Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 24 Oktober 2008

SATU LAGI FITNAH - 50,000 KAKITANGAN AWAM KONTRAK MUNGKIN DIBERHENTIKAN - malayu

KUALA LUMPUR 23 Okt. Kira-kira 50,000 kakitangan awam yang berkhidmat secara kontrak mungkin ditamatkan perkhidmatan mereka menjelang akhir tahun ini berikutan kekangan kewangan kerajaan, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Omar Osman.

Mereka adalah kakitangan yang kontrak disambungkan dari setahun ke setahun, yang berkhidmat di semua jabatan dan kementerian di seluruh negara dan tidak menikmati kemudahan seperti yang diterima kakitangan awam tetap, tetapi melakukan tugas yang sama.

Omar memberitahu Bernama, Cuepacs tidak boleh menerima alasan kekangan kewangan, kerana kerajaan masih mampu mengekalkan perkhidmatan golongan ini


kah kah kah…. satu lagi fitnah…. satu lagi berita tipu… satu lagi berita nak burukkan mat mongol….. kah kah kah…..sapa punya kerja ni…. kah kah kah....siapa yang buat berita ini?....kah kah kah…

berapa kali mat mongol dah cakap…..EKONOMI MALAYSIA MANTAP…. TAK ADA MASAALAH EKONOMI….. kah kah kah…. berita 50,000 akan hilang kerja ni semua tipu…. kah kah kah

tajuk berita sepatutnya BUKAN 50,000 hilang kerja tapi ada 50,000 KERJA KOSONG…. kah kah kah…. ni baru betul ….ada 50,000 kerja kosong kerana sudah ada 50,000 orang tak buat kerja….. kah kah kah…..



8 ulasan:

yb4all berkata...

Saudara Isham
Inilah hakikat. Inilah dia masalah penyakit berjangkit:
Asalnya dari pemerintah angkuh, sombong dan bongkak. Semuanya di atas tu bijaksana dan zero-kesilapan. Kalau salah boleh cover-cover. Masuk bawah karpet. Masuk bawah blanket.

Dari zaman ke zaman,”yes-man” ditambah-tambah, dipupuk dan dibela.

Nak bagi pelajaran, pilih-pilih penuntut dan tak berlaku adil. Yang lemah diberi kemasukan, yang cemerlang digagalkan. Selepas itu, rendahkan markah kelulusan supaya ramai lulus kerana KUANTITI lebih penting dari KUALITI.

Tak masuk dalam 200 universiti terbaik, tak mengapa. Masih lagi dalam 400 universiti terbaik pula.

Sudah tamat pengajian, terkial-kial cari kerja. Di sekolah meniru atau menghafal bila keluar tak pandai praktikal. Jadilah penganggur. Biasiswa tak payah bayar, tak ada kerja. Yang kerja, lagi liat nak bayar. Tapi tak mengapa.

Pemerintah serba salah dan buka peluang kerja. Merekapun maklum, kelemahan sipekerja. Tapi, terpaksalah ikat kontrak, tahun ke tahun. Masa depan tetap tak terjamin.

Kalau ada rasa bersalah oleh orang yang diatas tu, terubatlah jugakan?.

Tapi, sekarang, apa nak jadi?

~♥ UmmiAnni ♥~ berkata...

hahaha..betol tu bro..depa tersilap maklumat kot..Mat Najib kena saman depa buat laporan yg bertentangan dengan kenyataan Mat Najib ni...hahahaha tompang gelak guling2 kat sini..

kurt berkata...

Aku minggu depan nak interview pegawai tadbir (kontrak). Sekali kuar berita camni aku pkir 2 kali nak pegi ke tak nak? Mcm main2 jer.(Ayat fofuler parlimen)...

Zackry berkata...

Ada can la Pakatan Rakyat nak dapat undi 50,000 pekerja yang akan menangangur nie dalam PRU13.

Farouk berkata...

Saya harap berita 50000 kakitangan awam kontrak mungkin diberhentikan hanyalah tidak benar kerana walaupun kontrak, mereka tetap diperlukan di dalam negara. Jika mereka diberhentikan, sayalah yang akan membangkang kerana isteri saya salah seorang daripadanya...

Mat Smokey berkata...

Ramai le rakyat jadi papa,
Di buang kerja tiada sumber,
Wak monggol peduli apa,
Yg penting komisen helikopter..

Kununnye ekonomi mantap,
Kununnye diurus dgn cekap,
Penyokong umno tak dengar cakap,
Masih sokong pemimpin Korup...

Sokong le,aa..sokong le lagi..

aspr berkata...

Potong je 30% gaji , elaun menteri dan elaun jemaah menteri dan kemudahan2 lain , dah boleh cover gaji kakitangan kontrak , kalau kerajaan perihatin

Tanpa Nama berkata...

eh,pak najib b0tak..ni ada duit gaji i lg 300 ratus ni nak x..?
tolong la laburkan duit i ni skali ye..nah,amiklah..amik suma..i mkn megi p0n xpe..