.

Jumaat, 23 Februari 2018

TAHNIAH - KAMARADE





TAHNIAH 

KAMARADE



Alina Zagitova, 15, wins Olympic figure skating title for OAR's first gold

WAKIL SAUDI

TERPAKSA

TARIK DIRI

BARU MASUK

GELANGGANG

JILBAB 

TERSANGKUT

DI KASUT


SILA TONTON WI





SILA TON TONWEE

TAPI INI BUKAN 

KLIP PORNO
 Wahai pembacha Tukar Tiub yang budiman.  

Apa lah nak Gempaq Keling kata Melayu Akan Jadi Red Indian...Mustahil Berlaku!!!!

Lihat saja Melanau dan Melayu tipu Dayak .    Dayak  adalah istilah lama orang dulu2....Red Indian depa panggil Dayak.
. Lagi pun kita ada pengalaman luas  lawan Red Indian. Jabatan Pengangkutan Jalan atau JPJ kata dia orang dah lama mengawasi dan  menangani masaalah Kaum  Red Indian ....

Tak chaya JPJ dah banteras   Red  Indian. Sila  Tonton You Tube JPJ vs  TONTO.

kah kah kah

Chuma ada sekor saja Red Indian yang gemok dan maseh mengganas. Nama dia BIG RIVER FISH....a.k.a   IKAN PATIN SUNGAI PAHANG  ia itu 

Red Indian Temerloh Seks Jerman.... bukan Tonto tapi  TONTOWI
kah kah kah

ABANG RIMAS



ABANG MANJA

LAGI KIUT 

JADI RIAMS

PASAL APA BANG..



Rimas dengan dakwaan Pas terima duit Umno, ahli Pas buat laporan polis

Rimas dengan dakwaan “Pas mengambil duit Umno” yang dibuat seorang aktivis AMANAH, seorang anggota Pas Terengganu telah membuat laporan polis bagi membolehkan dakwaan itu disiasat pihak berkuasa.
Dalam satu ‘kenyataan media personal’ di laman FB beliau, ahli Pas yang dikenali sebagai Ibrahim Harun itu telah membuat laporan di Balai Polis Gong Badak, Kuala Terengganu, 21 Feb lalu


INI BERITA BAIK

ATAU

BERITA JAHAT?
-------------

BELI DUA TIKET KE BALI





CONTOHI

KELUARGA MITHALI

Kes rasuah RM5.4 juta: Pengurus, isteri direman


KEMAMAN - Seorang pengurus pembangunan perniagaan sebuah anak syarikat milik kerajaan negeri Terengganu dan isterinya direman tiga hari oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan berhubung kes rasuah melibatkan nilai kira-kira RM5.4 juta pada 2010 hingga 2017.

Suspek yang berusia 60 tahun dan isterinya, 53, direman sehingga 24 Februari ini bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 18 dan Seksyen 23 Akta SPRM 2009.

Syarikat-syarikat itu adalah milik isteri, anak, menantu dan dua proksi suspek yang dilantik bagi memberi perkhidmatan dan bekalan yang berkaitan dengan program serta kursus bernilai kira-kira RM5.4 juta.


ADAKAH  

KELUARGA MITHALI

DARI GANU INI

PENGANUT SUNNI

WAL RASUAH

SAJE TANYA

MANA TAHU 

KALAU MEREKA

DAH PERGI

KE MEKAH

KES NI SELESAI

BELI DUA TIKET

KE BALI 

KAH KAH KAH

---------------

EDDY WANG KENA PERANGKAP





EDDY WANG

KENA PERANGKAP
Ini perihal mesyuarat tingkap, 
Banyak cakap, Semua nak berucap, 
Rahsia dulunya diperap, 
Kini sejuta aib mula disingkap, 

Yang lebai urut dada mengucap, 
Yang baran turut darah menyirap, 
Yang hairan berkerut tahan rasa meluap, 
Yang malu kata cukuplah tayangkan kurap, 

Yang takut kata cubalah berihat dulu sekejap, Yang geram kata sekarang jugak ia mesti dijawap, Yang bijak kata waspada semua cumalah perangkap, 

Yang tahu kata hahah 
akhirnya korang akan ditangkap! on PERANGKAP EDDY WANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/23/18




-----------------

BAHAYA CHINA MERAH










BAHAYA

 CHINA MERAH
Dah lingkup pun...dah tergadai...jgn tipu rakyat...kedaulatan???? Kepala bapak kau!!!! China klaim wilayah laut 2,200km dari tanah besar sampai ke Sarawak...Malaysia gubal akta wilayah laut 2013, sempadan Sarawak sampai 3 batu nautika dari pantai...cukup2 lah simulasi on CILAKA BURIT AMOI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/23/18


-----------------

BAGAIMANA NAK SEDARKAN BANI MELAYU







BAGAIMANA NAK

SEDARKAN

BANI MELAYU

DALAM MASA

LIMA TAHUN

NAJIB AKAN BAWA

MASUK 3 JUTA 

WARGA 

CHINA MERAH

KE TANAH MELAYU

DEMOGRAPI

AKAN BERUBAH

BANI MELAYU 

AKAN JADI

MINORITI

DALAM NEGARA

SENDIRI

------------

BUNUH KEVIN - PROJEK SIAPA?






APA  DAN SIAPA

SEBENARNYA

DIBELAKANG

PROJEK

PEMBUNUHAN

KEVIN MORAIS?

Tertuduh: Saya tidak bunuh Kevin Morais, kenapa dituduh


KUALA LUMPUR: Tertuduh ke-3 dalam kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Anthony Kevin Morais beritahu Mahkamah Tinggi hari ini bahawa dia tidak membunuh Kevin Morais dan sehingga kini tidak mengetahui kenapa dia dituduh melakukan perbuatan itu.

R Dinishwaran, 26, berkata dia menyerah diri di Balai Polis Sentul pada 21 September 2015 selepas melihat gambarnya terpampang di akhbar sehari sebelum itu.

“Semasa saya keluar makan, saya ada lihat gambar saya dalam suratkhabar.

“Saya tidak tahu baca tetapi kakak saudara saya tolong bacakan dan beritahu saya dicari polis,” katanya ketika pemeriksaan utama peguam V Rajehgopal pada hari ke-3 prosiding membela diri hari ini.

Dinishwaran, saksi pembelaan ke-2 dalam kes pembunuhan itu berkata keesokannya beliau pergi ke Balai Polis Sentul bersama seorang peguam, M Manoharan.

BILA NAJIB

KITA NYAHKAN

BARU DUNIA

AKAN TAHU

INI PROJEK SAPA








-----------------------

CONTOH BERITA PALSU













CONTOH JELAS

BERITA PALSU

INI KERJA JAHAT

SATU TAKTIK

 MENGOLAH

PERSETUJUAN

UNTUK DILULUS

UNDANG UNDANG

ANTI BERITA PALSU

DALAM SIDANG

PARLIMEN YANG

AKAN DATANG



----------------------

BANGSA JOHOR TOLAK CHINA MERAH





SALUT

BANGSA JOHOR

DAH SEDAR

TAK MAHU 

JADI RED INDIAN

Tak percaya, tak rasa kesan buat penduduk Johor tolak China, raikan Singapura


Salah satu sebabnya adalah tiadanya hubungan antara pelaburan berbilion ringgit dalam pembangunan hartanah di lakukan China dan kesannya ke atas kehidupan seharian mereka.

“Kesan di Johor daripada pelaburan China dalam pasaran hartanah tempatan tidak seperti yang berlaku di Melaka, Pulau Pinang dan Selangor,” kata eksekutif Zayani Ismail, 32 tahun.


“Kami tak rasa kesan positifnya,” katanya.

“Satu-satunya perkara yang timbul adalah ia menaikkan harga pasaran hartanah negeri, menjadikan orang seperti saya lebih sukar untuk beli rumah di Johor Bahru,” katanya walaupun mengakui rata-rata penduduk Johor mengalu-alukan pelaburan asing.


DALAM MASA 

LIMA TAHUN

KALAU NAJIB

TAK DINYAKAHN

MAKA  NEGARA

TANAH MELAYU

AKAN JADI

POROVINSI

CHINA MERAH


---------------------

KES RASUAH SELANGOR







BETUL TIDAK

APA GUA BILANG

AKHIRNYA SPRM

AKAN MASUK 

SELANGOR

INI TANDA PRU14

MAKIN DEKAT

'SPRM perlu siasat isu tanah Ijok' | Nasional | Berita Harian

https://www.bharian.com.my/.../sprm-perlu-siasat-isu-tanah-ijok
Translate this page
6 days ago - KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta menyiasat transaksi dan penyerahan kembali tanah di Ijok oleh Kerajaan Selangor yang didakwa mencurigakan. Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Mat Nadzari Ahmad Dahlan, berkata penyerahan ...

Isu tanah Ijok mengelirukan | Politik | Berita Harian

https://www.bharian.com.my/berita/.../isu-tanah-ijok-mengelirukan
Translate this page
5 days ago - SEMENYIH: Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, diminta tampil memberi penjelasan secara terperinci mengenai skandal tanah di mukim Ijok bernilai RM1.81 bilion. Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semenyih, Datuk Johan Abd Aziz, berkata ini adalah tanggungjawab beliau ...

Tanah Ijok: Peneroka tak puas hati | Wilayah | Berita Harian

https://www.bharian.com.my/.../tanah-ijok-peneroka-tak-puas-hati
Translate this page
4 days ago - PUNCAK ALAM: Biarpun rumah yang diidamkan bakal dibina, peneroka di tanah yang menjadi pertikaian di Ijok di sini, masih belum berpuas hati. Ia berikutan apa yang ... Justeru, penduduk mahu Kerajaan Selangor terutama Mohamed Azmin untuk campur tangan dalam isu berkenaan. Mohd Fadzil ...

Azmin perlu perjelas isu tanah Ijok | Nasional | Berita Harian

https://www.bharian.com.my/.../azmin-perlu-perjelas-isu-tanah-ijok
Translate this page
Feb 14, 2018 - PENGARAH Komunikasi Strategik BN, Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan bersama Timbalan Pengarah Komunikasi Strategik BN, Datuk Eric See -To menunjukkan bukti surat Pejabat Daerah Tanah Kuala Selangor ketika sidang media mengenai isu tanah di Ijok, Selangor. - Foto Moh


SPRM serbu 5 syarikat berhubung tanah Ijok, tiada sebarang tangkapan


SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyerbu lima syarikat dan merampas beberapa dokumen berkaitan isu penjualan tanah milik kerajaan negeri Selangor seluas kira-kira 880 hektar di mukim Ijok kepada sebuah syarikat pemaju swasta pada harga RM1.18 bilion, lapor Utusan Online.

Portal milik Utusan Malaysia itu memetik sumber sebagai berkata, kelima-lima syarikat itu merupakan empat syarikat pemaju serta sebuah firma guama

SPRM AKAN

BUKA KES

RASUAH 

UNTUK AMBIL

ALIH SELANGOR


---------------------

JADI RED INDIAN






BANI MELAYU

JADI RED INDIAN

Biarlah jd red indian...kalau dihitung2 dah dekat 50 tahun dakwah kau nak sodarkan bani melayu yg tak sedar2 diri jadi pendatang di bumi sendiri on BAHAYA DARI NAJIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/22/18
Kalau Melayu jadi Red Indian best nye. Lelaki,pompuan pakai cawat.. nampak alur cipap.. nampak lurah tetek. Bayangkan tetek Mak Ros kita satu hari ntah berapa kali tumpah.. terputus tali cawat. Tiap kali tumpah kuda lari .. .. on
 RED INDIAN
panglimo potaseh
on 2/22/18





--------------------

CADANGAN





CADANGAN
cubo gambar tanduk ni korang edit bagi kuar lidah..sampai puting panjang pun takper...faberate aku tu...kakakakakaka on 
LAYAN MUKA MAK BADAK
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 2/22/18





-------------------

CILAKA BURIT AMOI





CILAKA
Sekarang ni pun dah ada negara china yang terletak di dalam Malaysia. Najib ingat rakyat pandang pakai kontol ke???Apa punya bala malaysia dapat dari mempunyai PM celaka ni!!!!! on BAHAYA DARI NAJIB
Publish | Delete | Spam
asam boei
on 2/22/18

BURIT

Lu punya sembang macam burit. on PERANGKAP EDDY WANG
Anonymous
on 2/22/18

AMOI

Apa lak bahaya nya tt..lagi elok china ramai masuk malaysia.. Banyak industri berkembang terutama industri entot2..china putih2 belaka xmacam melayu ada yg itam manis ada yg itam legam hotok pun ada mana sedap entot.. Industri entot juga menyumbang kepada kdnk menjana pendapatan ekonomi negara..manfaat nya kembali kepada rakyat malaysia juga..tu lah tt pendek akal sgt..kena positive thinking tt.. Cuba bygkan amoi bogel depan tt dan kakmah bogel depan tt..mana satu pilihan tt?? on BAHAYA DARI NAJIB
Anonymous
on 2/22/18

LINGKUP

Tanah melayu akan tergadai jk najib dan bn terus berkuasa. Insyaallah on
 LINGKUP TANAH MELAYU
Anonymous
on 2/22/18










------------------------

NATANG BEWOK







BEWOK
Amanat hadi jadi bewok hidup. Politik matang selok kero. Mati terkekeng mapuh kerah.. g mu salak babi dalam bukit lagi. Ada babi baru masuk dalam bukit... g lah salak. Guano mung ayoh cik.. tokey hadis.. harga ikut gred. Hadis soheh mahal sikit. Hadis blur pun kena bayor.. jangan main2 on PERANGKAP EDDY WANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/23/18

----------------