Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 18 November 2008

HANTU RAYA HIDUP LAGI

Apabila saya dibebaskan dari Kamunting tahun 2003 saya telah mengeluarkan slogan Tangkap! Tangkap Madey ! Ramai yang tersalah faham kenapa saya mengeluarkan slogan ini. Slogan ini bukan kerana dendam. Saya tidak mendendami sesiapa pun. Slogan ini adalah hasil dari analisa politik.

Di hari Madey meninggalkan pejabat PM , pada malamnya saya telah mengadakan pesta yang saya panggil Malam Menghalau Hantu Raya. Di malam itu ramai kawan-kawan datang untuk berpesta termasuk berbelas-belas anggota polis dan Tuan OCPD dari Brickfeild.

Saya pangil Madey Hantu Raya kerana dari mitoloji Melayu ada kepercayaan dimana seseorang yang telah berjanji dengan Setan tidak akan mati-mati. Rasa saya metapora Hantu Raya untuk Madey cukup tepat. Justeru slogan Tangkap! Tangkap Madey! itu semakin terbukti tepat. Dan pesta Megahalau Hantu Raya itu juga memang tepat.

Ramai tersalah baca tentang Hantu Raya. Ramai salah analisa dan tidak memahami perjalanan politik. Salah baca ini muncul kerana: PERTAMA - penganalisaan dan pembacaan politik mereka tidak memiliki asas ekonomi dan kelas. KEDUA – penganalisaan politik ini dicampur adukan dengan harapan dan mimpi si penganalisa itu sendiri.

Politik ialah perebutan kuasa. Kuasa muncul dari ekonomi. Ekonomi ialah harta dan wang ringgit. Politik ialah perjuangan satu kumpulan atau satu kelas yang ingin mendapatkan kuasa agar dapat memiliki punca harta kekayaan. Hukum politik dan kuasa ini tidak akan berubah-ubah sama ada di Saudi Arabia yang Islam, di India yang Hindu, di Nepal yang Buddhist, di Itali yang Katholik atau di Peranchis yang sekular.

Harus diakui bahawa Hantu Raya ini telah meninggalkan kerusi PM kerana telah dihalau oleh ombak Reformasi. Hantu Raya tidak akan pergi tanpa di halau. Keputusan pilihanraya tahun 1999 membuktikan jika Hantu Raya ini tidak pergi maka ombak Reformasi akan melingkupkan United Malays National Organisation.

Ketika Hantu Raya mengundur dan hilang kuasa kita dapat melihat bagaimana polong-polong dan para kroni seperti Halim Saad, Daim Zainuddin, Lim Goh Tong, Ananda Krishan, Eric Chia, Vincent Tan – mula menguncup. Eric Chia di bawa ke mahkamah untuk kes Pewaja, Vincent Tan di bawa ke mahkamah kerana terlibat dalam kes korek korek korek. Malah Hantu Raya sendiri telah di heret ke mahkamah dalam kes pita video Lingam. Ini cukup mengerunkan Hantu Raya.

Polong dan kroni-kroni Hantu Raya telah mula hilang pengaruh dan hilang kunci untuk dapat merompak dana negara dan merompak harta rakyat tanpa di halang-halang. Waspada, kaum pemodal yang menjadi polong ini tidak akan pergi tanpa melawan kembali. Justeru, mereka bersama Hantu Raya telah menyusun strateji untuk kembali berkuasa.

Saya telah banyak menulis dan cuba menerangkan kenapa Hantu Raya ini wajib dilihat sebagai musuh orang ramai. Banyak tulisan-tulisan yang membuktikan bahawa selama 22 tahun Hantu Raya berkuasa banyak porak peranda telah menimpa orang ramai.

Dasar penswastaan atau mengagih-agihkan harta rakyat seperti syarikat MAS, syarikat air, leterik, jalan raya, keretapi, hospital - kepada kroni dan para polong adalah salah satu dari dasar Hantu Raya yang kita semua rakyat merasa parah akibatnya.

Memaksa kanak-kanak sekolah belajar sains dan ilmu kira-kira dalam Bahasa Inggeris adalah satu lagi bukti. Dasar ini dilaksanakan tanpa perbincangan dan pengkajian. Dasar ini telah dan sedang memporak perandakan sistem pembelajaran kebangsaan. Hasilnya bahasa pengucapan kebangsaan semakin parah dan cerca merba.

Hantu Raya juga telah mengusut masaikan dan merobek lembaga kehakiman negara. Kes pembuangan hakim pada tahun 1988 masih dirasakan musibatnya. Lembaga kehakiman negara menjadi porak peranda sehinggakan ada susuk peguam, susuk megistrate dan susuk hakim boleh dijual beli.

Untuk berkuasa kembali Hantu Raya telah merancang dengan licik. Hantu Raya telah membuat kelentong hinggakan Tengku Razaleigh Hamzah merasa yakin bahawa dialah yang layak untuk memimpin United Malays National Organisation. Lihat pula bagaimana Rais Yatim naik ekor dan hampir terpancut apabila badannya diurut-urut oleh Hantu Raya. Tiba-tiba Rais Yatim merasa dialah susuk yang berwibawa untuk menjadi timbalan presiden gerombolan United Malays National Organisation.

Susuk-susuk ini diurut-urut oleh Hantu Raya agar mereka bangun bertandak untuk melekeh dan mengkritik Abdullah Badawi. Tidak cukup dengan ini, Hantu Raya telah menggunakan taktik – polis baik dan polis jahat – untuk memberi tekanan kepada Abdullah Badawi agar mengundur.

Polis baik ialah Najib Razak. Polis jahat ialah Muhyiddin Yassin. Taktik klasik ini selalu digunakan oleh polis semasa melakukan siasatan. Satu orang akan memberi tekanan secara kasar ganas dan yang satu lagi akan memberi tekanan secara halus. Akhirnya Abdullah Badawi terlucut seluar.

Dari tahun 2003 lagi saya telah menulis dan berkeyakinan bahawa pilihan ‘agung’ Hantu Raya ialah Najib Razak. Malah kita jangan lupa hampir tiga bulan sesudah menjadi PM, Abdullah Badawi tidak memilih sesiapa pun sebagai timbalan sehingga Hantu Raya membuat pengistiharan. Abdullah Badawi terpaksa mengiyakan pilihan Hantu Raya. Maka Najib Razak menjadi timbalannya.

Sila lihat patern siapa yang dilantik dan di yakini dalam kabinet Hantu Raya. Semuanya yang dijadikan pemimpin kanan adalah susuk-susuk yang memiliki masaalah. Rahim dengan budak Kecik, Megat dengan Penjual Kedai Video, Nazri dengan taxi-taxinya, Rafidah dengan APnya. Lagi banyak si menteri bermasalah lagi setia menteri ini dengan Hantu Raya. Lagi banyak berasuah lagi senang polong-polong ini mengikut kata Hantu Raya.

Apakah Najib ada masaalah? Saya tidak perlu menjawab soalan bodoh ini. Kalau saekor tikus yang bertanya mungkin saya akan cuba menerangkan kepada tikus ini tetapi kalau warga negara yang celik otak bertanya maka saya meminta orang yang bertanya ini pindah ke Zimbabwe.

Hantu Raya memiliki stateji berjangka panjang. Semuanya telah, sedang dan akan diatur dengan licik. Tujuan akhir ialah untuk menobatkan anak Hantu Raya. Ini untuk meneruskan dinasti dan memastikan harta kekayaan negara ini akan terus selamat ditangan kaum keluarganya. Juga untuk memastikan Hantu Raya sendiri tidak akan di bawa ke mahkamah untuk menghadapi seribu satu pertuduhan.

Siapa sebenarnya yang di wakili oleh Hantu Raya ini? Jawabnya bukan Mak Cik dari Felda Taib Andak, bukan tuan punya warong di Pantai Dalam, bukan ahli United Malays National Organisation Bukit Jelutung.

Hantu Raya mewakili borjuis nasional, cukung-cukung besar – Daim Zainuddin, Lim Genting, Vincent Tan, Ananda, Tin Phek Bakun – ini hanyalah beberapa nama cukung borjuis nasional yang di ketahui umum. Mereka ini semuanya menjadi polong kaya raya menghisap darah kekayaan negara kerana setia kepada Hantu Raya.

Justeru pertempuran antara Hantu Raya dengan Abdullah Badawi wajib dibaca sebagai pertempuran kepentingan ekonomi dari dua kelas yang berbeza. Syarikat Scomi , ECM Libra, atau Syarikat Ethos Capital adalah pendatang baru yang belum bertahap borjuis nasional. Syarikat-syarikat ini kaya tetapi belum cukup kaya raya yang melimpah ruah.

Kumpulan kelas baru ini cuba mengambil punca-punca ekonomi melalui payung kuasa Abdullah Badawi. Inilah sebab musabab kenapa Hantu Raya siang dan malam menggudam Khairy Jamaluddin, menggudam Tingkat Empat dan menggudam Kalimullah Hassan. Peggudaman yang dilakukan oleh Hantu Raya tidak ada sangkut paut dengan Islam, dengan Melayu, United Malays National Organisation, nilai patriot, dasar luar negara dan dan dan…Pergaduhan politik ini ialah perebutan ekonomi.

Pada akhir tahun 2008 ini kuda-kuda tunggangan Hantu Raya telah tersedia untuk di tunggang. Kuda sudah sedia. Celana sudah dipasang. Malaysia akan kembali ke zaman gelap Mahathir Muhamad. Bagaimana dengan Najib Razak? Najib Razak ini siapa?




TIPU! TIPU! TIPU! UMNO TIPU MELAYU !!! TAK PERCAYA LAGI SILA BACA - The Sun

Pampena Sdn Bhd syarikat milik kerajaan di bawah United Malays National Organisation. Syarikat ini duduk di bawah Kementeria Pelancungan. Menteri nya ialah Purtan Azalina.

PriceWaterhouseCoopers telah menjalankan 2 audit. Apa yang di temui ialah tipu, menipu dan kaki tipu.

CONTOH PERTAMA : Umi Hafilada mendapat RM 300,000 ringgit untuk membuat konsert Amir Diab. Pampena tidak pun melihat surat penjanjian antara anaka dara yang bernama Umi Hafilda. Bila konsert gagal duit diminta pulangkan. 3 keping cek sampai semuanya di tendang. Uni Hafilda anak dara muflis rupa-rupanya.

CONTOH KEDUA: Champions Youth Cup belanja RM 17 juta ringgit. Denga cita-cita untuk membawa pelancung datang. Haram jadah. Satu habuk tak ada. Tikus mondok dari Bangsar pun tak nak datang. RM 17 juta ringgit hangus.

CONTOH KETIGA:Sebanyak RM 100,000 untuk sebuah taxi. Seharusnya ada 111 buah taxi. Tapi bukan guna duit beli taxi. Taxi di beli dengan beli ansuran. Akhirnya taxi entah mana duit entah ke mana. Taxi- taxi ini sedang hendak dilelong oleh bank.

CONTOH KEEMPAT: Pampena Sdn Bhd membeli saham RM1 ringgit dari SD Corp Sdn Bhd. Syarikat ini menajanjikan perniagaan RM8 juta ringgit setahun dengan pulangan untung RM100,000 ringgit di tahun pertama. Syarikat haprak bumiputera ini hanliang RM 2 juta ringgit. Pampena telah membayar RM2.1 juta ringgit. Surat saham sehingga 31 Julai masih belum diterima.


Untuk membuktikan KETUANAN MELAYU mereka, banyak minit mesyuarat lembaga pengarah syarikat Pampena ini telah diubah-ubah mengikut selera.

Ini lah contoh syarikat BUMIPUTERA dan inilah contoh terbaik KETUANAN MELAYU yang menjadi dasar UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION.

kah kah kah… umi hufilda?.... kah kah kah…. macam dah pernah dengar nama minah ni... kah kah kah… minah ni masih anak dara sunti…. kah kah kah…. 70 jantan yang dah masuk tidak dikira….. first 70 does not count…..kah kah kah…

cukuplaaaa…. jangan tipu melayu…. cukuplaaaa dengan ketuanan melayu…. dah haprak…. cukuplah dengan dasar ekonomi baru…. semua kelentong… janganlah bodoh kan melayu…. dah ramai melayu bodoh…. kah kah kah




AGENDA PERKUKUH POLITIK MELAYU - melayau

KUALA LUMPUR 17 Nov. - Soal kekukuhan politik Melayu harus dijadikan satu agenda perdana supaya kaum-kaum lain di negara ini tidak terus memperlekehkan orang Melayu pada masa akan datang.

Setiausaha Majlis Belia Malaysia (MBM) Tajudin Ahmad berkata, perpaduan orang Melayu harus dipromosikan pada generasi muda dengan cara membicarakan soal sejarah, fakta dan realiti ketuanan Melayu.

Presiden Penaja Gabungan Graduan Melayu (GGM), Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz pula berpendapat, sudah tiba masanya maruah orang Melayu dikembalikan dan tidak terus dibodohkan serta diperlekehkan oleh kaum-kaum lain.

''Pemimpin-pemimpin tua seharusnya sedar bahawa mereka perlu menyatukan orang Melayu demi generasi muda yang akan mewarisi negara dan bangsa Melayu itu sendiri pada masa akan datang,'' katanya.


kah kah kah ….. ketuanan melayu lagi?..... kah kah kah…. siapa yang nak jadi tuan ni….kah kah kah….

kah kah kah…. kalau ada tuan mesti ada kuli…. kah kah kah…. siapa nak jadi kuli?....kah kah kah…. kalau ada boss mesti ada macai…. kah kah kah…. siapa nak jadi boss?.... kah kah kah….. siapa nak jadi macai…. kah kah kah…

woit… YANG DIPERLEKEHKAN BUKAN ORANG MELAYU….. jangan buat silap… kah kah kah… atau sengaja nak tipu dan kelentong melayu…. yang di pelekehkan ialah UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION…. kah kah kah…. jangan confuse… kah kah kah…. gerombolan ini bukan mewakili semua melayu…. kah kah kah..

kah kah kah… melayu di bodohkan?.... kah kah kah… projek pembodohan melayu ni dah lama berjalan… kah kah kah…. bukan oleh orang cina…kah kah kah… bukan oleh orang india…. kah kah kah… bukan oleh dayak laut atau dayak darat…. kah kah kah….tapi oleh UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION…. kah kah kah….

woit…. janganlaaa kelentong… kah kah kah… janganlaaa tipu… kah kah kah… janganlaa bodohkan melayu….

nak tanya sikit pada MBM dan GGM …… kah kah kah…. bila UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION nak tukar nama…. kah kah kah….nama ni bukan nama melayu…. kah kah kah…bila nak saman?.... kah kah kah ...

apa jadi dengan PEKEMBAR.... kah kah kah



KEMENTERIAN PROMOSI BHASA MELAYU - melayau

KUALA LUMPUR 17 Nov. - Kementerian Luar akan mengadakan promosi dan kerjasama dengan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) untuk memperkenalkan bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi negara ini di negara-negara asing.

Menterinya, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, sebanyak 104 buah kedutaan di bawah pihaknya akan digunakan dalam keadaan tertentu bagi tujuan mempromosikan bahasa Melayu mulai tahun depan.

"Kita ada 104 kedutaan di seluruh dunia, tidakkah ini satu jendela yang cukup banyak untuk memperkenalkan seni, budaya dan bahasa kita.


kah kah kah…. satu lagi projek bodoh… kah kah kah…. apa ke jadah nya nak promosi bahasa melayu di luar negara…. kah kah kah….

buat dalam rumah dulu…. kah kah kah….

napa tak ajar ilmu sains dan kira kira kepada anak anak sekolah dalam bahasa melayu…. promosi ini dulu laaaa…. kah kah kah… tak payah pergi luar negara… kah kah kah…

KLCC
apa?... kah kah kah

KL SENTRAL apa?.... kah kah kah…

PALACE OF JUSTICE apa?.... kah kah kah

PRECINT apa?.... kah kah kah

LRT apa?.... kah kah kah

COMMUTER apa?.... kah kah kah

UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION tu apa?..... kah kah kah

projek ni promosi ni mesti nak dapat kontrek…. kah kah kah…. kontrek untuk dewan bahasa dan petaka…. kah kah kah

tanya sikit dewan bahasa dan petaka ini….. bangunan lama tu dah berulat….dah lupa ke?... kah kah kah…

buat bangunan baru untuk projek bumiputera…. kah kah kah…

bila rakyat marah kata …. tuduh lekehkan melayu…. kah kah kah…

mi no spik inglis … mi no pil pom…. kah kah kah



BERUK AKAN DILANTIK SEBAGAI NAIB CANCELOR UM KATA RAFIAH SALIM BEKAS NAIB CANCELOR - mKini

"They have a right to appoint a monkey if they want," she told Malaysiakini.

TERJEMAHAN : Mereka berhak untuk melantik beruk jika mereka mahu’, kata Rafiah Salim bekas naib cancelor Universiti Malaya yang baru sahaja di buang kerja.

Menurut Rafiah Salim dia di buang kerana ‘ tidak ada benda yang tumbuh di celah kangkang beliau..’.

Rafiah telah mencabar Timbalan Menteri Pelajaran Idris Harun untuk membuktikan ‘ada benda yang tumbuh di celah kangkangnya ‘ dengan membuat kenyataan yang memperkecilkan keupayaan Rafiah di luar Parlimen. Jika Idris Harun berani bercakap di luar Parlimen Rafiah pasti akan menyaman.

kah kah kah…. ini real munkeeee… kah kah kah…. ini real kontol…. kah kah kah….

NOTA:

Sila lihat laporan : TIMES HIGHER EDUCATION SUPPLEMENT (THES) 2008.

Malaysia tertinggal di belakang Thailand, Indonesia dan Philipina

Times Higher Education Supplement (THES) - Quacquarelli Symonds (QS) World University Ratings juga menunjukkan semua universiti-universti di Malaysia jauh ketinggalan dibawah 200 buah universiti terbaik dalam dunia.

Terlalu tercorot berbanding dengan universiti dari Singapura, China, Jepun, Hong Kong , Taiwan dan Korea Selatan.

kah kah kah …satu lagi dasar KETUANAN MELAYU…. ka kah kah..

kah kah kah…. dasar yang melahirkan munkeee munkeee…. kah kah kah…