Jumaat, 31 Disember 2010

HARI INI DALAM SEJARAHKENAPA MENTERI INI TAKUT INTERNET?
nota:
kenapa menteri ini takut internet?
kerana merogol?
kerana ada awek budak uitm?
kerana anak entot entot lari

bapa burek
anak rintek
baba sebat amah
anak sebat minah
kah kah kahARKIB : 05/11/2002

PEROGOL BUDAK KE TALI GANTUNG – CADANGAN UNDANG-UNDANG BARU DIBENTANG KE KABINET 13 NOVEMBER – meloyaKUALA LUMPUR 4 Nov. - Perogol kanak-kanak di bawah umur 12 tahun mungkin dikenakan hukuman paling berat, termasuk ke tali gantung, menerusi cadangan awal penggubalan undang-undang baru yang bakal dibangkitkan semasa pembentangan Kertas Khas kepada Kabinet, 13 November ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Rais Yatim berkata, pihaknya akan memastikan kes rogol terhadap kanak-kanak dikategorikan sebagai ``jenayah kronik dan serius''.
Menurut beliau, pada masa ini pesalah rogol kanak-kanak dikategorikan sebagai penjenayah rogol biasa.

Dalam pada itu, pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan politik hari ini terus mendesak kerajaan mengenakan hukuman mati mandatori terhadap perogol yang membunuh kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.

Mereka membuat desakan itu ekoran kemarahan memuncak setelah seorang kanak-kanak Siti Nurlina Shamimi yang juga dikenali Mimi berusia dua tahun ditemui mati dalam keadaan mengerikan setelah dirogol dan dicampak ke dalam sungai di Alor Star, Jumaat lalu.
Menurut mereka hukuman sekeras itu wajar dilakukan kerana undang-undang dan hukuman yang sedia ada, seolah-olah tidak memberi kesan dan kesedaran langsung di kalangan penjenayah terbabit.

Rais selanjutnya berkata, beliau telah menerima memorandum daripada pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan yang mendesak supaya hukuman setimpal dikenakan terhadap perogol kanak-kanak.

Kata beliau, kemungkinan hukuman jenayah berkenaan dijadikan peruntukan khas di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan bagi kes sumbang mahram yang mengenakan hukuman penjara antara enam hingga 20 tahun akan turut diambil kira oleh Kabinet.

``Kertas Khas yang akan dibentangkan kepada Kabinet 13 November ini sebenarnya mengandungi cadangan penuh rangkuman hukuman kes rogol mengikut Seksyen 375 dan sumbang mahram di bawah Seksyen 376 yang telah disiapkan oleh pihak saya.

``Namun oleh kerana jenayah rogol terhadap kanak-kanak ini adalah serius, maka pihak saya pada peringkat awal ini akan membangkitkan isu ini kepada Kabinet.

``Saya akan cuba memastikan undang-undang yang ketat digubal bagi menangani jenayah bersifat kebinatangan ini,'' katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Cadangan ke arah hukuman itu diajukan oleh Timbalan Pengerusi Biro Strategik Wanita MCA, Wilayah Persekutuan, Tai Sim Yew dalam Utusan Malaysia semalam yang mahukan kerajaan menggubal dan meluluskan undang-undang di bawah Kanun Keseksaan bagi mewajibkan setiap perogol yang membunuh kanak-kanak di bawah umur 12 tahun dikenakan hukuman mandatori gantung sampai mati.

Menurut Sim Yew yang juga seorang peguam, hukuman itu perlu dikenakan dengan hanya berdasarkan bukti dan hujah-hujah yang dikemukakan oleh pihak pendakwa sahaja.
Dalam kes seumpama itu, kata Sim Yew, hukuman tersebut tidak perlu mengambil kira hujah-hujah pembelaan daripada pihak tertuduh (perogol dan pembunuh).

Ekoran pembunuhan kanak-kanak itu, pihak polis sedang mencari seorang penganggur, Kyairul Anuar Ineleyas, 23, kad pengenalan 791019-02-5851 bagi membantu siasatan.
Tegas Rais: ``Namun, oleh kerana jenayah ini amat keterlaluan, maka saya beri jaminan akan mendapatkan pandangan pihak perundangan, polis dan Jabatan Peguam Negara ke arah pembentukan undang-undang yang ketat menangani gejala ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. BAGAIMANA DENGAN PEROGOL AMAH!..... kah kah kah..

kah kah kah…. PEROGOL AMAH TAK KE TALIN GANTUNG KE?..... kah kah kah..

kah kah kah….MESTI LAH BUAT UNDANG UNDANG BARU….. kah kah kah…

TUNGGU SENARAI TUKAR TIUB
KAH KAH KAH OOO LA LA BIK MAMA!KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

nota:
klahal laghal
ja tghlls hali
skah dailkah
kah jah jah
kah kah kah

SIAPA ROGOL MENTERI INI

SILA TEKA MENTERI MANA
POLIS MAHU SEKAT MAKLUMAT TIDAK TEPAT MEDIA BARU
- melayau

Polis akan mencari inisiatif baru bagi menyekat penyebaran maklumat tidak tepat yang dilakukan oleh media-media baru pada tahun depan, kata Ketua Polis Negara, Ismail Omar.

Beliau berkata, tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang memanipulasikan teknologi maklumat (IT) untuk kepentingan sendiri perlu disekat.

"Kita bimbang sekiranya tidak ditangani, ia akan menyebabkan penyebaran fakta-fakta salah yang boleh memesongkan pemikiran rakyat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… NAK SEKAT…. kah kah kah…

kah kah kah…. SEKAT MACAM MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah…. INI PASAL BERITA MENTERI ROGOL AMAH KE?... kah kah kah..

kah kah kah… ATAU KERANA BERITA MENTERI ROGOL KAMBING… kah kah kah…

kah kah kah… NAK TAHU BERITA MENTERI ROGOL KAMBING ?... kah kah kah..

kah kah kah…. BUKA: www.enculez.com.eu.... kah kah kah…

woit… ATAU BERITA DALAM HARAKAH DAILY…. kah kah kah


ROGOL AMAH : NAJIB ,PAK LAH DIMINTA JAWAB
– harakah daily

Pendedahan WikiLeaks berhubung seorang menteri yang terlibat merogol seorang pembantu rumah Indonesianya terus mengundang perdebatan hangat di dunia maya khusunya di kalangan penulis blog politik.

Sejak tiga siri laporan berhubung isu itu disiarkan Harakahdaily, beberapa bloger dilihat cuba menjadi 'WikiLeaks Malaysia' apabila tampil dengan beberapa perincian lanjut terhadap pendedahan awal itu.

Tersebarnya dokumen salinan bertajuk 'Laporan Investigasi Robengah (BMI) yang mengalami perkosaan oleh majikannya' telah menjadi rujukan utama para bloger dalam mencari nama menteri tersebut.

Dengan klu yang dilemparkan, beberapa nama menteri sebelum ini kini tertumpu hanya kepada satu nama sahaja.

Biarpun dokumen tersebut menghitamkan nama menteri yang didakwa terlibat, namun dengan pelbagai usaha mereka kini mendakwa sudah mendapat jawapan berhubung misteri siapa disebalik status jawatan menteri itu.

"Mantan PM Pak Lah (Abdullah Ahmad Badawi) kenapa terus zzzzz? Bangun la hari dah senja. Ini kes berat libatkan menteri, maruah negara bangsa dan agama.

"...tak kan nanti sampai orang kata kenapa simpan perogol dalam jamaah menteri Malaysia," ulas bloger Misaimerah dalam blognya.

Keghairahan dan kesungguhan mencari siapa menteri yang dimaksudkan itu terus mendapat perhatian mereka apatah lagi dalam keadaan negara dalam mood perang Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang Januari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SIAPA MENTERI ITU?.... kah kah kah..

INI PRESIDEN ISRAEL


baca ini:

FORMER ISRAELI PRESIDENT CONVICTED OF RAPE - yahoo news

Former President Moshe Katsav was convicted Thursday of raping an employee when he was a Cabinet minister, the most serious criminal charges ever brought against a high-ranking official in Israel and a case that shocked the nation.

Katsav, 65, faces from four to 16 years in prison for the crimes, which included two counts of raping an employee in 1998 when he was tourism minister and lesser counts of indecent acts and sexual harassment involving two other women who worked for him when he held the largely ceremonial office of president from 2000-2007.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah... ZIONIS YANG GANAS PUN TAHU TENTANG HUKUM ROGOL... kahkah kah

kah kah kah...PRESIDENT ISRAEL PUN KENA TANGKAP KES ROGOL... kah kah kah

SELAMAT TIDOOR MENINGGI HARI !
JANGGUT ATAS DAN BAWAHnota:
hanya kavita singh
ada tiga mulut
dan tiga janggut
cuba teka kah kah kahMP DAKWA KHUSRIN DILANTIK UNTUK BUBAR DUN SELANGOR - mkini

Ahli parlimen Shah Alam Khalid Samad mendakwa kerajaan persekutuan cuba membubarkan DUN Selangor melalui pelantikan Mohd Khusrin Munawi sebagai setiausaha kerajaan (SUK).

Khalid berkata, Khusrin yang merupakan bekas setiausaha sulit kepada menteri besar sebelum ini Muhammad Mohd Taib, terhutang budi kepada perdana menteri Najib Razak dan bukannya kepada negeri itu.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di pejabatnya, beliau mendakwa, Najib pula berniat untuk mewujudkan kekacauan di negeri itu dan memaksa pembubaran DUN.
Kebimbangan yang disuarakan Khalid itu timbul berikutan desas-desus berhubung langkah Selangor dan negeri-negeri dikuasai Pakatan Rakyat untuk tidak membubarkan DUN sekiranya Najib mahu mengadakan pilihan raya mengejut.

nota:
semua dirancang
semua diatur
semua jalan diteroka
semua cara diakan dicua
untuk mengambil kembali selangor

ini kerana selangor negeri terkaya di malaysia
ini kerana selangor akan menjadi kubu kuat pakatan rakyat

cara 1 – kenakan kes rasuah – gagal !
cara 2 - siasat sampai mati – gagal !
cara 3 – bagi ezam menyalak – gagal !
cara 4 – beli adun – gagal !
cara 5 – bawa kepala lembu – gagal !
cara 6 – letak babi dalam masjid – gagal !
cara 7 – bakar gereja – gagal !
cara 8 – gilakan gobala – memang dah gila !
cara 9 – bukan islam tak boleh masuk masjid – gagal !
cara 10 – pakai songkok tinggi – ini lagi gagal kah kah kah

sekarang gaduhkan sultan dengan kerajaan selangor
kah kah kah

PANDANG TAK ADA GUNA!
SIASAT SAMPAI MATI
SPRM PANDANG SERIUS LAPORAN REUTERS - melayau

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memandang serius laporan agensi berita asing, Reuters semalam, berhubung wujudnya penglibatan pegawai kerajaan negara ini dalam kes rasuah oleh Syarikat Alcatel Lucent SA.

Menurut satu kenyataan SPRM yang dikeluarkan di sini hari ini, dalam laporan terbabit, penglibatan pegawai kerajaan itu membabitkan pembahagian kontrak syarikat telekomunikasi tersebut.

Katanya, sehubungan itu, SPRM akan membuat semakan dengan pihak-pihak berkenaan untuk mendapatkan maklumat yang lebih jelas sebelum tindakan selanjutnya diambil.

"SPRM berharap orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi berhubung dakwaan ini sehinggalah ia disahkan," kata kenyataan itu.

Dalam laporan itu, Reuters menyatakan Alcatel bersetuju membayar lebih AS$137 juta (RM430.4 juta) untuk menyelesaikan tuduhan-tuduhan Amerika Syarikat bahawa ia melakukan suapan mencecah jutaan ringgit kepada pegawai-pegawai asing untuk memperoleh bisnes di Amerika Selatan dan Asia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. INI PELIK…LAGI MENGHAIRANKAN….kah kah kah…

kah kah kah… HANYA PANDANG SERIOUS SAJA… kah kah kah….

kah kah kah… KENAPA TAK BUAT MACAM BENG HOCK…. kah kah kah..

woit… SIASAT LAAA… PANDANG SERIOUS TAK GUNA…. kah kah kah..

kah kah kah... SIASAT SAMPAI MATI... kah kah kah

kah kah kah….TAK BUAT SPEKUALASI ?… KES INI HILANG TENGAH JALAN… kah kah kah..

KENYATAAN BANGANG !
SEMUA NAIK HARGAnota:
semua diselaraskan
semua dirasional kan

semua di naikkan
termasuk barang rais yatim
kah kah kah
TIADA ALASAN NAIKKAN HARGA MAKANAN, MINUMAN SEHINGGA 10 PERATUS :KPDNKK
– berita hairan

Pengusaha restoran tidak mempunyai alasan untuk menaikkan harga makanan dan minuman sehingga 10 peratus meskipun berlaku kenaikan harga gula dan bahan api berkuatkuasa 4 Disember lalu.

Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, D Daud Tahir, berkata simulasi harga yang dibuat baru-baru ini juga menunjukkan perubahan harga makanan dan minuman adalah minimum iaitu kenaikan antara 0.1 sen dan tiga sen sahaja.

"Kita sudah buat simulasi dengan kerjasama konsultan (untuk melihat) berapa kenaikan harga makanan dan minuman berikutan kenaikan harga gula dan bahan api baru-baru ini dan tak munasabah jika mereka nak naikkan harga makanan dan minuman," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Daud berkata simulasi harga itu melibatkan 64 jenis makanan dan minuman antaranya teh tarik iaitu perubahan harga sebanyak 0.8 peratus kepada RM1.21 berbanding RM1.20 ketika ini manakala harga teh hanya meningkat 1 sen kepada RM1.01 sen.

Simulasi itu juga menunjukkan harga bagi pelbagai jenis roti termasuk roti canai kosong, roti jala dan roti telur, pula mengalami kenaikan antara 0.2 dan 0.3 sen sahaja.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… BANGANG MALAON INI… kah kah kah…

woit… KEPALA BANA APA …NAIK KAN HARGA MINYAK…. kah kah kah..

kah kah kah… BILA HARGA BAHAN BAKAR MINYAK NAIK…. kah kah kah..

woit.. SEMUA BARANGAN AKAN NAIK HARGA…. kh kah kah

woit… SIMULASI… SIMULASI APA….KONSULTAN KEPALA BANA APA?... kahkah kah

woit… SEMUA NAK TIPU ORANG KAMPONG…. kah kah kah..

kah kah kah…. SEMUA NAK TIPU MAK CIK PAK CIK FELDA….. kah kah kah..

nota:
tak payahlah
bodohkan orang melayu
dah ramai bodoh kah kah kah kah


KESIAN TAK ADA SIAPA AMBIL POT !
YB BERSAMA WARGA KAWASAN

MP TEO : SAYA AKAN TERUS LAYAN JEMPUTAN MASJID, TAK KISAH UTUSAN SERANG
- misider

Ahli Parlimen Serdang Teo Nie Ching akan meneruskan pendekatannya menyertai aktiviti anjuran umat Islam meskipun akhbar Utusan Malaysia milik Umno terus-menerus menyerangnya termasuk yang terbaru kerana mengambil bahagian dalam senamrobik di pekarangan sebuah masjid di Balakong.

Meskipun mengakui tindakan menyertai aktiviti itu di Masjid Taman Cheras kemungkinan menjejaskan sokongan undi orang Melayu, Teo berkata, beliau akan terus menyertai aktiviti seumpama itu dalam usaha merapatkan hubungan dengan para pengundinya.

Hari ini Utusan Malaysia menyiarkan berita muka depan bertajuk “Ahli Parlimen Serdang buat hal lagi?”.

Ogos lalu akhbar itu menyiarkan laporan mempersoalkan Teo masuk ruang solat Surau Al-Huda Kajang Sentral tanpa menutup aurat.

Beliau juga dituduh menyampaikan takzirah ketika kunjungan ketika itu.

Kini ia mendakwa Teo berada di pekarangan Masjid Taman Cheras Jaya dengan memakai baju ketat melakukan senamrobik bersama-sama jemaah masjid tersebut.

Menurut Teo dalam blognya di www.wretch.cc/blog/teonieching, acara tersebut adalah program pertama Karnival Maal Hijrah anjuran masjid berkenaan.

“Apabila saya mendapat jemputan daripada masjid, saya akan pergi,” kata Teo kepada The Malaysian Insider hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… UTUSAN MELAYAU NAK MONOPOLI MASJID PULAK…. kah kah kah..

woit…. INI BETUL BETUL AJARAN SUNNAH WAL RASUAH…. kah kah kah..

kah kah kah….TAPI YANG BEST…TAK ADA SIAPA YG AMBIL POT… kah kah kah…

kah kah kah… SELURUH NEGARA TAK AMBIL POT…..kah kah kah…

kah kah kah…. ITU PASAL UTUSAN MELAYAU BENGANG…. kah kah kah..

kah kah kah…. ORANG MELAYU KATA…. SEMUA BOLEH MASUK KAWASAN MASJID… kah kah kah

kah kah kah… ORANG ISLAM KATA… MEMANG DIGALAKAN YANG BULAN ISLAM MASUK MASJID…. kah kah kah…

kah kah kah…. INI LAH BEZANYA SUNNAH WAL RASUAH… DENGAN ISLAM….. kah kah kah