.

Isnin, 19 Oktober 2015

MAMPOS BADAN!




MAMPOOOOS

BANDA


Masalah jerebu hingga awal 2016, kata pakar


Asap jerebu yang sedang melanda di seluruh Asia Tenggara, berpunca daripada kebakaran hutan di Indonesia, tidak mungkin berakhir tahun ini malah dijangka berterusan hingga tahun depan, menurut pakar Pusat Penyelidikan Perhutanan Antarabangsa. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/masalah-jerebu-hingga-awal-tahun-depan-kata-pakar#sthash.J05G1C34.dpuf


MAMPOOOOS

MANA NAK 

PERGi



----------------

PUPUS BANI MELAYU








OH OH OH!

BANi MELAYU



PERKASA dakwa bank buang 90 peratus pekerja Melayu
PERKASA hari ini mendakwa sebuah bank telah membuang sebahagian besar pekerja bahagian teknologi maklumatnya yang berbangsa Melayu sejak tahun 2008.
Presidennya  Ibrahim Ali berkata, PERKASA mendapat aduan bahawa 298 pekerja sudah dibuang kerja atas alasan prestasi rendah walaupun telah 10 tahun berkhidmat serta ditawarkan skim pencen awal (ERS).

KAH KAH KAH
woiot
ini TPPA belum mula
bila TPPA mula
habis  melayu kena buang
mi spik no inglis
kah kah kah
akan datang pekerja
dari london dan new york
bukan saje mi spik inglis
me also cun bergetah
dan boleh jadi mak entot
anytime kah kah kah

BERGETAH



------------

RINGGIT JATUH LAGI








PETANG iNI

RINGG
iT

JATUH LAG
i



US Dollar equals

4.22 Malaysian Ringgit
Chart of exchange rate values over time






--------------

APA SUDAH JADI?








FACE BOOK

Kurang 200 orang peserta baju merah berdemo di Ampang hari ini. Agak-agak anda apa sebabnya?







-----------------

AYAM SIAM MAKIN MAHAL








LAPORAN 

LEBAi GOOGLE

AYAM SiAM

MAKiN MAHAL






US Dollar equals
4.21 Malaysian Ringgit
Chart of exchange rate values over time





Malaysian Ringgit equals
8.37 Thai Baht
Chart of exchange rate values over time



Ringgit rendah pada awal dagangan

KUALA LUMPUR: Ringgit dibuka rendah berbanding dolar AS hari ini, diseret oleh sentimen kuat mata wang Amerika, kata seorang peniaga.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/89971

---------------

BANI MELAYU KENA TIPU






BUKAN CiNA

TiPU MELAYU

Rakyat tolak kenyataan menteri
 | October 18, 2015
Ramai yang mendakwa kenyataan Mustapa itu sebagai satu penipuan dan hanya mahu meredakan kemarahan rakyat





PETALING JAYA: Masyarakat didakwa sudah hilang keyakinan terhadap Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Mustapa Mohamed berhubung Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA).
Ia susulan kenyataan Mustapa yang memaklumkan bahawa TPPA merupakan perjanjian perdagangan bebas yang pertama mengiktiraf agenda Bumiputera negara.
Portal Ismaweb melaporkan, di laman sosial Faceboook, ramai yang mendakwa kenyataan Mustapa itu sebagai satu penipuan dan hanya mahu meredakan kemarahan rakyat sedangkan bukti kukuh mengenai perkara itu masih belum ditunjukkan oleh kerajaan

KAH KAH KAH
woit
parti ketuanan melayu
sedang tipu bani melayu
sedang ikat bani melayu
masuk dalam guni
jual bani melayu hidup2
pada peniaga zionis israel

BANMELAYU



--------------

PRODUK BANGI





BERiTA BARU

POiNTER 3.85

DARi UKM



October 18, 2015
Ahmad-Maslan_gst_600
Mereka tidak lagi marah kerana kerajaan manfaatkan cukai tersebut bagi membantu meningkatkan pendapatan More ››


KAH KAH KAH
woit
pointer 3.85 
bukan dari new zealand
kah kah kah
semua kena kelentong
dari UKM 
malaon ni buat master
di UKM
kah kah kah
patutlah ngok
produk bangi 
kah kah kah

MED iN BANGi


--------------

SUDAH KERING AIR







APA KATA

MOHAMAD

AZLiNA?





Jangan politikkan usul undi tidak percaya

KUALA LUMPUR -  Usul undi tidak percaya terhadap Najib Razak yang dikemukakan oleh Ahli Parlimen Petaling Jaya Selatan (PJS), Hee Loy Sian  tidak perlu dipolitikkan khususnya oleh pihak-pihak berkepentingan untuk mengelirukan rakyat

Azalina Othman berkata, dalam persidangan Dewan Rakyat esok, terdapat lima Rang Undang-Undang Kerajaan yang akan melalui bacaan pertama dan harus didahulukan.


KAH KAH KAH
woit
purtan ini cakap apa?
tak mahu dipolitikkan
kah kah kah
purtan ni dah mental ke?
air dah kering ke?
cakap meraban
kah kah kah
woit
semua ini politik
undi tak percaya politik
nak terajang najib politik
hebohkan kes 1MDB politik
parlimen politik 

BiNCAT LAGi

------------

JELMAAN SOTONG KATAK







FACE BOOK




Marang kata wakil rakyat lompat parti macam monyet.Wakakakakakaka....yang kau berpeluk sakan dengan Ibrahim Ali tu apa kejadahnya?Bukan ke dia tu bapak segala katak @ monyet.Memang sah Marang ni dah mereng.



BILA SOTONG 
BERJUMPA KATAK
AKAN MENJELMA
SOTONG KATAK
--------------