.

Sabtu, 23 Oktober 2010

AGENDA KEMENANGAN UNTUK GALAS
KASSIM BABA DAN 40 PENYAMUN
nota:
sin sa la bin
abradacabra
pooh kiri
poooh kanan
dengan berkat baginda ali

ingat yang slim keluar
ciiiis... keluar yang montok kah kah kahBILA KAPIR BUAT MARAH !
nota:
kena batang hidung sendiri
senyap pulak kah kah kah
IFF: ULAMA MUDA PERTAHAN ROSMAH ,SELAR PEMBANGKANG - mkini

Ulama muda Umno Fathul Bari Mat Jahya berkata pendekatan pembangkang mengecam tindakan Rosmah Mansor menaungi Festival Busana Islam (IFF) - yang mencetuskan kontroversi - tersasar daripada konsep agama sebagai nasihat.

Fathul Bari berkata, pembangkang sengaja membesar-besarkan isu itu sambil meletakkan sepenuhnya kesalahan atas bahu Rosmah tanpa menyiasat terlebih dahulu perkara itu.

"Sepatutnya bantahan itu ditujukan kepada penganjur sedangkan Rosmah penaung semata-mata," katany.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG


woit… BETULALAAA…BETUL… TEPAT…. kah kah kah..

woit…..PEMBANGKANG NI MEMANG BUAT FITNAH…kah kah kah..

woit…. ENCIK FLEMMING ROSE DARI AKHBAR DENMARK SEMATA MATA PENGARANG AKHBAR …. kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN ENCIK ROSE YANG LUKIS KARTON ITU… kah kah kah

woit… VINCENT TAN…. SEMATA MATA TUAN PUNYA KEDAI TOTO…. kah kah kah….

kah kah kah… VINCENT TAK PERNAH JUAL TIKET JUDI…. kah kah kah..

woit… UNCLE LIM SEMATA MATA TUAN PUNYA GENTING…. kah kah kah…

kah kah kah… UNCKE LIM TAK PERNAH MAIN DAUN PAKAU…. kah kah kah..

kah kah kah…. OBAMA SEMATA MATA PRESIDENT AMERIKA…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK PERNAH DIA BUNUH ORANG AFGHANISTAN…. kah kah kah..

nota:
akhirnya keluar juga
kassim baba dari gua ali baba kah kah kah
ingatkan kemana lesapnya
40
orang penyamun dulu kah kah kah

nota:
semata mata ini apa?
mata mata ini polis laaaa kah kah kah

nota:
inilah agenda kemenangan untuk galas kah kah kah


SEKARANG NAK BOIKOT APA?BOIKOT BARANG BELANDA


KUALA LUMPUR, 29 Mac (Bernama) -- Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyeru umat Islam di seluruh dunia memulaukan produk Belanda sebagai satu bantahan berkesan berikutan sebuah filem Belanda, Fitna, yang mengkritik Al-Quran yang disiarkan di Internet.

Beliau berkata pemulauan itu boleh menyebabkan Belanda lumpuh kerana umat Islam meliputi sebahagian besar penduduk dunia yang kaya dan juga pengimport terbesar.
Bagaimanapun, semua 1.3 bilion umat islam di dunia mestilah bersatu dan meletakkan kepentingan Islam dan umat Islam daripada keperluan individu jika mahukan pemulauan ini berkesan.

"Kalau orang Islam bersatu kita mudah saja ambil tindakan. Kalau kita pulau barangan dari Belanda dia tutup negeri, pasal yang beli banyak sekali, yang kaya sekali di dunia ini adalah orang Islam. "Kalau semua 1,300 juta orang Islam kata kami tidak kan beli barang dari Belanda, maka barulah berkesan. Kalau nak pulau buatlah betul-betul."

Tapi orang kita kata, dia (Belanda) pun berniaga dengan kita juga, kalau kita tahan dia, dia rugilah. Jadi (kalau begini) kita tak fikir sebagai orang Islam, kita fikir untuk kepentingan diri," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung ke-46 Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) di sini hari ini.

Filem Fitna itu, selama 15 minit yang disiarkan dalam sebuah laman web pada 27 Mac yang mengkritik Islam, yang menunjukkan surah Al-Quran dengan berlatar belakangkan imej keganasan akibat serangan pengganas.

Ahli majlis perundangan Belanda Geert Wilders menerbitkan filem itu, yang menunjukkan kenyataan daripada paderi yang radikal dan menyebut surah Al-Quran dengan diselitkan imej serangan 11 Sept terhadap Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York, pengeboman kereta api penumpang di Madrid, Sepanyol pada 2004 dan pembunuhan pengelur filem Belanda Theo van Gogh di Amsterdam street pada akhir tahun itu.

Sebelum itu, Dr Mahathir berkata filem tesebut disiarkan berikutan salah faham dan "sudah pasti ada motif kritikal".

"Mereka akan terus berbuat demikian sehingga kita menunjukkan Islam itu satu agama yang baik, kita bukan orang yang ganas, bahawa kita tidak berbohong kepada orang ramai...tetapi ini mesti ditunjukkan dalam amalan oleh masyarakat Islam," kata beliau.

-- BERNAMA --


KENYATAAN RESMI

UCAPAN ANTI-DEMOKRASI: NAJIB DIDESAK POHON MAAF


Entah apa gerangan dengan kenyataan Presiden UMNO, Dato’ Sri Mohd Najib Razak sewaktu menyimpulkan ucapan perasmian beliau dalam Perhimpunan Agung UMNO kelmarin yang mana beliau telah menggesa semua anggota UMNO supaya tetap mempertahankan Putrajaya “walau berkecai tulang dan juga badan, walau bercerai jasad dari nyawa”.

Kenyataan beliau tersebut jelas mengundang persepsi negatif di kalangan rakyat kerana ianya seakan-akan menunjukkan bahawa anggota UMNO sanggup melakukan apa saja sehingga ke tahap mengganas dan menumpahkan darah hanya kerana mahu kekal berkuasa. Kenyataan Dato’ Sri Najib itu juga adalah bertentangan dengan semangat Demokrasi Berparlimen yang mendasari sistem pemerintahan negara sejak Merdeka hingga kini.

Jika sekiranya ditakdirkan bahawa Pakatan Rakyat diberi mandat oleh rakyat Malaysia untuk menerajui Kerajaan Persekutuan dalam Pilihan Raya Umum akan datang, maka UMNO-Barisan Nasional wajib menerima keputusan tersebut secara matang dan rasional atas semangat demokrasi dan keluhuran Perlembagaan. Ini kerana hanya rakyat yang berhak menentukan parti mana yang harus diberikan mandat untuk memimpin negara ini.

Justeru, saya mewakili pimpinan dan anggota KEADILAN mendesak agar Presiden UMNO menarik semula kenyataan beliau yang jelas sekali berniat jahat dan bersifat anti-demokrasi. KEADILAN juga menuntut supaya Dato’ Sri Najib memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan memberi jaminan bahawa sekiranya perubahan Kerajaan Persekutuan benar-benar berlaku dalam Pilihan Raya Umum akan datang, maka UMNO-Barisan Nasional akan menyerahkan kuasa secara terhormat dan dalam suasana yang aman dan harmoni.

DR. WAN AZIZAH WAN ISMAILSATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU
CUKONG TERSENYUM

CUKONG NAK JADI MELAYU
CUKONG BARU SEDANG MENUNGGU
TUBUH MAJLIS TERTINGGI AGENDA BUMIPUTERA
-melayau

UMNO hari ini mengusulkan penubuhan Majlis Tertinggi Agenda Bumiputera (MTAB) yang berperanan sebagai badan pemantau dan penyelaras agenda golongan itu.

Awang Adek Hussin berkata, majlis yang dipengerusikan oleh Najib Razak itu bertujuan mewujudkan Masyarakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera (BCIC) yang betul-betul berjaya.

“Kita benar-benar berharap dengan pengawasan rapi MTAB terhadap agenda membantu Bumiputera di semua kementerian dan jabatan, ekonomi Bumiputera dapat ditransformasikan menjadi ekonomi yang moden dan kompetitif selaras dengan Model Baru Ekonomi (MBE) yang insklusif.

“Kita perlu berterima kasih kepada Najib Razak kerana mengambil tanggungjawab mempengerusikan sendiri Skim Jejak Jaya Bumiputera (SJJB) dan Ekuinas untuk membantu golongan bumiputera supaya lebih maju dalam perniagaan dan meningkatkan lagi pegangan ekuiti dalam sektor korporat,” katanya.

Beliau menegaskan biasiswa, bantuan kewangan dan pinjaman perlu diperbanyakkan kerana pelajaran dan latihan kemahiran amat penting untuk Bumiputera memperbaiki diri dan berjaya dalam persekitaran MBE.

Katanya, bantuan itu bukan sahaja perlu diperbanyakkan oleh kerajaan bahkan syarikat milik kerajaan (GLC) juga perlu turut sama berbuat demikian sebagai tanggungjawab sosial korporat (CSR) mereka.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHwoit… SATU LAGI CARA NAK TIPU MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah....INI PROJEK NAK REMBAT DUIT NEGARA...kah kah kah…

kah kah kah… NAK BANTU KRONI DAN ANAK BINI…. kah kah kah..

woit…. TAPI PELIK NAMANYA - MASYARAKAT PERDAGANGAN AND PERINDUSTRIAN BUMIPUTERA … kah kah kah..

kah kah kah… NAMA SINGAT NYA BCIC…. MACAM MANA NI?…kah kah kah..

kah kah kah… PATUTNYA MPPB…. kah kah kah…

woit…. DEWAN BAHASA DAN PETAKA APA CERITA…. kah kah kah

kah kah kah… CAKAP KETUANAN MELAYU… kah kah kah..

kah ka kah…. TAK CINTA BAHASA MELAYU KE?…. kah kah kah..

nota:
bila nak tukar nama united malays national organisation
apa jadi dengan pekembar
malu ke jadi melayu kah kah kah


nota:
sejak ada MBE ini JTBI jadi PM baru
semua GLC jadi CSR
ini agar SJJB tidak MTAB
kalau tidak semuanya kena BMBM

terjemahan:
sejak ada malaon berhenti esok jantan takut bini jadi penjaga makmal baru
semua garam lada dan chili jadi campuran serbuk rempah
ini agar serbuk jintan jawa betawi tidak melekat tepi ayak dan besen
kalau tidak semuanya kena bahan makan bik mama kah kah kah


nota:
satu equiti yang kompetitif
lagi transformasi untuk insklusif
hingga kan mak cik felda kata natang bewok kah kah kah

JADI AHLI SEKARANG
JADI AHLI FB INI
nota:
sila klik fb “1M Malaysians Reject 100-storey Mega Tower”
kemudian jadi ahli
ahad ini kita semua jadi satu juta
kita tengok apa mat mongol nak buat kah kah kah

1M MALAYSIAN REJECT 100-STORY TOWER


KUALA LUMPUR, Oct 22 — As at 9.20pm tonight, more than 100,000 have signed on to a Facebook campaign opposing the Najib administration’s Warisan Merdeka skyscraper.

The proposed 100-storey building in the city, has stirred up spontaneous grassroots opposition, moving the issue to the front and centre of current Malaysian politics


nota:
sesiapa belum jadi ahli sila masuk dan jadi ahli
ahad ini kita mahu 1 juta warga malaysia
menjadi anggota : KAMI MENOLAK BANGUNAN 100 TINGKAT.

sila sampaikan kempen ini kepada semua kawan kawan
sahabat handai balak dan awek – sama sama kita
menjadi gah – kah kah kah

FESHEN SHOW DI MONTE CARLOINI FESHEN KAH ?nota:
bila diterbalikan gambar ini
baru nampak nama muhammad


RIBUAN HIMPUAN BANTAH FESTIVAL BUSANA ISLAM - mkini

Sekurang-kurangnya empat perhimpunan aman anjuran Dewan Pemuda PAS di adakan di tiga negeri sebagai membantah tindakan isteri perdana menteri, Rosmah Mansor yang didakwa menghina syariat Islam dan Rasulullah SAW dalam penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo 9 Ogos lalu.

Demontrasi itu berlangsung Masjid Sultan Ahmad Shah, Kuantan di Pahang dan Masjid Pengadang Baru di Kuala Terangganu. Manakala dua lagi bantahan berlangsung di Pulau Pinang iaitu di Masjid Permatang Janggus, Permatang Pauh dan Masjid Hashim Yahya.

Semua bantahan itu diadakan selepas solat Jumaat yang disertai oleh ahli jamaah yang selesai menunaikan solat berkenaan.

Umumnya, ucapan yang disampaikan oleh pemimpin Pemuda PAS menegaskan tindakan penganjuran festival yang memaparkan model yang memperagakan pakaian dengan tulisan "Muhammad" secara terbalik dalam tulisan Arab adalah satu penghinaan kepada Islam.SUDAH MULA BERDEMO
nota:
turun ke jalan raya
tanda bantahan
tanda tidak puas hati

PEMUDA PAS BANTAH FESTIVAL BUSANA HINA ISLAM
– harakah dilay

Umat Islam yang prihatin menyertai tunjuk perasaan secara aman bagi membantah penganjuran Festival Busana Muslim yang menghina Islam.

Bantahan secara aman itu dianjurkan oleh Pemuda PAS Terengganu diadakan selepas mereka menunaikan solat Jumaat di Masjid Pengadang Baru, Kuala Terengganu dan Masjid Batu Rakit, Setiu.

Timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Azman Shapawi Abdul Rani ketika menyertai demonstrasi aman di luar kawasan Masjid Pengadang Baru berkata bantahan diadakan serentak di seluruh negara oleh Pemuda PAS Pusat dan negeri-negeri selepas solat Jumaat, hari ini.

Katanya, penganjuran Festival Busana Muslim yang diadakan di Monte Carlo pada 9 Ogos lalu yang dinaungi ‘Wanita Pertama’, Rosmah Mansor jelas menghina Islam kerana pakaian model yang terlibat tidak menutup aurat.

“Ada model menggayakan fesyen yang memakai baju tidak menutup aurat dengan tulisan ‘Muhammad’ yang jelas memalukan umat Islam.

“Pemuda PAS bantah sekeras-kerasnya dan jika dibuat sekali lagi di negara ini akan ditentang dan akan kerah seberapa ramai umat Islam untuk bantah sehingga penganjuran itu dibatalkan,” tegasnya.

Beliau berkata, Pemuda PAS amat sensitif dan akan menentang dengan apa cara sekali pun walau terpaksa dengan pengorbanan darah dan nyawa.

“Pemuda PAS desak Rosmah selaku penaung program itu minta maaf secara terbuka dan pihak berkuasa ambil tindakan,” ujarnya di hadapan kira-kira 1,000 orang.

Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah dan Ketua Pemuda PAS Marang, Wan Ahmad Zuki Wan Ismail turut serta.

Di Masjid Batu Rakit, lebih 500 umat Islam menyertai bantahan tersebut.


RIBUAN TELAH TURUN BERDEMOMOHON MAAF DAN LANTIK PENASIHAT SYARIAH, KATA ASRI
- mkini

Mereka yang terlibat dengan penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo, 9 Ogos lalu perlu membuat permohonan maaf kepada umat Islam kerana tindakan mereka itu adalah satu penghinaan kepada Islam, kata bekas mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.

“Sama sekali ia tidak Islamik. Penganjur amat salah jika menyangka Islamic design dan Islamic fashion hanya berkaitan dengan penonjolan tulisan yang berunsur Islamik tanpa memahami soal etika dan hukum-hakam syarak,” katanya dalam satu kenyataan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… PADAN MUKA…. kah kah kah

woit… NAK JADI COCO CHANEL KE…. PADAN MUKA?.... kah kah kah..

woit…. INGAT JOHN GUALIANO?...PADAN MUKA.... kah kah kah…

woit… INGAT …. PAUL SMITH….PADAN MUKA... kah kah kah…


nota:
isu ini jika diolah
dengan baik akan membawa
kemenangan besar di galas

isu ini jika diolah
dengan baik akan menjadikan
malaysia terkenal
diseluruh dunia kah kah kah

BUKAN TAKUT JADI MELAYU
CAKAP JUJUR - INI MELAYU KE?
nota:
tengok gambar ini betul betul
lihat dengan jujur
tanya diri sendiri
betulkah takut nak mengaku melayu?

sebenarnya bukan takut nak mengaku melayu
kita takut orang ini menyamar mengaku melayu
kah kah kah

JANGAN TAKUT MENGAKU MELAYU
- melayau

KUALA LUMPUR 21 Okt. – Orang Melayu diingatkan supaya tidak sesekali takut untuk mengakui diri mereka sebagai Melayu kerana ia selari dengan tuntutan agama.

Wakil UMNO Pahang, Syed Ibrahim Syed Ahmad berkata, ini berdasarkan kaedah fikah yang melarang perbuatan menghina keturunan kerana ia dilaknat Allah.

Sambil merujuk segelintir pemimpin parti pembangkang yang mendakwa tidak berbangga menjadi Melayu, beliau berkata, jika mereka bukan Melayu adakah mereka daripada keturunan lain atau sebaliknya.

“Terdapat golongan Melayu terpengaruh dengan alunan yang menyatakan mereka tidak berbangga menjadi kaum itu.

KAH KAH KAH

woit… KALAU MELAYU TAK MENGAKU MELAYU DILAKNAT ALLAH…. kah kah kah..

woit… MACAM MANA KALAU BUKAN MELAYU MENGAKU MELAYU…. kah kah kah..

woit… APA PULAK HUKUM YANG BUKAN MELAYU TAPI MENYAMAR MELAYU… klah kah kah..

woit… BOLEH TIDAK GEROMBOLAN MENGELUARKAN FATWA TENTANG BUKAN MELAYU NAK JADI MELAYU….. kah kah kah….


nota:
kenapa gunakan nama uited malays national organisation
takutlah nak gunakan nama melayu
apa jadi dengan pekembar kah kah kah

NIK AZIZ BERSAMA SIAPA ?
BARU KITA SEDAR BUKAN DENGAN SYAITAN
nota dari pembaca tt:
Tok Guru bersamo AlSultan - ALlahhu Akbar. Tok Alwi Kok Lanas jenih mulot bewok, kkecek serupo kuli botol. Adek kakok kelate orey cerdik, kalu main politik dok maki hamung peribadi, itu namonyo politik orey mabok tuok. Tok Alwi dok habih belajaa politik kelate,.. kawe do royat, bab politik kelate Tok Alwi keno gi belajaa dengey Tok Anuar Bukit Marok, Tok Beraheng Pasir Mas, Tok Awey Adek Bacok. Lepah tu Tok Alwi gi penamat segalo ilmu dengey Ku Li, Rajo Guo Musey. 20 tahung umnu dok gilo mereng, gilo bengong serupo gilo tolok ko negeri Kelate di bawoh Tok Guru. "NIK AZIZ JUAL ISLAM, SANGGUP BERKAWAN DENGAN SYAITAN ".. Md Alwi Che Ahmad. Ttttuuiih.. umnu; mung gilo koho bengong