.

Jumaat, 10 Julai 2015

LAIN DITANYA LAIN DIJAWAB






najib,malaysia
Perdana Menteri yakin kebenaran akan muncul juga akhirnyaMore ››

- See more at: http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/#sthash.RfokA3Ve.dpuf

WOIT
puki mak najib ni
lain ditanya lain dijawab
orang ramai tanya
ini number akaun sapa
ini number akaun kamu ke?
tak ada siapa tanya
kau ambil duit rakyat atau tak
kepala bana



2112022011906


2112022011880

---------------

ADA HANTU SEDANG MENYAMAR





 HANTU BUKA FACE BOOK



SEMUA TiPU
semua fitnah
semua tohmah
ini konspirasi yahudi
ini konspirasi lee kuan yew
ini konspirasi dap
ini mesti kerja anwar ibrahim
konspirasi nak jatuhkan pemimpim melayu
konspirasi nak jatuhkan pemimpin islam
konspirasi nak jatuhkan raja melayu

ini hina melayu
ini hina islam
ini hina raja raja melayu

     ADA HANTU 
DI BELAKANG NAJIB


Lelaki nafi bekerja untuk Najib, Rosmah sering ke luar negara bersama


Lelaki didakwa memindahkan RM2 juta ke dalam akaun  Rosmah Mansor dan kemudian menafikan bekerja untuk  Najib Razak dan isteri sering ke luar negara bersama-sama pasangan itu.
Memetik laporan Sarawak Report, individu yang dikenali sebagai Roslan Sohari, membuat 16 kali perjalanan ke London pada Oktober 2013 dan Jeddah bulan lalu.
Trip berkenaan dipaparkan di laman Facebook yang kebetulan sama dengan trip Najib dan Rosmah.
Semalam Sarawak Report mendakwa, Roslan mendepositkan RM2 juta wang tunai ke dalam akaun bank Rosmah di Affin Bank Berhad melalui 8 kali transaksi antara tempoh 2 tahun setengah awal tahun ini.
Maklumat lengkap, termasuk nombor telefon dan pekerjaan turut dipaparkan blog berkenaan. Roslan dikatakan pembantu peribadi di Jabatan Perdana Menteri. – 10 Julai, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/lelaki-nafi-bekerja-untuk-najib-rosmah-sering-ke-luar-negara-bersama#sthash.FJihGwBi.dpuf

  HANTU  MENYAMAR 
ROSMAH BUKA AKAUN 
KAH KAH KAH
woit
semua tipu
semua fitnah
ada hantu raya ikut najib
ini mesti kerja guru ji
bomoh hindu dari madras
bomoh hindu ini
pandai buat hantu raya
jaga najib dimana saje

MANDRAM


--------------

BUKAN SIASAT TAPI TUTUP LUBANG







FACE BOOK



Tak perlu panel penyiasat. Rakyat hanya NAK TAHU betul atau tidak wang sebanyak itu telah di masukan kedalam akaun Najib. Hanya BNM dan AMBank sahaja yg boleh buat pengesahan resmi. Mengapa dah seminggu mereka membisu. Seperti kata Tun M mereka ini ( BNM, AG , Polis dan BPR ) BOLEH diheret keMahkamah kelak JIKA mereka menyembunyikan fakta sebenar.

Tindakan undang2 terhadap WSJ hanya usaha nak mengakaburkan isu sebenar. Media citak dan eletronik UMNO kerap membesar2kan cerita tindakan undang2 Najib itu nak mengambarkan Najib tak bersalah. Jika tak bersalah ( tak ujud Akaun Bank tersebut ) sebut jer lah secara terang dan jelas bukan bermain dengan kata2 "saya tak guna duit 1MDB untok peribadi".

Lagi satu IGP nak siasat bagaimana WSJ dapat maklumat dalaman tersebut dan siape yg bocorkan. Ini pun tak penting kerana yg penting samada ujud atau tidak Bank Akaun tersebut - satu lagi usaha nak memutar belitkan fakta sebenar. Mereka maseh anggap rakyat bodoh dan tak celek. Yg bodoh dan buta sebenarnya ialah mereka ini. Nasihat kami kpd keempat mereka ini TOLONG JANGAN TIPU RAKYAT lagi. Cukup lah ! ! ! - Frwd Wasap





----------------

SELAMAT BERBUKA PUASA





HARi KE 23
lihat kembali
klip ini gwa buat
dua tahun dahulu
ini bazar ramadan
di jalan kemuja 
bangsar utama
belakang stesen lrt
dua tahun dulu
september 2013
bazar ramadan  di bangsar utama
cukup meriah
tahun ini semua layu
banyak khemah kosong
dulu berebut rebut
melimpah ruah




lihat kembali
lihat kembali hidup kita
lihat kembali detik detik
yang telah berlalu
lihat kembali saat saat
yang kita teroka
lihat kembali senyuman
yang manis
yang telah kita berikan 
kepada kehidupan

ah! betapa indahnya
hidup ini

SELAMAT

BERBUKA


BILA NAJIB NAK SAMAN







SATU

 MALAYSiA
menunggu bila
 najib razak
akan saman
wall street journal
atau
hot hot
chicken shit
atau
takut kerana
benar

BiLA WHEN

NAK SAMAN




-----------

APA ITU SPRM




SPRM?

Pasti akan disasat SPRM, Suruhanjaya Penjaga Rosmah Mansor. on LAGI BERITA FITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/10/15


----------------

MUSTAHIL TUN TAK TAHU






APA KHABAR

 TUN MUSA


Musa Hitam cadang Najib rehat

Najib Razak mempunyai 3 pilihan dalam merencana masa depannya bagi menangkis tuduhan pemindahan wang AS$700 juta (RM2.67 bilion) yang dipindahkan ke akaun peribadinya, kata Tun Musa Hitam.
Bekas timbalan perdana menteri yang berkhidmat dari tahun 1981-1986 itu berkata, Najib boleh kekal memegang jawatannya dan berhadapan tuduhan itu, meletak jawatan, atau bercuti bagi memberi laluan kepada siasatan sedang berlangsung.
Secara peribadinya, beliau amat mengesyorkan jika Najib memilih jalan ketiga bagi "memberi ruang secara psikologi, politik dan perundangan" kepada siasatan yang sedang berlangsung ke atas dakwaan itu.
Menurutnya, Najib boleh meletakkan jawatan dan ia ibarat "sagu hati" kepada negara bagi memberi laluan kepada pelapis baharu dalam Umno.
"Namun, saya dengan rendah diri mengesyorkan Najib melaksanakan pilihan ketiga iaitu bercuti buat sementara waktu bagi memudah cara siasatan non-partisan yang sedang berlangsung.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/musa-hitam-cadang-najib-rehat-serah-diri-pada-tuhan-sempena-ramadan#sthash.Ivyg3LeE.dpuf

KAH KAH KAH
woit
tun musa buat buat donno
tun musa tahu najib dah jadi zombi
tun musa tahu siapa dibelakang najib
tun musa tahu najib budak baik
tun musa tahu najib kena bomoh
tun musa tahu air mandram
kah kah kah
jangan buat buat tak tahu

DON'T PLAY 

---------------

JANTAN MENYAMAR





SiAPA 

MALAON iNI


NOTA
negara malaysia dalam bahaya
keselamatn negara terancam
dilaporkan beberapa bank akaun telah dibuka
oleh lelaki  dan perempuan yang tidak dikenali

satu akaun menggunakan nama najib razak
akaun dibuka di ambank

satu  akaun di buka di affin bank
menggunakan nama rosmah mansor
satu lagi menggunakan nama roslan sohari

adakah mereka ini ajen asing?
adalah mereka ini ajen yahudi?
adalah mereka ini ajen lee kuan yew?


Lagi kes menyamar

Ketika Malaysiakinimenghubungi “Roslan Sohari” melalui nombor telefon yang ditunjukkan dalam sebuah dokumen dimuat naik olehSarawak Report, dia menafikan berkhidmat dengan Jabatan Perdana Menteri atau mempunyai kaitan dengan Rosmah.

Bagaimanapun, gambarnya di profil Whatsapp menunjukkan gambar yang sama dengan pemilik akaun dengan di Facebook.


Laman Facebook telah dinyahaktifkan tidak lama selepas laporan 
ini diterbitkan.



KAH KAH KAH
saekor malaon
telah menyamar
menggunakan nama roslan sohari
siapa kenal malaon yang menyamar ini
siapa ada hubungan dengan malaon ini
sila cari malaon ini
sila hubungi interpol
sila buat laporan polis

AJEN AH SENG




-----------------

LAGI BERITA FITNAH






JANGAN

 PERCAYA

GAMBAR INI

S’wak Report: RM2 juta dideposit ke akaun 'Rosmah Binti Mansor'

Laman pembocor maklumat Sarawak Report mendakwa RM2 juta dideposit ke dalam akaun bank yang dikatakan milik Rosmah Mansor.

Laporan itu mendakwa laporannya berasas maklumat diterima berkaitan sebuah akaun dengan Affin Bank Berhad


Ia mendakwa sejumlah besar wang dideposit ke dalam akaun itu dalam tempoh dua bulan bermula pada awal tahun ini.

Memetik dokumen didakwa berkaitan siasatan 1MDB,Sarawak Reportmendakwa seorang individu bernama “Roslan Sohari” antara 10 Februari dan 23 April tahun ini memasuki sebuah cawangan bank itu di Kuala Lumpur sebanyak lapan kali.



 KAH KAH KAH
woit
semua ini fitnah orang dayak
semua ini fitnah dari sarawak
siapa rosmah mansor
suami najib bukan rosmah mansor
pleeeeeese tolong sikit
suami najib ada derajah kebesaran
datin seri paduka baginda
rosmah mansor p.k.k, dkkf, eks, glk
dpp, sprm, osa, spm, spr dan p.l.k.n
minah yang buka akaun ini siapa?
berat badan minah ni berapa?
kalau tidak 170kg mesti betina menyamar
kah kah kah

FAT & YUGLI

-----------------

SATU JEMPUTAN









JEMPUTAN

MALAM

BERGONJENG



---------------

PELIK TETAPI BENAR







BERiTA PELiK

TETAPi

BENAR


INi BUKAN

FITNAH



-------------

CONTOH CONTOH FITNAH






INi FiTNAH
1- rosmah slim dan cun
2- rosmah masih anak dara
3- rosmah bukan janda
4- rosmah tinggi  bergetah
5- rosmah pandai simpin duit


INi TOHMAH
1- rosmah suami najib
2- rosmah tak ada bank akaun
3- rosmah tak suka beg birkin
4- rosmah tak minat cincin berlian
5- rosmah disayangi mak mentua


Tiada sekatan pada satira dan parodi, SKMM beri jaminan 
Putrajaya menafikan ia akan mengetatkan kawalan ke atas penggunaan parodi dan satira dalam media sosial, berikutan amaran semalam yang keluarkan kepada pengguna terhadap penyebaran berita palsu mengenai syarikat kontroversi 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Dalam satu laporan oleh The Star, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berkata, nasihat itu "disalah tafsir", sambil menambah ia tidak akan mengambil tindakan ke atas mereka yang menggunakan sindiran dan komedi memandangkan ia adalah fiksyen.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tiada-sekatan-pada-satira-dan-parodi-skmm-beri-jaminan#sthash.9P4xTjhN.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ingatkan ada larangan
tak boleh ketawa
tak dibenarkan gelak
siapa ketawa akan ditangkap
di bawah akta baginda queen
kah kah kah
mari kita ketawakan najib
mari kita ketawakan rosmah
padan muka 
kah kah kah

YA KOOON



-------------

LAGI FITNAH SAMPAI






LAGi FiTNAH

SiAPA PULAK

ROSLAN

SOHARi


Sekarang Rosmah pula didakwa terima RM2 juta dalam akaun peribadi


Blog pembocor rahsia Sarawak Report hari ini mendakwa isteri perdana menteriNajib Razak menerima deposit dengan jumlah keseluruhan RM2 juta, di antara 10 Februari dan 23 April tahun ini. 

Menurut Sarawak Report, jumlah itu didakwa didepositkan seorang “pembantu peribadi” Rosmah Mansor bernama Roslan Sohari menerusi 8 transaksi ke dalam akaun Affin Bank milik “Rosmah Binti Mansor (Datin Sri)” di cawangan Bangunan Getah Asli Kuala Lumpur.
"Sarawak Report mempunyai salinan urus niaga ini dan dimaklumkan Roslan hadir di bank itu dengan wang tunai dalam sebuah beg.
Portal berita Malaysiakini, bagaimanapun berkata ia berjaya menghubungi Roslan yang berkata dia tidak tahu mengenai deposit wang yang didakwa dilakukan olehnya.
“Tidak, saya tidak tahu,” katanya dipetik oleh Malaysiakini.
Beliau turut memberitahu portal itu tidak pernah bekerja untuk Jabatan Perdana Menteri, atau pun ada kaitan dengan Rosmah.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/sekarang-rosmah-pula-didakwa-terima-rm2-juta-dalam-akaun-peribadi#sthash.gRQrZGCU.dpuf


 WOiT
kah kah kah
ini mesti fitnah
dulu ada jantan menyamar
buka akaun di ambank
pakai nama najib razak
ini satu lagi menyamar
pakai nama rosmah mansor
ada kah ini orang yang sama
boleh menyamar jadi jantan
boleh menyamar jadi betina
boleh menyamar jadi roslan sohari
bahaya akan sampai
mungkin jantan ini  menyamar 
jadi nik abduh

MENYAMAR

--------------

DEMO LEPAS JUMAAT




DEMO

HARi INI

MASJiD

PUTRAJAYA




-----------------------

SATU JEMPUTAN






JEMPUTAN


FACE BOOK



Yang berdekatan, jemputlah datang dan kita berdialog mesra dan santai. Saya akan jadi moderator anda. Jangan lepaskan peluang ini.

-------------