.

Sabtu, 27 Disember 2014

RA TELAH MURKA






Sidang Khas DUN bentang hudud Isnin ini ditangguh - MB Kelantan

KOTA BAHRU: Kerajaan Kelantan mengumumkan penangguhan sidang khas Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi membentangkan Rang Undang-Undang Kanun Jenayah Syariah (II) 1993 pindaan 2004 atau hudud berikutan banjir melanda negeri itu.

Menteri Besar, Ahmad Yakob dalam sidang medianya sebentar tadi berkata, sidang khas itu sepatutnya diadakan Isnin ini.

KAH KAH KAH

wahai bani melayu
tidakkah kamu melihat
apa yang telah berlaku
kepada kuam
dud dan zut
tidakkah kamu pernah
mendengar kesah ziko 
dan membaca
kesah harpo
yang mempermainkan
kata kata suci
yang menarah bukit
hutan rimba
kemudian berdusta
tentang tuhan dan dewa
yang mengaku online 
dengan ZEUS yang kudus
yang mangaku mewakili RA

lalu datang bencana
banjir dan lumpur
katak dan biawak

wahai bani melayu
jangan lah kamu menipu
mengaku online dengan AKU
kerana talipon AKU ada kredit

KAH KAH KAH






-----------

YANG COOL & YANG POYO




SIAPA COOL 

 SIAPA POYO


COOL
Dah meninggal tuan.. (meninggalkan dunia seni) on CIK GU SHIDA YANG COOL
Anonymous
on 12/24/14
LAGI COOL
Anugerah Pengulas Paling Cool. on YANG COOL & YANG POYO
Anonymous
on 12/23/14


JUAL KELENTONG LAGI
TT kritik soal politik aku sokong...kadang2 soal agama pun kritik...ni bahaya...patut TT ada panel syariah....jgn ckp semberono ttg hukum hakam islam...bkn saja merosakkan pemikiran tapi merosakkan akidah... on YANG COOL & YANG POYO
Anonymous
on 12/21/14
HARAM JADAH
Mana kau tahu menteri tu haram jadah. Haram jadah kira anak zina. Selalunya kalau orang kata orang tu haram jadah sebenarnya dia yang haram jadah. Kau ni haram jadah ke? Entah2 Mak engkau kena sebat dengan jiran sebelah masa bapa kau golek2 atas jalan angkat bedera PAS tak? Buat DNA test. on YANG COOL & YANG POYO

in response to Apa kata tt buat anugerah haramjadah dan bangang khas untuk menteri yang paling kangkung.Seharusnya lestarikan bahasa menteri kita supaya tak lapok dek hujan tak lekang dek panas., by Anonymous.
Anonymous
on 12/20/14


HAJI HADI
Tahun 2014 ni, hanya 2 manusia paling cool dan suci. Beliau memang diisytihar oleh seluruh penduduk langit sebagai pejuang agama sejati. Anugerah cool mmg sesuai dgn Hj Hadi dan amat cocok utk Ibrahim Ali. 

Kecoolan mereka memikat hati juri kerana seluruh penduduk langit dan Allah Taala sendiri terpaku serta tidak boleh berbuat apa2 lagi setelah kedua2 mereka ini dgn coolnya mengeluarkan pendapat. Haibattt.. on YANG COOL & YANG POYO
Anonymous
on 12/20/14
POYO
poyo kalu sesapa sanggup terima duit menang saman kejaan. Apa ko ingat duit aku bayar cukai pendapatan tiap2 tahun tu untuk kayokan poket kau? Tapi kalu ko dapat duit tu, pah tu ko sedekahkan kat budah belajar kat universiti, ko dah kira masuk golongan cool. Tapi aku tak percayalah kalu ko tak sebat duit tu walau sesen pun..... on YANG COOL & YANG POYO





SIAPA COOL 

 SIAPA POYO



CADANGAN



senarai cool & poyo
akhir tahun sedang disusun
tukar tiub minta 
cadangan  dari pembaca
apa yang cool
apa yang poyo
sila hantar cadangan


COOL
Dah meninggal tuan.. (meninggalkan dunia seni) on CIK GU SHIDA YANG COOL
Anonymous
on 12/24/14
LAGI COOL
Anugerah Pengulas Paling Cool. on YANG COOL & YANG POYO
Anonymous
on 12/23/14

JUAL KELENTONG LAGI
TT kritik soal politik aku sokong...kadang2 soal agama pun kritik...ni bahaya...patut TT ada panel syariah....jgn ckp semberono ttg hukum hakam islam...bkn saja merosakkan pemikiran tapi merosakkan akidah... on YANG COOL & YANG POYO
Anonymous
on 12/21/14
HARAM JADAH
Mana kau tahu menteri tu haram jadah. Haram jadah kira anak zina. Selalunya kalau orang kata orang tu haram jadah sebenarnya dia yang haram jadah. Kau ni haram jadah ke? Entah2 Mak engkau kena sebat dengan jiran sebelah masa bapa kau golek2 atas jalan angkat bedera PAS tak? Buat DNA test. on YANG COOL & YANG POYO

in response to Apa kata tt buat anugerah haramjadah dan bangang khas untuk menteri yang paling kangkung.Seharusnya lestarikan bahasa menteri kita supaya tak lapok dek hujan tak lekang dek panas., by Anonymous.
Anonymous
on 12/20/14

HAJI HADI
Tahun 2014 ni, hanya 2 manusia paling cool dan suci. Beliau memang diisytihar oleh seluruh penduduk langit sebagai pejuang agama sejati. Anugerah cool mmg sesuai dgn Hj Hadi dan amat cocok utk Ibrahim Ali. 

Kecoolan mereka memikat hati juri kerana seluruh penduduk langit dan Allah Taala sendiri terpaku serta tidak boleh berbuat apa2 lagi setelah kedua2 mereka ini dgn coolnya mengeluarkan pendapat. Haibattt.. on YANG COOL & YANG POYO
Anonymous
on 12/20/14
POYO
poyo kalu sesapa sanggup terima duit menang saman kejaan. Apa ko ingat duit aku bayar cukai pendapatan tiap2 tahun tu untuk kayokan poket kau? Tapi kalu ko dapat duit tu, pah tu ko sedekahkan kat budah belajar kat universiti, ko dah kira masuk golongan cool. Tapi aku tak percayalah kalu ko tak sebat duit tu walau sesen pun..... on YANG COOL & YANG POYO

-----------

APA PANDANGAN ANAK MUDA









NAJIB PERGI MAMPOOS
Najib: Pegi mampos lu bhaiiii. Ada aku kesah??? on ENJOY DE MENJOY
Anonymous
on 12/26/14
BERSUTUT BERHUDUD
Najib sedang berfoya-foya dengan orang adikuasa dunia, Barrack Hssein Obama sementara rakyat Kelante dimandi dek air banjir besar dan di samping itu juga pemimpin poya PAS sedang usaha untuk menjadikan HUDUD( satu idea menangani jenayah yang dilahirkan 14000 tahun dulu di negara Arab yang belum bertamaddun) satu realiti, kedua-dua kecenderungan ini amat membinggungkan akal sihat. 

Tapi rakyat Melayu Malaysia masih bangan tak mahu melihat kedua-peristiwa itu bagaikan satu kerja bodoh, tak meletakkan keutamaan isu dan tak mahu demo memaksa Najib atau pemimpin poyo PAS lebih baik belah dari nak mentadbir negara.Perangai Najib alpa kesengsaraan rakyat adalah satu perangai yang bangsat dan pemimpin PAS yang tiada prihatin akan nasib malang mangsa banjir besar pula satu perangai dan sikap yan bangsat juga.Hai apa nak jadi Malaysia? Asyik berdengung dengan sentimen agama, banga dan nonsense dan Najib macam tiada konsep apa tu keutamaan rakyat. on ENJOY DE MENJOY
Anonymous
on 12/26/14
JANTAN SUWEY
adakah najib faham susah rakyat ? pernah najib mengalami susah rakyat ? yang bodek yang angkat yang cium tangan kena faham... lihat najib...lihat perwatakan...lihat gaya percakapan...lihat personaliti...lihat ucapan.... tanya diri.betul 2...kah kah kah... inilah pemimpin tersatu 

di.malaysia...terlayak...terhebat...terpilih...ooooooops....terpilih atau dipilih oleh beberapa orang tertentu...pilihan Mahathir selalu silap... pilih musa ...kah kah kah tersilap....pilih ghafar...kah kah kah silap juga...pilih anuwar...kah kah kah silap paling silap...kemudian pilih pak lah....tersilap saja...kah kah kah....apa yang pasti semua.yang terpilih tidak ada kualiti.... 

memgambil.jawatan....senang lenang...enjoy de menjoy....biar mamak pimpin melayu....kah kah kah....semua jawatan penting.kerajaan.sudah pun.jadi.milik.mamak... melayu masih.alpa...mudah lupa...mudah lupa sejarah...si.kitul raja mandeliar bawa.onar.. kejatuhan.melaka... kah kah.kah.....saje nak tanya.jangan.mare. .parameswara tu on ENJOY DE MENJOY
Anonymous
on 12/26/14
PINDAHLAH
Kasi dia main lah... Sekarang tak main , lambat sikit dah tak dapat main. Kalao banjir , tiap tiap tahun pon banjir. Kalao ikut cakap Hasan Malik ..dah tau tempat tu banjir , pindah lah. on ENJOY DE MENJOY
Anonymous
on 12/26/14
PUKIMAK
Najib nak rampas title abadi mahathir anak lelaki iskanear kutty....title apo....title PUKIMAK.....hehehhee on ENJOY DE MENJOY
DD KAYBEE
on 12/26/14
RAKYAT PAPA 
Budak Bahalol sudah kaya ; rakyat papa itu yang bahalol. on NAJIB CABUT LARI
Anonymous
on 12/26/14
REHATKAN NAJIB
Biar lah budak bahalol rehat2 macsm Pak Lah dulu. 2-3 bulsn lagi pencen lah tu... Mat Sembab nak jadi PM jugak. on ENJOY DE MENJOY
Anonymous
on 12/26/14


NAJIB KENA PAU
oit tt..ko kne tau. najib ni bukan nak sgt pegi haiwaii ni..mamat ni dah kne pau dgn OBAMA kot..aku ada pakcik dlm perisikan tentera dia cakap malaysia ni dah kne ugut dgn USA utk buka military base kat lahat datu.. mcm artikel yg penah ko tulis tu..mula2 obama datang malaysia bg hint nak buka markas tentera kat lahad datu tapi Najib buat2 tak tau nak tunuk hebat..lepas tu apa lagi US bg la amaran dengan berlakunya mh370 n mh17.. 

tentera malaysia dah dua minggu pergi haiwaii utk training setup server radar kat sana..najib datang 2 3 hari lepas ke hawaii sebab nak tanda tangan dokumen je.. sume org dlm tentera malaysia tahu apa yg jadi..tp apa boleh buek.. benda yg paling ssh sbb najib ni banyak sgt kes dan skandal..so nak ttp mulut kne la ikut BUDAK ITAM OBAMA.. #najibpunkesiankatmangsabanjir on NAJIB CABUT LARI
Anonymous
on 12/26/14
NAJIB  TAK ADA TELO
Bro tt...dlm hal ni ko tak bole salahkan najib,die kn takde telo tp ni msti kes kena pakse dgn bini.. on NAJIB CABUT LARI
Anonymous
on 12/26/14

SEMUA FITNAH
Ini semua fitnah, gambar najib tu masa tahun 2000, washington post yg melaporkan berita tu milik yahudi yg memusuhi islam, sedangkan najib isteri rosmah seorang yg mengamalksn whatASSteeyah....fitnah, fitnah oleh anwardan sekutunya. Diulangi.....najib g US kerana mencari formula utk mengatasi masalah banjir kah kah kah on ENJOY DE MENJOY
Anonymous
on 12/25/14



------------

KELAB BANGSAR UTAMA






------------

NAJIB JANTAN SUWEY






NAJIB 

DISABOTAJ

najib hilangkan diri senyap-senyap
tak berani buat berita
takut ada demo menunggu

tetiba akhbar washington post
bocorkan gambar najib main golf

kemudian akhbar ini 
tunggu  sehari melihat
reaksi di malaysia

bila cukup masak 
akhbar ini keluar berita sekali lagi
kali ini berita tibai najib 
dikatakan najib tak bertanggung jawab
negara dilanda banjir
rakyat banyak mati
tapi  najib enjoy de menjoy

berita kedua dari  washington post ini
menjadi berita dunia
iran indonesia jepun australia belgium siam
semua memungut berita washington post

apa agenda washington post?

ini langkah sabotaj
ini dirancang baik
beri tekanan pada najib
supaya tanda tangan TPPA

jika TIDAK muhyiddin akan di nobatkan


Criticism of Najib on holiday attracts 


international attention 

The anger and criticism of Malaysians directed against Prime Minister  Najib Razak at a time when the country was hit by flooding has been reported by The Washington Post.
"A world leader is under fire for playing golf in Hawaii at a time of national crisis. Only this time, it is not President Barack Obama," the paper said.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/criticism-of-najib-on-holiday-attracts-international-attention#sthash.pMEtn1Ng.bLjJ9ekI.dpuf




Malaysia politicians at their best holidaying while the country in major flood disaster. Shameless



KAH KAH KAH

woit
najib ini betul 
jantan suwey
mana pergi
bawa sial
kah kah kah

PADAN MUKA


------------

GIG ESOK MALAM





GIG 

PALING COOL

selamat tinggal 2014
selamat datang 2015

anak muda merayakan pluralisma
anak muda meayakan kepelbagaian






--------------

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB


KOMENTAR
muhyiddin jelas dilihat
sebagai ganti najib
jika ini berlaku
maka pakatan akan susah
muhyiddin sebagai penyapu baru
akan beri harapan pada pengundi

muhyiddin tak ada kes bunuh
imej muhyiddin bersih
sejarah muhyiddin bersih
ayah muhyiddin bukan balak sarimah
isteri muhyiddin bertudung
isteri muhyiddin tak gila shopping

berat pakatan






Zam : Nasib baik ada Muhyiddin memikul tugas Najib

 | December 26, 2014
Rakyat sedang memerhati dari dekat serta kritikal samada Muhyiddin cukup berwibawa dan berkaliber untuk memikul tugas seorang perdana menteri.
KUALA LUMPUR : Zainuddin Maidin dalam penulisan terbarunya hari ini, menyatakan kelegaan kerana di kala negara sedang dilanda musibah banjir, Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin tampil memikul tugas yang seharusnya menjadi tanggungjawab Perdana Menteri  Najib Razak.


KAH KAH KAH

woit
tanda tanda
semakin jelas
najib akan ditendang
najib semakin suwey
ingat nak tunjuk terer
main golf dengan obama
kiri kanan kena tibai
padan muka
suwey kahwin mak janda
kah kah kah

APA PUNYA TUUUR

-------------

SEMUA KERJA MANUSIA




KOMENTAR
balak ditebang
hutan di tarah
bukan kerja allah
ini kerja manusia


Nik Abduh dibidas kata banjir akibat Allah murka, 

sebaliknya kerana pembalakan

Pemimpin PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz dikritik orang ramai kerana mendakwa banjir teruk melanda negara adalah akibat kemurkaan Allah dan menganggapnya tanda kerajaan negeri Kelantan perlu meneruskan agenda hududnya.
Pada masa sama, anak kepada Mursyidul Am PAS itu juga menyeru orang ramai memanjatkan doa kepada Allah memohon agar dihentikan segala bencana dan dikembalikan kesejahteraan untuk semua umat manusia dan negeri yang dilanda banjir.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/nik-abduh-dibidas-kata-banjir-akibat-allah-murka-sebaliknya-kerana-pembalak#sthash.vX5QnCy3.dpuf

KAH KAH KAH

woit
nak tanya
allah bercakap 
dengan nik abduh ke?
saje nak tanya
jangan marah
kah kah kah

APA PUNYA TUUUR


------------