Isnin, 14 November 2011

ORANG GEMOK BERI NASEHAT ORANG SLIM
BADAK NASEHAT ORANG SLIMRAKYAT MALAYSIA PALING GEMUK DI KALANGAN NEGARA ASEAN
– mkini

Malaysia menduduki tempat pertama di kalangan negara Asean dari segi paling ramai rakyatnya memiliki obesiti dan tempat keenam di kalangan negara Asia Pasifik, Dewan Rakyat diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri Kesihatan Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata perkara ini perlu diberi perhatian semua pihak.

"Kita serius diancam dengan pengambilan gula berlebihan yang menyebabkan pelbagai penyakit termasuklah diabetes," katanya semasa menjawab soalan Dr Tan Seng Giaw (DAP-Kepong).

Dr Tan ingin tahu tahap penggunaan gula berlebihan di Malaysia berbanding negara lain dan tindakan yang diambil kepada sesiapa yang melanggar peraturan yang telah ditetapkan.

Rosnah berkata kadar pengambilan gula di kalangan rakyat Malaysia adalah terlalu tinggi iaitu purata 51 gram, melebihi saranan yang ditetapkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) iaitu 50 gram.

Katanya sebanyak 1,266 sampel makanan telah dianalisis pada tahun 2009 untuk bahan pemanis di mana 7.3 peratus atau 92 sampel didapati melanggar standard yang ditetapkan.

"Manakala pada tahun 2010 sebanyak 2,004 sampel makanan telah dianalisis di mana 5.4 peratus bersamaan dengan 108 sampel didapati melanggar standard ditetapkan," katanya.

Mengenai tindakan, beliau berkata selain tindakan mahkamah yang diambil terhadap pihak industri, kerajaan juga mengeluarkan amaran kepada seluruh negara untuk memaklumkan produk yang melanggar Peraturan-peraturan Makanan 1985 yang tidak dibenarkan.

"Tindakan pihak kementerian adalah dengan melaksanakan pengambilan sampel dari semasa ke semasa untuk memastikan makanan yang dijual di pasaran adalah terdiri daripada makanan yang selamat dimakan," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI MACAM KJ KUTUK ZAMBRY KERANA BERKULIT HITAM.... kah kah kah..

kah kah kah..INI MACAM REEZAL TUDUH AZEEEZ SEORANG EEE.... kah kah ka..

kah kah kah.... INI MACAM MADEY PERLI SAMY DARI INDIA.... kah kah kah..

kah kah kah.... INI MACAM ZOO NODENG KATA GOBALA BANGANG.... kah kah kah..

woit...MUSTAHIL SI ROSNAH INI ADA HAK UNTUK BERCAKAP HAL SLIM.... kah kah kah..

kah kah kah... MUSTAHIL ROSMAH MANSOR BOLEH BERI NASEHAT TENTANG BADAN YANG SLIM.... kah kah kah..RATU SLIM MALAYSIA


NOTA:
yang boleh menjadi duta slim untuk malaysia
hanya seorang
orang ini bernama ziana zain
tapi boleh kah ziana menjadi duta slim untuk malaysia
apa kata fat ladu of malaysia
kah kah kahBUKAN PENYAKIT MAD COW TAPI SHAHRIZAT SAEKOR COW
ANAK MAMI JADI LEMBU


PKR: BELI KONDO GUNA DANA NFC KEPUTUSAN GILA – minsider

Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengecam penjelasan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin kononnya pembelian kondominium di Bangsar bernilai RM10 juta menggunakan dana Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC) dengan menyifatkannya sebagai satu keputusan “gila”.

Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata, jika pun ada aliran tunai sementara menanti lebih banyak pusat ternakan satelit di sekitar Gemas, ia wajar diletakkan sebagai “pelaburan cair” seperti melabur di pasaran wang ataupun ekuiti berbanding membeli hartanah.

“Ia satu keputusan yang gila,” kata beliau pada sidang media hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...PADA TAHUn 90’AN DAHULU BRITAIN TELAH DISERANG OLEH MAD COW DISEASE... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA SALAH BAHAN MAKANAN LEMBU LEMBU DI BRITAIN TELAH MENJADI GILA...kah kah kah..

kah kah kah..KERAJAAN MEMGAMBIL LANGKAH DRASTIK.... kah kah kah..

kah kah kah....SEMUA LEMBU LEMBU INI DI BUNUH DAN KEMUDIAN DIBAKAR.... kah kah kah..

woit.. TETAPI DALAM SEJARAH DUNIA ...INI LAH PERTAMA KALI LEMBU PANDAI MEMBELI KONDO.... kah kah kah..

kah kah kah... SAHEH : SHAHRIZAH ANAK MAMI TELAH DIHINGGAPI OLEH MAD COW DISEASE... kah kah kah


YANG MATI SAKIT DI BAKAR


TAHNIAH SELANGOR!
MILIK NEGARAKAN HARTA KAPITALIS


KENYATAAN MEDIA

Keadilan mengalu-alukan Belanjawan Selangor 2012 yang bertemakan Selangorku: Hasil Negeri Untuk Rakyat yang dibentangkan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.


Bagi pihak Kepimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat, saya mengucapkan tahniah kepada kerajaan pimpinan Khalid Ibrahim yang berjaya meningkatkan hasil negeri serta memastikan pengagihan khazanah negeri secara adil dan prihatin. Anggaran peningkatan hasil cukai (8.23%) dan hasil bukan cukai (40.12%) untuk tahun 2012 menampakkan pengurusan ekonomi negeri yang menjanakan pembangunan yang cukup pesat.

Dengan peningkatan hasil yang cukup baik ini, kerajaan negeri perlu berhemah dalam berbelanja. Simpanan tunai kerajaan Selangor kini telah mencecah RM 1.2 bilion - jumlah tertinggi sejak 28 tahun. Pengurusan wang yang beramanah ini adalah bukti komitmen Pakatan Rakyat terhadap pemerintahan berintegriti yang tidak berbelah bagi.

Jumlah simpanan wang ini harus dibandingkan dengan hutang kerajaan persekutuan yang telah mencecah RM 400 bilion. Jumlah hutang ini amat membimbangkan; tanpa reformasi yang mendalam, Malaysia mungkin akan menghadapi masalah yang sama dengan negara-negara Eropah yang berdepan dengan krisis ekonomi yang cukup parah.

Tidak seperti kerajaan sebelumnya, kerajaan negeri Pakatan Rakyat pimpinan Khalid Ibrahim berusaha untuk membasmi ketirisan dan rasuah yang merugikan rakyat sehingga ratusan juta ringgit. Sebagai contoh, apabila Pakatan Rakyat mengambil alih pada Mac 2008, tiada sebarang rekod berkenaan hutang RM 391 juta Syarikat Talam kepada kerajaan Selangor. Walaubagaimanapun, pimpinan baru kerajaan negeri yang meneliti setiap aspek pengurusan wang rakyat berjaya mengenalpasti serta mengutip balik wang yang dihutang oleh pihak swasta kepada rakyat.

Hasil pembasmian ketirisan dan rasuah ini, ratusan juta ringgit telah berjaya dijimatkan dan dibelanjakan balik demi kebajikan rakyat. Bagi 2012, kerajaan Selangor akan menyambungkan segala inisiatif kebajikan di bawah program Merakyatkan Ekonomi Selangor, serta menambah sebanyak RM 300 juta lagi (hampir 15% belanjawan sepenuhnya) di bawah Geran Selangorku untuk meningkatkan lagi dana dan meringankan beban ekonomi rakyat.

Kita mengalu-alukan semua progam kebajikan ini yang memanfaatkan rakyat yang menghadapi cabaran ekonomi yang semakin perit. Sasaran bantuan negeri termasuk rakyat berpendapatan rendah di kawasan bandar dan luar bandar, golongan petani dan nelayan, serta orang kelainan upaya.

Program kebajikan kerajaan Selangor bersifat menghakupayakan rakyat supaya mampu berdikari, bukannya bersifat pertolongan 'one-off' sepertimana yang dilaksanakan oleh kerajaan persekutuan. Pendekatan ini menunjukkan komitmen Pakatan Rakyat untuk memastikan setiap rakyat berpeluang mencari pekerjaan bermaruah dan pendapatan yang mencukupi serta setara dengan kos sara hidup.

Keadilan mengucapkan tahniah kepada kerajaan negeri Selangor dan Menteri Besar Tan Sri Khalid atas kejayaan dalam pengurusan hasil negeri untuk rakyat dan harap kerajaan persekutuan akan meneladani pendekatan yang memprioritikan rakyat ini.

DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL
PRESIDEN
PARTI KEADILAN RAKYAT.NAJIB BUAT HAJI MALBORO
HAJI MALBORO BUAT HAJI EXPRESS


NOTA:
sudah terlambat
berita dan gambar
sudah bertaburan
dalam internet -

terima kasehb ronald reagan!
RAKYAT DIINGAT TIDAK TERPENGARUH FITNAH MENJELANG PRU13 – berita hairan

BESUT: Rakyat diingatkan berwaspada supaya tidak terjerat dengan fitnah yang dilemparkan oleh pelbagai pihak yang ingin meraih simpati untuk memenangi pilihan raya umum ke-13 dan seterusnya memerintah negara.

Penasihat Agama kepada Perdana Menteri, Abdullah Md Zin, berkata pihak yang ingin memenangi pilihan raya kini semakin terdesak hingga sanggup berbuat apa sahaja termasuk mengeksploitasi agama untuk mengelirukan orang ramai.

Katanya, terbaharu pihak-pihak berkenaan membuat tuduhan dengan memfitnah Najib Razak dan suamii Rosmah Mansor yang pulang awal selepas selesai mengerjakan wukuf di Arafah sebagai tidak sah dan gagal mengerjakan haji.

"Ini satu fitnah dan pembohongan yang dibuat oleh mereka yang jahil dalam mendalami ilmu-ilmu mengerjakan haji semata-mata untuk menimbulkan pandangan serong masyarakat terhadap pemimpin negara," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... INI TAHUN 2011 LAAA.... kah kah kah..

kah kah kah... DI JEPUN ADA KERETA API EXPRESS TOKYO YOKOHAMA... kah kah kah...

kah kah kah...DI PERANCHIS... ADA KERETAPI RAPID VITESS DARI PARIS KE LONDON.... kah kah kah..

kah kah kah..ADA KAPAL TEBANG FAST FLIGHT DARI LONDON KE NEW YORK.... klah klah lah..

kah kah kah...DI GERMAN ADA BAS EXPRESS BERLIN KE PARIS... kah kah kah

woit..TAK KAN DI MALAYSIA TAK ADA APA APA?.... kah kah kah..

woit... KERANA INI NAJIB BUAT HAJI EXPRESS HAJI... kah kah kah...


NOTA:
nampaknya cita cita
rosmah dan najib nak tipu mak cik felda gagal
nak tunjuk rosmah bertaubat
nak tunjuk najib alim
telah gagal

cerita mula tersebar
rosmah dan najib kansel
baling batu di jamrah
kerana takut batu melanton
sebab itu pulang cepat
kah kah kahMULUT EXPRESSPELANCARAN BUKU MALAM RABU INI
CERAMAH MALAM RABU INI
PENCERAHAN MINDA AHAD INI


ANALISA KARPAL SINGH BETUL - TAPI TAK LENGKAP
MAT NGANTUK SEDANG DI ASAK
NOTA:
dulu di sabah gerombolan
diselamatkan oleh orang pilipina
mereka di beri kad pengenalan

tim yang sama sedang bekerja
untuk memberi kad pengenalan
pada mat indon dan mat bangla

ini untuk memastikan najib selamat

ini bukan finah
ini bukan tohmah
ini fakta

persoalan:
apa tindakan anak muda
yang akan kena tipu?

KARPAL : PILIHAN RAYA UMUM JANUARI INI DEMI SURVIVAL NAJIB - mkini

Pengerusi DAP, Karpal Singh berkata Najib Razak tidak mempunyai pilihan tetapi untuk membubarkan Dewan Rakyat seawal Januari tahun depan, bukan untuk kepentingan rakyat tetapi demi survival politiknya.

Katanya, bukan menjadi rahsia lagi bahawa cubaan menikam Najib seperti penerbitan sebuah bukuyang membidas pentadbirannya dilakukan oleh ahli-ahli dalaman Umno sendiri.

Turut memburukkan lagi keadaan, kata Karpal beberapa pemimpin kanan BN menubuhkan Angkatan Amanah Merdeka (Amanah) yang diketuai oleh Tengku Razaleigh Hamzah kerana mendakwa tiada ruang bersuara dalam Umno.

"Tidak syak lagi, bahawa pilihan raya umum semakin dekat... saya jangkakan sekitar Januari.

NOTA:
ada fakta yang amat amat tepat disini

1 – najib sedang di serang
2 – serangan dari dalam


bukti: buku anti najib
bukti: kumpulan ku li


MAKNANYA:

pru 13 ialah untuk keselamatan nyawa politik najib

TETAPI

analisa karpal ini masih tidak lengkap
dan masih tidak sampai ke hujung


APA DIA?

najib akan lakukan apa sahaja untuk memastikan dia selamat
kalau tidak rosmah dan najib akan berehat

BEREHAT ?

bukan saja berehat tapi relax dalam jil
kerana itu rosmah dan najib sedang merancang
untuk menumbangkan selangor

jika selangor kalah – najib selamat
jika selangor masih dibawah pentabiran pakatan
malaysia akan ada pm baru

SIAPA BAKALM PM BARU ITU?

jangan silap bukan anwar ibrahim
tapi datuk seri muhyiddin yasssin
kah kah kahTUNTUTAN YANG WAJIB DITUNAIKANHABIS SEMUA TANAH DI REMBAT ROSMAH
TERGADAI TANAH STRATEJIK INI

LANGKAH BAWA FELDA KE BURSA MIRIP GALI KUBUR PENEROKA , KATA BEKAS PEGAWAI FELCRA - minsider

Bekas naib presiden kanan Felcra Datuk Ramleli Buyong menyifatkan penyenaraian Felda Global Ventures Sdn Bhd di Bursa Malaysia sebagai “projek gali kubur peneroka.”

Ini kerana menurut Ramleli, pasaran saham tidak menentu dan keadaan akan berubah sekiranya harga jatuh.

Bercakap pada sidang meja bulat anjuran Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Ramleli berkata perkara sama berlaku ke atas Felcra selepas ia disenaraikan.

“Saya teringat gerakan dalam Felcra ketika itu Hamzah Zainuddin (pengerusi Felcra), saya dan kumpulan saya menentang keras cadangan itu.

“Penyenaraian adalah jahat, ada motif yang jahat... menggali kubur peneroka.Ia ada tujuan tertentu, dalam penyenaraian biasanya orang kata untuk cari modal tapi sebenarnya nak tampung biawak hidup yang ada. Sama macam semasa Felcra hendak disenaraikan, ini projek gali kubur peneroka,” katanya.

Sementara itu dua panel sidang meja bulat iaitu bekas pegawai Bank Negara Dr Rosli Yaakob dan bekas penolong kanan pengarah Kastam Malaysia Razman Ramli menyifatkan penyenaraian itu boleh menyebabkan warga peneroka kehilangan aset dan insentif yang dimiliki selama ini.

LAPANGAN TERBANG TUDM


NOTA:
bila lah agaknya orang melayu nak sedar
lepas satu stau melayu kena tipu
cerita nya cukup senang
bila di letakkan di bursa saham
maka akan ada yang kumpul sikit demi sikit
kemudian jadi saham besar

jangan lupa

ku li buat trik ini ketika mahu ambil
harta kebun getah hal milik british di tanah melayu
di london stock exchange dulu
kes ini menjadi kes klasik dan di panngil – morning raid
jika tak percaya tanya lebai google

tanah orang melayu ini tidak akan tergadai
kalau orang melayu tak menggadaikan
tanah di singapura tak tergadai
kalau najib tak kena pau oleh lee kuan yew
tanah tudm sungai besi tak akan tergadai
kalau rosmah takn berikan pada terjulur julur

bila laaaa orang melayu ini nak sedar!


DEMO ANTI RADIO AKTIF DI TERUSKAN LAGI
DEMO ANTI RADIO AKTIF


DARI FACE BOOK HIJRAH AHMAD

TAMAN GELORA, KUANTAN : Perhimpunan yang sepatutnya berakhir pada jam 9.00 pagi itu terpaksa disuraikan akibat tindakan pihak polis mengarahkan pemimpin tertentu berucap dengan menggunakan alat pembesar suara. orang ramai pada awalnya, enggan berganjak dan membina perisai manusia untuk menghalang tindakan tersebut. Namun akibat ditolak oleh beberapa orang anggota polis yang merempuh akhirnya mereka terpaksa akur. Sebelum bersurau laungan "Hidup Rakyat" disuarakan beberapa kali oleh orang ramai yang kecewa dengan sikap pihak polis itu..