.

Selasa, 28 Julai 2009

BERHIMPUN BERSAMAKENYATAAN RESMI PARTI KEADILAN RAKYAT
HIMPUNAN MANSUHKAN ISA 1 OGOS 2009

Pada 1 Ogos 2009 Sekretariat Himpunan MANSUH ISA menganjur satu himpunan besar-besaran. Perhimpunan ini adalah untuk menyatakan sikap rakyat Malaysia terhadap Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA). Protes rakyat menentang akta ganas dan zalim sudah sekian lama dan sentiasa berterusan.

Penggunaan ISA adalah sesuatu pencemaran keadilan undang-undang dan keluruhan perlembagaan Malaysia. Akta ISA ini adalah tiket jahat untuk kerajaan Umno/BN memastikan mereka terus berkuasa. Kerajaan Umno/BN boleh menangkap sesiapa sahaja secara sesuka hati, kerajaan Umno/BN boleh menahan seseorang tanpa waran, tanpa bicara dan tanpa hak peguam. ISA juga membenarkan kuasa yang luas, arbitrari dan tidak boleh dicabar mahkamah menyebabkan berlakunya pelbagai penyeksaan dan deraan fizikal juga mental.

Parti Keadilan Rakyat sangat menghormati prinsip keadilan sebagai hak asasi manusia. Parti Keadilan Rakyat menjunjung tinggi nilai kemanusiaan sejagat. Oleh itu,Parti Keadilan Rakyat menyokong penuh perhimpunan rakyat yang akan dianjurkan untuk menyatakan penentangan terhadap ISA yang jelas zalim dan sering kali disalahgunakan oleh kerajaan Umno / BN.

Pada 1 Ogos 2009 Parti Keadilan Rakyat akan bersama-sama rakyat menyertai Himpunan MANSUH ISA. Semua pimpinan tertinggi, anggota Parti akan hadir bersama Ketua Umum Parti, Dato’ Seri Anwar Ibrahim menyertai perhimpunan aman menyatakan sokongan kepada pihak penganjur dan menyatakan pendirian Parti yang menentang undang-undang zalim.

DATO' SALEHUDDIN HASHIM
Setiausaha Agung
Parti Keadilan Rakyat
RAMALAN KAJI CUACAHUJAN TAK AKAN TURUN


1 – KJ akan menjadi ketua terkontot dalam sejarah.

2 – Azalina akan masok tong sejarah.

3 – Lembu MB akan digajahkan untuk ditangkap.

4 – Norza akan terus kantoi.

5 – Magistrate India akan dilantik untuk siasat Teoh. Lihat tidak rasis. Bukan Masjid India jangan silap baca.

6 – Rakyat satu Malaysia telah lama bosan dengan Lee Lam Tai dan Koo Kay Kim. Satu Malaysia akan muntah jika dua nama ini ada dalam suruhanjaya siapa bunuh Teoh.

7 – Pas akhirnya akan bersetuju untuk perpaduan dengan syarat Najib diketepikan seperti rancangan awal antara Hadi dan Dolah.

8 – Kalau tak hujan sila terjun dalam sungai Klang.SIAPA TAHU ALAMAT JAHANAM INI DIMANA ?
GAMBAR APA NI ?


PERGI JAHANAMLAH UMNO – NIK AZIZ – melayau

KOTA BHARU 27 Julai - ''Salam ini bukan di antara UMNO dengan Pas, tetapi antara kerajaan Kelantan dan Pusat, tak timbul masalah UMNO ini, pergi jahanamlah UMNO.''

Demikian reaksi Menteri Besar, Nik Abdul Aziz Nik Mat ketika diminta menjelaskan lebih mendalam mengenai 'salam' yang dihulurkan beliau kelmarin.

Malah, Mursyidul Am Pas itu tetap dengan pendiriannya menolak sebarang perbincangan atau kerjasama dengan UMNO kerana menganggap parti itu telah menyimpang daripada perjuangan Islam.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… KECEWA… SEDIH…PILU…kah kah kah..

Kah kah kah…. KENA SURUH PERGI JAHANAM….kah kah kah…

Kah kah kah…. LAAAA….MASIH ADA JUGA YANG NAK BERPADU PADU..kah kah kah…

Kah kah kah… GERAKAN NAK BELAH…. MIC DAH HANCUR… PPP PECAH DUA… SABAH SEMUA LARI… MCA MASUK PAKATAN…SERAWAK NAK ADA SULTAN BARU…. kah kah kah…

Kah kah kah….KESIAN KETUANAN MELAYU… DAH TINGGAL SEORANG DIRI…. kah kah kah…

Kah kah kah...KETUANAN RAKYAT NAK AMBIL ALIH... kah kah kahMAJOOOON OOOHHH MAJNOONSEDIH DAN PILU BAS TAK SAMPAIPEMIMPIN UMNO UMPAMA MAJNUN GILAKAN LAILA – NIK AZIZ
– harakah daily

KOTA BHARU, 27 Julai (Hrkh) - Hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Inilah perasaan yang menimpa pemimpin Umno sekarang apabila sedaya upaya berusaha menjalinkan hubungan dengan PAS.

Sedangkan ia tidak lebih seperti bertepuk sebelah tangan.

"Saya pun tak faham kenapa perkara ini boleh berlaku, macam cerita Majnun pula apabila seorang pengembala kambing berhajat untuk mengahwini anak raja.

"Macam-macam kerenah yang dibuat oleh Majnun sehingga pada suatu hari dia duduk seorang diri di bawah pokok sementara menunggu kambing sedang makan rumput, Majnun bercakap seorang diri.

Sebelum ini pemimpin Umno beriya-iya benar mahu mengadakan kerjasama dengan PAS kononnya untuk perpaduan orang Melayu.

Impian itu dicetus semula pemimpin Umno ekoran kenyataan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat meminta kerajaan pusat memberi kerjasama penuh kepada kerajaan negeri dan melupakan sengketa politik.

Ekoran itu Muhyiddin Yassin dilaporkan berkata, Umno akan membincangkan perkara tersebut dalam mesyuarat Majlis Tertinggi Umno Jumaat ini.

Sebelum ini Umno amat mengharapkan perpaduan Umno dan PAS dijalin semula selepas idea kerajaan perpaduan yang dicetus ditarik balik.

Tuan Guru Nik Abdul Aziz berkata, apa yang berlaku terhadap Umno sekarang hampir serupa kisah dengan Majnun yang tetap berkeras mahu berkahwin dengan anak raja.

"Walaupun dia tak dapat kahwin dengan anak raja, tetapi sekurang-kurangnya dia boleh menulis nama Laila dan bercakap dengan Laila seorang diri," katanya.

KAH KAH KAH…KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…


Kah kah kah…. MAJNOON … MAJNOON…. MAJNOON?....kah kah kah..

Woit…. SAPA ADA MEMBER ARAB SILA TANYA MAKNA MAJNOON..kah kah kah..

Kah kah kah…. SEDIH… PILU…. HANCUR HATI… kah kah kah…

Kah kah kah…. INI KES BERAT… KES MENTAL ….TAK CAYA TANYA NIK AZIZ…kah kah kah..

Kah kah kah… مجنون … مجنون….. مجنون…. مجنون …. مجنون …kah kah kah…

Nota: Sila buka kamus Arab/Inggeris dan lihat مجنون . Dibawah ini adalah senarai maksud majnoon:

out of one's head - insane - mad - maniac - maniacal - demented - scatty - crazy - madcap - up the pole - bonkers - barmy - out of one's mind - dotty - fool - screwy - daft
SUDAH MULA MEROYAN MERACAUPEMIMPIN UMNO BENAR-BENAR KEMARUK ISU PERPADUAN MELAYU
– harakah daily

KUALA KRAI, 27 Julai (Hrkh) - Lain yang dicakap, lain pula difahami. Itulah gambaran apabila pemimpin Umno tiba-tiba mengharap salam dihulur PAS benar-benar mencetus ke arah perpaduan Melayu.

Sedangkan apa yang diharap Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat kerajaan pusat benar-benar memahami konsep federalisme, di mana menghormati hak negeri di bawah kerajaan persekutuan.

Itulah isu sebenarnya yang dinyatakan Menteri Besar Kelantan sebelum ini, jauh sekali daripada membicarakan soal hubungan di antara pemimpin Umno dan PAS.

Anggota parlimen Machang, Saufuddin Nasution Ismail berkata, pemimpin Umno sekarang sudah benar-benar terdesak apabila gagal membezakan kerjasama di antara kerajaan dan parti.

"Apabila sahaja disebut perkataan kerjasama cepat-cepat mereka melihat dalam konteks parti di antara Umno dan PAS.

"Sedangkan apa yang disebut Menteri Besar sebelum ini kerjasama di antara kerajaan negeri dan pusat selepas banyak hak-hak negeri cuba dinafikan kerajaan persekutuan," katanya pada ceramah sempena kesyukuran kemenangan PAS di Laloh, malam semalam.

KAH KAH KAH…

Kah kak kah…KEMARUK… KEMARUK…KEMARUK….kah kah kah..

Kah kah kah…. DAH MULA MEROYAN… kah kah kah…

Kah kah kah... DAH MUKA MERACAU..kah kah kah..

Kah kah kah… DAH MULA CAKAP SORANG DIRI…kah kah kah..

Kah kah kah… KESIAN… KESIAN… INI SAKIT GILA PERPADUAN…kah kah kah..

Kah kah kah… PENYAKIT INI BERAT… KAT UNIVERSITI HOSPITAL UM… KENA MASUK WAD LIMA…. Kah kah kah..

Kah kah kah… KALAU DI UTARA DI HANTAR KE TANJUNG RAMBUTAN…kah kah kah..

Kah kah kah…. KALAU DI SELATAN DI HANTAR KE TAMPOI…kah kah kah..

Kah kah kah… KALAU DI BANGSAR… HUMBAN KAN KE DALAM LONGKANG…kah kah kah…BETUL KE BERITA INI ?PERANGI KONGSI GELAP
- melayau

KUALA LUMPUR 26 Julai - Pelbagai pihak menggesa agar operasi besar-besaran dijalankan untuk menggempur dan melumpuhkan kegiatan kongsi gelap yang semakin berleluasa di negara ini khususnya di Lembah Klang.

Mereka mahu ia diperangi habis-habisan setelah banyak kes kebelakangan ini menunjukkan seolah-olah ia dilindungi termasuk oleh 'orang politik' sehingga tidak takut mencabar undang-undang.

Mereka yakin pihak polis mampu melakukannya berdasarkan kejayaan membongkar dan menghapuskan 15 kumpulan gengster yang bergiat aktif di Sarawak termasuk dua yang mempunyai rangkaian dengan penjenayah antarabangsa dikenali sebagai Kumpulan Wah Kee dan Ang Beng Hui pada 2007

KAH KAH KAH…

Woit… BETUL KE BERITA INI ?.... kah kah kah…

Kah kah kah… APA AKAN JADI DENGAN CHINA DOLL NANTI…kah kah kah…

Kah kah kah… APA AKAN JADI DENGAN INDIAN DOLL NANTI…kah kah kah..

Kah kah kah… APA AKAN JADI DENGAN INDON DOLL NANTI…kah kah kah..

Kah kah kah… APA AKAN JADI DENGAN RUSSIAN DOLL NANTI…kah kah kah..

Woit… TAK KAN HANYA ADA DUA GENG SAHAJA…. TAK MASUK AKAL….kah kah kah…