Rabu, 4 Julai 2012

KITA TURUN BERDEMO LAGI - SABTU 14 JULAI
KITA BERDEMO 14 JULAI
NOTA:
berkumpul dimasjid wilayah
jalan duta jam 2.00 petang

kemudian berarak ke istana negara

sila bawa segala persedian
sila bawa air mineral
sila bawa garam
sila bawa towel kecil

jangan pakai selipar
jangan pakai intan berlian
jangan bawa duit yang banyak

bersedia!HIMPUNAN OREN - SABTU 14 JULAI JAM 2.00 PETANG


Kumpulan antipenyenaraian Felda Global Ventures Holding (FGVH) di Bursa Malaysia hari ini menghantar surat pemakluman berhubung perhimpunan mereka 14 Julai ini bagi memohon campur tangan Yang di-Pertuan Agong.

"Dalam surat tersebut, kita memohon kerjasama polis untuk menjaga keselamatan peserta perhimpunan dan lalu lintas.

"Kita sedia bekerjasama dengan polis," kata penyelaras gabungan Gerakan Selamatkan Felda (GSF) Mazlan Aliman ketika dihubungi Malaysiakini.

Menurut Mazlan, beliau mengetuai tujuh delegasi menyerahkan surat makluman tersebut kepada Ketua Polis Daerah Sentul Zakaria Pagan di ibu pejabat polis itu kira-kira jam 12.15 tengah hari berhubung
"Perhimpunan Oren Selamatkan Felda".

Perhimpunan itu dijadual berlangsung di Masjid Wilayah Persekutuan sebelum berarak ke Istana Negara melalui Jalan Duta bermula jam 2 petang.

MAzlan yang juga presiden Persatuan Anak Peneroka Felda (ANAK) berkata surat makluman tersebut diterima oleh seorang pegawai bagi pihak Zakaria.

Kira-kira 20,000 peserta dijangka hadir dalam perhimpunan tersebut.

Mazlan berkata dalam surat tersebut, pihaknya juga turut memaklumkan mengenai butiran perancangan mereka pada tarikh tersebut.

Sementara itu, Mazlan yang ahli jawatankuasa Pusat PAS berkata pihaknya sedang berusaha untuk mengadakan pertemuan dengan istana bagi memberikan maklumat dan gambaran awal berhubung perhimpunan mereka.

Katanya, mereka bercadang untuk mengadakan pertemuan tersebut pada 11 Julai ini.

"Maksudnya, pada 14 Julai itu, istana sudah mendapat gambaran mengenai perhimpunan ini," katanya.
SILA AMBIL PERHATIAN

JEMPUTAN JAMUAN MAKAN DAN MENGHULUR DERMA


SATU JEMPUTAN UNTUK MENDERMAMAJLIS MALAM MALAM PARLIMEN NIBONG TEBAL

Untuk makluman semua kawasan Parlimen Nibong Tebal pada sebelum pilihanraya 2008 bukanlah satu kawasan parlimen tumpuan dan dilihat sukar untuk dimenangi oleh parti selain Barisan Nasional. Namun itu semua sebenarnya tidak pernah mematahkan kami anak - anak Nibong Tebal terus berusaha menyedarkan rakyat menggunakan perbagai pendekatan yang akhirnya pada tahun 2008 telah dimenangi Parti Keadilan Rakyat.

Malangnya seperti ramai sudah maklum titik perih kami anak muda yang bergerak atas nama KEADILAN atau punrakan sekutu PAS dan DAP dalam mengubah senario tapak sokongan di Nibong Tebal seolah tidak dihargai oleh ahli parlimenyang memenangi kerusi ini sendiri apabila ia melompat parti.

Namun itu semua tidak mematahkan semangat kami anak muda. Kami terus berusaha untuk memperkukuh tapak sokongan rakyat setempat. Kami mengambil cabaran bahawa kerusi ini harus dikekalkan dan seharusnya dalam kiraan kerusi yang menjadi penyumbang untuk PR ke Putrajaya.Kami juga bertegas dan yakin parti akan meletakkan seorang calon yang dikenali dan teruji di kawasan ini agar sejarah tidak berulang.

Sehubungan dengan itu kami AMK Nibong Tebal akan mengadakan satu program pengumpulan dana iaitu

MAJLIS MAKAN MALAM MERDEKA RAKYAT NIBONG TEBAL
17 Julai 2012, 8.00 malam
Dewan Orang Ramai, Sg Jawi, N.Tebal.


Majlis ini akan menampilkan tokoh dari perbagai latar belakang sebagai pemidato pada malam tersebut. Rayuan kepada semua pendokong dan penyokong PAKATAN RAKYAT agar dapat tampil membantu majlis ini dengan membeli tiket atau memberikan sumbangan terus. Sumbangan atau tempahan tiket boleh dibeli dengan menghubungi talian 0124775588 atau 0172472755 atau 012 4702074.

Segala dana yang terkumpul akan digunakan untuk perbagai aktiviti anak muda setempat, meneruskan program - program kebajikan mendekati masyarakat dan seterusnya untuk menempuhi piliharaya umum akan datang.

Bantu kami untuk terus membantu orang ramai khususnya di N.Tebal dan bantu kami mengekalkan kerusi N.Tebal.

Sekian dan terima kasih.

Mat Arof Yahya
Ketua AMK N.Tebal
may.pkrnt@yahoo.com
APA ITU SANTAU RADIOAKTIFGEBENG DAN SANTAU RADIOAKTIF


Naratif dan jalan cerita kilang santau radioaktif Lynas ini wajib didengar sekali lagi. Pada hemat saya, kisah santau di Gebeng ini bermula di zaman Abdullah Badawi. Hingga ke hari ini umum masih belum mengetahui siapa yang telah melobi pentabiran Abdullah Badawi untuk membawa masuk kilang santau ini. Tukang lobi ini pasti sedar bahawa dalam suasana pentabiran yang 'ngantuk' pasti tandatangan Abdullah dapat dilicinkan dengan senang untuk melecok pelulusan kilang santau ini.

Pentabiran Abdulah Badawi yang sibuk dengan pelbagai jenis koridor telah mengarahkan syarikat santau nadir bumi ini untuk menemui Menteri Besar, Idris Jusuh di Terengganu. Telok Kalung - kawasan indah di tepi laut - didaerah Kemaman telah dikenal pasti sebagai daerah yang amat sesuai untuk kilang santau radioaktif ini beroperasi.

Disini, saya mencadangkan agar warga Terengganu dan rakyat Malaysia memberi tabik penghormatan dan berterima kasih kepada Idris Jusuh. Sebusuk-busuk Idris Jusuh, dia juga memiliki hati nurani yang baik. Selama tiga tahun kertas cadangan pembukaan syarikat santau ini terdampar di meja MB. Tiga tahun cadangan ini tidak dipedulikan. Yang Berhormat Idris Jusuh sedar tentang bahaya dan malapetaka yang akan menimpa warga Terengganu jika kilang ini dibenarkan beroperasi. Justeru, Idris Jusuh tidak ambil pot dan tidak melayan sang pelobi ini.

Kerana gagal di Terengganu, maka sang pelobi telah beralih ke Pahang. Menteri Besar Adnan Yacob yang memiliki bahasa tangan yang cekap, melihat syarikat santau ini sebagai peluang yang baik. Dua minggu sebelum PRU12 yang lalu, MB Pahang ini telah membenarkan Lynas Corporation Ltd, syarikat cari gali nadir bumi yang beribu pejabat di Australia untuk membuka kilang memproses nadir bumi di kawasan perindustrian Gebeng Pahang.
Semua ini belaku tanpa diketahui ramai. Semua ini berjalan dengan senyap lagi sunyi. Projek diluluskan ketika seluruh rakyat Malaysia sedang sibuk berkempen untuk pilihan raya. Kemudian rakyat Malaysia sibuk pula merayakan kejayaan Pakatan Rakyat. Dalam senyap-senyap ini, rupa-rupanya satu 'bom jangka' yang bernilai RM2.5 bilion sedang dipasang di Gebeng.

Untuk memahami apa dia nadir bumi, kita wajib kembali 30 tahun ke belakang. Pada tahun 1979, kerajaan telah meluluskan kebenaran kepada syarikat Asian Rare Earth Sdn Bhd untuk membuka kilang di Bukit Merah Perak. Syarikat ini juga bergerak dengan licik dan bijak.


Syarikat Mitsubishi Chemical Industries milik Jepun ini telah bersubahat dengan Lembaga Urusan Tabung Haji. Usahasama ini bertujuan untuk mengolah persetujuan agar orang Melayu senyap - jangan bersuara - kerana ada syarikat agama Islam, mereka akan bertimbun-timbun membuat duit.

Pada tahun 1982 warga daerah Papan di Parit, Perak telah mula sedar bahawa kawasan mereka telah dipilih untuk menanamkam sisa dari loji kilang ini. Kilang ini beroperasi di Kampong Baru Bukit Merah. Kawasan perumahan masyarakat China dan Syarikat Tabung Haji dipilih secara strategik. Tabung Haji dipilih untuk menyedapkan hati orang Melayu. Bukit Merah dipilih kerana kawasan perumahan orang China. Inilah strategi licik yang dirancang dengan rapi oleh syarikat santau radioaktif dari Jepun ini.
Apa sebenarnya nadir bumi? Orang Melayu awal-awal dahulu memanggil ini amang - satu panggilan yang salah. Logam bijih nadir bumi tersimpan dalam perut bumi dan perlu digali untuk mendapatkannya. Manakala amang ditemui bersama bijih timah. Logam nadir bumi ini diperlukan untuk bateri, mentol lampu, ipone, bom cerdik dan boleh digunakan dalam pelbagai teknologi terkini.

Bijih logam ini tidak merbahaya. Ianya bukan santau. Tetapi apabila logam ini diproses akan muncul sama thorium dan uranium. Dua bahan ini wujud bersama nadir bumi ini. Sisa-sisa dari memproses logam inilah yang mengandungi santau radioaktif.. Santau thorium dan santau uranium amat bahaya untuk manusia, binatang, tanaman dan untuk muka bumi ini.

Kenapa saya menulis dan menggunakan 'santau' dihadapan perkataan radioaktif. Ini bertujuan untuk memberi ingatan kolektif kepada orang Melayu. Masyarakat Melayu selama ini telah dibebalkan dari memahami bahaya kilang Lynas ini. Media Melayu telah membodohkan orang Melayu tanpa memberi mereka pengetahuan yang betul tentang santau ini. Justeru, dengan menggunakan perkataan 'santau' maka diharapkan orang Melayu akan sedar bahawa radioaktif ini memiliki watak seperti santau.

Santau dalam budaya pemahaman orang Melayu boleh bergerak melalui angin. Santau juga boleh bergerak didalam air. Justeru santau dan radioaktif ini memiliki watak dan ciri-ciri yang sama. Apabila radioaktif ini dikahwinkan dengan perkataan santau ini, diharapkan masyarakat Melayu yang selama ini dibodohkan akan dapat memahami marabahaya dihadapan mereka.
Berbanding dengan masyarakat China dimana media Tionghua cukup arif menerangkan bahaya santau ini. Juga masyarakat China di Papan dan di Bukit Merah telah pernah menjadi mangsa santau radioaktif ini. Mereka telah melihat anak-anak mereka lahir cacat. Mereka telah melihat ramainya anak-anak mereka yang tinggal dikawasan pembuangan sisa kilang di Bukit Merah telah mendapat barah leukemia.

Masyarakat China, 30 tahun dahulu telah bangun menentang kilang Asia Rare Earth di Papan. Perjuangan yang panjang ini akhirnya berjaya apabila mahkamah mengarahkan kilang ini ditutup pada tahun 1994.

Hari ini - 30 tahun kemudian - duit rakyat Malaysia sebanyak RM 300 juta telah digunakan untuk membersihkan tempat simpanan sisa nadir bumi ini. Kilang ini telah dimusnahkan, tetapi sisa santau ini akan terus wujud untuk beratus-ratus tahun. Pada ketika ini, kawasan ini telah menjadi kawasan larangan yang dipagar. Tetapi santau radioaktif masih lagi boleh bergerak melalui udara dan air. Towkay Jepun ini telah telah selamat pulang untuk berendut dengan Geisha di Tokyo. Yang tinggal menerima padah ialah warga Bukit Papan.

Orang ramai pasti menjadi hairan dan pelik. Jika santau radioaktif ini merbahaya, kenapa Menteri Besar Pahang dan kerajaan Malaysia memberi kebenaran kepada Lynas Corporation Ltd untuk mendirikan kilang nadir bumi yang terbesar dalam dunia?

Ada macam-macam teori yang tersebar dari mulut ke mulut, kenapa kilang santau ini dibenarkan beroperasi. Seperti biasa, Pak Cik Nelayan dan Mak Cik Nasi Lemak di Gebeng akan berkata "...ada yang dah buat duit..." Siapa yang buat duit dan dari mana duit ini datang tidak pula jelas. Tapi inilah labon cerita orang-orang kampong.
Apa yang terbukti sahih ialah syarikat Australia ini pasti akan membuat duit kerana selama 12 tahun ianya TIDAK perlu membayar cukai. Ini sebahagian dari penjanjian yang telah diikat. Kenapa syarikat ini tidak membayar cukai? Hanya Sang Patin dalam Sungai Pahang sahaja yang maha mengetahui.

Selain dari berita pelik - tak bayar cukai ini - ada lagi satu berita yang amat-amat pelik. Biasanya Jabatan Alam Sekitar perlu membuat kajian sebelum apa-apa projek diluluskan. Entah kerana Berok mana yang amat berkuasa, sehinggakan laporan dari Jabatan Alam Sekitar ini tidak diperlukan untuk kilang santau ini. Bunyinya memelikan, tetapi inilah tanda Malaysia Boleh.

Semua yang berlaku ini telah diperhatikan secara desas-desus oleh orang-orang kampong di sekitar Gebeng, Balok dan Cherating. Kilang ini letaknya tidak berapa jauh dari pantai Cherating dan pantai Balok. Cherating terkenal dengan Club Med-nya manakala Balok adalah kawasan yang pantainya menjadi idaman warga kota di hujung minggu. Orang kampong dan nelayan di Balok hanya berlabon kosong, kerana mereka tidak arif dalam hal santau-menyantau.

Akhirnya, berita kilang santau di Gebeng ini 'meletup'. Pada bulan Mac dan Jun 2011, akhbar The New York Times yang amat berpengaruh di Amerika telah membocorkan berita loji terbesar dalam dunia ini sedang dibuat. Tiba-tiba Lynas menjadi buah mulut bukan sahaja di Malaysia, malah melimpah ke Australia dan ke seluruh dunia.
Dengan tidak semena-mena harga nilai tanah mula merundum di Kuantan. Tiba-tiba kelihatan banyak tercacak papan tanda - to rent or to sell - di hadapan rumah-rumah mewah di Kuantan. Berita dari akhbar Amerika ini menjadikan warga Kuantan dan sekitarnya gelisah.

Kumpulan masyarakat sivil dan beberapa NGO alam sekiar mula membuat bantahan. Kisah kilang santau Lynas mula didengar di Parlimen. Kerajaan Barisan Nasional yang semakin mengecut sokongon dari para pengundi menjadi gelabah. Sekali lagi orang ramai teringat akan mangsa kilang Rare Earth di Bukit Merah. Kegelishan dan ketakutan orang ramai ini telah diterjemahkan kepada beberapa tunjuk perasaan menentang kilang santau Lynas.

Seperti biasa kerajaan mula menjalankan beberapa taktik untuk mengolah persetujuan dan mententeramkan hati penduduk di Gebeng dan Kuantan. Tiba-tiba arahan diberikan untuk membuat kajian oleh Jabatan Alam Sekitar. Agensi Nuklear Malaysia juga memberi pandangan. Jawatankuasa Khas Parlimen juga ditubuhkan. Semua ini tidak meyakinkan penduduk di Gebeng dan Kuantan bahawa kilang santau ini tidak merbahaya. Penduduk di Gebeng dan Kuantan melihat semua ini sebagai sandiwara.

Pada 26 Februari tahun ini, seramai 20,000 anak semua bangsa dari seluruh Malaysia telah datang untuk bersetia kawan dengan warga Gebeng. Ini adalah satu perhimpunan anti-Lynas yang paling besar pernah diadakan di Kuantan. Gerakan anti-Lynas yang disusun oleh Himpunan HIjau.

Mereka telah juga bekerjasama dengan BERSIH 3.0 pada 28 April yang lalu. Berpuluh ribu penyokong Himpuan Hijau telah sama berdemo dengan penyokong Bersih 3.0.Perdana Menteri Najib Razak sedar bahawa sokongan dari pengundi Cina semakin merosot. Gerakan anti-Lynas ini sedang membarah dan sedang mengancam banyak kerusi DUN dan Parlimen di Pahang.

Ketika tulisan ini sedang digarap, kerajaan Barisan Nasional telah memberikan lesen sementara kepada Lynas Coperation Ltd dengan syarat, sisa dari kilang ini akan dibawa pulang ke Australia, atau syarikat ini menyediakan satu kawasan yang selamat dimana sisa santau radioaktif ini akan ditanamkan.

Untuk sementara waktu ini, dengan pilihan raya yang akan diadakan tidak lama lagi, mustahil kilang santau ini akan beroperasi. Jika kilang ini mula beroperasi bermakna Najib Razak ingin membunuh diri. Ini kerana Pakatan Rakyat secara terbuka telah menyatakan bahawa jika Pakatan Rakyat mengambil alih pentabiran Malaysia, kilang santau ini akan ditutup.

Kelihatan pertempuran antara pemegang saham syarikat Australia ini dengan warga Gebeng 'terhenti' untuk sementara. Tetapi persoalan hakiki masih belum di jawab. Jika kilang santau nadir bumi ini selamat, mengapa kerajaan Australia tidak membenarkan kilang ini dibuka di Australia sendiri. Walhal, Australia, sebuah benua memiliki kawasan tanah yang beratus kali ganda luasnya dari Malaysia.

Inilah soalan hakiki yang amat menakutkan warga di Gebeng. Inilah mimpi ngeri yang membuatkan ramai warga Kuantan mula ingin berpindah. Soalan ini belum mendapat jawapan yang tuntas. Malah soalan ini juga memerlukan jawapan untuk seluruh warga Malaysia.(TT)

MALAM INI JAM 9 DARI RADIO BANGSAR UTAMA
MANUSIA BUKU DAN BUKU BUKU

PAK CHONG DAN BUKU BUKU

malam ini radio bangsar utama
akan menemu bual cong ton sin
atau nama pop nya pak chong

pemilik penerbit buku buku kiri
yang paling besar di malaysia
bekas mangsa tahanan isa - 1968 - 1976

buku buku terbitan pak chong
dari pelbagai genre

malam ini pak chong akan melihat
kembali zaman muda
kenapa dia ditahan selama 9 tahun

juga tentang buku buku dan buku


DALAM KEM TAHANAN


(temubual butgraph dengan pak chong)

TNG: Where and when were you born?

Chong Ton Sin: I was born in Senai, Johor – in a house, I think – on 22 March 1948. One month after I was born, my family moved to Kluang, Johor.

Where did you grow up?

In Kluang, until I got arrested under the ISA in 1968. I went to a primary and secondary Chinese[-medium] school there. I didn’t finish secondary school.

Can you trace your ancestry?

I don’t remember my grandparents. My mother and father came from Guangdong province in south China. They got married there and then came to this part of the world. First they settled in Indonesia, in Riau island, I think. Yes, during [World War II], I think they were still in Riau. I have one elder sister who was born in China, two sisters and two brothers who were born in Indonesia, and myself and two younger brothers born here.

What is your strongest memory of Kluang?

We lived in a big Malay village. But there was a group of Chinese families living in the village. We lived harmoniously together, though the Chinese hardly interacted with the Malays. I couldn’t really speak Malay that well.


MEMBACALAH SEBELUM KAMU DIBACA

BERITA BERITA ADA GAMBAR
BERITA TER NOW !BERITA:
pm menteri malaysia sedang
di temui bual oleh radio dan tv malingsia
kelihatan pendek, gemok dan hotok
memakai baju dan celana biru ialah
perdana menteri malaingsia

BAKAL PM DI SAMBUT HANGATBERITA LAGI:
bakal perdan menteri malingsia
sedang di sambut hangat oleh
wakil presiden indonesia
ini adalah lawatan resmi bakal
perdsana menteri untuk kali pertama

antara yang akan dibincangkan ialah
hal serantau dan kepentingan bersama
termasuk ura-ura untuk mengjualkan
kapal selam kepada indonesia
DUA HARI SAIFOOL TAK BERAK
KOMENTAR TUKAR TIUB


lihat dua laporan berita
laporan tentang penghakiman yang sama

inilah contoh terbaik
untuk belajar cara putar alam

inilah contoh bagaimana
orang melayu terus dibodohkan


TONGGENG LAMA TAK BERAKPENGHAKIMAN BERTULIS KES LIWAT DUA - mkini

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berkata adalah tidak selamat untuk menerima bukti DNA dalam perbicaraan kes liwat terhadap Anwar Ibrahim dan kerana itu ia tidak boleh menyokong bukti yang dinyatakan oleh pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan mengenai kejadian tersebut.

Dalam penghakiman bertulis 80-muka surat Hakim Mohamad
Zabidin Mohd Diah berkata, mahkamah pada peringkat ini tidak pasti 100 peratus dengan integriti sampel yang diambil dari Saiful untuk analisis yang dilakukan oleh Dr Seah Lay Hong.

Katanya, yang tinggal pada mahkamah ialah keterangan Saiful untuk membuktikan berlaku penetrasi tersebut. Ini sebagai kesalahan seksual, mahkamah sentiasa enggan mensabitkan tertuduh semata-mata berdasarkan keterangan pengadu yang tidak disokong.

Oleh itu, tertuduh dibebaskan dan dilepaskan daripada pertuduhan itu.
BERLAKU PENETRASI KE ATAS SAIFUL: HAKIM - meloya

KUALA LUMPUR 3 Julai - Mahkamah Tinggi di sini dalam alasan penghakiman penuh kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mohd. Saiful Bukhari Azlan, menyatakan bahawa ada keterangan berlakunya penetrasi dubur bekas pembantu peribadi Ketua Pembangkang itu.

Ia berikutan keterangan tiga doktor Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang memberi pandangan berlakunya penetrasi tersebut berdasarkan rumusan pakar kimia, Dr. Seah Lay Hong yang menjumpai sampel-sampel diambil daripada dubur Mohd. Saiful Bukhari mengandungi sperma 'Lelaki Y'.

Hakim Mohamad Zabidin Mohd. Diah bagaimanapun berkata, disebabkan tiada bukti sokongan, adalah tidak selamat untuk mahkamah mensabitkan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu dengan tuduhan liwat memandangkan integriti sampel yang diambil telah tergugat sebelum dihantar untuk analisis kimia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... DUA HARI SAIFUL TAK BERAK.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK KAN BOLEH TAHAN... kah kah kah..

kah kah kah...DI MANA MANA DALAM DUNIA...kah kah kah...

kah kah kah...KALAU 2 HARI TAK BERAK KES INI TERUS DIBUANG...kah ah kah...

PERCUBAAN BERAS JATI CARI PASARAN

JUAL BERAS JATI TAK LAKUHASAN ALI: RISALAH CUBAAN SABOTAJ JATI - mkini

Presiden NGO JATI, Hassan Ali menyifatkan penyebaran risalah mengaitkan DAP dan penyebaran agama Kristian pada ceramah JATI sebagai cubaan sabotaj pihak tertentu terhadap pertubuhan itu.

Menurutnya, beliau tidak pernah mengarahkan mana-mana ahli JATI menerbit atau mengedarkan risalah sedemikian rupa pada mana-mana acara anjurannya.

"Jika benar ia berlaku, ini adalah satu cubaan sabotaj JATI yang dibuat pihak tertentu," kata bekas pesuruhjaya PAS Selangor itu ketika dihubungi Malaysiakini petang ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... KAH KAH KAH...KAH KAH KAH...kah kah kah..

kah kah kah...INI ADALAH CARA TERBAIK HASAN ALI IKLAN KAN BERAS JATI... kah kah kah..

kah kah kah...CERAMAH JUAL BERAS JATI... TAPI TAK RAMAI PENDENGAR DATANG...kah kah kah.

kah kah kah...MAKA BUAT IKLAN UNTUK PERANGKAP DAP.... kah kah kah..

kah kah kah...BILA INI HEBOH MAKA ORANH AKAN DATANG DENGAN CERAMAH BERAS JATI...kah kah kah..

woit... INI TRIK LAAMAAA LAAAA.... kah kah kah..

kah kah kah .... CARI AH TRIK BARU.... kah kah kah..

woit...BILA VIDEO MURTAD NAK KELUAR..... kah kah kah..

kah kah kah...DAH MASUK DALAM KOTAK MAT EZAM KE?....... kah kah kah...

NANGIS TAK DAPAT JADI MBRISALAH KAITKAN DAP DENGAN NEGARA KRISTIAN MUNCUL - mkini

Pakatan Rakyat menggesa pihak berkuasa supaya mengenakan tuduhan jenayah terhadap pengedar risalah yang menurutnya berniat jahat dengan mendakwa DAP akan mencabar Islam sebagai agama rasmi.

Bercakap dalam satu sidang akhbar hari ini, ADUN Sekinchan Ng Suee
Lim (kiri) menunjukkan risalah tersebut yang didakwa diperolehi di sebuah majlis di Meru, Selangor anjuran JATI - sebuah NGO yang diketuai Hasan Ali.

Risalah tersebut ditujukan kepada masyarakat Melayu-Muslim, dan bertanya apakah mereka akan membiarkan anak-anak mereka dikristiankan oleh DAP.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...PARTI DAP KENA PEARNGKAP OLEH NGO BERAS JATI.... kah kah kah..

kah kah kah...RISALAH INI SENGAJA DIBUAT.... kah kah kah...

kah kah kah...BILA DAP MARAH.... BERAS JATI DAPAT PUBLISITI.... kah kah kahKITA BERDEMO LAGIDEMO SABTU 14 JULAI
berkumpul jam 2.00 petang
masjid wilayah jalan duta
berarak ke istana negara

setiakawan dengan warga felda
demo melawan warga felda di tipu