.

Rabu, 20 Disember 2017

DAULAH SEKALI LAGI







DEEP STATE

DAULAH 

TERPENDAM

SEKALI LAGI

Published on Jul 26, 2017
SUBSCRIBE 51K
HISHAMUDDIN RAIS-TUN MAHATHIR (TUN M) TAHU NAJIB RAZAK AKAN BUAT MEGERAN BILA HARAPAN MENANG PRU 14.FORUM TUN MAHATHIR AGEN PERUBAHAN ATAU AGEN PEMUSANAH

Ismail Yusof
Saya dah lama tak mendengar Hisham bercakap semenjak dari zaman student`s revolt pada tahun 1973 dan 1974. Dia, bersama Anwar dan Ibrahim Ali merupakan mastermind di belakang student uprising ketika itu. Bagi mereka yang baru mendengar dia, dia nampak macam celaru sedikit dalam hendak menyampaikan idea2 dia. Tapi sebenarnya, idea2 dialah yang banyak menjayakan student uprising pada masa itu. Anwar is a strategist, he saw Hisham`s idea and refined them. Ibrahim Ali was the person who was given the task to influence students. He was so good at making speeches then that some believed he could even sell ice to the eskimos! As for Hisham`s, as I have known him, he is still a leftist to the core but one cannot deny the fact that what he said in this video is absolutely true ; the `deep state` that persists in all aspect of the government machinery and society (especially in the rural area) simply would not allow PH to win. However, this is where Tun and Anwar comes in. Both of them need to accept the reality of what Hisham`s said and formulate it into a strategy; a strategy for PH to win a possibility.
Show less
19
firdaus che hashim
Ini pemikir dinegara maju..idea sungguh bernas and so deep to understand..we have to thinking deeply..
5
abd halim Rushdie
Udah ler hang tu dah expired,Cakap pun meraban ,
6
XmrfreedX
Sebenarnya tak ada hal pun. Tapi problemnya hanya satu je; yakni, Tun m itu sendiri. Rata2 hardcore/otai2 yang menentang Tun M tu masih kekalkan prinsip dan gambaran Tun M tu adalah musuh. Tapi zaman berubah, persekitaran berubah, matlamat berubah, semuanya berubah - kita tak boleh nak halang secara total perubahan tu semata-mata nak pelihara pemikiran, perasaan kita. Cuba ambik pot, dan lihat dari kedudukan Mahathir pulak. Fikir dia nak ke berkerja sama dengan pembangkang semua? Kalau ada pilihan lain, confirm dia tak pandang. Tapi Mahathir ni bukan sahaja idealist, dia juga realist, dia melihat realiti dari skop sebagai seseorang sosok yang tidak punya kuasa, juga musuh pembangkang dengan dia, adalah sama. - sebab tu dia buang ego, join dengan pembangkang, hingga tertubuhnya Pakatan Harapan. Benda ni lah Hisham cuba terangkan dan jelaskan, sebab tu keluar segala isi sejarah, tentang macam mana Soviets join dengan musuh mereka waktu ww2 hingga tertubuhnya Allies, melawan fascist. Bayangkan, kalau permusuhan diutamakan, ingat Kota Berlin boleh jatuh ke tanpa USSR? Harapkan US, UK, France dll, memang tak lah. Ingat, jatuhnya Kota Berlin, akibat bedilan teragung dan kemaraan yang dasyat oleh tentera merah dari USSR, maka hancurnya fascists Germany dengan fuhrernya sekali hingga harapan ww2 tu akan tamat mulai tebal kelihatan. Tapi malangnya, orang tak faham dan tak nak faham, pasal ikut sangat hati. Pasal tu susah nak jatuhkan BN. Semuanya pasal lebih utamakan perasaan sendiri; dari melihat jauh yang lebih penting mustahak, negara kita dan masa depan kita. Ini bukan main bola petang kt padang kawasan rumah, tak ada struktur dan organisasi yang teratur, semua main hentam je, janji gol. Ini soal politik, perlu serius dan ketepikan hal yang remeh temeh. Pasal yang dibincangkan, bukan siapa jadi keeper, siapa jadi CB siapa jadi RW, ini cerita pasal masa depan negara, masa depan kita. Kita tak nak BN, kita tak nak Najib. Fullstop.
3
Muhammad Hanifi Zakariah
Peralihan kuasa besar besaran tidak akan dibenarkan terjadi. Country is run by big corporation, deep state governance, which require only big united front to topple down feudal democracy, fascist leader etc. This guy knows the reality behind it. what he suggest is a silent revolution. If you cannot beat them join them. But one have to accept the contradiction between right and wrong with regards to malaysian moral perspective first, and exert change from within the system itself. If it involves homeland security every citizens should unite, tp kalau pasal ketidak adilan sosial, corruption, monopoly, kroni we should readily able to change..in fact we have to change.. lebih flexible dan dpt pecahkan berhala parti2 politik. Bagus
Show less