Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 5 September 2010

IKANG TERKANG KANG DALAM LONGKANG




SIAPA BERI ARAHAN BUNUH MINAH CUN INI
?



SKANDAL E-BOOK TERENGGANU – buletin on line

Pengarah MTD Chukai, Haji Hanafiah Mat menyifatkan tindakan kerajaan negeri Terengganu membenarkan kilang ‘e-Book’ TOP IT Industries beroperasi tanpa kelulusan Sijil Akuan Menduduki Bangunan atau CF adalah melanggar undang-undang ciptaan sendiri.

Katanya tindakan Menteri Besar Terengganu, Ahmad Said itu tidak boleh dijadikan contoh serta wajar ditolak oleh rakyat dalam pilihan raya akan datang.

Menurutnya, sebagai ketua kerajaan yang membenarkan kilang milik anak syarikat kerajaan negeri beroperasi secara ‘haram’ amat memalukan rakyat Terengganu.

“Amat memalukan kita (rakyat) apabila kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) yang ‘Mat Said’ (Ahmad Said) sebagai Menteri Besarsendiri langgar undang-undang ciptaannya.


AHMAD SAID MARAH AUDIT BOCOR LAPORAN TOP IT
– msulim media

(Muslim Media) - KUALA TERENGGANU – Menteri Besar Terengganu Ahmad Said menuduh Jabatan Audit seolah-olah mensabotaj kerajaan negeri kerana maklumat laporan audit keatas syarikat Top IT Industries Sdn Bhd. terdedah kepada umum.

Ahmad dipetik Bernama berkata, beliau telah mengarahkan Setiausaha Kerajaan Negeri memanggil pihak daripada Jabatan Audit yang dipercayai mendedahkan beberapa maklumat mengenai syarikat itu kepada pembangkang.

“Saya tidak faham mengapa Jabatan Audit telah memberi laporan berkenaan kepada pihak pembangkang jika ada berlaku perkara sedemikian. Apa tujuan Audit berbuat demikian seolah-olah hendak sabotaj kerajaan negeri dalam perkara ini?.

“Sepatutnya Audit memberi laporan terlebih dahulu kepada kerajaan sebelum mendedahkan kepada pihak lain jika ada sebarang perkara yang tidak kena berlaku,” tegasnya

Sebelum itu, Ahmad telah memberi pengesahan bahawa, kilang Top IT Industries Sdn Bhd, syarikat yang memasang e-Book adalah selamat dan tidak mendatangkan bahaya kepada pekerjanya.

Beliau berkata perkara itu disahkan oleh juruperunding dan pembinaan kilang itu mengikut peraturan yang ditetapkan.

KAH KAH KAH…

woit…. MACAM MANA NAK SURUH RAKYAT PERCAYA KEPADA GEROMBOLAN… kah kah kah..

kah kah kah… TIPU … SONGLAP…. LEBONG… KELENTONG…. kah kah kah..

woit… TAKKAN RAJA RAJA GOPAL TAK NAMPAK HAL INI…kah kah kah..

woit… NANTI MARAH KAN CHINA…. TUDUH CHINA NAK HAPUS HAK ISTEMEWA… kah kah kah..

woit… MEMANG SEMUA ORANG NAK HAPUSKAN HAK KEISTEMEWAAN INI…. kah kah kah..

woit… MELAYU.. CHINA… INDIA… KADAZAN… IBAN…SEMUA RAKYAT NAK HAPUSKAN HAK KEISTEMEWAAN INI…. kah kah kah..

woit… HAK KEISTEMEWAAN GEROMBOLAN MEROMPAK NEGARA INI…. kah kah kah..

kah kah kah… HAK KEISTEMEWAAN GEROMBOLAN MAKAN DUIT RASUAH… kah kah kah..

kah kah kah… HAK KEINTEMEWAAN GEROMBOLAN KAYAKAN SYARIKAT KRONI.. ANAK DAN SYARIKAT BINI… kah kah kah…

nota:
masa nya telah sampai
untuk hak keinstemewaan ini di hapuskan
biar gerombolan cari makan dengan bekerja
bukan jual kontrek atau makan duit komisen

raja gopal pun wajib bekerja cari makan
tak ada larangan nak jadi raja gopal
tapi kena buat kerja cari makan
nanti ada raja gopal bawa teksi
ada raja gopal buka kebun
ada raja gopal jadi pak gard
baru adil namanya
jangan nak duit dari rakyat tapi
siang tidoo malam mengentot kah kah kah

nota:
melayu pun benci hak istemewaan ini
apa lu ingat china suka kah kah kah

6 ulasan:

ihateu berkata...

haritu saya terkejut bila dpt tahu kes menyamar kerabat raja gopal tganu melibatkan konsesi balak lebih dari RM100 juta...woiiii..tu satu je yg aku yang aku tahu, dah ratus2 juta yang aku taktahu??? berapa banyak??....

Tanpa Nama berkata...

Sape beri arahan bunuh Minah Cun? Mestilah Minah Hodoh yg jeles pada dia....hau hau hau hau....ayam seram hodoh tak?

Tanpa Nama berkata...

mak oiiii.... terus selaras barang aku, batal ke tak tak taula. rasanya lembab je seluar ni!!!!

Tanpa Nama berkata...

tt..

ter'selaras' siot..(gambar tu)

Tanpa Nama berkata...

che ahmad said kami ingin hendak bertanya apa gunanya diadakan jabatan audit,bukankah tugas utama memberi laporan tepat tanpa berunsur fitnah,tulus dan benar.laporan audit ini untok siapa sebenarnya?bukankah jabatan ini digajikan oleh duit rakyat?justeru rakyat berhak membaca,menilai dan mengambil tindakan keatas yang berkewajipan terhadap wang rakyat,bukankah begitu che ahmad said?.selama ini kemana perginya laporan audit?adakah masih menunggu untok diselaraskan dengan citarasa kerajaankah sebelum diumumkan kepada rakyat atau dientot entotkan kebakul sampah?rakyat bukan sebahlol itu en ahmad said.sekilas ikang yang terkangkang dilongkang gerombolanlah punya angkara.

jebatmalaya berkata...

ha ha ha... ada unsur sabotaj said ni...oleh puak jusuh... lawan jangan xlawan... PR bersedia gembur bila 2 2 puak gerombolan dah lembik. ha ha ha ha.....