HOKKIEN
Pagi ini cerah kering indah. Langit biru berawan putih. Matahari bersinar lemah. KL & KL Sentral cerah.
Dari atas flet gua dengar Jantan berkokok. Buka Pintu Masuk Cengkerik bersimponi. Sekumpulan Pipit Uban 20 ekor ++ melintas. Ha ha di pagi hari dah mula cari rezeki.
Pagi ini hanya Jantan Baik dan 2 Puppy – yang berlari bila gua sampai. Yang lain tak nampak – Mana mereka hilang – mana mereka bertandang?
Lalu gua tabur Friskies untuk mereka. Enjoi!
Jantan Baik ikut kami berjalan arah ke Wakaf Tiga – nampaknya makin mesra dah berani berjalan hampir dengan gua. Dia dah tahu gua bukan musuh.
Jap lagi gua nak ke Chow Kit – nak lihat BUAH apa yang ada. Malam kemarin gua ke NSK – sayur gua dah beli – tapi buah masih perlu ke Chow Kit
Ketika gua menulis ini matahari dah bersinar. Hari ini akan panas – balkoni gua telah di limpahi cahaya matahari pagi yang enak – gua nak berbogel sekejap – mandi cahaya untuk Vitamin D – baik untuk nyenyak tidur. Amin
BRO
SENYUM
SENYUM DI PAGI
SABTU
BRO
Jika lu tak memiliki harta – tak mengapa asalkan lu meraya hari ini untuk hidup.
BRO
Bila lu berjalan masuk belukar atau taman – jangan lupa buka mata. Lihat ulat dan unggas. Buka telinga dengar seribu satu macam suara.
Ini nikmat hidup.
BRO
Bila lu seorang diri lu ingatkan kembali apa lu buat tahun 2025. Amin
BRO
LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BERCUTI