.

Isnin, 17 April 2017

SAMA MACAM ROMPAKAN 1MDB

HAM 

DUL

LiL


BUKAN SATU

YANG PELIK

BUKAN SATU

YANG BARU

ROMPAKAN

1MDB NAJIB

GUNA MEKAH

RAJA SAUDI

ARAB & ISLAM

Guna perkataan Islam, Makkah jerat rakyat Malaysia
BERMODALKAN perkataan ‘Islam’ dan ‘Makkah’ ialah umpan terbaik menjerat rakyat Malaysia terutama orang Melayu Islam untuk melabur dalam saham atau lebih mudah jika dipanggil skim cepat kaya menggunakan nama, ‘Islamic Hotel’.

Dilaporkan lebih 150,000 individu di negara ini dipercayai terjerat dengan penipuan skim pelaburan pajakan hotel di Makkah atau lebih dikenali sebagai Islamic Hotel yang melibatkan kerugian mencecah RM450 juta.

Skim penipuan yang didalangi individu 'Datuk' itu didakwa bergerak aktif Thailand, Singapura, Indonesia, Brunei serta China.

Ini bermakna, skim berkenaan dipercayai sudah mengaut keuntungan mencecah berbilion ringgit hasil penyelewengan wang pelaburan mangsa dari negara-negara berkenaan.

Difahamkan, skim tersebut mewajibkan mangsa membuat pelaburan minimum sebanyak RM3,500 dan setiap bulan peserta akan menerima dividen sebanyak 15 hingga 30 peratus hasil keuntungan pajakan hotel.

Kesemua mangsa dipercayai termakan pujuk kerana pengasas skim berkenaan mendakwa dia telah menjalin kerjasama dengan seorang ahli perniagaan dari Arab Saudi bagi menjalankan pajakan sebuah hotel besar di Makkah untuk disewa kepada jemaah yang ingin mengerjakan ibadah haji dan umrah.

Muslihat itu terbongkar apabila empat individu termasuk 'Datuk' yang menjadi dalangnnya ditahan dalam serbuan berasingan di Pahang dan Sarawak pada 26 Oktober 2016.

Timbalan Pengarah Risikan Operasi Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Roslan Abd Wahid berkata, suspek utama berusia 43 tahun ditahan selepas 105 pelabur yang menjadi mangsa terbarunya membuat laporan polis.

Menurutnya, semasa ditahan, suspek yang dikatakan sudah perdaya lebih 150,000 mangsa di Malaysia sejak setahun lalu dalam perancangan melarikan diri ke luar negara.

“Suspek licik mengaburi mata pelabur apabila beberapa kali menukar nama skim pelaburan berkenaan seperti Mecca Fund, Mecca Islamic Global dan Islamic Hotel.

“Tembelang suspek pecah apabila pemeriksaan bersama Lembaga Tabung Haji serta Kementerian Pelancongan mendapati skim pelaburan tersebut sememangnya tidak wujud,” katanya.

Pada 26 Oktober tahun lalu, empat individu berusia antara 19 hingga 43 tahun yang aktif menipu wang pelaburan ahli menerusi skim pelaburan pajakan hotel di Makkah ditahan polis dalam dua serbuan berasingan di hotel di Pahang dan di sebuah rumah di Sarawak.ADA PELBAGAI

TEKNIK UNTUK

JUAL AGAMA

SEMUA SKIM

CEPAT KAYA 

BILA DIIKAT 

DENGAN AGAMA

BUKAN HANYA

KAYA RAYA

PELABUR DAPAT

ENTOT BIDADARI

TAMBAH NGANG

TAMBAH KERAS

TAMBAH TEGANG

--------------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

jgn percaya pd pelaburan yg menjanjikan pulangan yg lumayan.

cara mudah nak tau pelaburan tipu ke tidak sila bandingkan dgn jual dadah. knp org masih jual dadah wlpn hukumannya ialah maut? jwp mudah ialah sbb untung byk.

kalau untung skim pelaburan melebihi untung jual dadah, maka itu skim tipu.

Tanpa Nama berkata...

BAIT and SWITCH!

Old technique..........