khalid Samad hari ini menggesa polis mengemukakan penjelasan lanjut berhubung sebab kematian pegawai kanan kastam Ahmad Sarbani Mohamed bagi mengelakkan kesangsian bahawa isu berkenaan cuba ditutup.

"Semua orang masih tidak puas hati dengan penjelasan (polis). Bagaimana (Sarbaini) pergi ke SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) dengan rela hati untuk berjumpa pegawai penyiasat, tiba-tiba ditemui mati," kata Khalid.

Jelasnya, kesangsian itu timbul memandangkan polis setakat ini hanya menjelaskan bahawa "Sarbaini tidak dibunuh" dan "mati mengejut."

"Banyak lagi persoalan yang pihak polis tidak jawab. Saya nak pertikaikan mengapa dia susah payah (ke SPRM) kalau dia hendak bunuh diri.

"Polis mesti jelaskan apa yang (Sarbaini) hendak ceritakan kepada SPRM sehingga membawa kepada kematiannya," kata Khalid lagi dalam satu sidang media di pejabatnya hari ini.

Jelasnya, isu berkenaan perlu dijelaskan memandangkan balu Sarbaini sendiri telah membuat satu laporan polis berhubung kes kematian itu, berdasarkan satu perbualan dengan salah seorang pegawai kanan SPRM.KELUARGA : KAMI NAK TAHU APA STATUS KES SARBAINII – minisider

Keluarga Allahyarham Ahmad Sarbaini Mohamed mahu polis mendedahkan perkembangan terbaru hasil siasatan kematian penolong pengarah Kastam Diraja Malaysia itu dua bulan lalu.

Ini kerana, menurut sumber yang rapat dengan keluarga Ahmad Sarbaini, sehingga kini masih tiada perkembangan, menyebabkan keluarga itu tertanya-tanya status sebenar hasil siasatan tersebut.

Tambah sumber itu, perkembangan terakhir yang diketahui pada 4 Mei lalu di mana kertas siasatan kematian Ahmad Sarbaini akan dihantar semula ke Jabatan Peguam Negara.

“Kami nak tahu apa status terkini sekarang, kami tertanya-tanya apa yang berlaku dan perkembangan kes ini.

“Saya sendiri tertanya-tanya apa status kes ini sekarang, sebab saya lihat macam tidak ada apa-apa yang berlaku... senyap begitu sahaja,” katanya kepada The Malaysian Insider.

Ahmad Sarbaini, 56, yang bertugas di pejabat Kastam Pelabuhan Klang ditemui mati di gelanggang badminton di tingkat satu bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) setelah dilapor pergi ke pejabat itu untuk bertemu pegawai penyiasat berhubung siasatan kes rasuah yang membabitkan 62 pegawai Kastam.

Bapa lima anak itu meninggal dunia kerana kecederaan pada bahagian kepala selepas jatuh dari bahagian tinggi bangunan SPRM di Jalan Cochrane, 6 April lalu.

Tegas sumber itu, keluarga Ahmad Sarbaini bimbang jika polis masih berdiam diri dalam perkara itu. lama-kelamaan ia akan “hilang” begitu sahaja.

NOTA:
apa sudah jadi?
berapa lama mahu tunggu?
berapa kali nak main sandiwara
polis hantar laporan laporan pada peguam negara
hakim negara hantar pada polis
polis hantar pada hospital
hospital hantar pada polis
polis hantar pada peguam negara
hakiam negara hantar sekali lagi pada polis
polis hantar kah kah kah

woit… berapa kali mahu pusing pusing da da da da...kah kah kah

nota:
sudden death ialah sistem main bola dalam piala dunia
sudden death bermakna pukul mati
siapa kena pukul
dan siapa pulak yang mati kah kah kah


SURAT CINTA TERAKHIRCINTA TERAKHIR UNTUK ANAK MUDA


NOTA:
hancur
lebur
tersungkur
pecah
berderai derai
angan angan berahi nak jadi tuan diplomat

NOTA:
tak kan tyak ada kerja di tempat lain?

jangan lupa lebih dari 80% tenaga kerja
bersangkutan dengan kerajaan
majikan yang terbesar dalam dunnia ini ialah kerajaan

terperanjat?

sama ada di amerika
sama ada di peranchis
sama ada di mesir
sama ada di china

sama ada kapitalis
sama ada sosialis
majikan terbesar masih kerajaaan

duit belanja kerajaanlah yang mengerak ekonomi

tak percaya?


dalam keadaan ekonomi yang bagini buruk kenapa amerika buat perang?
jawabnya: nak hancurkan semua senjata dan pekakas perang
nak matikan anak muda sebanyak yang mungkin
inilah dikatakan ekonomi perang

jadi?

baca surat chinta ini dulu
dan jangan lupa 9 julai nanti
kah kah kah

TERSEKSA SELURUH NEGARASATU PEMILIHANnota:
ada lah lebih senang untuk memilih
sotong jantan atau sotong betina
dari memilih siapa diantara
dua malaon ini yang wajib
dinobatkan sebagai sang badut negara

IBRAHIM: SIAPA BADUT SEBENAR, NAZRI?
– mkini

Presiden kumpulan pendesak Melayu, PERKASA Ibrahim Ali mahu rakyat, khususnya masyarakat Melayu Islam menentukan siapa 'badut' sebenarnya?

Ibrahim merujuk kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Nazri Abdul Aziz yang dua hari lalu melabelkan beliau sebagai seorang badut dan ucapannya yang berapi-api hanya merupakan retorik dan bersifat kosong.

“Biar saya ingatkan pada 1987 semasa Operasi Lalang saya menetap di tanah air dan ditangkap di bawah ISA. Kawan saya, Datuk Nazri lari ke Jakarta dan tidak berani pulang sehingga semuanya selamat.

“Bagi saya 1987 adalah kali kedua saya ditahan kerana mempertahankan isu ketuanan Melayu. Kali pertama saya ditahan daripada 1974 hingga 1976 selama 26 bulan kerana memperjuangkan masalah kemiskinan masyarakat Baling dan menuntut ITM dinaikkan taraf kepada UiTM.

“Jika saya berani membiarkan diri ditangkap dua kali, jadi siapa sebenarnya badut? Ramai badut yang melarikan diri selepas hanya tahu cakap besar dan mulut luas,” katanya dalam satu kenyataan menerusi sms.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…INI YANG SUSAH… kah kah kah…

kah kah kah…. PAYAH SEKALI JADI RAYAT MALAYSIA…. kah kah kah..

kah kah kah…TERSEKSA JADI RAKYAT MALAYSIA…. kah kah kah…

woit… TERPAKSA MEMBUAT PILIHAN…. kah kah kah…

kah kah kah…. MEMILIH ANTARA BRAHENG DAN NAZRI… kah kah kah..

kah kah kah… SIAPA BADUT NEGARA…. kah kah kah..

woit…INI SATU SEKSAAAN YANG AMAT PERIT…UNTUK RAKYAT MALAYSIA.... kah kah kah

BAPAK BADUT

MIC PARTY TAK SEDAR DIRISIAPA PUNYA INI?nota:
lihat tangan yang tembam ini
siapa punya tangan ini?
tangan ini amat amat menakutkan

ini baru melihat tangan
belum lihat peha lagi
kalau ternampak peha
pasti yang ternampak akan
terperanjat terus jadi batu!
BIASISWA : USAH TUNJUK LEBIH KUASA DARI KERAJAAN, PEMUDA MIC KECAM PERKASA
- minsider

Pemuda MIC mencabar Presiden Perkasa Ibrahim Ali supaya bersuara untuk rakyat, bukannya mempertahankan kerajaan jika ada kelemahan dalam pengagihan biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), yang muncul isu kontroversi sekarang.

Sehubungan itu, Setiausaha Pemuda MIC kebangsaan C Sivarraajh berkata, kenyataan Ibrahim menerusi badan yang diwakilinya semalam menunjukkan ia lebih berkuasa berbanding kerajaan dalam isu membabitkan masa depan pelajar.

“(Oleh itu) pergerakan Pemuda MIC dengan sekeras-kerasnya ingin membantah kenyataan akhbar oleh YB Ibrahim Ali (semalam) yang memberi amaran kepada MIC dan MCA agar tidak bercampur tangan dalam urusan JPA.

“Persoalan yang timbul di sini adalah apakah YB Ibrahim Ali sungguh berkuasa untuk bersuara demi kerajaan dan mampu memberikan amaran kepada MIC dan MCA parti politik yang terulung di Malaysia bersama Umno?” kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Kata beliau, MIC dan juga rakan parti komponen dalam BN iaitu MCA merupakan kerajaan pemerintah dan apa salahnya menegur antara satu sama yang lain.

“YB Ibrahim Ali mewakili parti mana? Beliau merupakan seorang calon bebas dan bersuara menerusi NGO yang bernama Perkasa.

“Saya ingin mencabar YB Ibrahim Ali untuk tampil bersuara dalam menyuarakan isu biasiswa JPA dan kelemahan dalam implementasi arahan Kabinet,” katanya lagi.
Oleh itu kata Sivarraajh, beliau mencabar Ibrahim Ali bahawa, sebagai seorang wakil rakyat, harus bersuara untuk rakyat bukannya mempertahankan kerajaan sekiranya ada kelemahan dalam implementasi keputusan Kabinet.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… HEBAT BETUL PEMUDA MIC INI…. kah kah kah..

kah kah kah…PARTY MCA KENA TIBAI BRAHENG… TAPI TAK BERANI BERSUARA…kah kah kah..

kah kah kah… MCA TAK BERANI MACAM MIC INI…. kah kah kah…

kah kah kah ….MIC INI TAK TAHU SIAPA BRAHENG INI…. kah kah kah…

kah kah kah… MIC TAK SEDAR… POWER BRAHENG INI…. kah kah kah…

kah kah kah…SEMUA PROJEK KALAU BRAHENG TAK SETUJU… JAMIN TAK JALAN… kah kah kah…

kah kah kah.. TAK CAYA …TENGOK PROJEK LRT… KENA UBAH IKUT CAKAP BRAHENG…. kah kah kah…

woit…. MIC INI TAK SEDAR…. MAT MONGOL HANYA TAKUT PADA DUA ORANG… kah kah kah…

kah kah kah… BUKAN TAKUT DENGAN ANWAR IBRAHIM…TAPI TAKUT DENGAN IBRAHIM ALI…. kah kah ka..

kah kah kah…YANG SORANG LAGI MAT MONGOL TAKUT DENGAN SIAPA?.... kah kah kah….

kah kah kah… TEKA DAN AGAKLAAAA…. kah kah kah…

TAMPAR MUKA INI

9 JULAI HARI ANAK MUDA
TURUN!

HIMPUNAN BERSIH PADA 9 JULAI SEBELUM PRU 13 – suara keadilan

Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil menetapkan tarikh ‘Perhimpunan Rakyat’ pada hari Sabtu, 9 Julai 2011.

Ia merupakan perhimpunan dan perarakan kedua selepas Bersih berjaya menganjurkan himpunan besar-besaran pada 10 November 2007, bertujuan menuntut kerajaan mengadakan pilihan raya yang lebih bersih dan adil.

Namun pengerusinya, Ambiga Sreenevasan berkata, Bersih akan memaklumkan sekiranya berlaku pindaan berikutan desas-desus mengatakan pilihan raya umum ke-13 akan diadakan pada bulan yang sama dengan tarikh perarakan tersebut.

“Perkara itu menjadi perhatian utama kami sekiranya benar-benar berlaku. Tetapi sehingga hari ini, kita masih lagi mengekalkan tarikh yang sama, iaitu 9 Julai,” katanya pada sidang media di Dewan Perhimpunan Cina Selangor-Kuala Lumpur, hari ini.

NOTA:
anak anak muda bersedia
anak anak muda bersedia
9 julai adalah hari anak muda

siapa yang nak cuti lamar cuti dari sekarang
siapa yang nak kahwin sila kawin sekarang
siapa yang nak bersunat sila bersunat sekarang

siapa tak ada duit cari kerja dari sekarang
siapa ada duit simpan dari sekarang
semua perlu datang ke kuala lumpur
kerana 9 julai ialah hari anak muda!