.

Khamis, 3 Mac 2016

KUTIPAN SETAKAD HARI INI





TERIMA KASEH

KHAMIS 3/02/2016
sahabat mat sabu telah berjaya
mengumpulkan
RM125,440
kepada
 semua penderma
terima kaseh daun keladi
kalau ada kami nak lagi
masih belum sampai 
ke 200,000 yang di sasar

MAY BANK

5642 5857 6644





------------

SURAT DARI PEMBACA







Bro ,

Hari ini artikel "Boleh Gua Berkenalan dengan Putra Arab itu?" buat saya ketawa sampai terkencing-kencing. 

Pagi tadi di kampus ada Pak Arab lecturer tanya "what is wrong with the Prime Minister of Malaysia?". Saya buat bodoh, tanya dia balik, "why what's wrong?". Kemudian dia buka cerita RM2.6 billion derma Pak Arab, macam dia tahu semuanya. Saya tanya macam mana dia tahu cerita ni? Rupanya dia baca surat khabar Times of Oman yang keluar berita tu semalam. 

Waduh malunya. Cerita punya cerita, akhir kalam dia kata budaya Arab memang "generous", murah hati, tapi takda lah sampai nak derma ber billion-billion. Ini memang benar, saya tahu orang Arab ni memang pemurah, kalau pergi rumah dia memang hebat cara dia layan tamu. Makan satu talam sampai bertimbun nasi mandy dan kambing dalam dulang. Aqil, aqil. . ., makan, makan! Macam nak pecah perut, dia suruh makan lagi.


Wassalam.


BACA DISINI
https://www.malaysiakini.com/columns/332395


More than $1 billion was transferred into Malaysia prime minister's accounts: WSJ
Kuala Lumpur: Deposits into Malaysian Prime Minister Najib Razak's bank accounts ran to hundreds of millions of dollars more than previously identified by probes into state fund 1Malaysia Development Berhad, the Wall Street Journal reported on Monday.

Citing two unnamed people familiar with flows into Najib's accounts and a person familiar with one overseas investigation, the report said that more
than $1 billion was deposited from 2011 to 2013, far more than the $681 million earlier identified.



-----------

MAT LCE KENA BOO





FACE BOOK

Mat Basah di boo teruk olek penyokong kedah?



















KAH KAH KAH


-------------

HALANGAN YANG GAGAL




BANTUAN 

SAMPAI

the malaysianinsider diganggu
tapi anak anak muda bijak IT
memberi jawapan cara & teknik
untuk melintasi halangan najib

terima kaseh
semua yang memberi bantuan
teruskan membaca
teruskan melawan

biarkan juak juak
najib membuat kerja bodoh
nak halang
nak ganggu

makin dihalang
makin diganngu
makin ramai pembaca baru



Tuan Tukar Tiub... Sila tukarkan DNS server... Sila buang nombor DNS server TM (Telekom)... DNS server telekom ialah 202.188.0.133 dan 202.188.1.5 Sila gantikan DNS server dengan Open DNS... Open DNS server ialah 208.67.222.222 dan 208.67.220.220 Ditambah dengan nombor2 DNS server ini... 4.2.2.1 4.2.2.2 8.8.8.8 8.8.4.4 Untok technical cara2 nak tukar, Tuan Tukar Tiub boleh tanya Pakcik Google... Selamat mencoba... :-) on MINTA BANTUAN
Publish | Delete | Spam
FileHippo
on 3/3/16


http://www.vpngate.net/en/ Ini laman proxy di luar negara. Instruction cara tukar vpn semua ade dlm tu.. Tinggal explore sendiri je.. Dia akan buat macam kita surf internet dari overseas. So ape lancau laman web yg kene blog dkat malaysia ni boleh diakses.. Berita baik utk kaki porntotowi.. on MINTA BANTUAN
naufal238
on 3/3/16

guna VPN. contoh nya yang free spt vpn sshour. sekadar perkongsian. on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

1. kan pegi je facebook malaysian insider, ok juga 2. http://www.themalaysianoutsider.com/ (masih cun dan bergetah lagi) 3. bukak browser, taip ip gini: http://203.223.159.194/ on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

klu guna pc tukar ke google dns ja. ataupun install aps psiphon. rilek je. semua web leh p. on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

http://www.themalaysianinsider.com.prx2.unblocksit.es/ link ni boleh pakai. on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

guna link ni boleh http://www.themalaysianinsider.com.prx2.unblocksit.es/ on MINTA BANTUAN
biomedik
on 3/3/16

Kau la punya pasal tt, laun kali diam2 sudah, jgn heboh2, skmm dapat maklumat dari blog kau bhai hahaha on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

Kang klau den bg kt tt x psl2 kene blok lg dongan skmm cilako tu..samo jo la..sio2..dh la den lyn film jorman dokek situ.. on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

woitt TT, unblockaccess.com masih boleh gunalah TT. aku rasa komputer kau yang sebenarnya kena blok. kah...kah...kah.... Rileks... mana boleh blok punya. ini komputer negara dunia pertama bukan dunia ketiga macam komputer gerombolan united malays no otak.kah...kah...kah... on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

Aku dah lupa website tu, free trial 1 mggu pastu berbayar. Tapi utk jangka panjang....jatuhkan regim najib+Rosmah, nescaya hapuslah semua on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

For OpenDNS the settings are: > DNS Server : 208.67.222.222 > Alternate DNS Server : 208.67.220.220 If you prefer Google then then: > DNS Server : 8.8.8.8 > Alternate DNS Server: 8.8.4.4 https://www.keithrozario.com/2012/03/bypass-unifi-blocking-and-censoring-using-a-dns-switch-or-vpn-connection.html * ** on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

Salam! Untuk phone android saya download "Cloud VPN'(free)dari playstore, install, lepas tu connect. Lepas connect guna apa-apa jenis browser untuk surf. Semua website boleh access. Tiada sekatan. on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

pakai google dns.... 8.8.8.8 - 8.8.4.4 atau lu taip `proxy' kat google lu jumpe laman sperti unblock acces...berlambakk... on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

Google binatang VPN ....Install binatang tu... yang free pun ada...masalah pun selesai on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

Untuk telepon bijak pandai, Downloadlah Psiphon . Boleh tengok filem jerman juga. Atau guna mini opera... jangan bagi tau tontonwi... kah kah kah. on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

download Cloud VPN atau pakai betternet. google jer. pastu download & install. free. nak surf mana2 pun boleh. Wayang Tinggi on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

Unbloock.com try test.aku pakai android boleh on MINTA BANTUAN
Abaka
on 3/3/16

Hi TT You can beat those motherfucker, LAWAN TETAP LAWAN Install TOR browser. TOR allows you to browse anonymously. It does this by routing your web browsing over and encrypted network before it emerges at an endpoint, which will likely be in an uncensored, unfiltered location. You shouldn’t use Tor to access sensitive, unencrypted data, but Tor will let you access blocked websites on any connection.

 Tor’s developers are fighting a long, unending battle with regimes that attempt to block it. Tor may work even if standard VPNs, proxies, and SSH tunnels won’t. Note that Tor does have a big downside — it’s much, much slower than typical web browsing. It will allow you to access blocked websites, but it shouldn’t be used for all your day-to-day browsing. That's it !!! "Man truly achieves his full human condition when he produces without being compelled by the physical necessity of selling himself as a commodity." - Dr. Ernesto "Che" Guevara on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16

http://www.alltechbuzz.net/access-blocked-sites/ on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/3/16






dowload nih: https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en konfirm boleh bukak semua. on MINTA BANTUAN
amingg
on 3/3/16

sila cuba ini: https://www.torproject.org/ on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/2/16

www.site2unblock.com on MINTA BANTUAN
Bosikoi Bosinang
on 3/2/16

apa yang susahnya.. masukkan je Google public DNS 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 kat dalam properties Internet Protocol (TCP/IPv4). Pastu gerenti boleh masuk punya mana2 website yang diblock oleh puaka SKMM.. https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/2/16

jawapan : HOLA, ianya bagaikan kita melayari internet dari Amerika, tiada halangan on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/2/16

Pergi 'google.com' dan cari 'free proxy server'. Kebanyakkan laman2 hasil carian itu boleh digunakan sama seperti 'unblockaccess.com'. on MINTA BANTUAN
hasilox
on 3/2/16

Cuba "hola.org" on MINTA BANTUAN
tepen
on 3/2/16

Masuk website ini..www.anonymouse.org -Klik kat English -Pastu masuk la website yg disekat itu.. -Lepas itu klik kat surf anonymously....................................... Selesai....!!! on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/2/16

guna google dns buat carian change dns server utk cara-cara menukar dns on MINTA BANTUAN
Anonymous
on 3/2/16

Gunakan extension Zenmate kalau gunakan chrome browser... on MINTA BANTUAN
Salom Joyful
on 3/2/16








---------

HADI JADI PUNATSEHAT








BRO

LU RASA PELIK?

LU TAK CAYA?
KOMENTAR

politik ialah satu seni
seni yang memungkinkan
memungkinkan apa saja

dibelakang politik ialah kuasa
dibelakang kuasa ialah ekonomi
politik dan ekonomi
macam isi dengan kuku

parti politik berjuang
kerana ekonomi
parti politik ialah wakil kelas
kelas mementingkan ekonomi

merebut politik
ialah merebut kuasa
merebut kuasa 
untuk merebut ekonomi
ini hukum sosial
tidak berubah tidak beralih

hukum ini dipakai disemua negara
dalam negara ekonomi kapitalis
dalam negara ekonomi sosialis
dalam negara islam
dalam negara kapir
dalam negara atheis
hukum ini dipakai

justeru:
tidak ada apa
yang memeranjatkan
dari cadangan ini


DAP parti komponen BN ganti MCA – Zam

UMNO mesti terima hakikat MCA bukan lagi parti mewakili kaum Cina di negara ini tetapi DAP.
zamPUTRAJAYA: UMNO perlu menimbang untuk menjadikan DAP sebagai rakan komponen dalam Barisan Nasional (BN) bagi mendapatkan kembali undi masyarakat Cina.
Bekas Menteri Penerangan,  Zainuddin Maidin berkata, ini kerana MCA sudah tidak lagi menjadi parti komponen yang mewakili masyarakat Cina di negara ini.
“Anda tidak boleh nafikan sebenarnya MCA tidak wujud lagi. Pendek kata, MCA bukan lagi mewakili orang Cina. Saya bermimpi jika kata MCA akan dapat sokongan golongan muda Cina, tidak mungkin.
“Parti yang mewakili orang Cina sekarang adalah DAP, walaupun DAP kata mereka bukan (parti berasaskan) perkauman,” katanya dalam wawancara bersama FMT.
Selepas PRU ke-13, MCA hanya memiliki tujuh ahli Parlimen, berbanding DAP seramai 37.
Sehubungan itu, Zainuddin atau Zam berkata, UMNO perlu menimbang untuk bekerjasama dengan parti itu.


KAH KAH KAH

LU LUPA 

DULU HADI ADA

KELUAR PUNAT

SEKARANG JADI

PUNATSEHAT

TAK LAWAN 

GEROMBOLON

KAH KAH KAH


-----------

FULUSSFAH PARTI PAS






SATU LAGi

FULUSSSAFAH

PARTi PAS



'Hudud bukan gagal, cuma belum berjaya'

KOTA BHARU - Timbalan Menteri Besar Kelantan,  Mohd Amar Nik Abdullah mempersoalkan dakwaan sesesetengah pihak kononnya kerajaan negeri sebenarnya gagal melaksanakan Enakmen Kanun Jenayah Syariah II atau hudud di Kelantan.

Menurutnya, dakwaan itu tidak tepat kerana kerajaan negeri tidak pernah mengalah dalam usaha untuk melaksanakan hudud di negeri ini walaupun berdepan pelbagai cabaran.

“Apa yang dimaksudkan dengan gagal tersebut, kita belum berjaya lagi, ini bukan bermakna kita gagal. Contohnya, orang naik kelapa, kita baru sampai separuh, orang tak panggil gagal lagi.


KAH KAH KAH

kita bukan bodoh  cuma bangang
kita bukan kalah  cuma tak menang
kita bukan tipu cuma kita kelentong
kita bukan rembat balak
kita cuma tebang balak
kita bukan tengopk porno german
kita hanya lihat saje
lu ingat kita bodoh
kita hanya bangang
ngang ngang ngang

PUTAR ALAM

---------------

MALAM INI DI BANGSAR





SEMUA 

DIJEMPUT
 PROGRAM PENCERAHAN

Kuliah Bangsar Utama kini kembali!....Menampilkan Dr Maszlee Malik sebagai pensyarah jemputan untuk sesi pembukaan Kuliah bagi tahun 2016..Beliau akan menyampaikan syarahan umum bertajuk "ISIS & Keganasan Demi Agama: Merungkai Konsep Jihad & Kebangkitan Ekstremisme Global!"...Semua dijemput hadir...
Tarikh: 3rd Mac 2016
Masa:2030-2200 PM
Lokasi: Kelab Bangsar Utama, 52-C,Jalan Kemuja, Bangsar Utama, 59000 Kuala Lumpur.
Nota:
Kepada mereka yang tidak dapat menghadirkan diri, anda boleh mendengarkan syarahan ini secara live di www.radiobangsarutama.com

RADIO BANGSAR
AKAN MEMBUAT
SIARAN LANGSUNG









--------

YA AMPOON YA MAULANA








YA AMPOON

YA MAULANA

YA AKEE

YA HABIBI

BILA LAGi?




Najib dan 1MDB: Soalan untuk Raja-Raja Melayu

Tokoh Wartawan Negara A Kadir Jasin hari ini menyembah beberapa soalan kepada Raja-Raja Melayu berhubung kepimpinan Najib dan 1MDB yang diilhamkannya tetapi terpalit dengan pelbagai isu.
Beliau merujuk kepada gesaan Sultan Perak Sultan Nazrin Muizziddin Shah yang mahu kerajaan menyokong usaha anti-rasuah bagi memperbaiki kedudukan Malaysia dalam indeks persepsi rasuah Transparency International (TI) yang dikatakan sebagai membimbangkan.
Antara lain, Kadir menyoal sama ada Raja-Raja berpuas hati dengan reaksi pentadbiran Najib terhadap titah perintah baginda mengenai 1MDB?
RAJA2 MELAYU

TELAH SAMPAI

MASANYA

MELAKUKAN

APA YANG WAJIB

DILAKUKAN

AMiN


------------

SIAPA LEBIH BIJAK









NAJiB BiJAK?

TAK BETUL

ADA YANG

LEBiH BiJAK


Najib bijak mencari peluang, kata Zam
Bekas menteri penerangan  Zainuddin Maidin berkata Najib merupakan individu yang bijak mencari peluang.
Malah katanya, jika diimbau kembali sejarah Najib dalam Umno, beliau seringkali menunggu kesempatan bagi mendapatkan tempat.

KAH KAH KAH

siapa dia lebih bijak?
kah kah kah
woit tak kan tak tahu
kak mah lah orang itu
lebih bijak dari bajak
semua rosmah bajak
tak caya
tanya rahim tumbi
tak caya 
tanya anuar musang
kah kah kah
semua kena bajak
kah kah kah


KAH KAH KAH





-----------

MAKIN BANYAK TANDA




FACE BOOK

"Maafkan saya puan Majistret. Saya mencuri Milo itu kerana anak saya yang berumur 2 tahun terlalu teringin minum Milo," katanya dalam keadaan sebak semasa memohon hukuman diringankan.
Gara-gara memenuhi permintaan anak berumur 2 tahun untuk minum Milo, seorang ibu…
THEMALAYSIANOUTSIDER.COM


MAKIN BANYAK

TANDA DAN 

TANDA TANDA



----------