Rabu, 7 Mac 2012

PENCERAHAN UNTUK PERUBAHAN


KE JALAN RAYA SEBELUM PILIHAN RAYA

Minggu lalu saya telah menjadi saksi di Mahkamah Tinggi Jalan Duta. Ini kes 6 Reformis menyaman Ketua Polis Negara Norian Mai. Saya adalah salah seorang dari 6 Reformis yang menyaman Norian Mai. Bekas Ketua Polis Negara ini telah memfitnah dan membuat onar terhadap para Reformis

Pada bulan 10 April 2001 - ketika Norian Mai berkuasa sebagai Ketua Polis Negara dia telah menangkap 10 orang Reformis. Para Reformis telah ditangkap dengan tuduhan merancang untuk menggulingkan kerajaan.

Keesokan hari - pada 11 April 2001 - Norian Mai telah membuat sidang akhbar. Pada 12 April 2001 semua akhbar telah membuat laporan tentang sidang akhbar Ketua Polis Negara ini. Para Reformis telah dituduh memiliki - rocket launcher, ball bearing dan bom molotov. Tetapi bukan tentang ini yang ingin saya tulis. Apa yang saya lakarkan ialah politik dibelakang penangkapan ini. Dan apa dia pencerahan realpolitik terhadap kes ini.

Untuk memulakan pencerahan, saya ingin memberitahu pembaca terutama anak-anak muda harus sedar dan faham bahawa bukan satu kesalahan untuk menggulingkan kerajaan. Jangan kita ditakut-takutkan apabila mendengar perkataan – ingin menggulingkan kerajaan.

Parti politik DAP atau PKR atau Pas – semua bertungkus lumus siang dan malam bekerja untuk menggulingkan kerajaan Barisan Nasional. Mahfuz Omar ingin menggulingkan kerajaan. Dr. Zulkifli ingin menggulingkan kerajaan. Tian Chua ingin menggulingkan kerajaan. Tony Pua ingin mengguliangkan kerajaan. Nurul Izzah ingin menggulingkan kerajaan. Malah setiap malam mereka ke hulu ke hilir berceramah dan menghasut orang ramai dalam usaha untuk menggulingkan kerajaan.
Nik Aziz telah berjaya menggulingkan kerajaan di Kelantan. Lim Guan Eng telah berjaya menggulingkan kerajaan di Pulau Pinang. Khalid Ibrahim telah berjaya menggulingkan kerajaan di Selangor. Nizar Jamaluddin telah berjaya menggulingkan kerajaan di Perak tetapi dirampas kembali. Ini adalah bukti bahawa menggulingkan kerajaan bukan satu kesalahan.

Sekali lagi saya ingatkan – jangan sesekali kita ditakut-takutkan dengan perkataan ‘menghasut’. Ceramah-ceramah yang disusun oleh Pakatan Rakyat bertujuan untuk memberi maklumat kepada orang ramai. Maklumat yang diberi itu bertujuan untuk menyedarkan orang ramai agar mereka menolak kerajaan United Malays National Organisation dan menggantikan dengan kerajaan Pakatan Rakyat. Ini bermakna ceramah itu bertujuan untuk menghasut orang ramai agar bangun menggulingkan kerajaan United Malays National Organisation.

Jika kurang faham biar saya cerahkan lagi makna menghasut. Utusan Malaysia - akhbar milik United Malays National Organisation - setiap hari kerjanya ialah menghasut. Tv3 juga milik gerombolan United Malays National Organisation kerjanya setiap saat menghasut. Iklan kasut baru dan iklan coli ketat Minah Cun yang terpampang di tepi jalan di belakang Mid Valley itu juga bertujuan menghasut.

Utusan Malaysia dan Tv3 menghasut rakyat untuk membenci dan menolak kerajaan Pakatan Rakyat. Utusan dan Tv3 menghasut rakyat untuk menyokong kezaliman yang dijalankan oleh United Malays National Organisation. Bagitu juga dengan iklan ‘kasut dan coli Minah Cun’. Iklan-iklan ini juga bertujuan menghasut orang ramai untuk menjadi pembeli.

Justeru menghasut bukan juga satu kesalahan. Malah menghasut rakyat untuk bangun menggulingkan kerajaan adalah tugas suci setiap warga Malaysia yang memiliki akal dan fikiran.Ketika saya ditangkap bawah ISA pada 10 April 2001 dahulu alasan tuduhan ialah : saya menghasut rakyat untuk turun ke jalan raya. Atau dalam bahasa cool - saya berceramah untuk menghasut rakyat turun berdemo. Saya tidak pernah menafikan ini. Malah bukan sahaja dalam ceramah saya menghasut rakyat agar turun berdemo – saya juga membuat teater untuk menghasut orang ramai untuk membenci Mahathir Muhamad dan United Malays National Organisation.

Saya juga telah berkali-kali menulis untuk menerangkan kepada orang ramai tentang politik jalan raya. Tulisan saya telah melakar kembali persejarahan politik Filipana dan Jakarta dimana ditaktor Marcos dan ditaktor Haji Muhamad Suharto telah digulingkan oleh ombak rakyat turun ke jalan raya.

Malah saya juga – ketika itu di Pakistan – terlibat sama berdemo untuk menjatuhkan kerajaan zalim Shah Reza Pahlavi di Tehran pada tahun 1978. Untuk saya semua ini bukan kesalahan. Untuk saya ini satu tugas suci yang wajib saya lakukan sebagai manusia yang memiliki akal , fikrah dan keintelektualan.

Ahli falsafah Peranchis yang bernama René Descartes ( 1596-1650) berkata : Saya wujud kerana saya berfikir. Justeru saya pula berkata : Saya menghasut maka saya wujud. Menghasut untuk menggulingkan kerajaan yang zalim adalah wujudiah saya. Saya wujud dan amat bangga kerana saya menghasut orang ramai untuk bangun menentang gerombolan United Malays National Organisation.

Untuk kerajaan dan rejim yang zalim - orang ramai turun ke jalan raya dilihat sebagai satu kesalahan. Disini ingin saya jelaskan kepada warga Malaysia yang mungkin tidak sedar bahawa turun berkumpul ke jalan raya adalah hak kita sebagai warga negara ini. Hak ini ada tercatit dalam artikle 10 Perlembagaan Malaysia. Justeru berkumpul dan berdemo adalah hak asasi kita.

Mari kita lihat sejarah tunjuk perasaan yang membawa hasil kebaikan. Pada tahun 1998 dahulu satu gerakan ampuh ke jalan raya telah dimulakan oleh Gerakan Reformasi. Gerakan Reformasi ini ingin menghalau Mahathir dari terus menjadi Perdana Menteri. Tanpa tunjuk perasaan yang meghasut orang ramai untuk mengutuk dan memburukan Mahathir pasti hari ini Perdana Menteri Malaysia masih lagi Mahathir Muhamad. Saheh demonstrasi yang dikatakan bukan budaya kita oleh Mahathir telah menumbangkan Mahathir Muhamad sendiri.


Bukti-bukti saheh dimana demonstrasi membawa hasil positif terus terkumpul sebagi ilmu pengetahun. Ingati kembali para peguam yang turun berdemo di Putrajaya pada 27 September 2007. Ini dikuti dengan demo Bersih yang pertama pada 10 November 2007. Beberapa minggu kemudian pada November 25 Hindraf telah turun pula ke jalan raya.

Hasil mutlak dari semua tunjuk-tunjuk perasaan ini ialah kemenangan Pakatan Rakyat dalam piliharayan pada 8 Mac 2008. Tunjuk-tunjuk perasaan dijalan raya ialah tanda kemarahan rakyat. Apabila orang ramai turun ke jalan raya – para demonstran ini telah memperkasa diri mereka. Memperkasa diri ini akhirnya di terjemahkan sebagai undi untuk Pakatan Rakyat. Sesiapa yang berani menolak hakikat bahawa demo jalan raya akan membawa kemenangan di peti undi wajib dipereksa keupayan otak mereka.

Contoh terbaru dimana politik jalan raya telah membawa hasil positif ialah apabila 20,000 penunjuk perasaan keluar di Kuantan pada pagi 26 Febuari 2012 yang lalu. Para demonstran telah menentang kewujudan kilang nadi bumi Lynas. Orang ramai telah diberi pencerahan tentang bahaya santau radio aktif yang akan dikeluarkan oleh kilang ini. Orang ramai juga telah dihasut oleh Himpunan Hijau untuk turun ke jalan raya.

Hasilnya: Pada petang yang sama Najib Razak telah membuat kenyatan bahawa sisa-sisa santau radioaktif ini tidak akan disimpan di Gebeng. Kenyataan putar belit Najib ini bercanggah dengan kenyataan awal yang mengatakan bahawa sisa santau radio aktif ini selamat. Justeru - terbukti - jika orang ramai tidak turun ke jalan raya pasti Najib tidak akan bersuara. Tanpa demo penentangan pasti warga di Gebeng akan di santau oleh radioaktif.

Justeru, pencerahan yang ingin saya sebarkan ialah demonstrasi , tunjuk perasaan dan politik jalan raya menjamin akan membawa hasil yang positif. Berdemo adalah berbaloi. Apa yang saya ajukan ini bukan lagi teori. Ini bukan angan-angan. Ini adalah satu garis politik yang tepat. Ini pendekatan politik yang akan menghasilkan kemenangan untuk orang ramai.

Pada ketika setiap hari kerajan Pakatan Rakyat diserang. Pemimpin Pakatan rakyat diserang. Hanya politik jalan raya sahaja yang akan memastikan kerajaan Pakatan Rakyat selamat. Politik jalan raya juga akan memastikan Pakatan Rakyat berjaya merangkul kemenangan baru.


Saya mengajukan politik jalan raya ini kerana saya memiliki bukti yang saheh. Ketika saya disoal siasat selama 60 hari di Bilik Sulit hingga ke Kamunting pekara yang ditimbulkan berkali-kali oleh mukhabrat United Malays National Organisation ialah pandangan saya tentang demonstrasi. Untuk saya cukup senang – jika musuh saya tidak suka pekara yang saya lakukan maka ini bermakna apa yang saya lakukan itu adalah tepat. Jika musuh saya tidak marah dan tidak menyerang saya maka ini bermakna saya dan musuh telah sebati. Hukum politik ini tidak akan berubah-ubah hingga hari kiamat.

Demonstrasi telah membawa banyak hasil yang positif. Ini telah dibuktikan dengan betapa gentarnya Mahathir bila berhadapan dengan rakyat yang bangun menunjuk perasaan. Najib Razak juga tahu dan sedar akan keupayan politik jalan raya membawa perubahan. Justeru Najib dengan tergesa-gesa telah membuat akta baru sesudah tunjuk perasaan Bersih 2.0. Akta baru ini adalah percubaan Najib untuk meneruskan kuasa United Malays National Organisation yang zalim.

Kalau dahulu saya menulis buku bertajuk: Pilihanraya atau Piliahan Jalan Raya. Kali ini saya mengajukan slogan: Ke jalan raya sebelum ke pilihan raya.(TT)
NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45

BEZA HAKIM NEGARA KAPIR MAKAN BABI - DENGAN HAKIM NEGARA MELAYU ISLAM
NOTA:


persoalan untuk rakyat malaysia:

apa peranan najib razak
dalam kes pembunuhan ini?
NAIK STIM TERUS BUNUH ALTANTUYA?PENGHAKIMAN ALTANTUYA : MOTIF PEMBUNUHAN TAK PENTING - mkini

Hakim dalam kes pembunuhan kejam Altantuya Shaariibuu tidak menyentuh secara langsung mengenai motif dua anggota polis yang dituduh membunuh wanita Mongolia itu dalam penghakiman penuh beliau selepas memberikan keputusan perbicaraan berkenaan dua tahun lalu.

"Walau apapun motif itu, ia adalah perkara undang-undang di mana motif walaupun releven, adalah tidak penting untuk pembunuhan itu dijalankan," kata Hakim Mahkamah Tinggi Shah Alam Datuk Mohd Zaki Md Yasin dalam penghakiman bertulisnya yang setebal 70 mukasurat itu.

Beliau bagaimanapun menyatakan seorang dari tiga tertuduh itu, iaitu penganalisis politk Abdul Razak Baginda mungkin mempunyai motif untuk membunuh Altantuya kerana wanita tersebut pernah mengugut beliau tetapi ini tidak boleh jadi asas kepada mahkamah memanggil tertuduh berkenaan untuk membela diri.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. CONTOH TERBAIK HAKIM MELAYU ISLAM... kah kah kah..

kah kah kah...DALAM NEGARA KAPIR LAKNAT....kah kah kah..

kah kah kah..YANG HAKIMNYA MAKAN BABI DAN MINUM ARAK... kah kah kah..

kah kah kah..BANYAK ...HAKIM KAPIR MAIN BONTOT.... kah kah kah..

kah kah kah...BANYAK HAKIM KAPIR TAK PERCAYA KEPADA AGAMA... kah kah kah

kah kah kah..DALAM NEGARA KAPIR SEMUA KES BUNUH DI MULAKAN DENGAN MOTIF ATAU TUJUAN MEMBUNUH...kah kah ka..

kah kah kah....TETAPI DALAM NEGARA MELAYU ISLAM.... YANG HAKIM NYA TUNGGANG TUNGGIT.... kah kah kah..

kah kah kah... YANG HAKIMNYA ..HANTUK KEPALA NAK HITAM KAN DAHI.....kah kah kah

kah kah kah...YANG HAKIM MENGAKUI ISLAM...MULUT BERBUIH BUIH BERZAKAR DAN BERZIKIR...kah kah kah..

kah kah kah...MEMBUNUH TAK ADA MOTIF.... kah kah kah

woit... TETIBA SIRUL DAN AZILAH NAIK STIM TERUS BUNUH ALTANTUYA.... kah kah kah

kah kah kah...BUNUH TANPA SEBAB APA APA?.... kah kah kah..

kah kah kah..SAJE NAK BUNUH BUNUH...kah kah kah..

kah kah kah...APA PUNYA TUUUUR...kah kah kahLEMBU DI BELAKANG TABIR
SAORANG LEMBU BERTARBUSH


MUHYIDDIN DIMINTA JAGA LEMBU SHAHRIZAT
– harakah daily

Kenyataan Muhyiddin Yassin mempertikaikan tindakan penyelesaian PAS Pusat terhadap ribut kecil PAS Kedah ditempelak oleh Timbalan Presiden Mohamad Sabu dan Setiausaha Agong Mustafa Ali.

Muhyiddin dipetik akhbar Sinar Harian Online mendakwa tindakan PAS Pusat menubuhkan Jawatankuasa Pemandu bagi memantau sebarang keputusan yang dibuat oleh Kerajaan Negeri Kedah adalah satu ketidakpercayaan kepimpinan terhadap Menteri Besar, Azizan Abdul Razak.

“TPM tak perlu mengada. Cukuplah dia jaga lembu Shahrizat,” selar Mustafa dalam smsnya ke Harakahdaily sebentar tadi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
woit... MALIKUL SEMBAB INI TERLIBAT DALAM KES LEMBU....kah kah kah..

kah kah kah..SEMBAB INI YANG LULUSKAN DUIT UNTUK LEMBU SHAHRIZAT..... kah kah kah...

kah kah kah...TAPI KENAPA KES INI BERPANJANGAN?.... kah kah kah..

kah kah kah..KES INI BERPANJANGAN KERANA MAKLUMAT TERUS SAMPAI KEPADA RAFIZI... kah kah kah..

kah kah kah..KENAPA MAKLUMAT TERUS SAMPAI?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA ADA ORANG NAK TIBAI MALIKUL SEMBAB.... kah kah kah

kah kah kah...DARI MANA PULA PUNCA MAKLUMAT? .... kah kah kah

woit.... MAKLUMAT SAMPAI DARI TIM GEROMBOLAN YANG ANTI SEMBAB.... kah kah kah..

kah kah kah..SIAPA KAH DIA TIM ITU....CUBA TEKA... kah kah kah..

kah kah kah... SIAPA MEREKA?....kah kah kah...SEMUA PEMBACA TT WAJIB BACA INI

BACAAN WAJIB UNTUK SEMUA


sory luar tajuk jap!

http://semutmalaysia.blogspot.com/2012/02/cerita-dan-gambar-gambar-kegagalan.html

By Anonymous on BILA SPRM NAK SIASAT SAMPAI MATI? on 3/6/12SILA BERI SOKONGAN
-------------------------------------------------JAMUAN MAKAN MALAM

kepada semua pembaca tt
sila bantu anak anak muda
anak anak mahsiswa yang ingin
mengumpul dana untuk meneruskan perjuangan

sila beli kerusi atau meja
untuk nmakan malam
pada sabtu 31 mac ini di klang

NOTA:
sila hubungi :
Khalid 013-3734003
Haziq aziz: 0198883212

PROGRAM MELAWAN DISANA SINI

SILA IKUTI PROGRAM UNTUK PENCERAHAN
KRONI MANA PULAK DAPAT PROJEK

SEBELUM MENGUNDI KITA BERDEMOMALAYSIA AKAN GANTI SEMUA KENDERAAN 4WD TENTERA - meloya

BANGKOK 5 Mac – Malaysia akan menggantikan semua kenderaan pacuan empat rodanya yang telah uzur mulai Jun depan, kata Ahmad Zahid Hamidi hari ini.

Dia berkata Malaysia akan memperoleh kenderaan itu dari Thailand, dikeluarkan oleh sebuah syarikat Malaysia, Weststar Group, berpangkalan di Pattaya.

“Kenderaan 4x4 yang digunakan oleh ketiga-tiga perkhidmatan tentera sudah usang dan tidak menjimatkan untuk disenggara,” katanya kepada media Malaysia selepas pertemuan dengan rakan sejawatannya dari Thailand Sukumpol Suwanatat, di sini.

Kedua-dua pemimpin itu telah menghadiri sidang Pertahanan dan Keselamatan 2012, satu acara Pertahanan dan Keselamatan Dalam Negeri tiga perkhidmatan Asia bagi Darat, Laut dan Udara, di IMPACT Exhibition and Convention Centre, di sini.

Ahmad Zahid berkata prioriti program baru 4WD itu ialah menggunakan komponen Malaysia termasuk untuk alat gantinya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...TONY PUA WAJIB TANYA DALAM PARLIMEN.... kah kah kah...

kah kah kah.... MACAM MANA SYARIKAT KRONI INI DAPAT KONTREK?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERETA YANG LAMA ITU... KRONI MANA PULA DAPAT?..... kah kah kah..

kah kah kah... BERAPA PERATUS % HARGA DI NAIKKAN..... kah kah kah...


EMPAT EKOR EEE MASUK PERANGKAP
EEE TERMASUK DALAM PERANGKAP


SIASATAN KES PERHIMPUNAN DI PADANG KOAT LAMA SELESAI – berita hairan

GEORGETOWN: Polis sudah menyerahkan dua kertas siasatan berhubung kekecohan pada Perhimpunan Hijau 2.0 di Padang Kota Lama pada 26 Februari lalu kepada pihak pendakwa raya hari ini bagi tindakan selanjutnya.

Ketua Polis Pulau Pinang, Ayub Yaakob, berkata polis mengambil keterangan daripada 48 saksi bagi melengkapkan siasatan terhadap kes itu yang turut mengakibatkan dua wartawan cedera.

"Kertas siasatan dibuka mengikut Seksyen 507 Kanun Keseksaan bagi kesalahan ugutan jenayah serta Seksyen 143 dan 147 kanun yang sama iaitu atas kesalahan merusuh dan berhimpun secara haram," katanya kepada pemberita, di sini.

Ayub berkata, polis sudah menerima 31 laporan daripada orang awam dan menganalisis 20 rakaman video mengenai insiden perhimpunan itu.

Dalam kejadian 6.30 petang itu, wartawan dan jurugambar akhbar berbahasa Cina Kwong Wah Jit Poh, Adam Chew, 29, dan Lee Hong Chun, 25, cedera di badan dan kepala dipercayai akibat dikasari ketika bergelut dalam kekecohan itu.

Perhimpunan yang disertai hampir 1,000 orang itu diadakan sebagai membantah pembinaan loji pemprosesan nadir bumi di Gebeng, Pahang. – TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KITA LIHAT DAN TUNGGU....kah kah kah..

kah kah kah...MALAON MALAON EEE INI KENA DAKWA ATAU TIDAK?.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU TIDAK DI DAKWA ERTINYA SATU BERITA BAIK..... kah kah kah..

kah kah kah... TAK DAKWA ERTINYA KERAJAAN PAKATAN RAKYAT SELAMAT...kah kah kah..

kah kah kah.... SOKONGAN AKAN MELIMPAH LAGI.... DAP AKAN TAMBAH KUAT... kah kah ka..

kah kah kah...ORANG CHINA ...SAMPAI KIAMAT TAK AKAN UNDI GEROMBOLAN... kah kah kah...
NOTA:
inilah peranan eee di pulau pinang
terima kaseh kepada lak budin
kerana mendorongkan eee ini

lagi banyak eee bikin kacau
lagi tegoh kerajaan lim guan eng
kah kah kah