.

Sabtu, 2 Ogos 2014

TANDA TANDA PEMIMPIN




HATI BESAR ANWAR DAN KIT SIANG
Tampaknya Anuar Ibrahim dan Lim Kit Siang yang mewakili PKR dan DAP masih ada simpati dengan kerenah PAS yang boleh dikira telah melencong jauh dari prinsip kerja sama. Begitu jelas PAS telah dipengaruhi oleh UMNO dan Hadi Awang dan Nik Aziz begitu lantang mendukung Khalid Ibrahim tapi AI dan LKS boleh memaafkannya pada hal PKR dan DAP harus ajar PAS habis-habisan melainkan tak serik dengan kerenah PAS yang tiada prinsip permuafakatan dengan PR.

PAS yang hanya obses dengan 'negara Islam/HUDUD'akan terus dipermainkan dek UMNO melalui strateginya 'Melayu/Islam/Raja-raja Melayu' kerana PAS tu pun Melayu/Islam dan ada semangat feudal mahu kekalkan pemegang botol agama Islam yakni Raja-raja Melayu.Adanya PAS dengan ideologi konservatifnya dalam PR maka sulit PR nak 'move on'Pasal apa PKR/DAP tak mau ajar PAS melainkan kedua-duanya sama dua kali lima kut?. on BERITA TERGEMPAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:09 PM


----------

BERITA TERGEMPAR






KENYATAAN MEDIA

PAKATAN RAKYAT AKAN PERKUKUH SETIAKAWAN DAN MENERUSKAN AGENDA REFORMASI
MENYEDARI bahawa mutakhir ini timbul perselisihan faham di kalangan anggota-anggota parti komponen Pakatan Rakyat, terutama berkisar isu kepimpinan di Selangor yang masih dalam proses penyelesaian;

MEMAHAMI bahawa suara dan hasrat Rakyat yang telah memberikan mandat dan kepercayaan kepada Pakatan Rakyat dalam Pilihanraya Umum ke-13 yang lalu untuk mentadbir tiga negeri;

MENGAMATI bahawa semangat persefahaman dan setiakawan Pakatan Rakyat merupakan asas kekuatan dan keutuhan perjuangan membawa perubahan dan agenda reformasi dalam persada politik, sosial dan ekonomi di negara tercinta;

MAKA

Pakatan Rakyat bertegas bahawa kami beriltizam meneruskan perjuangan ini dengan mengukuhkan persefahaman dan setiakawan koalisi politik dalam kerangka Dasar-Dasar Bersama kami.

Kami juga komited untuk mendepani isu-isu berbangkit mutakhir ini secara kolektif, berani, berprinsip dengan berteraskan nilai-nilai sejagat yang dikongsi bersama, demi memenuhi amanah dan menggalas tanggungjawab yang telah diberikan Rakyat.

Anwar Ibrahim
Ketua Umum KEADILAN

Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang
Presiden PAS

Sdr Lim Kit Siang
Ketua Ahli Parlimen DAP



--------

JENTIK JENTIK KENA JENTIK






FACE BOOK






JENTIK JENTIK
kantoi mantoi
siapa akan kena jentik
siapa akan kena dijentik
siapa itu jentik jentik
kah kah kah
kah





---------

KALAU MUSUH MULA MENYOKONG




SAHAK GAGAP

Khalid Ibrahim
SHAH ALAM - Menteri Besar Selangor,  Abdul Khalid Ibrahim menyifatkan termeterainya Perjanjian Dasar Induk antara kerajaan negeri dengan kerajaan Persekutuan...
Tan Sri Muhyiddin Yassin
KUALA LUMPUR - Pemeteraian Perjanjian Dasar Induk berhubung penstrukturan semula industri bekalan air di Selangor dilihat dapat...



















------------

BERITA BURUK TELAH SAMPAI



        DOKTOR 
   JENTIK JENTIK



Pemimpin tertinggi Pakatan komited kukuhkan persefahaman, setiakawan


Walaupun terdapat perselisihan faham di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat (PR) untuk menggantikan Menteri Besar Selangor  Abdul Khalid Ibrahim, pemimpin tertinggi parti hari ini bersetuju untuk terus bekerjasama dalam memperkukuh ikatan dan menyelesaikan masalah sedia ada.
Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim, Presiden PAS  Abdul Hadi Awang dan Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata, PR komited mendepani isu berbangkit mutakhir ini secara kolektif, berani dan berprinsip dengan berteraskan nilai sejagat yang dikongsi bersama.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pemimpin-tertinggi-pakatan-komited-kukuhkan-persefahaman-setiakawan#sthash.X98Mlr73.dpuf

KAH KAH KAH
ciisss
ini berita buruk
apa jadi dengan tim you ji
apa jadi dengan pemuda pas selangor
bila nak berpadu padu

DAH BERSEDIA
doktor jentik jentik
dah buat baju melayu 
warna hitam pekat
kain sampin teragganu
dah beli songkok baru 
dah beli kasut bally
dah berlatih angkat sumpah
dah umum akan jadi setiausaha politk
pada menteri hal ehwal jentik jentik

kini
frus menonggeng

KAH KAH KAH


-------------

INGAT MACAM MANA BACA UTUSAN?






FACE BOOK


#PERINGATAN UNTUK DIRI AMBO HAK BARU 32 TAHUN DALAM PAS...
Share

ingat
macam mana
baca utusan


-----------

PENGAWAL INTERNET






KOMENTAR

macam macam cara dilakukan
untuk mengawal warga negara
macam macam cerita disebar 
untuk memastikan melayu terus bodoh

ada kata internet bawa porno
ada kata internet sebar fitnah
ada kata internet rosakkan budaya
ada kata internet bawa sex rambang
ada kata internet bawa jenayah
ada kata internet bawa judi
dan dan dan

semua ini adalah alasan
untuk kawal internet
kerana  internet telah memecah
hegemoni daulah



kini maklumat 
bukan lagi dari rtm
bukan lagi dari tv3
bukan lagi dari utusan
bukan lagi dari star
bukan lagi dari straits times

maklumat yang dulu
di monopoli oleh
parti ketuanan melayu
kini telah hancur lebur

bukan sahaja jualan akhbar
united malays national organisation 
merosot

bukan sahaja warga tidak percaya
berita dari kerajaan
malah banyak laman
malah banyak blog
malah banyak portal
menyediakan berita yang dipercayai
yang lebih diyakini

malah banyak portal
malah banyak blog
telah berani bangun melawan

inilah yang amat ditakuiti oleh
united malays national organisation
monopoli kuasa milik parti ketuanan melayu
hegemoni kuasa milik parti ketuanan melayu
kini sedang dilawan 
kini sedang dicabar
kini sedang terhakis


NOTA
jika anak lelaki iskandar kutty mati
tidak ada laporan berita kematian
dalam  portal internet malaysiakini
tidak ada laporan  berita kematian
dalam portal internet malaysian insider

maka
orang ramai anggap
ini hanya  berita palsu 
dari kahiry jamaluddin

KAH KAH KAH




Mahathir masih sokong sekatan Internet walaupun blog disekat di Facebook


Walaupun rangkaian blog Mahathir Mohamad Anak Lelaki Iskandar Kutty disekat di laman sosial Facebook, beliau masih mengulangi gesaan agar Putrajaya mengenakan sekatan Internet kerana kesan negatifnya mampu menggugat kestabilan moral awam.

Bekas perdana menteri itu berkata,  Internet memainkan peranan penting mencemarkan moraliti awam dan sebarang bentuk kebebasan akan mengundang risiko salah guna terutamanya melibatkan "hal-hal moral"

KAH KAH KAH
jumpa ular
jumpa anak lelaki iskandar kutty
ketuk kepala madey dulu

KAH KAH KAH



NOTA
sebelum adanya internet
mustahil kita akan dapat
melihat gambar ini

inilah nikmat internet
inilah keindahan internet

terima kaseh
 ronald reagan



----------