Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 8 September 2011

CUKAI SUDAH NAIK - BERSEDIA UNTUK TERSEKSA




HARGA BIL TALIPON AKAN DIKENAKAN CUKAI 6% - GASAK SAMPAI TERBARAI


dengan senyap senyap
najib dan rosmah
telah mengenakan cukai
kepada pengunnan talipon bimbit

bagaimana ini dilakukan
walhal masih dalam perbincangan?

inilah dia contohnya
united malay national organisation bekerja untuk menipu rakyat

kita tidak ada pilihan
melaiankan humbankan saje gerombolan ini
ke dalam tong sampah sejarah


HARGA CUKAI TALIPON



Prepaid reloads & sim packs face 6% service tax, effective Sept 15
BERNAMA
Thursday, September 8th, 2011 12:20:00


KUALA LUMPUR: Purchases of prepaid reloads and prepaid starter/SIM packs for all telcos will be charged a six per cent service tax, effective Sept 15.

Prepaid customers would be informed via SMS beginning noon today of this service tax, the Malaysian telco industry said in a joint statement here today.

Customers can also refer to the respective telcos' websites for details or contact the customer service centres if they have further queries.

The telcos said the service tax is a consumption tax and chargeable to the customer, as provided for in the service tax laws.

The Service Tax Act 1975 requires telecommunication companies to levy service tax at the prevailing rate on telecommunication services, including mobile prepaid services.

This is similar to the service tax levied on food and beverage purchases from restaurants and hotels.

Whilst service tax on prepaids is not new, the telcos have been absorbing it for mobile prepaid services since the introduction in 1998.

The move taken is to ensure mobile prepaid services remain competitive compared to the postpaid, given the high prepaid rates for calls and SMS at its onset.

With prepaid rates progressively reduced over the years, it is currently offered at very competitive rates.

"With the six per cent service tax on prepaid services, a customer who purchases a RM10 prepaid reload will need to pay RM10.60, with the 60 sen being the service tax," the statement said.

Telcos to charge 6% service tax on prepaid purchases from Sept 15
Posted on 8 September 2011 - 01:41pm
Last updated on 8 September 2011 - 03:02pm

PETALING JAYA (Sept 8, 2011): All telco providers will start charging the 6% service tax for purchases of prepaid reloads and prepaid starter/SIM packs on Sept 15.

Telco providers announced in a joint statement today that prepaid customers will be informed via SMS beginning noon today of the charging of this service tax.

With the charging of the 6% service tax on prepaid services, a customer who purchases a RM10 prepaid reload will need to pay RM10.60, the 60 sen being the service tax.

Customers can refer to the respective telcos’ websites or contact the customer service centres for details.

Since its introduction in 1998, the service tax on mobile prepaid services has been absorbed by the telcos to ensure mobile prepaid services remain competitive compared with postpaid given the high prepaid rates for calls and SMS at its onset.

Since then, prepaid rates have been progressively reduced and mobile prepaid services are currently offered at very competitive rates.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit...MEDIA MELAYU TAK LAPOR...kah kah jkah...

kah kah kah...TAKUT MAK CIK FELDA MARAH.... kah kah kah...

kah kah kah...BILA MAK CIK FELDA MARAH... GEROMBOLAN AKAN RUNTUH... kah kah kah

MENGANGKAT SENJATA MELAWAN BRITISH




MATI DI GANTUNG INGGERIS





















DATO MAHARAJA LELA PANDAK LAM

Dato' Maharaja Lela Pandak Lam (meninggal dunia: 20 Januari 1877) ialah seorang pembesar kelapan Perak yang merupakan pejuang bangsa yang bertanggungjawab kepada sumpah dan janjinya tetapi dikecewakan oleh raja dan bangsanya sendiri.

Seorang keturunan Daeng Salili, Pandak Lam adalah anak Raja Bugis yang berasal dari Daerah Luwuk, Sulawesi. Semasa pemerintahan Sultan Muzaffar Shah III, beliau datang ke Perak dan dilantik sebagai mufti serta dianugerahkan gelaran "Dato' Maharaja Lela Tan Lela", dengan kuasa boleh memancung tanpa bertanya.

PEJUANG BANGSA
Pandak Lam kemudian merupakan pemimpin yang mengetuai perjuangan menentang British di Perak. Bersama-sama dengan pemimpin-pemimpin yang lain seperti Orang Kaya-kaya Seri Agar Diraja (lebih dikenali sebagai Dato' Sagor) dan Ngah Kandin, beliau merancang dan membuat pakatan untuk membunuh James Wheller Woodfird Birch (J.W.W. Birch), Residen British Perak.

Keputusan itu diluluskan oleh mesyuarat Durian Sebatang yang dipengerusikan oleh Sultan Abdullah dan dihadiri oleh pembesar-pembesarnya pada 21 Julai 1875. Namun, beliau didapati bersalah terhadap pembunuhan J.W.W. Birch pada 2 November 1875 di Pasir Salak oleh mahkamah yang bersidang dari 14 Disember hingga 22 Disember 1876 diMatang, Perak. Beliau dijatuhi hukuman gantung sampai mati pada 20 Januari 1877 di Taiping.

TOK JANGGUT

Perang Tok Janggut adalah detik awal penentangan terhadap sistem pentadbiran British di Kelantan. Perang ini tercetus pada 29 Mei 1915 apabila berlaku perbalahan di antara Tok Janggut dengan Sarjan Che Wan Sulaiman seorang anggota polis British yang membawa kepada kematian Sarjan Che Wan Sulaiman.

Walaubagaimanapun,punca sebenar penentangan ini tidak jelas. Para pengkaji telah menyimpulkan punca penentangan ini seperti berikut:-

1. Penentangan langsung terhadap pentadbiran British

2. Penentangan tidak langsung terhadap Sultan Muhammad IV kerana menerima perlindungan British dan satu cubaan untuk mengulingkan Baginda

3. Hasil sentimen sokongan terhadap tokoh tempatan iaitu Engku Besar dan sikap anti orang luar iaitu pegawai daerah Pasir Putih, Abdul Latif, yang dilihat merampas kuasa Engku Besar

4. Penentangan golongan ksum tsni terhadap sistem cukai tanah baru dan cara kutipan dijalankan

5. Perang jihad terhadap British berikutan bermulanya Perang Dunia Pertama dimana British adalah sebahagian negara Eropah yang menentang Turki yang bersekutu denganJerman dan Austria[1]


CINCIN INTAN ROSMAH - SIAPA YANG BAYAR?




RAHSIA SEBENTUK CINCIN







CINCIN RM24 JUTA ROSMAH SUDAH DILAPOR KE SPRM : CHEGU BARD – keadilan daily

Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin berkata isu RM24 juta cincin berlian yang dibeli Rosmah Mansor telahpun dilapor kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Beliau menyelar kenyataan bekas anggota KEADILAN, Anuar Shaari yang disiarkan dalam Utusan Malaysia pada 30 Ogos lalu.

Dalam laporan itu, Anuar mencabar Badrul yang juga Ketua Cabang KEADILAN Rembau supaya melaporkan isu pembelian cincin itu kepada SPRM.

Menyifatkan tindakan itu sebagai usaha memperbodohkan rakyat, Chegu Bard berkata beliau sudah pun membuat laporan kepada SPRM pada 13 Julai lalu yang turut dihadiri wartawan Utusan.

“Mustahil Utusan tidak tahu laporan SPRM sudahpun dibuat pada 13 Jul 2011 kerana wartawan Utusan juga hadir dalam sidang media depan SPRM P.Pinang,” kata Badrul atau mesra dipanggil Chegu Bard.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
sudah berapa banyak laporan dibuat kepada sprm
satu habuk pun taraaak
tapi kalau laporan dibuat kepada pemimpin pakatan
bukan main laju dan pantas sisatan dilakukan

mb selangor guna duit rakyat untuk beli skrew dan tayar kereta
ronnie dari dap jual tanda tangan
nik aziz naik haji pakai duit rasuah

bukan sahaja sprm cepat buat siasatan
siasat sampai mati pun ada
kah kah kah

kalau kes gerombolan
sampai kiamat pun tak akan disiasat

hanya satu pilihan rakyat!
jika kita semua humbankan gerombolan
kemudian :
kita buka semua kes penyaklah gunaan kuasa
kita buka semua kes rasuah
kita buka semua kes tipu
kita buka semua kes rembat tanah rakyat

cincin berlian ini nak buat apa?

kita tindekkan ke hidung bik mama
kah kah kah


NOTA:
sapa ada tengok klip
ucapan selamat hari raya dari bik mama?

klip ini amat baik
untuk melangsing kan badan
lihat klip ini
pasti hilang selera makan
sila tengok klip ini


tetapi

anak anak kecil
ibu ibu yang mengandung
dan warga emas
dilarang melihat klip ini
kerana bahaya untuk kesehatan
kah kah kah

TERUSKAN BERBINCANG TENTANG SEJARAH TANAH AIR KITA



SIAPA MELAKUKAN INI?



NOTA:
gambar siapa ini?
adakah manusia ini penyamun?
adakah manusia ini pengganas?

TIDAK

ini adalah mayat al-marhum tok janggut
yang mati dibunuh british
mayat ini digantung dihadapan istana
untuk menakut nakutkan warga kelantan
dari bangun berjuang menentang british

tok janggut adalah simbol dan tanda
rakyat negara ini bengun melawan penjajah

mat indera juga mati digantung
maharaja lela juga digantung


Tanpa Nama berkata... Masa bila pulak Johor kena jajah British. Johor bukan seperti Melaka atau Singapura. British hanya sebagai penasihat Sultan.Kenapa UMNO tolak Malayan Union?. dan kalau British dah jajah Johor kenapa orang Melayu bantah Malayan Union?. Kalau British jajah Johor tentu dia boleh buat suaka hati dia pada Sultan Johor.

Bacalah Sejarah Johor sampai habis. Jangan belajar sejarah sikit dah berlagak tahu semuanya. Kaji betul-betul baru tahu siapa yang bangang sebebarnya.

================== ye lah tu,, sbb tu British beri kemerdekaan pada seluruh malaya, tapi tak termasuk johor, sbb johor tak dijajah, johor bukan tanah jajahan british. dan british tak sedut hasil bumi johor..! tak ada pegawai2 berbangsa british yg berkhidmat di Johor. undang2 british tak dipakai di Johor.! kah kah kah! nota: dalam perlembagaan kata PM adalah 'penasihat' kpd Raja Gopal. dalam realiti siapa yg yg lebih berkuasa? PM(penasihat) atau Raja gopal?
By Non-Governmental Individual on MACAM MACAM PUNYA GILA - MACAM MACAM PUNYA BANGANG... on 9/8/11

tuan tt tengoklah malaon ni cakap :mat sabu tak kenang jasa askar melawan kominis!.saya pelik kita merdeka dari kominis atau british,bila masa kominis jajah kita woi,bengong .zaman darurat 1948-1960 konon zaman keganasan komonis,jangan lupa yang jajah kita adalah british, bongok.british sengaja mencipta kominis untuk alihkan isu tuntutan kemerdekan oleh pkm/pkmm yang berhaluan kiri,dalam masa bermusuhan dengan kominis (darurat) inilah british menangkap,menyeksa dan membunuh pejuang kemerdekaan haluan kiri sehingga ada yang melarikan diri ke hutan dan bergabung dengan pkm (rejimen ke 10 pkm).

contoh dalam kes rundingan baling 1955.tunku abdul rahman bila ditanya wartawan selepas rundingan berlaku : dia menjawab : kita /kerajaan sengaja gagalkan rundingan tersebut supaya terbukti kominis anti perpaduan,jahat dan ganas.maka kalau tanah melayu jatuh ke tangan kominis ,maka tanah malayu akan diperintah secara zalim,oleh itu tunku mendesak kemerdekaan di beri kepada puak haluan kanan/umno dan umno saja yang boleh dipercayai oleh rakyat pada waktu itu.inilah permainan politik umno dan british.

perpustakaan awam sungai petani.dan banyak lagi fakta yang ada tapi tidak diperbahaskan oleh ramai.umno bernasib baik kerana ramai orang buta sejarah.akhirnya : hakikat hidup ; kebenaran tetap menang dan kejahilan akan hilang juga tmm.
By Anonymous on SOALAN CEPU EMAS - SIAPA SEBENARNYA MALAON INI? on 9/8/11

Ini soalan untuk semua orang UMNO yang bodoh-bodoh belaka tu, tidak terkecuali KKK dan Kak Ramlah. Kalau penjajah British tu hanya menjajah Melaka dan Pulau Pinang (termasuk juga Singapura) kenapa bila merdeka kita semua yang sambut? Patutnya hanya Melaka dan Pulau Pinang saja yang sambut Merdeka, sedangkan kita semua tidak dijajah. Jangan terus-terusan menipu rakyat. Kitorang semua semakin pandai. UMNO memang terkenal dengan perangai penipunya. Tapi ahli sejarah upahan tupun turut menipu juga? Shiiiit!
By Hansley Arnaz Hawana on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/8/11


1950an.. mmg belum merdeka.. tp klu ditakdirkan komunis berjaya menghalau british dan memerdekakan tanah melayu masa tu, rasanya chin peng jadi presiden...bukan mat indera.. hhahaha aku rasala.. elok lgi melayu (TAR) yg jadik.
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/8/11

org yg cerdik akan menggunakan akal utk mendapat kejayaan....org yg cerdik adalah org yg mencipta keris...org yg menggunakan keris utk berjuang adalah seorg pejuang tetapibukan lah cendekiawan... kejayaan bukan lah diperolehi dgn keupayaan fizikal semata2...ketajaman akal fikiran penentu segalanya...dan ini lah yg dilakukan oleh UMNO diketuai oleh Tunku Abdul Rahman....
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/8/11

kalo betul lah fakta tuh dah dipesongkan kenapa orang dulu-dulu--zaman atok nenek n mak ayah kita dulu x betul kan sejarah nh? kan peristiwa tuh kan berlaku pada zaman diorunk? kenapa baru timbulakn sekarang??? dari pandangan sy, yes, mmg apa yang ditulis ini mmg fakta yg ada kat buku sejarah kita. tetapi diorunk tuh perjuangkan kefahaman komunis.

mana letakknya agama dalam kefahaman komunis tuh? dan sebab tuh la leader dia orang cina.(chin Peng) sebab fahaman komunis nh terpengaruh dr negara china. dan sebab itu lah mereka tidak diangkat sebagai 'hero' ketika itu. dan, yg pergi British yang membuat perundingan bukan diorunk pun.

Tunku abdul rahman yang pergi. Dan kenapa UMNO mendapat sokongan rakyat ketika itu? sebab UMNO memperjuangkan hak orang melayu . Dan yes. Orang melayu ketika itu mmg hidup melarat jika mahu dibandingkan dngan kaum cina yg hidup di bandar. dan sebab itu slogannya hidup melayu.
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

salam TT, satu fakta yang tak boleh di nafikan oleh Apno adalah menjual negara ini pada orang luar,walaupun belum merdeka.Apno kebulur sangat nak merdeka tapi mat British bagi syarat. Kena iktiraf orang cina dan india sebagai warganegara.Apno terlalu gelojoh akibat hendakkan kuasa dan kini mereka menuduh orang cina tak setia pada gerombolan.

Pada ketika itu penduduk melayu adalah sebanyak 80%,tetapi kini penduduk bangsa cina dan india sudah capai 40% dan melayu 60%.Jadi dah nampak segala ekonomi dan hartanah malaysia telah tidak dapat di kuasai oleh melayu lagi kerana sikap Apno yang merasuah dan menipu melayu.

Kita tak salahkan rakyat malaysia yang berbangsa lain jika mereka maju,tapi sebab ketamakan pemimpin2 seperti Tunku,Hussein onn,razak,madey dan lain-lainnya menyebabkan melayu tertindas di negara sendiri akibat pemimpin melayu yang menipu melayu dengan sistem DEB yang akhirnya membolot kekayaan negara yang ada terus oleh mereka dan menjual kepentingan syarikat milik rakyat pada saudagar-saudagar Cina dan india yang rapat dengan mereka bila perniagaan mereka jatuh bangkrap.
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

ok... selepas gua click beberapa iklan... BUKU TEKS SEJARAH COKLAT TAHI ANJING (ketika gua tingkatan 5-1999) kalau dikira, di sekolah menengah, tingkatan 5, buku sejarah malaysia, berwarna coklat tahi anjing( entah kenapa warna pun tidak menarik minat orang membaca nya) dan buku sejarah sejarah ini lebih dilayak dipanggil sleeping book.

Dalam buku ini terkandung cerita cerita hal-perihal pahlawan-pahlawan (pejuang) yang melawan menentang penjajah sekitar 1800 perihal tok janggut, datok maharaja lela, peghulu dol said, mat kilau mat saleh dansebagainya yang berterusan menentang penjajahan british, samada di semenanjung mahupun di borneo dikira sebagai penghinat?

MAt Indra menentang siapa? menolong siapa? Apakah jasa gerombolan yang berbincang berunding untuk peroleh kemerdekaan? Kenapa perlu berunding? Kenapa harus berkiblatkan perlembagaan tinggalan british? Dimana gerombolan mencampakan nama-nam seperti Buhanuddin Helmi,Ibrahim yaakob... semua ini ada disebut dalam buku coklat tahi anjing itu...

Pada gua mereka yangsebilangan yang gua sebut ini lah yang mencetus kan kemerdekaan.. semangat nasionalis dikalangan rakyat supaya bencikan penjajah... Gerombolan? buat apa? tahun 1946...membesarkan telo? apa selogan gerombolan? semua ini ada dalam buku coklat tahi anjing itu... Budak2 sekolah ditiup dan didodoikan dengan Abdul Rahman lah yang memerdekakan tanah melayu Merdeka.. berunding... berunding dan ikut telunjuk untuk mendapatkan hak... yang benar pekerja... JKR(Jaga Kehendak Raja)
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

Tanpa Nama berkata... Jangan nak kelentonglah... kalau yang dinamakan kominis tetap masih kominis dan fahaman kominis tetap fahaman kominis yang tetap menolak kepercayaan agama ...apa nak dibanggakan bahlol. 7 September 2011 3:39 PM INI ANJING BANYAK BODOH! AJAR BERKALI-KALI PUN TAK PANDAI-PANDAI... KOMINIS TAK DAK AGAMA?

KAKAKAKKAKAKAKAKKAKAKAKAKA... SOSIALIS TAK DAK AGAMA? KAKAKAKKAKAKAKKAKA fahaman pembahagian harta ekonomi kawan... harta ekonomi... sial ini tak faham dasar-dasar pembahagian ekonomi mengikut prinsip politik. SEKARANG SAPA YANG BAHLOL NI? kelakar lahhhhhhhhh!!! PENYOKONG UMNO MEMANG BABI BODO GILA BABI!
By Revolusi_Malaysia on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

TT- Boleh tambah lagi untuk puak bangang anak haram UMNO ni... WOI PUKIMAK PUNYA UMNO DENGAR SINI! INI DARI MULUT PENJAJAH CIBAI UNION JACK DI MUZIUM LONDON DAN JUGAK BRITISH LIBRARY KAT EUSTON ROAD! "LEPAS 1945, NEGARA UNION JACK SUDAH HAMPIR BANKRAP DAN BAGI MEMBANGUNKAN NEGARA MEREKA BALIK, MEREKA KENE CUT-COST NEGARA-NEGARA JAJAHAN MEREKA! MEMANG MEREKA NAK MERDEKA KAN MALAYA ATAU TANAH MELAYU! PUKIMAK PUNYA TUNKU ABDUL RAHMAH POYO2 MENGAKU BAPA KEMERDEKAAN PEGI BINCANG KAT SANA! DIORANG BINCANG PASAL PEMBAHAGIAN EKONOMI UNTUK PERUT2 MEREKA! BUKAN UNTUK NEGARA! JADI, JANGANKAN DARI MULUT UNION JACK KO CUBA BELIT-BELIT, YANG DARI MULUT PEJUANG KEMERDEKAAN PUN NAK BELIT-BELIT! PUKIMAK SAMA PENYOKONG-PENYOKONG UMNO YANG BEBAL MASUK AIR!
By Revolusi_Malaysia on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

Tanpa Nama berkata... Jangan nak kelentonglah... kalau yang dinamakan kominis tetap masih kominis dan fahaman kominis tetap fahaman kominis yang tetap menolak kepercayaan agama ...apa nak dibanggakan bahlol. 7 September 2011 3:39 PM woiii bodoh, kau tengoklah Mat Indera orang agama, Ustaz. bangangggggg, kau tengoklah apa inggeris dan baruanya buat pada Allahyarham As Syahid Tok Janggut! mana agama kau???
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

Btul la Bro TT.. aku search Ray Dancey kat Lebai Google dapat ni... The Siege of Bukit Kepong (Kepung): The Malayan Alamo by A L (Paddy) Bacskai Kampong Bukit Kepong Police Station, lay at the SW apex of a big bend in the Muar river at around the 65km mark and upstream from its mouth on the west coast of the State of Johore in Malaya. The village itself was small and isolated - consisting of about twenty shops and groups of accompanying houses - and by early 1950 the area had became a hive of CT activity.

From the month of January onwards, there had been a noticeable increase in the tempo of contacts & incidents - both road and river ambushes amongst other - but the most disconcerting of all, was the discovery of blazed trail markings showing the way towards the town.

The nearest township of note to BK was Lenga, about 10km to the south along a rough enemy controlled dirt road in a vehicle or a 2 ½ hour foot patrol, but apart from this, it was just a few other like kampongs scattered about.
The station was commanded by OCPS Sgt Ray Dancey - an old Palestine hand and away at the time and a point not missed by the CT - and manned by a mixed platoon of 15 Malay Regular and Marine Police Constables under the stocky and redoubtable Sgt Jamil Mohd Shah.... selama ni kita semua dah kene tipu.. celaka nyer UMNgOk
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

syabas bro hisham, sebelum merdeka jugak ada satu kejadian yang dianggap sebagai kejayaan perjuangan rakyat tanah melayu ketika itu. boikot besar2 besaran yang hampir melumpuhkan ekonomi tanah melayu pada 20 oktober 1947 yang di panggil sebagai HARTAL 1947 yang dipelopori oleh PUTRA - AMCJA.

dalam hartal ini semua kedai tutup, orang tak keluar pegi kerja, sekolah tak bukak, bandar2 besar menjadi lengang seperti dilanggar garuda. melihat pada kejadian itu, british isytiharkan darurat pada 7 julai 1948. kononnye nak memerangi komunis. semua parti2 berhaluan kiri ditangkap. hampir 27 ribu pemimpin yang majoritinya melayu telah di ISAkan oleh british kecuali UMNO.

Darurat itu sendiri masih lagi kontroversi kerana tujuannya masih lagi kabur. memang sah UMNO adalah tali barut british sebab masa itu UMNO adalah parti yang tidak popular dan ditolak oleh rakyat tanah melayu kerana dianggotai oleh golongan bangsawan yang bodoh nak mampus dan pegawai2 kerajaan british. kalaulah perjuangan PUTERA - AMCJA berjaya memerdekakan tanah melayu ketika itu aku rasa tahun 1949 UMNO pasti dah berkubur
By Anonymous on FAKTA SEJARAH HINGGA HARI KIAMAT on 9/7/11

MEMBUKA SEJARAH BARU




PERDANA MENTERI YANG DINAFIKAN







MAT SABU :KALAU REFERENDUM TUNKU TAK JADI PM - mkini

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, sekiranya diadakan referendum atau pungutan suara sejurus selepas merdeka, Tunku Abdul Rahman tidak akan menjadi perdana menteri Malaysia yang pertama.

Ini kerana, tambahnya, pengaruh pejuang kemerdekaan sayap kiri – yang rata-rata dikehendaki British dan pertubuhan mereka diharamkan – amat kuat ketika itu.

“Kalau dibuat referendum antara Tunku Abdul Rahman, (pengasas Umno) Datuk Onn (Jaafar) dan (pemimpin kiri) Burhanudin Helmy, sudah tentu Burhanudin Helmy akan jadi perdana menteri Malaysia yang pertama.

“Tetapi mereka ini (golongan kiri) ditangkap, diburu dan pertubuhan mereka diharamkan,” katanya yang sebelum itu sinis apabila merujuk kemerdekaan tanah air sebagai “merdeka in bracket”.

NOTA:
gerombolan kata perjuangan merdeka
tak ada tumpah darah
ini betul dan tepat
fakta sejarah membuktikan
united malay national organistion tidak bangun melawan british
kalau tak bangun melawan british bukan saja
darah tak tumpah
peloh pun tak keluar kah kah kah

fakta juga membuktikan bahawa lagu negaraku itu
diciplak dari lagu memula moon
kemudian jadi lagu keronchong indonesia
nama lagu keronchong ini ialah terang bulan

bagaimana sebuah negara merdeka boleh berbangga
kalau lagu resmi negara pun hasil ciplak
kah kah kah

inilah fakta sejarah penipuan united malay national organisation
fakta sejarah tipu yang dipakasakan kepada warga
kah kah kah

SOALAN CEPU EMAS - SIAPA SEBENARNYA MALAON INI?




PENIPU



BIARKAN MAT SABU BERCAKAP – berita hairan

Mahathir percaya sikap itu buka tembelang Timbalan Presiden PAS

Mahathir Mohamad berkata, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu seharusnya dibiarkan terus banyak bercakap bagi membolehkan rakyat negara ini mengetahui dengan jelas tembelang sebenar perjuangannya dan rakan dalam pakatan pembangkang.


Mahathir berkata, pemimpin nombor dua PAS yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu itu kini bersikap berani dalam menidakkan perjuangan pasukan keselamatan negara melawan komunis sebelum ini kerana menganggap dirinya semakin kuat.

“Biar dia cakap banyak, baru kita tahu lubuk hati dia yang sebenar. Dia memang begitu kerana itulah perjuangannya yang sebenar. Kalau dia tak cakap, kita tidak tahu siapa rakan belakang dia. Sekarang ini kita tahu, mereka sebenarnya adalah penyokong komunis dan pengganas.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
sejarah malaon ini juga patut dibuka
ku li semasa dalam semangat 46 pernah berkata:


si malaon ini ketika mengisi borang untuk masuk
ke univerisiti singapura namanya lain
bangsa nya pun lain


apakah nama asal malaon ini?
apakah bangsa asal malaon ini?
siapa tahu?
kah kah kah

MACAM MACAM PUNYA GILA - MACAM MACAM PUNYA BANGANG



KRISIS DALAM GEROMBOLAN


satelah satu minggu kempen anti mat sabu
satelah satu minggu lebih kempen anti mat indera
suasana sudah jadi kacau
ramai warga semakin sedar
siapa sebenarnya perjuang kemerdekaan
dan siapa pula yang khianat


akhirnya gerombolan sedang ngelabah

kenapa ngelabah?

dalam kes rumah pasong bukit kepong
serangan gerila ke atas rumah pasong ini
berlaku pada 23 febuarari 1950
tarikh ini menjadi masaalah
kerana jelas rumah pasong ini
adalah rumah pasong mat saleh

sekali lagi pembohongan ini telah kantoi
ini disambut pula dengan buku
resmi kerajaan negeri johor
dimana mat indera telah iktiraf oleh kerajaan johor
sebagai pejuang kemerdekaan

kantoi lagi

lalu mat bebal ini bersuara
mat bebal ini ketua penerangan
bukan kecik anak
lalu mamat bebal ini
buat satu teater

mat bebal ini berkata
askar dan mata-mata
yang bertugas ketika rumah pasong ini diserang
ialah soldadu dan mata mata negeri johor

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

nampaknya sebelum 31 ogos 1957
johor telah merdeka

kerana merdeka terlalu lama
maka susahlah
otak ketua penerangan gerombolan ini
hendak nak merayau rayau berfikr
hasilnya keluar lah kenyataan bangang ini !
kah kah kah


BODOH TAK ADA UBAT










I - ISLAM HANYA PADA NAMA - BUAT KERJA JAHAT




INI AHMAD JAIS




KHALID SAMAD : JAIS KUBU UMNO DI SELANGOR – harakah daily

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad menyifatkan tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) itu memberi bukti jelas bahwa badan itu merupakan kubu ataupun benteng terakhir Umno dalam usaha menyekat pergerakan PAS.

Ini kerana, Jais mahu menyekat PAS dari mendekati rakyat terutamanya program keagamaan yang diadakan di masjid mahupun surau.

Khalid yang didakwa di bawah Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor semalam berkata demikian ketika mengulas tindakan Jais ke atas beliau itu.

“Saya melihat apa yang jua yang dilakukan oleh Jais ini hanyalah bermotifkan politik dan pendirian saya jelas bahawa Jais merupakan kubu Umno serta merupakan benteng terakhir mereka untuk menyekat segala pergerakkan yang dilakukan oleh PAS

INI LOGO JAIS




TANPA TAULIAH DR.RANI AKAN TERUS SEBARKAN ISLAM
– harakah daily

Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Rani Osman berkata, tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) menarik balik tauliah mengajar agama tidak akan menyekat dari beliau memberikan kuliah agama.

"Saya akan teruskan, takkan kerana tidak ada tauliah ini akan menyekat saya bercakap tentang agama," kata Dr Rani kepada Harakahdaily.

Sementara itu, The Malaysian Insider melaporkan, Adun Meru itu berkata, sementara menuntut penjelasan daripada Jais atas tindakan mereka itu, beliau akan terus memberi kuliah agama di masjid dan surau, tidak kira tindakan yang hendak diambil oleh Jais kelak.

“Saya cuma menyampaikan kuliah menyentuh kebenaran tentang Islam. Tak akan saya tidak boleh berbuat demikian, tidak boleh cakap mengenai Islam? Saya akan teruskan kuliah saya di masjid, jika mereka kata salah, bawa saya ke mahkamah, kita jumpa di mahkamah,” katanya lagi.

NOTA:
lembaga lembaga ini sebenarnya
adalah lembaga didirikan untuk menupang
menyokong membantu gerombolan
lembaga ini semunya menjalankan dasar
untuk memastikan gerombolan dilihat suci dan bersih

lembaga lembaga ini walau pun ada i
diakhir nama organisasi pada hakiktanya
tidak ada sangkut paut dengan agama
gerombolan dengan bijak telah menggunakan i
untuk menipu orang melayu