.

Jumaat, 26 Disember 2014

JANGAN HINA KATAK






Ibrahim Ali fail saman fitnah terhadap The Star

Ibrahim Ali menamakan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Star Publications (M) Berhad Datuk Seri Wong Chun Wai sebagai defendan pertama dan Star Publications (M) Berhad sebagai defendan kedua.
Dalam pernyataan tuntutan, Ibrahim mendakwa pada 2 Novemberlepas, Wong telah menulis dan menerbitkan artikel berjudul "A mind-boggling spin" di blognya "Onthe Beat" dan artikel itu kemudian diterbitkan semula di 'The Star Online' dan akhbar The Star.
Beliau mendakwa perkataan fitnah di dalam artikel itu membawa maksud antaranya ialah plaintif seorang pelampau agama, memperlekeh agama Kristian dan telah melakukan kesalahan besar serta tidak sepatutnya dilepaskan.
Ibrahim mendakwa bahawa disebabkan perkataan fitnah itu, reputasi beliau terjejas teruk, mengalami kerugian teruk dan dipandang rendah oleh masyarakat.
Sehubungan itu, Ibrahim memohon defendan membayar ganti rugi am, teruk, teladan dan injunksi bagi menghalang defendan daripada mengeluarkan, menerbitkan atau mengedarkan sebarang kenyataan memfitnah terhadapnya sama ada secara maya atau bercetak.

KAH KAH KAH

woit
kah kah kah
reputasi terjejas
masyrakat pandang rendah
ciiis.... tolong jangan
hina katak
sup katak terbaik
untuk demam denggi

KAH KAH KAH

---------------

BERZIKIR DAN BERZAKAR




PLURALISMA




ADA KE NERAKA?
1.dah nasihat kat ko dulu bhaii!!!!bab agama islam yang ko sentuh bhaiii!!nampak benar ko ni macam ahli neraka!!! 

2.dah tua bangka!!malaikat maut pun dah hampir pada ko!!!kubur pun dah mula panggil ko!!ko masih jahil antara pluralisme kehidupan dan pluralisme disisi agama islam!!!

3.nampaknya ko dah serasi dengan nama "jahanam""!!!!siannnn!!! on PLURALISMA TERUS BERKEMBANG
Anonymous
on 12/26/14

BERZIKIR BERZAKAR
Spending ribu-riban untuk majlis selawat kat padang di malam ambang tahun baru yg makin suram dan penuh kemelesetan? Sorry pak habib-pak habib yg berkaitan.. bila entum sudah asik pikir carik pengaruh semata-mata, sampai tak malu menunggang dan ditunggangi pemerintah korup, entum hanya bikin malu agama.. khalas. on PLURALISMA TERUS BERKEMBANG
Anonymous
on 12/26/14
NAMPAK PEPEK
Starbuck diminum...mic dunul dimakan..kauka kula diminum..gelatin dimomom..ada hati nak tolak gregorian....gila ko....nanti porkaida...parkakaksia...ismail ismail nak hidup camna......aduiyai....hipokrit si menjadi jadi dung.....

kalau nampak pepek dah tu baca zikir sampai pagi kalau tahan pun cuma sehari je....berak mesti teringat pepek tu..kuar tandas..kompom kena tala pepek tu..kenapa...kan musim hujan ni...sujukkkkkkk.....hahhahahah on PLURALISMA TERUS BERKEMBANG
DD KAYBEE
on 12/26/14

.
.



-----------

DIJAMIN PERLEMBAGAAN














Hak bermain golf rakyat dijamin – Najib

December 25, 2014
Syukuri nikmat kepelbagaian etnik, bahasa serta agama yang dirahmati kepada Malaysia
PETALING JAYA: Perlembagaan Persekutuan menjamin hak bagi setiap rakyat Malaysia untuk bermain golf atas keupayaan dan kecekapan  masing-masing.

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, atas dasar tersebut kerajaan Pusat bersetuju dengan langkah penyelesaian 18 lubang perkara berkaitan fairway dan  khususnya  yang melibatkan  keluasan tanah yang diperlukan untuk padang.

Bagaimanapun jelas Perdana Menteri, pemberian tanah untuk padang golf tersebut mestilah tertakluk kepada keupayaan kerajaan negeri  mengambil tanah-tanah orang kampong, memandangkan setiap negeri di negara ini mempunyai enakmen tanah yang tersendiri.




-----------

HELIKOPTER - BERSIH










BERSIH


adalah diberitahu
kepada warga lembah klang
bersih telah mendapat
khidmat sebuah helikopter
untuk membantu penduduk 
yang ditimpa banjir di pantai timur

BERSIH dengan ini meminta
warga yang baik hati
datang  menderma
apa sahaja barang 
untuk diterbangkan
ke kota bahru pada petang ini

sila hantarkan barang-barang derma
ke:


BANTUAN BANJIR KELANTAN
d/a
DATOK BOESTAMAN PENTHAOUSE
BANGUNAN OPA
SAUJANA RESORT SEKSYEN U2 
40150 SHAH ALAM


talipon:
03-78-63-31-10

barang barang derma ini
akan dimasukkan ke dalam heli
dan akan diterbangkan petang ini
lagi cepat barang sampai
lagi cepat boleh dihantar

lagi banyak barang dihantar
lagi berkali kali heli terbang









-------------

BERITA BERGAMBAR







 PASAR NSK


MALAM KELMARIN

malam kelmarin gwa
beli barang tempat biasa
terjumpa dengan tian chua
tian chua kenalkan gwa
dengan kawan lama dia
tuan punya kedai nsk
di jalan klang lama

tetiba muncul saekor cukong
wee ka siong

gwa ambil kesempatan bertaya
' where is your prime minister?'

cukong ini gelabah
dan 
mengundur

gwa ulangi
' where is your pm'

57 saat kemudian cukong jawab

'he was there two days ago'

'there... where'  gwa balas


KAH KAH KAH




-----------

BUKAN BERITA FITNAH






Hasan Malek gesa contohi pengusaha 

cendol, turun harga selepas minyak naik

Datuk Seri Hasan Malek baru baru ini telah  meminta peniaga agar mencontohi pengusaha cendol di Kuala Selangor yang menurunkan harga sebanyak 20 sen selepas kerajaan mengurangkan subsidi bahan api baru-baru ini.

Saranan Hasan Malek ini telah mendapat sokongan Perdana Menteri sendiri.

Untuk menunjukkan sokongan kerajaan terhadap pengusaha dan penjual cendol Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor telah bersetuju untuk membeli 359.000 bungkus cendul.

Cendul-cendul ini akan dihantar ke kawasan banjir di Kelantan, Terengganu dan Pahang.

" Ketika saya dan isteri saya di Hawaii saya merasa teringin akan cendul. Maka saya merasakan mangsa-mangsa banjir dalam negara pasti teringin juga merasa nikmat cendul. 

Saya telah menalipon dan mengarahkan  Datuk Seri Zahid Hamidi untuk menguruskan penghantarn cendul ini."




-----------

SILA HULUR BANTUAN






KELAB ANAK-ANAK GUA MUSANG 

54 mins · Edited · Assalamualaikum.Gua Musang dilanda banjir besar.Maka atas dasar simpati yang amat sangat maka satu sesi kutipan sumbangan pakaian(seluar/baju/kain/dll) untuk mangsa banjir di Gua Musang akan diadakan.

Sahabat semua boleh serahkan sumbangan pakaian tersebut kepada PIC yang tersenarai di bawah :

 1. Amran Arifin (017-2089569). Lokasi : Depan Alamanda Putrajaya Masa : 2.00pm - 5.00pm Tarikh : 25.12.2014 / Khamis

2. Zack Kagum (017-6166528) Lokasi : Depan Tesco Ampang Masa : 10.00am - 12.00pm Tarikh : 25.12.2014 / Khamis 

3. Haji Hazmi Hanipa (013-9100020/012-9192037) Lokasi : Shell Greenwood,Gombak Masa : 11.00am - 12.00pm Tarikh : 25.12.2014 / Khamis

4. Mohd Sharuddin (019-2949300) Lokasi : Restoran Wira Sejati Seksyen 24 Shah Alam Masa : 24 jam (On Call) Tarikh : 25.12.2014 / Khamis 

Mohon jasa baik sahabat semua uar-uarkan kerja amal ini.Semoga Allah SWT bagi ganjaran setimpal untuk kita sama-sama ringankan beban sahabat dan keluarga on WAJAH PEJUANG
Publish | Delete | Spam
Ridd
on 12/24/14



---------------

PLURALISMA TERUS BERKEMBANG






KOMENTAR
apabila kita sambut tahun baru
apabila kita sambut 2015
inilah bukti PLURALISMA
inilah bukti kepelbagaian

warga islam merayakan tahun baru
warga islam bersama warga seluruh dunia
bersama menyambut kesampaian 2015

warga islam  BERSELAWAT
warga islam berdoa
untuk kesampaian 2015
inilah buktikan PLURALISMA

PLURALISMA ialah menerima
pelbagai budaya
pelbagai agama
sebagai tamadun umat manusia

NOTA
plurak itu
maknanya lebih dari SATU


  1. Gregorian calendar - Wikipedia, the free encyclopedia

    en.wikipedia.org/wiki/Gregorian_calendar
    The Gregorian calendar, also called the Western calendar and the Christian calendar, is internationally the most widely used civil calendar. It is named for Pope Gregory XIII, who introduced it in 1582.
  2. Program selawat sambut tahun baru 2015

Majlis itu anjuran Yayasan Pendidikan Cheras (YPC) dengan kerjasama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), TV Alhijrah dan Pertubuhan Kebajikan dan Rekreasi Richworks Group Sdn Bhd (Richwell).
Ia bakal menampilkan pendakwah popular Indonesia, Habib Syech Abdul Qodir As Seggaf dan Habib Ali Zaenal Abidin dan dijangka menarik kehadiran lebih 100,000 umat Islam terutama golongan muda.
Program tersebut dijadualkan berakhir kira-kira jam 11.45 malam bagi membolehkan orang ramai menanti detik 12 tengah malam bagi menyertai bacaan doa sempena tahun baru
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/lebih-baik-guna-duit-program-selawat-bantu-mangsa-banjir-kata-saifuddin#sthash.Ov5b7o8B.dpuf






---------

SATU SOALAN SAHAJA





HANYA SATU 

SOALAN


dimana isteri rosmah 

sekarang?



------------

MALIKUL GUMBIRA




GUMBIRA KAH KAH KAH




















Kerajaan pertingkat usaha 

bantu semua  mangsa 

banjir, kata Najib

Perdana menteri berkata beliau meminta timbalannya mempertingkatkan lagi usaha membantu mangsa banjir terutama di kawasan yang terjejas teruk dan berisiko tinggi.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


tergolek dog

kah kah kah

APA PUNYA TUUUR







-------------

FITNAH DARI GENG ANWAR






GAMBAR 

FITNAH



Ini semua fitnah, gambar najib tu masa tahun 2000, washington post yg melaporkan berita tu milik yahudi yg memusuhi islam, sedangkan najib isteri rosmah seorang yg mengamalksn whatASSteeyah....

fitnah, fitnah oleh anwardan sekutunya. Diulangi.....najib g US kerana mencari formula utk mengatasi masalah banjir kah kah kah on ENJOY DE MENJOY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/25/14




-----------

KENAPA HAWAII TIDAK BANJIR









INI BANJIR 
BUKAN PADANG GOLF

 Obama dan Najib berseronok main golf di Hawaii - The ...
  1. www.themalaysianinsider.com/.../obama-dan-najib-me...
    Translate this page
    21 hours ago - Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama menghabiskan cuti Krismas di Hawaii ditemani rakan-rakan dan keluarga bermain golf serta ...
Golf adalah permainan luar ruang yang dimainkan secara perorangan atau tim yang berlomba memasukkan bola ke dalam lubang-lubang yang ada di lapangan dengan jumlah pukulan tersedikit mungkin.

. Bola golf dipukul dengan menggunakan satu set tongkat pemukul yang disebut klab (stik golf). Golf adalah salah satu dari permainan yang tidak memiliki lapangan permainan yang standar, melainkan dimainkan di padang golf yang masing-masing memiliki desain unik, dan biasanya terdiri dari 9 atau 18 hole (lubang).

 Aturan utama dalam golf adalah "memainkan sebuah bola dengan stik golf dari daerah tee (teeing ground) ke dalam lubang dengan satu pukulan atau beberapa pukulan berikutnya sesuai dengan Aturan".

KAH KAH KAH

tak ada apa 
nak tambah
hanya kah kah kah


----------