Isnin, 1 Ogos 2011

SELAMAT BERBUKA PUASASELAMAT BERBUKA PUASA


hari petama
hari satu
semua agak lain
perjalanan hari pertama
perjalanan yang asing

seperti malam pertama
semuanya indah
semuanya resah

kini kita tersenyum
kerana ianya
hanya ianya
yang kita nantikan


LAPORAN TERBARU DARI HKL
GAMBAR CAHAYA X

nota:
ini buktinya
gambar cahaya x
lutut najib

jelas kelihatan kosong
kah kah kah
NAJIB JALANI PEMBEDAHAN LUTUT DI HKL - mkini

Najib Razak malam ini mendaftar masuk ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk menjalani pembedahan kecil pada lutut kirinya esok.


LAPORAN DARI HKL

Rosmah Mansor dan dua anak mereka, Nooryana Najwa serta Norashman Razak, berada di Wad Diraja HKL bagi melawat NAjib yang sedang menjalani pembedahan lutut.

Lutut Najib cedera selepas mewakili pasukan harimau malaya menentang singapura
minggu lepas yang mencatatkan kekalahan yang memalukan buat perdana menteri itu.

Rosmah ketika di temui wartawan berkata "Saya telah menyediakan bomoh serta pawang yang handal dari siam, namun suami saya tetap berdegil untuk ke hospital juga".- tegas rosmah dengan nada kecewa.

Ketika ditanya mengenai pembedahan tersebut , Doktor memaklumkan bahawa terdapat seketul otak di kepala lutut Najib,Otak tersebut dipercayai telah terjatuh dari tempurung kepala najib terus ke kepala lutut beliau berikutan terlampau memikirkan soal pentadbiran negara.

Otak yang terdapat di lutut itu merupakan kelebihan semulajadi perdana menteri selama ini untuk memerintah negara dan menjadi kebanggaan 13 parti komponen BN termasuk SPR.

Najib telah diberikan MC selama 3 hari yang membolehkan beliau Makan tengah hari bersama rosmah di kedai mamak reezal Naina Merican eee Pariah.

-Sumber berita Encik Mate
http://ccheckmate.blogspot.com/2011/08/tergempar-doktor-jumpa-otak-dalam-lutut.html

Oleh gengjahat pada BERSEDIA UNTUK DAPAT PM BARU pada 15:09MULUT MENUNGGU LUTUT

KESAH ORANG PENCEN
JADI PENGUNDI HANTUnota:

mula mula pencen
lepas pencen
jadi pengundi hantu
kah kah kah


NIK AZIZ: PERBINCANGAN RAHSIA HANYA JENAKA – mkini

Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan dakwaan mengaitkannya dengan "perbincangan rahsia" untuk menggantikan Anwar Ibrahim dengan Tengku Razaleigh Hamzah sebagai lawak jenaka.

"Lawak jenaka! Itulah saja yang boleh saya sifatkan kepada khabar angin yang mengaitkan saya dengan perbincangan rahsia untuk melantik YBM Tengku Razaleigh sebagai ketua Pakatan Rakyat menggantikan Seri Anwar Ibrahim.

NOTA:
mula mula timbulkan perpaduan melayu
gagal

timbulkan pula perpaduan islam
ini terbukti gagal

timbulkan pula perpaduan ummah
ini terbukti gagal

bila mat sabu menjadi timbalan presiden pas
mati kesah dan seloka kerajaan perpaduan

maka timbul pula cerita ku li
maka timbul cerita perbincangan sulit
maka timbul kesah nak ganti anwar

muncul cerita ku li
muncul kesah penglipur lara ini
kah kah kah

ceriat ku li ini
cerita orang pencen
macam polis pencen
kan selalu bercakap
tentang rasuah dan demokrasi

sayannya masa berkuasa dulu
senyap membatu
bila dah pencen
macam macam idea ada
kah kah kah

KAKI BODEKANAK MUDA BANGUN MELAWAN

MAHASISWA UNTUK RAKYATKENYATAAN MEDIA
HENTIKAN LYNAS, UTAMAKAN RAKYAT

Isu pembinaan loji Lynas di Gebeng masih belum menemui jalan penyelesaian yang mampu melegakan keresahan rakyat. Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) tegaskan bahawa mahasiswa menyokong sepenuhnya pendirian rakyat Gebeng yang menolak pembinaan kilang pemprosesan nadir bumi di kawasan mereka. Dalam Jelajah Mahasiswa di Gebeng pada 25 – 26 jun lalu, mahasiswa mendapati hampir 99 peratus daripada 400 responden yang ditemui menolak pembinaan loji Lynas ditempat mereka. Oleh itu SMM dengan kerjasama 11 kumpulan mahasiswa sepakat untuk meneruskan Jelajah Mahasiswa Selamatkan Rakyat Gebeng pada 30 Julai bertempat di ibu kota Kuala Lumpur

Jelajah 30 Julai ini memberi fokus untuk mendedahkan kepada warga kota mengenai situasi semasa yang sedang menimpa rakyat Malaysia ditempat lain yang mungkin kurang diketahui umum. Dalam hal ini, mahasiswa merasakan Isu Lynas perlu diberi perhatian oleh setiap rakyat Malaysia kerana membabitkan soal keselamatan segelintir rakyat yang sedang terancam. Mahasiswa mengharapkan dengan aktiviti penerangan yang dijalankan pada hari ini dapat menarik perhatian lebih ramai rakyat Malaysia untuk bersama dengan perjuangan masyarakat di Gebeng.

Walaupun pihak Lynas telah memberi penjelasan demi penjelasan berhubung konflik yang berlaku, namun mahasiswa tetap berpendirian untuk mendahulukan kehendak rakyat sebagai prioriti utama. Hal ini kerana,mahasiswa merasakan dengan wujudnya isu Lynas, beberapa hak rakyat yang sepatutnya terjamin di bawah Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat sudah tergugat seperti hak untuk merasa aman dan hak untuk kesejahteraan. Oleh itu bagi mahasiswa, selagi hak rakyat ini tercabar, apa juga alasan yang dikemukakan oleh pihak lynas adalah tidak boleh diterima.

Selain itu, mahasiswa juga berpendirian untuk menyokong usaha menghentikan operasi lynas atas alasan yang telah kemukakan rakyat gebeng. Antara faktor yang mendesak rakyat untuk menolak pembinaan kilang lynas ditempat mereka ialah pembinaan loji lynas yang terlalu hampir dengan kediaman penduduk setempat. Kilang lynas telah dibina dengan jarak 2 kilometer daripada kediaman penduduk sedangkan syarat untuk membina kilang yang sama di Australia telah ditetapkan mesti mempunyai jarak minimum 35 kilometer daripada kediaman terdekat.

Sektor ekonomi masyarakat Gebeng juga dilihat akan terjejas terus akibat kehadiran projek Lynas. Menurut masyarakat di sana, tiga aktiviti utama masyarakat Gebeng iaitu perikanan, perlancongan dan industri kecil dan sederhana akan mengalami masalah sekiranya operasi loji Lynas dijalankan. Hal ini kerana kerisauan akibat sisa radioaktif lynas mungkin akan menyebabkan gebeng tidak lagi menjadi tumpuan orang luar bahkan penduduk gebeng sendiri berkemungkinan besar akan berhijrah keluar bagi mengelak risiko keselamatan. Hal ini dapat dilihat sendiri oleh mahasiswa yang telah turun ke Gebeng jun lalu apabila kami dimaklumkan bahawa sektor hartanah Gebeng telahpun mengalami implikasi yang serius dengan susut nilai sehingga 75 peratus.

Oleh itu, SMM mewaikili mahasiswa Malaysia, mendesak pihak kerajaan melalui Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri agar tidak meneruskan operasi Lynas di Gebeng. Mahasiswa menuntut agar Kerajaan Malaysia mempamerkan keseriusan dalam isu ini dengan meletakkan keinginan rakyat sebagai prioriti utama berbanding prioriti lain seperti ekonomi dan teknologi.

Mahasiswa juga menyeru kepada semua badan-badan bukan kerajaan (NGO) agar turut sama memberi fokus dalam konflik yang sedang dihadapi oleh masyarakat di Gebeng. Sebagai mana banyak NGO boleh bersatu dalam tuntutan Bersih 2.0 sehingga mampu mencetuskan gelombang perubahan, maka mahasiswa menyeru untuk rakyat Gebeng mendapat perhatian yang sama. Bagi mahasiswa, isu rakyat di Gebeng adalah isu sejagat yang memerlukan perhatian semua pihak bagi menjamin kesejahteraan secara bersama.

Mahasiswa juga menyeru seluruh rakyat Malaysia khususnya anak muda untuk turut serta dalam perjuangan rakyat Gebeng dalam mendapatkan semula hak untuk kesejahteraan yang dirampas. Bagi Mahasiswa, adalah tidak keterlaluan sekiranya rakyat memohon untuk sebuah Suruhanjaya Diraja ditubuhkan bagi menyiasat isu ini kerana isu keselamatan tidak kurang pentingnya berbanding isu isu lain yang telah melanda negara.

Ramzul Nasri Bin Kamaruzaman
Pengerusi
Gerakan Mahasiswa Selamatkan rakyat

BAGI MEREKA GADUH LAGITERLIBAT KES BUNUHnota:
yang ini terlibat kes bunuh
pelik kata ketuanan melayu
nandek ini terlibat kes bunuh
tak ada pulak dakwa dakwi

apakah yang dibunuh itu nadek juga
kalau nandek bunuh nandek
gerombolan tak ambil pot?
kah kah kahMIC BANTAH KEAHLIAN PENUH BAGI PARTI SERPIHAN KAUM INDIA - meloya

Parti politik berasaskan kaum India di negara ini boleh menyertai Barisan Nasional (BN) sebagai ahli gabungan atau bersekutu sahaja dan tidak sebagai parti komponen, kata Presiden MIC, G. Palanivel.

Katanya, parti serpihan kaum India yang mesra BN boleh menjadi ahli gabungan atau bersekutu dan MIC tidak akan membantah.

"Tetapi sebagai parti utama mewakili masyarakat India, kami tidak benarkan keahlian penuh dalam BN dan sekiranya berlaku, kami akan keluar,” katanya pada sidang media selepas menutup Perhimpunan Agung MIC ke-65 di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… BEST NYA PARTI NANDEK NI… kah kah kah..

kah kah kah..KALAU ADA INDIA 5 ORANG PASTI ADA 7 BUAH PARTI POLITIK…. kah kah kah..

kah kah kah… DI MALAYSIA ORANG INDIA ADA 10 % SAHAJA...kah kah kah..

kah kah kah ...TETAPI ADA 12 BUAH PARTY POLITIK ORANG INDIA…. kah kah kah..

kah kah akh…. ADA PARTI KURAPAN... ADA PUNDEK PUNDEK... ADA MAKAL SAKTI… kah kah kah…

woit..YANG TAK BOLEH TAHAN TU... KIMMA PUN MASUK SEMANGKOK.... kah kah kah

woit..LIHAT PERANGAI NANDEK YANG INI... kah kah kah...

kah kah kah.. BARU DAPAT MENTERI SUDAH MULA TIBAI NANDEK YANG LAIN…. kah kah kah..

woit..INI BUKAN MADOOR… TAPI BARUA GEROMBOLAN… kah kah akh..

nota:
apa jadi dengan gobala
mulut besar
buat lah parti baru
panggil pbbb
benchut bencut bencut
kah kah kah

SAHEH BIN SAHEHNOTA:


sila rujuk berita bodek naik basikal
sila rujuk berita kibar jalur gemilang


jelas dan amat jelas
kalau tidak eee siapa lagi

rasanya telah sampai
rasanya masa telah sampai
untuk anak semua bangsa menyelamatkan
gerombolan ketuanan melayu
dari di kepong oleh eee

masa nya telah tiba
satu gerakan:
selamatkan gerombolan dari eee dilancar

masanya telah tiba
satu gerakan:
bebaskan gerombolan dari eee

ekau entot entot esok esyooook ejo
kah kah kah
SAHEN IANYA SAEKOR EEE
nota:

berbasikal membuat kerja bodoh
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


sudah gelap bertanya pula
kalau terang jangan bersuluh
kah kah kahBALIK PULAU: Lima puluh penunggang basikal, termasuk wanita menjayakan Program Kayuhan Amal sempena Ramadan dan Bulan Kemerdekaan 2011 anjuran Komuniti satu Malaysia Barat Daya yang diadakan di sini, semalam.

Yang Dipertua Komuniti satu Malaysia Barat Daya, Shah Headan Ayoob Shah, berkata program amal itu untuk memberi peluang kepada peserta melihat sendiri keindahan di sekitar Balik Pulau, di samping membantu golongan memerlukan

NOTA:
bukan eee laaa
tapi ooo laaa
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

BERSEDIA UNTUK DAPAT PM BARUINI PUN DUA GEDEBAB JUGA

nota:

apa punya suwie
ini pun gedebab juga
tak slim macam zizna zain
USIA NAJIB SEBAGAI PM BAKAL BERAKHIR
– harakah daily

Perkembangan politik yang berlaku mutakhir menampakkan usia Najib sebagai Perdana Menteri dari BN bakal berakhir dalam masa terdekat.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub berkata, antara faktor paling ketara adalah bagaimana Najib dibiarkan menerima kesan negatif ekoran kegagalan beliau menangani isu Bersih 2.0 dengan baik.

Menjelaskan isu Najib, Salahuddin berkata, amat malang sebagai seorang perdana menteri apabila beliau gagal menunjukkan sikap negarawannya berhubung isu demontrasi dan tuntutan Bersih.

Katanya, sewajarnya sebagai seorang perdana menteri, beliau boleh mengatasi isu ini dengan mudah sahaja kerana tuntutan Bersih hanya lapan sahaja, bukan lapan ratus atau lapan ribu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…MAT MONGOL AKAN MASUK DALAM BUKU GUINESS BOOK OF RECORD… kah kah kah..

kah kah kah… PM YANG PALING CEPAT KENA TENDANG…. kah kah kah..

kah kah kah… NAK BUAT MACAM MANA…. kah kah kah…

kah kah kah… RAKYAT SUDAH MELUAT DENGAN ROSMAH…. kah kah kah..

kah kah kah...MAK CIK FELDA PUN DAH MULA BERCERITA ..kah kah kah..

kah kah kah... BERCERITA MAT MONGOL KENA NASI KANG KANG... kah kah kah

kah kah kah….KALAU NASI KANG KONG OK JUGA…. kah kah kah..

kah kah kah...INI NASI KANG KANG….kah kah kah..

kah kah kah…..DAH TAK DAPAT DITOLONG…. kah kah kah…

nota:

hanya satu jalan selamat
untuk rosmah terus jadi flom
rosmah kena kahwin cepat cepat dengan muhyiddin yassin
kah kah kah

BERITA PELIK PURA DAN PURASUDAH KENA HUTANG KARMA


NAJIB JALANI PEMBEDAHAN LUTUT DI HKL ESOK – mkini

Razak malam ini mendaftar masuk ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk menjalani pembedahan kecil pada lutut kirinya esok.

Khamis lepas semasa mengadakan lawatan kerja ke Kedah, Najib memaklumkan kepada pemberita bahawa beliau akan menjalani pembedahan itu ekoran kecederaan dialaminya semasa melakukan sepakan penalti ketika bermain futsal sempena sambutan Hari Belia pada Mei lepas.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…BILA MAT SABU BEDAH LUTUT KATA MAT SABU BERLAKON… kah kah kah..

kah kah kah.. TAPI MAT SABU ADA GAMBAR CAHAYA x LUTUT YANG ADA PAKU… kah kah kah..

kah kah kah..MAT MONGOL PASAL APA SAKIT LUTUT… kah kah kah…

kah kah kah…. TAK ADA GAMBAR CAHAYA x…. kah kah kah..

kah kah kah…TAK KAN MACAM RAJA GOPAL …TIAP BULAN RAMADAN MULA RANCANGA LAWAT LONDON…. kah kah kah..

kah kah kah..CARI HELAH TAK NAK PUASA…. kah kah kah…

woit... SEMENJAK BULAN MEI... BILA BULAN RAMADAN BARU TERASA SAKIT... kah kah kaj

kah kah kah...ATAU SUDAH KENA HUKUM KARMA... kah kah kah

GEROMBOOLAN NAK JADI BARUA ZIONIS

ORANG RAMAI MAKIN MARAH

JANGAN BELI KORMA JORDAN RIVER


Kurma menjadi produk tumpuan ketika Ramadhan. Jangan terpedaya, ada dalam pasaran negara Kurma jenama Jordan River. Jika anda membeli Kurma ini ia umpama berbuka puasa dengan darah dan air mata anak Palestin.

Kurma ini didapati berasal dari Israel. Dibawa masuk ke beberapa buah negara seperti Afrika Selatan dan Singapura dan kemudian dibungkus semula sebelum dibawa masuk ke beberapa negara Islam seperti Malaysia.

Dalam satu sisi regim ini memunculkan imej anti Israel dan pro Palestin. Malah Regim ini pula mewajahkan lawan politik dalam negara sebagai agen Amerika dan perbagai imej seolah anti Islam. Namun sedarkah kita dalam wajah yang lain Malaysia ialah antara negara Umat Islam yang dipimpin oleh pemimpin munafik yang menjadi rakan dagang penyumbang kepada ekonomi Israel.

Dahulu sememangnya Malaysia ada satu undang - undang yang dipanggil Akta Larangan Perdagangan yang menghalang sebarang hubungan dagang lansung dan tidak lansung dengan dua buah negara iaitu Israel dan Afrika Selatan kerana dasar Apartheid.

Namun sebaik sahaja dasar Apartheid di Afrika Selatan 'runtuh' maka pada tahun 1994 dibawah kabinet Mahathir dasar kerajaan telah diubah dengan meluluskan pindaan Akta Larangan Import (pindaan bil.7) yang bukan sahaja menarik balik sekatan larangan dagang dengan Afrika Selatan tetapi kesempatan diambil untuk jalin hubungan dagang dengan Israel.
Sejak itu Malaysia menjadi antara rakan dagang utama dan penyumbang kekuatan ekonomi kepada negara haram Israel ketika kebanyakan negara memboikot Israel.

Di Perpustakaan MITI dengan jelas banyak terdapat bahan untuk promosi produk Israel sepertimajalah Israel-Asia Trade, Israel Review, bukuAdvantage Israel, Trade Policies Review (Israel), Advance Technology From Israel, Opportunity Israel, The Economics of Israel, Douanes (Buku kod tarif perdagangan Israel) dan beberapa lagi.

Oleh itu kita tidak hairan, jika Mahathir membayar berjuta-juta ringgit kepada sebuah syarikat Yahudi, Satchi & Satchi untuk membantunya merangka strategi pilihanraya umum 1986, Najib hari ini mengunakan Apco Worldwide untuk persediaan Pilihanraya ke-13.

Micha Harish, Israel Minister of Industry & Trade dalam Israel-Asia Chamber of Commerce menulis pernah menulis kata-kata aluan yang dipetik dalam satu makalah promosi perdagangan Israel seperti berikut :

The public declaration of the Malaysian Prime Minister and Minister of International Trade and Industrial that their country intends to pursue economic relations with Israel is another milestone in the development of trade with this continent.

Micha Harish menggambarkan bahawa Perdana Menteri Malaysia telah menyatakan hasrat dengan kementeriannya, Kementerian Dagangan Antarabangsa dan Industri bahawa Malaysia ingin mewujudkan hubungan ekonomi dengan negara Israel.

Benarkah kenyataan ini? Sekiranya tidak benar, Najib harus menafikan kenyataan Micha Harish ini.

Memerangi Israel wajib ke ke atas semua kerana kezaliman mereka. Lebih lagi kita umat Islam ia ialah perang pembebasan kiblat pertama Umat Islam. Kita tidak mampu untuk memikul senjata memerangi tentera Israel tetapi percaya dan yakinlah sama 'maqamnya' dengan memerangi Israel apabila kita bangkit menjatuhkan Umno Bn kerana dengan jatuhnya Umno Bn kita akan menghentikan hubungan dagang dengan Israel dan seterusnya melumpuhkan sumber ekonomi mereka.

Kepada Mukhriz anak kepada Mahathir, harus tampil menyatakan pendirian sebenar dalam isu ini bukan diam berkubu di MITI yang menjadi pusat pengkhianatan yang menjadikan Malaysia negara munafik.

SUDAH LAH BODOH - BANGANG PULAK
TAK DAPAT TOLONG
KAYUHAN BERBASIKAL KIBAR JALUR GEMILANG DI BALIK PULAU
– mStar

BALIK PULAU: Seramai 50 anggota komuniti 1Malaysia menamatkan kayuhan berbasikal amal sejauh 40 kilometer sambil mengibarkan Jalur Gemilang mengelilingi kawasan Balik Pulau di sini Ahad.

Yang Dipertua Komuniti satu Malaysia Shah Headan Ayoob Shah berkata kumpulan itu memulakan kayuhan dari kawasan pekan Balik Pulau mengelilingi Bukit Hilton danKuala Sungai Pinang pada awal pagi.

Katanya kayuhan amal satu Malaysia ini adalah siri kelapan diadakan sejak April lepas bagi memupuk kesedaran dan semangat kemerdekaan di kalangan masyarakatsempena bulan kemerdekaan.

KAH KAH AKH
KAH KAH AKH
KAH KAH AKH


kah kah kah…MACAM MACAM KERJA BANGANG DI BUAT… kah kah kah..

jkah kah kah..INI KERJA BANGANG UNTUK BODEK…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK CUKUP DENGAN BODEK… BANGANG PULAK….. kah kah kah..

kah kah kah...TENGOK NAMA ...MACAM NAMA EEEE.... kah kah kah..

nota:
orang tanjung
sapa ada gambar
shah hedan ini
adakah si bangang ini eee
kah kah kah