.

Sabtu, 25 Julai 2009

LAWAK TERBAIK HUJUNG MINGGU !!!KUMPULAN PEMIKIR MARA DIWUJUDKAN
-melayau

SEMPORNA 25 Julai – Kerajaan akan menubuhkan sebuah kumpulan pemikir bagi meningkat dan memperkukuhkan fungsi Majlis Amanah Rakyat sebagai agensi membantu bumiputra.

Mohd. Shafie Apdal berkata, kumpulan tersebut akan dianggotai tokoh korporat dan kalangan profesional dalam pendidikan.

``Keutamaan adalah dalam memperkemaskan segala program berkaitan pembangunan pendidikan dan keusahawanan di kalangan bumiputra,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Semporna di sini hari ini.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…


Woit… PATUTLAAAAH NGOOOK…. kah kah kah…

Kah kah kah… SELAMA 50 TAHUN INI BUAT KERJA TAK BERFIKIR…kah kah kah…YA AMPOOON GEROMBOLAN NAK JADI JEBAT !!!AHLI UMNO PERLU HAYATI KEBERANIAN HANG JEBAT
- bernama

KOTA KINABALU: Ahli Umno perlu menghayati keberanian Hang Jebat daripada segi menyuarakan pandangan sebagai manifestasi perjuangan parti.

Ahli Majlis Tertinggi (MT)Umno, Dr Mohd Puad Zarkashi, berkata anggota parti perlu berani menyuarakan pandangan bagi mencapai keputusan dan pendekatan baru sekiranya pendekatan lama tidak lagi relevan dan dianggap tidak berjaya.

“Kita mesti berani menyatakan sesuatu walaupun apa yang dikatakan itu mungkin pemimpin kita tidak suka.

“Tetapi tugas kita ialah membuat rakyat kita suka seperti yang disebut-sebut Perdana Menteri, Najib Razak iaitu rakyat didahulukan.

"Inilah keberanian yang diperlukan sebenarnya,” katanya pada perhimpunan Umno Bahagian Kota Kinabalu di sini, hari ini.

Mohd Puad yang juga Timbalan Menteri Pelajaran berkata tetapi apa yang berlaku sekarang ialah watak Hang Jebat ini bukannya datang daripada anggota Umno tetapi pembangkang.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

Woit… GEROMBOLAN …NAK JADI JEBAT PULAK…. kah kah kah…

Woit…. INI SUDAH DESPRATE…. kah kah kah…

Kah kah kah… TAPI BEST JUGA…. KITA SAMA-SAMA GUDDAM RAJA..kah kah kah..

Woit…NAK JADI JEBAT KERANA NAK SENANGKAN HATI RAKYAT…kah kah kah…

Woit … BUKAN SUSAH … AMAT SENANG…kah kah kah..

Pertama: SIAPA SURUH ALTANTUYA DI BUNUH?
Kedua : DI MANA BALA DI HILANGKAN?
Ketiga : MACAM MANA TEOH MATI ?

Kah kah kah… SATU MALAYSIA MINTA JAWAPAN… kah kah kah…

kah kah kah... BILA DAPAT JAWAPAN... HATI RAKYAT SENANG....kah kah kahMINTA MAAF SEKALI LAGI - SILAP BUKAN LUKISAN AVANT GARDE
PERTUNJUKAN INI DITERUSKAN TANPA GANGUANINI BUKAN MATA KAIL

INI BUKAN PAIP ROKOK

JEJAMBAT PERSIMPANGAN LDP SELAMAT : LLM –berita hairan

KUALA LUMPUR: Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) hari ini mengesahkan bahawa struktur jejambat di Persimpangan Puchong Jaya-Lebuhraya Damansara Puchong selamat digunakan.

LLM, dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini, berkata pemeriksaan oleh perunding yang dilantik Lingkaran Transkota Sdn Bhd (Litrak) mendapati keretakan yang berlaku adalah tidak kritikal dan tidak menjejaskan kekukuhan integriti struktur jejambat itu.

"Juru perunding pemeriksa telah menjalankan kerja-kerja pembaikan dengan menutup keretakan itu menggunakan kaedah 'epoxy injection', disusuli dengan pemerhatian berterusan untuk memastikan tiada keretakan baru atau berulang terbentuk.RAKYAT DIDAHULUKAN UNTUK DI TIPU
SEBAB KEMATIAN TEOH PERLU DIMASUKKAN DALAM SURUHANJAYA DIRAJA
- mStar

KUALA LUMPUR: Jemaah Kebangsaan Jaksa-Jaksa Pendamai menggesa kerajaan memasukkan 'sebab kematian' sebagai salah satu terma rujukan bagi suruhanjaya diraja yang akan dibentuk berikutan kematian seorang pembantu politik Selangor baru-baru ini.

Setiausaha agung jemaah itu, M. Ramalingam berkata, kerajaan tidak harus menghadkan terma rujukan suruhanjaya itu hanya kepada prosedur siasatan yang menentukan sama ada berlaku pencabulan hak asasi manusia. "Apa yang paling penting kepada keluarga mendiang dan negara secara umumnya ialah sebab kematian dan bukan apaapa yang lain.

"Ini (memasukkan terma sebab kematian) tentunya merupakan bakti yang tepat kepada ibu yang belum berkahwin dan anak berkenaan, ibu bapa dan orang ramai yang berkabung, dengan itu menenangkan negara pada saatsaat penuh ujian dalam sejarah negara kita," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Ramalingam berkata, keputusan kerajaan mengadakan inkues oleh seorang Koroner di bawah peruntukan Kanuan Prosedur Jenayah mungkin tidak memiliki kuasa dan keberkesanan seperti mana sebuah suruhanjaya diraja, yang mempunyai kuasa luas.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… SATU LAGI TUNTUTAN…kah kah kah..

Kah kah kah…. CAKAP RAKYAT DI DAHULUKAN….kah kah kah..

Kah kah kah… BUKAN RAKYAT DIDAHULUKAN UNTUK DITIPU…kah kah kah..

Kah kah kah… INI PRESTASI CUKUP BAIK… PRESTASI MENIPU SATU MALAYSIA…. kah kah kah..BERITA GUMBIRA UNTUK SATU MALAYSIASAYA TIDAK PERNAG LANTIK JURUMAKI – MB PERLIS
- mStar

KANGAR: Menteri Besar Md Isa Sabu berkata beliau tidak pernah melantik manamana individu sebagai "jurumaki" sebagaimana yang digambarkan oleh seorang Anggota Dewan Undangan Negeri Perlis.

Katanya jika ada individu yang memaki hamun manamana pemimpin di negeri itu, ia merupakan sesuatu yang di luar kawalan Menteri Besar.

Ketika menggulung perbahasan usul menjunjung kasih titah ucapan Raja Perlis yang merasmikan persidangan dewan itu, Md Isa berkata beliau menghargai teguran Shahidan Kassim (BNTambung tulang) berhubung perkara itu.

Ketika membahaskan usul itu semalam, Shahidan melahirkan rasa kecewa dengan individu yang sering memaki hamun pentadbiran terdahulu yang dipimpinnya.

KAH KAH KAH..

Kah kah kah… GEROMBOLAN DI PERLIS SEDANG BERGADUH… kah kah kah..

Kah kah kah… INI BERITA PALING BAIK…kah kah kah…

Kah kah kah… BAGI PANAS LAGI… kah kah kah…

Kah kah kah… BAGI LAGI MINYAK… kah kah kah…

Kah kah kah…SEPARUH BERSATU SOKONG MB… kah kah kah…

Kah kah kah… SEPARUH BERSATU SOKONG BEKAS MB… kah kah kah..

Kah kah kah… KASI PANAS SAMA DIA…. kah kah kah

Kah kah kah... GOCOH... TENYEH... SEPAK... BARU SATU MALAYSIA GUMBIRA...kah kah kah..BERITA PALING BAIK UNTUK AYAM JANTANKERAJAAN MUNGKIN IMPORT AYAM
- melayau


KUANTAN 24 Julai - Kerajaan mungkin terpaksa mengimport bekalan ayam sekiranya penternak di negara ini terus berdegil mahu menaikkan harga bahan makanan itu.

Ismail Sabri Yaakob menegaskan, langkah itu akan dilakukan sebagai pilihan terakhir jika penternak tidak berganjak daripada keputusan mereka.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… ADA AYAM DARI CHINA… kah kah kah..

Kah kah kah…. ADA AYAM SIAM…. Kah kah kah..

Kah kah kah…. ADA AYAM INDON…kah kah kah…

Kah kah kah….YANG TAK ADA AYAM BANGLA…kah kah kah..

Kah kah kah…. YANG KURANG AYAM FILIPINO… kah kah kah…

Kah kah kah… AYAM PUTEH DARI RUSSIAN TAK BANYAK…kah kah kah…

Kah kah kah…AYAM MASIH KURANG LAGI KE ? …kah kah kah..

Kah kah kah…. GUNAKAN DASAR MADEY ...kah kah kah..

kah kah kah....BAGI AYAM MASUK …. TAK PAYAH PAKAI VISA…. kah kah kah…

Woit… REBAN AYAM MASIH BANYAK DI BUKIT BINTANG..kah kah kah..

Woit… REBAN AYAM MASIH BANYAK DI PUDU..kah kah kah…

Kah kah kah….SIAPA PENTERNAK AYAM AYAM INI ?... kah kah kah…

Kah kah kah… TAK KAN BUAT BUAT TAK TAHU…kah kah kah…