Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 14 Ogos 2012

SELAMAT BERBUKA PUASA




UCAPAN SELAMAT HARI RAYA




TAK SAMPAI SATU MINGGU

macam kelmarin aku mengetik
mengucapkan selamat berbuka puasa
macam kelmarin aku mengetik
mengucapkan selamat bersahur

bagitulah hidup ini
pejalanan yang tak henti henti
detik yang telah pergi
tidak akan dapat ditangkap kembali
seribu ingatan
sejuta harapan
detik itu telah berlalu

lalu aku ingin bertanya
seperti yang telah
aku lakukan berkali kali
lalu aku ingin bertanya

sesudah ini hendak kemana
kenapa agaknya aku sampai disini

soalan hakiki
yang tak mungkin aku temui jawapan
soalan yang akan menimbulkan soalan
jawapan yang mememilik jawapan
jawapan yang memiliki soalan

maka disinilah aku
maka hadapan cermin ini lah aku
maka kau bacalah apa yang aku tulis
linkaran fikrah aku
yang menjalar jauh
dari ramadan je shawal
ke musim runtuk ke musim sejuk
musim hujan ke musim panas

jika sekiranya kita tak pernah bertanya
jika sekiranya kita tak menyoal
jika sekiranya kita hanya mengikut detik dan arus
jika sekiranya kita hanya bernafas
apakah indahnya hidup ini?

PETANG INI AKU UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA
aku mengucapkan lebih awal
aku mengucapkan 6 hari sebelum raya
aku mengucapkan keriangan untuk semua
aku mengucapkan kegumbiraan untuk seluruh umat di dunia
aku mengucapkan setiakawan sepanjang masa
aku mengucapkan kesejahteraan umat manusia

aku mengucapkan semua akan makan tapai!

PUYU MASAK GULAI LOMAK TEMPOYAK


PETANG INI AKU MASAK
petang ini aku masak
iakan puyu dengan temnpoyak
aku tak pakai kelapa
aku pakai susu

puyu ini aku beli ahad dahulu
ketika aku merakamkan klip
puyu ini besar daru puyu yang
pernah aku panncing

petang ini juga aku merebus jagong
kali ini aku tidak terlupa
memasukan garam ketika merebus

buah buah telah habis
aku tidak ke pasar
kerana esok
aku akan pergi ke pasar
yang paling spesial

tunggu laporan aku!

REBUS JAGONG LA PETANG INI



PETANG INI REDUP BERBAHANG
tidak bagitu panas
tidak bagitu terik
ketika aku mengetik ini
semua senyap
yang akau dengar hanya putaran kipas

murai entah kemana?
salakan ajing entah ke mana?
kokok ayam hutan entah kemana?

kenapa semuanya senyap
mungkin dunia memberi tanda hormat
kepada kita semua agar kita
berjanji pada diri sendiri
untuk menjadi manusia yang baik

SELAMAT HARI RAYA LEBIH AWAL




EKOLOJI DARI PEMBACA - BANGLA, INDON DAN PACU SEMUA PENDATANG HARAM!



PEDATANG HARAM - BANGLA INDOON DAN PACU






BUKAN BANGLA SAJA YANG DISELUDUP

erm..ikan pachu...sedap ka?aku makan isi dia macam liat sikit....aku pelik,macam mana ikan dari sungai amazon ni tiba2 boleh ada dalam sungai dan tasek kat malaysia..aku rujuk google earth,tapi x nampak pon yang sungai amazon bersambung dengan sungai kedah..tak besmabung pon dengan tasik kat belakang umah sewa aku dulu time kat bangi dulu..

ikan seludup ni la yg menyebabkan spesis ikan tempatan pupus....kerajaan x serious la dalam bab menjaga spesis ikan ayaq tawaq tempatan..aku tengok kat astro,org amareka..tangkap ikan haruan kat sungai depa..kemudian bunoh..sbb ikan haruan ni duk makan spesis ikan tempatan kat amareka nuu..

ikan luaq diseludup masuk..mula2 untuk bela..last2 dah boring,lepas dalam sungai..habis ikan seludup ni hantam makan ikan tempatan..yang tinggal hanya anak2 ikan yg hensem2 ja.. kalu kerajaan x serious dalam menangani isu PATI,aku rasa lps ni anak2 ikan akan terdiri daripada mamat bangla,nepal dan myanmar yang boleh tahan hensemnya...kahkahkah..
By zarulyatak zarulyatak on SELAMAT BERBUKA PUASA on 8/14/12



NASIONALISMA - SABAH UNTUK SABAHAN - BERITA YANG AKAN MENANGGUHKAN PRU13









TIGA LAGI AHLI PARLIMEN BN AKAN KELUAR PARTI : LAJIM - keadilan daily

BEAUFORT 14 Ogos: Barisan Nasional (BN) Sabah bakal menghadapi situasi lebih getir selepas sambutan Aidilfitri berikutan tiga lagi wakil rakyatnya akan meninggalkan parti itu.

Ahli Parlimen BN Beaufort, Lajim Ukin menegaskan, mereka akan berbuat demikian secara berperingkat-peringkat dalam beberapa bulan lagi.

“Ini (keluar parti) bukan spekulasi atau desas-desus tetapi sesuatu yang benar. Bagaimanapun kita tidak akan dedahkan secara terperinci identiti mereka.

“Mereka akan umum keluar parti dan sokong Pakatan secara berperingkat-peringkat selepas sambutan Aidilfitri sehingga Parlimen dibubar,” katanya kepada Keadilan Daily.

Kata Lajim, seramai 18 daripada 35 Ahli Jawatankuasa (AJK) Bahagian Umno Beaufort turut menuruti langkahnya meletak jawatan dan mempromosi Pakatan Perubahan Sabah (PPS) yang menyokong Pakatan.

“Beberapa lagi Ketua Cawangan Umno Sabah, bekas wakil rakyat dan pemimpin yang pernah menjadi menteri juga akan keluar parti.



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... APA SUDAH JADIIIIII.... kah kah kah..

kah kah kah...BANK SUDAH PECAAAAAH..... kah kah kah...

kah kah kah.... KADAZAN DAN MURUT BANGUN MELAWAN.... kah kah kah...

kah kah kah...BAJAU DAN ORANG LAUT BANGUN MELAWAN.... kah kah kah...

kah kah kah...NAK BUAT MACAM MANA.... BANK SIMPANAN SUDAH PECAH.... kah kah kah..

kah kah kah...EMPANG SUDAH PECAH...kah kah kah...

NOTA:
selama 49 tahun
warga sabah kena tipu
dari negeri paling kaya
pada tahun 1963 bila
menubuhkan malaysia
memjadi negeri paling miskin
pada tahun 2012 -




ini ialah imperialisma semenanjung
harta kekayaan sabah
dirompak
dirembat
yang kaya semenanjung!

MARI KITA BANGUN MELAWAN SEBELUM TERUS KENA TIPU




LEBIH BAIK MELAWAN DARI DIBODOHKAN


















KEADILAN SOKONG PROTES #STOP114A

Seperti yang semua sedia maklum, pindaan kepada sekysen 114A Akta Keterangan 1950 telah menerima banyak tentangan dari pelbagai sudut masyarakat, termasuk dari Ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional sendiri.

Pindaan ini akan meletakkan beban membuktikan kesalahan pada pihak yang dituduh dan bukannya kepada pihak yang menuduh, yang jelas bercanggah dengan dasar dan prinsip keadilan. Secara khusus, pengguna laman sosial seperti Facebook, Twitter, blog dan lain-lain akan dipertanggungjawabkan dengan setiap isi kandungan dalam laman-laman mereka, walaupun komen dan artikel itu ditulis oleh pihak lain.

Pembekal perkhidmatan wifi juga akan dikenakan tindakan sekiranya ada pihak yang menyalahguna perkhidmatan tersebut - sekiranya rangkaian wifi rumah anda dicuri, dibawah pindaan ini anda dipertanggungjawabkan.

Dan jika ada sesiapa yang mencipta akaun Facebook, Twitter atau emel mengguna nama anda, pindaan ini akan menganggap anda pemilik sebenar akaun tersebut.

Oleh itu, KEADILAN menggesa kerajaan untuk menarikbalik pindaan 114A Akta Keterangan 1950 dalam sesi Parlimen yang akan datang.

KEADILAN turut menggesa setiap anggotanya untuk turut serta dalam protes ini dengan menukar "avatar" atau gambar Facebook, Twitter, dan lain-lain ke logo #STOP114A, dan bagi yang mempunyai laman web untuk memasukkan kod "pop-up" #STOP114A yang disediakan.

Semoga keadilan bagi semua pengguna Internet terjamin demi seluruh rakyat Malaysia.

Sim Tze Tzin, ADUN Pantai Jerejak merangkap
Timbalan Ketua Penerangan KEADILAN




BERSAMA KITA BANGUN MELAWAN !





BERSAMA BANGUN MELAWAN!














PENGUMUMAN UNTUK PEMBACA TT

tim tukar tiub
bersama warga malaysiia
menolak akta bukti baru
dimana orang tertuduh kini bersalah
dan orang tertuduh wajib membuktikan
kepada mahkamah bahawa
yang tertuduh tidak bersalah

ini melangagr prinsip hukum perundangan
di mana orang tertuduh tidak bersalah
kecuali dibuktikan kesalahan di mahkamah

prinsip hukum ialah
pihak pendakwa wajib membuktikan
kesalahan yang tertuduh
di hadapan hakim

undang undang baru ini
mewajibkan tertuduh membuktikan
kepada hakim yang tidak bersalah

NOTA:
mengikut akta baru ini
28 juta warga malaysia
semuanya bersalah
kecuali mereka dapat membuktikan
yang mereka tidak bersalah


NOTA:
akta ini diluluskan
untuk memastikan gerombolan
akan terus berkuasa

akta ini melibatkan pengunaan

internet, blog, email, laman,
fabe book, my space dan dan dan..

SATU BUKTI YANG SAHEH
kalau pilihan raya boleh mengubah apa apa
telah lama pilihanraya di haramnkan

internet telah mengubah saloran maklumat
maka internet mahu di haramkan!






MARI KITA TEKA SIAPA KONTREKTOR BUAT HOSPITAL INI?



HOSPITAL SEDANG RUNTUH LAGI

hospital serdang yang baru siap telah runtuh
keruntuhah ini telah mencederakan seorang doktor
dan tiga jururawat


mari kita teka siapakah kontrektor hospital ini:

1 - syrikat kapir harbi jepun?
2 - syarikat kapir harbi australia?
3 - syarikat kapir harbi china?
4 - syrikat kapior harbi india?
5 - syarikat bumiputera melayu islam?


kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


SILA TEKA SYARIKAT SIAPA?






SERDANG: A doctor and three nurses were injured after parts of a ceiling at Serdang Hospital's Emergency Department collapsed yesterday.

Contractors repairing the ceiling that had collapsed on a doctor and three nurses at Serdang Hospital’s Emergency Department yesterday. Pic by Zulfadhli Zulkifli

TUKAR TIUB BERSAMA MENYOKONG SEMA GERAKAN ANTI GEROMBILAN




TT MENYOKONG LAWAN GEROMBOLAN










NOTA:

kalau kempen ini tak berhasil
sila bawa kempen ini ke jalan raya

kalau kempen ini tidak menghasilkan apa apa
sila bawa kempen ini ke jalan raya



MENUNGGU VIDEO HASAN ALI SAMPAI MURTAD




KERANA TUNGGU VIDEO HASAN ALI





PENDIRIAN PAS MAKIN GOYAH : HASAN ALI
- meloya

KUALA LUMPUR 13 Ogos - Pendirian Pas yang semakin lemah dalam memperjuangkan perlembagaan Islam termasuk elemen hudud sekiranya pakatan pembangkang berjaya memenangi pilihan raya umum akan datang akibat tekanan daripada DAP adalah menyedihkan.

Hasan Ali berkata, pendirian Islam parti itu semakin goyah, tidak lain dan tidak bukan ialah kerana golongan 'parasit' dalam parti tersebut gagal bersuara dengan lantang setiap kali didesak DAP.

Lebih menyedihkan, kata bekas Pesuruhjaya Pas Selangor itu, golongan parasit dalam Pas yang kini merangkumi 70 peratus daripada bilangan kepimpinan tertinggi parti berkenaan bukan berhasrat menegakkan perjuangan negara Islam, sebaliknya hanya berminat untuk menguasai kerajaan.

"Saya sedih kawan-kawan dalam Pas sebagai parasit dan tidak ada seorang pun yang bersuara.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... GOYAH KE... GONCANG KE... GUCANGH KE..... kah kah kah...

klah kah kah.... SEMUA TAK PENTING... YANG PENTING MANA DIA VIDEO.... kah kah kah..

kah kah kah...DAH LAMA TUNGGU VIDEO MURTAD..... kah kah kah..

kah kah kah...DAH LAMA TUNGGU KITAB INJIL PAKAI SOLAR POWER.... kah kah kah..

kah kah akh..... LAMA SANGAT TUNGGU... TAK SAMPAI SAMPAI.... kah kah kah..

woit...KALAU MACAM INI LEBIH BAIK MURTAD... kah kah kah...

kah kah kah..... DARI MENUNGGU SAMPAI MATI.... kah kah kah