Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 22 September 2008

MUHYIDDIN SERANG DOLAH LAGI


Mengikut laporan ajensi berita AFP Muhyiddin Yassin telah sekali lagi menyerang Abdullah Badawi.

Muhyiddin telah menolak pelan peralihan kuasa yang membolehkan Abdullah menjadi Perdana Menteri hingga ke pertenghan tahun 2010.

Menurut Muhyiddin, masa ini terlalu lama. Jika tidak berlaku perubahan sekarang maka dia tidak tahu apa yang akan terjadi kepada gerombolan United Malays National Organisation. Mungkin nyawa gerombolan ini tidak sanggup melintasi tahun 2013
.

kah kah kah…. ini berita baik….mamat ni jadi kaldai madey …. mamat ni ingat dia boleh menang vice presiden ….. kah kah kah…. dia tak tahu bik mama tak minat dia... Tahu apa sebab? Kerana kalau muhyiddin dan bik mama dalam satu kapal terbang, pesawat ini tak boleh naik terbang.... kah kah kah…

kalau dalam satu kapal…. pasti kapal ni tenggelam….. kah kah kah … dan kalau silap silap pandang muka muhyiddin lebih indah permai dari muka bik mama ….kah kah kah


PELAJAR BERILMU HARUS MAMPU TOLAK KEPALSUAN, KATA KHALED


JAKARTA, 22 Sept (Bernama) Para pelajar di universiti dan pusat pengajian tinggi baik di dalam mahupun di luar negara, sebagai intelek dan mempunyai akses kepada pelbagai maklumat, seharusnya menjadi golongan yang menolak kepalsuan dan siapa juga yang menyebarkan dakyah yang tidak benar mengenai negara.

Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Khaled Nordin berkata mereka yang berilmu dan intelektual seharusnya menjadi orang yang mencintai kebenaran yang digali dengan mengutamakan fakta-fakta yang jelas dan bukan semata-mata laungan pembohongan dan dakwaan yang tidak disokong fakta.


kah kah kah…. ini berita baik beeb… patutlaaa ramai student tak baca utusan lagi… mereka tak tengok rtm, muntah dengan tv3 …. kah kah kah…

sekarang ni student baca malaysiakini, malaysia today, suara keadilan, roket dan harakah dan blog…. baru gua faham … mereka menolak kepalsuan….kah kah kah…

patutlah mereka ketawa bila melihat kardi dari sintok…..kah kah kah
patutlah mereka kah kah kah nila bila mendengar nama shabeery…. kah kah kah
patutlah mereka tak ambil pot kang kong kang kong dari ukm.....kah kah kah
patutlah mereka menguap bila melihat gambar bik mama…..kah kah kah
patutlah mereka berborak bila mendengar ucapan khaled nordin….kah kah kah
nasib baik ada kueh untuk berbuka….kalau tidak satu habuk student tak datang….kah kah kah

kalau ikut cakap khaled ni kumpulan mahasiswa inspirasi adalah kumpulan yang paling bodoh dalam kampus ...kah kah kah….patutla mereka tak ramai…kah kah kah




SELAMAT BERBUKA PUASA

Cuaca panas
Petang redup
Kuala lumpur sibuk
Jalan jam

Raya lagi lapan hari

Malam tujuh liku bermula
Pelita makin tak ada
Semua di ganti dengan leterik
Yang tak segan-segan menyala

Ingat ketika menunggu raya sampai
Macam tak sampai-sampai
Ingat tak ketika pergi menempah baju
Macam tak siap-siap
Ingat tak sesudah membeli kasut
Tak sempat-sempat hendak dipakai
Ingat tak ketika mencari songkok
Kulup dan tak kulup

Kemudian kita dengar
Orang berkata:
Raya ni untuk kanak-kanak
Macam hari krimas
Macam tahun baru cina
Macam naurus
Macam dewali

Ingat tak betapa pelik
Melihat orang dewasa tak gila raya
Walhal kanak-kanak nak semua baru
Semua nak dicuba

Tapi

Hidup pun wajib mencuba
Hidup mesti ingin mencari
Hidup mesti terus nak tahu lagi
Hidup ini mesti macam
Kanak-kanak menunggu raya di pagi hari

Ketika
Ayam berkokok
Subuh menjelang
Wajib ingin mencuba ingin mencari
Seperti kanak-kanak ingin tahu semua misteri
Ingin belajar hidup untuk mengenal diri




- TERKINI - TAIWAN KELUARKAN AMARAN DARAT DAN LAUT


TAIPEI 22 Sept. Taiwan telah mengeluarkan amaran darat dan laut hari ini ketika taufan kelima musim ini sedang menuju ke kawasan pesisiran di selatan negara ini selepas hampir membadai utara Filipina.

kah kah kah…..nasib baik why be kita semua dak balik kalau tidak……. Yang paling kecewa ialah anak-anak durian yang why be kita tanam kat taipei semua tercabut oleh taufan….kah kah kah

sini ada berita baru….suami bik mama nak ngap 22 orang mp ke new york masa gi ke un…. nak buat apa bawa 22 mp ? bukan nak lari dari pakatan….tapi nak tolong angkat shopping beg bik mama…..kah kah kah…



KAKITANGAN AWAM SETIA KEPADA KERAJAAN


PUTRAJAYA: Cuepacs meminta 1.3 juta kakitangan sektor awam terus setia dan memberi sokongan padu kepada kerajaan dan tidak terpengaruh dengan pelbagai muslihat serta permainan politik Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Presidennya, Omar Osman, berkata tidak ada sebab kakitangan perkhidmatan awam mempercayai apa juga rancangan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang mahu menjatuhkan kerajaan, selain membentuk kerajaan baru.

kah kah kah….. ngok betul presiden cuepacs …… sektor awam ada 1.3 juta ahli gerombolan united malays national organisation ada 3 juta ahli –

kalau campur dah ada 4.5 juta ahli ...pilihanraya dulu semua jumlah pengundi tak sampai 6 juta….. kah kah kah pembangkan dapat 4 juta lebih…. ahli kamu dah belot…. ahli gerombolan pun belot sama…....kah kah kah

nak setia macam mana….. ahli kamulaa yang jadi penyokong kuat PKR …. next projek ahli kamu ialah nak humban kamu dalam tong sampah sejarah….kah kah kah




AWAS CAMPUR TANGAN ZIONIS


KUALA LIPIS 21 Sept. - UMNO percaya pihak tertentu dari Amerika Syarikat (AS) yang mempergunakan pemimpin pembangkang di negara ini untuk memperkotak-katik dan menghuru-harakan Malaysia merupakan pemimpin yang disokong oleh zionis.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam menegaskan, pemimpin zionis terbabit telah lama menyimpan perasaan dengki dengan kemajuan dan kemakmuran Malaysia sebagai sebuah negara Islam terbaik di dunia.


kah kah kah…. nak tanyo sikit yang bawak tim kriket dari isreal dulu sapo ha?.... mat sabu ke atau sami velu? ….. kah kah kah… nak tanya sikit lagi…. cuba cek berapa banyak tesco, carrefour, AIA, macdonald, burger king, esso, mobil, shell bagi duit pada isreal….. kah kah kah…. tesco ni sapo punya…. cuba tanyo lebaai google …… cohen tu ada bagi duit untuk isreal tak ….tesco ni syarikat di uk banyak lari cukai…..di malaysia ni lagi dia klentong…. kah kah kah….

lagi satu nak tanyo….. dulu sapo yang buat perjanjian rahsia dengan Caspar Weinberger…. pasal tu askar amerika leh masuk sini….kah kah kah…

nak tanyo lagi….. sapo suruh tutup gerai iran di pwtc dulu….iran ni kan anti zionis pasal apa gerai dia kena tutup…. lupalaaa sapo suruh tutup…bik mama ke yang suruh tutup ….kah kah kah…

dengki…..kah kah kah…. ni line madey….orang dengi pada malaysia….kah kah kah…dengki…..kah kah kah….. betulbetul mamat ni mental…..



SUKAR BAGI ANWAR UNTUK TUBUH KERAJAAN – Utusan Melayau


KUALA LUMPUR 21 Sept. - Adalah sukar bagi Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan sebuah kerajaan ekoran kesukaran parti itu bekerjasama dengan DAP berbanding Pas, kata Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah.

Beliau berkata, perbezaan ketara dalam dasar dan ideologi antara parti-parti ini merupakan masalah terbesar Anwar dalam usaha mewujudkan satu pakatan yang benar-benar mantap antara mereka
.

kah kah kah…. perbezaaaaaan…. memanglah bebeza…. tapi yang pasti hanya ada KETUAN RAKYAT….. tak faham faham… inilah ideologi …. rakyat yang jadi tuan bukan ketuanan melayu…. bukan untuk umnoputra tetapi untuk rakyatputra….kah kah kah…

pak engku… pak engku tak sukar ke nak dapat pencalonan ? mana lebih sukar anwar nak tubuh malaysia baru atau pak engku dapat pencalonan....kah kah kah… dapek ko tak dapek 60 bahagian?

tahun 1987 dulu pak engku menang …. tapi kena tipu oleh madey… tak kan seken roun ni pun madey … dua kali kena klentong pak engku….ada cadangan …jangan bertanding solo… tak best … ambil ibrahim ali running mate …macam clinton dg al-gore….baru best….kah kah kah....



UMNO CABAR ANWAR UMUM 48 JAM NAMA MP BN SETUJU LOMPAT


PETALING JAYA: Umno mencabar Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya mengumumkan nama-nama Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) yang didakwa telah menyatakan sokongan untuk melompat ke perikatan pembangkang itu.

"Nampaknya drama Penasihat (Parti Keadilan Rakyat) PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim semakin hari semakin tidak ada penghujungnya.

"Sepatutnya drama tersebut berakhir pada 16 September lalu, tapi nampaknya kena disambung lagi. Itupun tidak tahu bila?" kata Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib hari ini.

kah kah kah…. mi no spik inglish…. mi no pil pom….
The Australian Immigration Officer asked : Do you understand english, sir ?
mamat kelentong ni jawab : mi no bawah berdiri….kah kah kah…..

kah kah kah…. berapa kali dah cakap jumlah dah cukup…. bukalaa sidang parlimen… nak tunjuk pada hang….. kah kah kah… tak kan cakap melayu pun tak faham

Dear Mat Taib,

The affidavit was written in English. It would be blinking hard for you to understand it. Why don’t you try to learn how to read that language first before visting Australia again …. kah kah kah

And now you are looking for Mister Dic to help you with the word affadavit….kah kah kah… and you please do not ask the address of Mister Dic....kah kah kah



RM5.80 A DAY NOT ENOUGH FOR MEALS, SAYS MURUGIAN – The Star


IPOH: Seputeh MP Teresa Kok’s claims that she was served meals resembling dog food during her ISA detention have led to an investigation into the quality of food for suspects in police lock-up.

Deputy Minister in the Prime Minister’s Department T. Murugiah said he wanted to first determine if it was true that only RM5.80 was allocated for each detainee’s meals per day.

“If it is true, then it is definitely not enough especially with the price of goods going up. A detainee needs to have breakfast, lunch and dinner.

“Breakfast would cost you at least RM2.50, while a good lunch would be a minimum RM3.50 and dinner RM3.50,” he told a press conference here on Sunday.


kah kah kah …. dai macha please keep your 5.80 laaaa…. save electricity, save h2o, and police hour …. doonno how ? dai macha ….. just don’t arrest peoplelaaa….. kah kah kah….. dai macha h2o is pani ok…. kah kah kah



ISA TETAP KEKAL WALAUPUN KERAJAAN BERTUKAR TANGAN – SHAMSUL


PETALING JAYA: Ketika pelbagai pihak menggesa agar Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dimansuhkan, pemerhati politik yakin undang-undang berusia hampir lima dekad itu akan tetap kekal diguna pakai sama ada oleh kerajaan semasa atau jika negara diperintah pembangkang satu hari nanti.

Pengarah Institut Kajian Etnik, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Datuk Dr. Shamsul Amri Baharuddin berkata, biarpun banyak pihak mendesak ISA dimansuhkan, tetapi beliau pasti kerajaan tidak akan menghapuskannya dalam masa terdekat.

"Saya yakin sama ada kerajaan Barisan Nasional mahupun Pakatan Rakyat yang memerintah negara ini mereka tidak akan memansuhkan ISA," katanya kepada mStar Online hari ini.

kah kah kah….. saekor lagi kang kong bersuara…..kah kah kah….. ni kang kong atau taogeh….. kah kah kah….. kalau universiti kita ni on merit dah lama daaaa kang kong kang kong ni jadi sayur… ukm ni universiti ke?..... tak pernah dengar pun kerja ilmiah…. yang lapor berita hal ukm ni hanya utusan melayau…. kah kah kah.. ukm ni tempat ketua cawangan jadi kang kong dan cari makan... …kah kah kah