Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 5 September 2010

SELAMAT BERBUKA PUASA




SUNGAI DUA


petang ini akan ke sungai dua
mencari pasar ramadan

juga pernah mendengar ada masakan
tengiling bakar di sungai dua

dapat tahu kesah tenggiling ini semasa
berhenti makan di warong banjar
kata tuan empunya warong
ada pernah kenduridi wilayah sungai dua
di mana tenggiling
bakar telah di hidangkan

telah menulis kesah ini dalamn
off the edge - mungkin kali ke dua ini
aka bertemu - kalau bertemu pasti akan mencuba
tenggiling bakar dengan kuah asam belado

selamat berbuka puasa !

9 ulasan:

JBS berkata...

Tenggiling yang makan semut dan anai-anai tu ka, yang Bro TT nak cuba soru? Lalu ke nak makan jika dibayangkan perisai belulangnya yang keras dan kukunya yang tajam tu? Lebih baik Bro TT makan semut aje.. sorry Bro.... selamat berbuka.

Sivakumar berkata...

Tenggiling itu protected species la.

Janganlah bakar dan pupuskan tenggiling.

Hapuskan wildlife trade and excessive use of wildlife.

Tanpa Nama berkata...

spesis2 terancam seperti tenggiling dan landak, kancil napuh rusa tu harap elak lah...cukup la segala cukong merobek habitat. jangan lah ditambah bala yang menimpa

Tanpa Nama berkata...

hari ni aku makan baung kenerak masak rom jerantut...lantas teringat pad tt

jebatmalaya berkata...

http://www.dinar-emas.com/vatican.html

apa komen bro hisham...

renttap berkata...

hahahaha...
Iya kaa...

Jubut berkata...

Ekau gilo ko,ni tengiling atau landak sobnarnyo? Sewel la tt ni.

Husin Kg. Baru berkata...

salam bro isham rais,

terus teranga saya katakan pada mu, yanga saya benar2 akan merindui catatan ramadhan mu kelak. Lebih-lebih lagi sewaktu dimalam raya nanti, yakni sewaktu saya berada di airport.

catatan mu sangat indah. ya benar2 indah dah menghidupkan ramadhan ku.

jadi saya agak sayu pabila ramadhan hanya menghitung hari saja lagi.

aku sesekali tidak akan merindui Tukar Tiub akan tetepai aku akan selalu mengingati mu sebagai manusia yang pernah berkelaman dgn Pak Cik ku sewaktu di London.

Ingat ini, sewaktu engkau bergelak gembira bersama teman2 lama2 di Jolobu atau mungkin meletak kabaid di Meriam Buluh... saat itu akan sedang merindui kamu... Hishamuddin Rais yang hanya ku kenal berdasarkan cerita-cerita indah Arwah Pak Cik Ku...sewaktu berkelana di London...

Aku menganggap kamu sebagai penganti Arwah Pakcik ku...


Salam Hujung Ramadhan

Sepukal berkata...

mende tenggiling bakar? jijik betol orang yg makan tu!