BESAR MANA LUBANGNYA?

nota:
lubangnya tak besar sangat
sampai lohe den kojo kan
sampai kaki den pun boleh masuk
kah kah kah
DAKWAAN AMAH DI ROGOL: MANA SKMM, TANYA ROCKY - mikini
Penulis blog, Datuk Ahirudin Atan mempersoalkan mengapa Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) lambat bertindak berhubung dakwaan terhadap menterinya, Rais Yatim berkaitan kes rogol membabitkan seorang amah Indonesia.
Sedangkan, katanya, SKMM tangkas bertindak ke atasnya apabila menteri yang bertanggjungjawab ke atas suruhanjaya itu membuat laporan polis ke atasnya sebelum ini.
"Dakwaan yang dibuat dalam blog itu di dalam bidang kuasa SKMM, jadi mereka mesti siasat," kata Ahiruddiin ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.
Tambahnya, SKMM perlu menjalankan siasatan memandangkan Rais ketika menafikan dakwaan tersebut semalam mendakwa, ia antaranya dicetuskan oleh "penulis liar blog di Internet."
Katanya, SKMM perlu segera menyiasat dakwaan berkenaan, sepertimana yang dilakukan suruhanjaya itu ke atasnya berhubung satu tulisannya pada Oktober tahun lalu di laman Rocky's Bru.
"Jika tidak, ia akan menunjukkan double standard kerana dakwaan itu melibatkan menteri yang bertanggungjawab ke atas SKMM," kata Ahirudin yang juga penasihat editorial kumpulan akhbar The Malay Mail, The Malaysian Reserve dan juga stesen Bernama TV.
PAS SETUJU TUDUHAN MENTERI ROGOL AMAH DISIASAT – harakah daily
PAS menyambut baik cadangan Rais Yatim yang mahu isu dakwaan seorang menteri merogol pembatu rumah Indonesia, diselesaikan mengikut lunas undang-undang.
Sambil mengalukan penafian keterlibatan yang dibuat Rais semalam, Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar mahu isu itu disiasat dengan segera kerana ianya membabitkan nama baik negara dan mampu menjejaskan hubungan serantau Malaysia-Indonesia.
Di Indonesia, NGO yang mendedahkan isu ini, Migrant Care akan membuat satu sidang media khas sebagai menjawab isu ini selepas laporan mereka didedahkan oleh WikiLeaks dan kemudiannya media khasnya laman web dan blog di Malaysia.
"Kita setuju bahawa isu ini perlu disiasat. Kita minta polis menyiasat dakwaan dalam blog-blog yang telah mendedahkan perkara ini.
"Kita tidak mahu nama baik Malaysia terjejas dan juga menjatuhkan imej Rais Yatim," kata Mahfuz ketika mengulas kenyataan Rais.
Semalam, Rais yang juga Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan membuat penafian berhubung dakwaan bahawa beliau terlibat mrogol pembantu rumah warga Indonesia.
Penafian itu dibuat selepas banyak pihak mendesak beliau tampil membersihkan nama ekoran beberapa blog melaporkan penglibatannya dalam kes itu.
Beliau mendakwa ianya tuduhan yang dicetuskan penulis liar blog dan parti politik pembangkang.
Sehubungan itu beliau pihak yang terlibat membuat tuduhan tersebut disiasat mengikut lunas undang-undang.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
woit… KESIAN AYAH DINO …. kah kah kah..
kah kah kah… GELABAH...LALU TUDUH BLOOGER PEMBANGKANG…. kah kah kah…
woit.. YANG PECAH BERITA INI BLOGGER GEROMBOLAN SENDIRI… kah kah kah…
kah kah kah… YANG PECAH CERITA INI GEROMBOLAN JELEBU SENDIRI…. kah kah kah..
kah kah kah…. TAK PERCAYA … TANYA AHLI GEROMBOLAN DI JELEBU… kah kah kah…
kah kah kah… MEREKALAH YANG PERCAH CERITA…. kah kah kah..
woit… MEREKA DAH BOSAN NAK JATUHKAN MALAON INI… kah kah kah..
kah kah kah… INI SEMUA PUNCA GEROMBOLAN JELEBU… GADUH SAMA SENDIRI… kah kah kah…
woit… PEMBANGKANG AMBIL KESEMPATAN… TIBAI SAMA…. kah kah kah....
kah kah kah... MALAON INI TAK SEDAR... YANG PECAH BERITA.. ORANG DALAM RUMAH SENDIRI... style="font-sty kah kah kah
nota:
budak uitm dari kelantan itu what story?
kah kah kah




