Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 21 Julai 2013

MELAYU TAK :PERLU KETUANAN MELAYU





 MALAYSIA TAK PERLU ADA GEROMBOLAN
Gua juga cocosen...muka mcm cina tapi gua melayu......kami boley pilih mana negara pun kalu kami nak....tapi my parent pilih malaysia berbanding indonesia......tapi rasa menyesal plak...kenapa parent tak bincang dengan i masa nak duduk malaysia....opppppsss..i belum lahir lah pulak.....malaysia perlu malaysia baru....malaysia yang takder umno...takder mahathir dan paling utama....malaysia yang tanpa rosmag..bikin semag..... on MELAYU TAK PERLU KETUANAN MELAYU
DDKB
on 7/21/13

LAGI MELAYU TAK PERLU 
KETUANAN MELAYU
aku pun nak kongsi sikit cerita pasal bangsa Melayu Cocos ni sebab kebetulan aku ada sorang kawan bangsa Cocos kat KL ni. apa yang aku tau depa ni tak ramai, kurang lebih dalam 5ribu jiwa je kat Malaysia ni, sebab tu tak berapa menonjol. majoriti duduk kat Sabah dan Australia, sikit kat Singapore dan ada sikit kat KL ni. 

tapi puak depa memang klik, lebih kurang ada ikatan kekeluargaan sesama depa. Ciri unik depa ni, majoriti nama depa berbau English, maybe sebab asal -usul kahwin campur dengan moyang Scottish, sebab tu tarian kebangsaan depa ada ciri2 scottish/british. tapi yang paling unik, bangsa Cocos ni memang berbual sesama dia dengan ganti nama 'gua / lu' bukan dibuat2 nak tunjuk cool or macam mat rock zaman rock kapak dulu. kahkahkah.... 

try tanya Jamie D (james dean?) tu.woit, statement hang 'kat Australia takdak UMNO tapi melayu still boleh berjaya' sangat2 aku sokong! depa temberang je lebih tu. melayu kat malaysia ni ramai je lagi yang terbiar takdak sapa nak bela pun. on MELAYU TAK PERLU KETUANAN MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 7/20/13

-------

TELAH MELINTASI HARI KE 12




SELAMAT BERBUKA PUASA
kita telah melintasi hari ke 12
nampaknya puasa tahun ini
sama macam tahun lepas 
redup dan nyaman

di kuala lumpur
hujan tidak
panas pun tidak
malamnya nyaman sejuk

KUALA BESUT
semakin hangat
malam ini tim dari radio bangsar utama
akan pergi sekali lagi
radio bangsar akan cuba
membuat siaran langsung
tukar tiub akan umumkan

MENCARI ORANG MISKIN
malam tadi lepas jam 11.00 
aku telah ke masjid negara
bersama satu kumpulan anak muda
yang nak buat kebajikan kepada orang miskin
anak anak muda ini ingin bersedekah
biskut berus giigi kain cukin dan sekotak mee kering
dan kain baju



sesampai ke wilayah masjid negara
terserempak dengan satu kumpulan
anak muda berbaju  merah
mereka juga sedang memberikan nasi bungkus
pada fakir miskin

dari masjid negara negelncong ke pasar seni
masih mencari orang miskin
aku ternampak dua bungkus bubur lambok
terselit tepi didinding pasar seni
telah dibuang oleh fakir miskin
ertinya membasir

disini aku terserempak lagi
dengan satu kumpulan berbaju puteh
mereka didahulu oleh rela
siapa mereka aku tak tahu
mereka juga mencari orang miskin

satu jam kemudian
satu lagi tim datang
juga mencari orang miskin

bersepah-sepah makanan terbuang
berkotak kotak tak habis

mana perginya orang miskin
di kuala lumpur ini?



----------

TERBARU DARI KUALA BESUT





GEROMBOLAN GADUH SESAMA SENDIRI
pagi ini kain rentang naik di kuala besut
kain rentang menolak calon gerombolan
kerana bukan anak tempatan

dilaporkan ini adalah kerja
mat said yang ingin sabotaj idris jusuh




Like This Page · 13 minutes ago 

Apa benda hal ning?

Aku kata dah sebelum neh calon bn di kuala besut (dok ingat nama) adalah calon payung terjun. Org kampung xberapa kenal yg dikenal pun mak ayah beliau jer.

So kepada warga kuala besut pilihlah che long anak tempatan orang nya baik, warak, berkebajikan zuhud walaupun kaya. 

---------

BURU MALAON INI SAMPAI TERSUNGKUR




 LEPAS RAYA KITA
 MULAKAN KEMBALI


'Fitnah dan pembohongan'

Pengerusi SPR nafi ada kaitan dengan syarikat bekal dakwat

Jertih: ‘Fitnah dan pembohongan,’ itu reaksi Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Wan Ahmad Wan Omar terhadap dakwaan beliau dan pengerusinya ada kaitan dengan syarikat pembekal dakwat kekal.

Wan Ahmad merujuk tuduhan dilemparkan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli, kononnya beliau dan Pengerusi SPR, Abdul Aziz Mohd Yusof mempunyai hubungan rapat dengan syarikat pembekal dakwat kekal itu.

“Kami langsung tiada kaitan dengan syarikat terbabit.
  

“Malah, setiap pegawai SPR yang terbabit dalam pembelian barang dan penyediaan logistik juga berpegang kepada akauntabiliti.
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... DALAM SEJARAH DUNIA PERNAH DENGAR PEROMPAK MENGAKU MEROMPAK...kah kah kah...

kah kah kah...DALAM SEJARAH DUNIA PERNAH DENGAR PENCURI MENGAKU MENCURI...kah kah kah..

kah kah kah...DALAM SEJARAH DUNIA PERNAH DENGAR PEGAWAI SPR MELAYU MENGAKU  MENIPU... kah kah kah

CARI SAMPAI DAPAT





NOTA
berita tersebar diwarung warung
bukan sahaja ada hubungan
malah ada saham dalam syarikat
jual dakwat 

ini memang cara perniagaan bumiputera melayu
pegawai diberi saham
untuk dapat kontrek
pakai nama anak
pakai nama bini
ini cara perniagaan bumiputera melayu islam

kadang kadang
dapat tiket pergi umrah
untuk cover line
tuhan pun boleh ditipu
iniklan pula pengundi malaysia
kah kah kah

-------------

LUAHAN PERASAAN PEGAWAI IMIGRESEN





BAGIMANA RAKYAT CHINA MASUK MALAYSIA
Bro, aku kerja Imigresen pun dah naik menyampah dengan dasar kerajaan pasal pelancong dan pekerja asing ini. Semua ada sangkut paut kepentingan kroni BeEnd spt syarikat pekerja asing, IPTS yang kunun2 nya pusat bahasa. Sebagai contoh pelajar wanita china @China Dolls yg datang dekat 1 tahun belajar Bahasa Inggeris kat IPTS tak leh sepatah haram Omputeh.

 Nak tao kena tangkap kat mana kunun2 "pelajar Bahasa" ni? Kelab Malam jadi GRO bro.. Bila tangkap cepat dtg orang2 kuat politik nak bebaskan dan cepat2 hantar balek tak mao kena penjara. Ramai yg terlibat. 

Pernah perkara ni dibangkitkan dalam majlis KDN. Masa tue bekas KSU KDN kata apa.. " Awak dah berapa lama kerja? Awak jalankan kerja awak. Itu dasar kerajaan. (Mcm sasar pelancong 1.7 juta rr ni) Tak usah pertikaikan. Kami tak mampu berkata apa-apa. 

Memang haram jadah arr KSU KDN masa tue.. masalah pelancong asing spt China nie dia tak nampak ATAU buat2 tak nampak kerana ramai pihak ada kepentigan/keuntungan dari DASAR NEGARA ni. on PELANCUNG NAK JADI AYAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 7/20/13

--------

PENGUMUMAN UNTUK SEMUA




SELAMAT BERPUASA

PENGUMUMAN
gambar ini sengaja dipaparkan
tujuan utama
untuk membunuh selera makan
untuk membunuh semua nafsu berahi
untuk membantu
mereka yang baru mahu mencuba
berpuasa




---------

BERITA BAIK UNTUK MUHYIDDIN DAN ZAHID HAMIDI





NOTA
ini berita baik untuk muhyiddin
ini berita baik untuk zahid hamidi
kah kah kah

Peguam PI Bala beri keterangan dalam tribunal Scorpen

Peguam kepada mendiang penyiasat persendirian P.Balasubramaniam, Americk Sidhu bersetuju untuk memberikan keterangan dalam satu tribunal di Perancis yang melibatkan rasuah oleh kerajaan semasa Malaysia membeli dua kapal selam Scorpene.
Pengarah eksekutif hak asasi manusia (Suaram) Cynthia Gabriel berkata Americk akan memberi bukti di Paris sekitar September depan nanti."Mahkamah sedang berhubung dengan Americk untuk menentukan masa lapangnya," kata beliau semasa menghadiri majlis makan malam mengumpul dana yang dianjurkan oleh Suaram.
Beliau berkata fokus tertumpu kepada pendedahan Balasubramaniam tentang peranan Menteri Pertahanan Najib Razak dalam pembelian Scorpene.
Cynthia juga berkata mahkamah Perancis kini sudah melanjutkan siasatan terhadap keadaan semasa yang membawa kepada kematian Altantuya Shaariibu dan terutamanya jika terdapat salah guna kuasa oleh Najib negara semasa memegang jawatan tersebut.
JENG JENG JENG

JENG JENG JENG
JENG JENG JENG


woit...PATUTLAAA NAJIB GELABAH... kah kah kah..

kah kah kah...PATUTLAAA KELAM KABUT NAK BUAT DEAL DENGAN ANWAR...kah kah kah..

kah kah kah...PATUTLAAA CARI ANWAR DI JAKARTA... kah kah kah..

kah kah kah...PATUTLAH MINTA YUSOF KALA BANTU.... kah kah kah...

woit...RUPA RUPA NYA KES  DI PARIS DAH LUAS... kah kah kah..

kah kah kah...DULU HANYA KES RASUAH PEGAWAI PERANCHIS... kah kah kah..

kah kah kah...KINI DAH MASUK PULAK KES BUNUH ALTANTUYA.... kah kah kah..

kah kah kah...MAPOOOSLAAAA   BINI ROSMAH INI.... kah kah kah....


NOTA
padan muka
kah kah kah
kah kah kah

---------

SATU LAGI PROJEK NAK BODOHKAN MELAYU




KOMENTAR TUKAR TIUB
pengguna siber juga nak tahu
siapa dibelakang semut ini

apakah semut ini
satu lagi projek nak bodohkan melayu
satu projek nak terus jadikan melayu bangang
kerana jika melayu terus bangang
maka cukong boleh senang buat duit

siapa dia  huan cheng guan
yang mengaku sebagai  penyelaras semut

adakah  sosok ini seorang towkay lendir
adakah sosok  ini seorang towkay judi
adakah sosok ini  seorang cukong

NOTA
malain ini ada watikah ke
dari yang  raja gopal
kah kah kah

Semut pantau laman media sosial jejas keharmonian

KUALA LUMPUR 20 Julai - Fikir habis-habis sebelum keluarkan komen sensitif mengenai kaum, agama dan kedudukan raja pada laman media sosial kerana anda sedang diperhati.

Menamakan diri mereka sebagai Semut - 'Sensible and Ethical Malaysians United Troopers' (tentera siber yang beretika), kumpulan sukarelawan ini memantau laman media sosial bagi mengesan kenyataan yang boleh menjejaskan keharmonian masyarakat.

"Sukarelawan ini akan menyalurkan maklumat termasuk 'screenshot'. Kemudian kita akan teliti maklumat itu dan buat laporan polis bagi membolehkan pihak berkuasa menyiasat," kata penyelaras Semut Huan Cheng Guan (gambar) kepada Bernama.



---------