Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 18 April 2009

SATU LAGI PROJEK BODOHKAN RAKYAT



PILIHAN RAYA KECIL: SPR MAHU HADKAN KEHADIRAN PENYOKONG
- mStar

PETALING JAYA: Jika selama ini hari penamaan calon dan hari pengundian berwajahkan seolah-olah pesta atau keramaian, persekitaran ketika tiga pilihan kecil serentak baru-baru ini nampaknya yang terakhir dalam sejarah pilihan raya negara ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sedang memikirkan kaedah untuk mengehadkan bilangan kehadiran penyokong ketika hari penamaan calon, semasa pengundian dan lokasi pengumuman keputusan rasmi.

Pengerusi SPR, Abdul Aziz Yusof mengesahkan yang pihaknya sedang memikirkan perkara tersebut dan akan dibincangkan secara mendalam Rabu depan.

Kata beliau, perbincangan juga akan diadakan dengan parti-parti politik bagi mendapatkan pandangan dan kerjasama apabila pendekatan itu dikuatkuasakan kelak.


kah kah kah…. KERANA PENYOKONG GEROMBOLAN TAK RAMAI …. ORANG LAIN TAK BOLEH DATANG TUNJUK MUKA…. kah kah kah…

kah kah kah…. TIAP KALI GEROMBOLAN KALAH…. TIANG GOL AKAN DIALIH…. kah kah kah…

woit….MACAM MACAM IDEA BODOH…. PERNAMAAN CALON GUNA INTERNET…. PENAMAAN CALON TAK BOLEH RAMAI DATANG…kah kah kah..

woit… INI ADA IDEA BAIK… BUAT PENAMAAN CALON DI KHUTUB UTARA… kah kah kah….

kah kah kah... BUAT PENAMAAN CALON HARI MALAM ... HARAMKAN PAKAI LAMPU....SATU MALAYSIA TAK NAMPAK PENYOKONG GEROMBOLAN TAK ADA …. kah kah kah...



20 ulasan:

karat ijau berkata...

SMS JE BRO!!!

LAGI JIMAT,

KAN NK JIMAT WANG RAKYAT!!??

almatayer berkata...

Gerombolan semakin gelabah..berbagai undang2 rimba diperkenal sebagai penyambung talian hayat.......rakyat cerdik dah..buat la apa pun,kami dah tak kebuluq kat umno dah..

Keylee Daud berkata...

hahahaha..siar dalam radio saja haramkan siar dalam tv surakabar kakaaka...

cybersniper berkata...

Perbincangan dengan parti politik sebelum pendekatan dikuatkuasakan, bukan selepas! Ciss! mau tipu ka! Sudah pandai arr! Kih Kih Kih

pi mampuih SPR berkata...

hahaha.. ngok.. trun rmai2 g kedai bundle kubang semang.. mai satu bas singgah makan kedai nasi kandar sblh masjid.. sapa kata rmai-rmai nak g penamaan calon?..

maun berkata...

Pengerusi SPR yang paling antara pengerusi SPR yang bodoh......

ainon mohd berkata...

kah kah kah...

Geli hatinya!

Idea-idea lateral....

Tanpa Nama berkata...

Kalau cadangan hadkan penyokong waktu penamaan calon: ini idea yang akan menjadi Malaysia kiamat!!
Baik minta Parlimen gubalkan undang undang iaitu "hanya calon dan pencadang" boleh hadir supaya umno/bn tidak susah susah lagi. Tapi polis/fru boleh hadir ribuan bilangan.
Apa lah idea seperti ini. Ini menunjukkan umno/bn sudah TAKUT TAKUT dengan PEMBANGKANG!!.

TIUP TAYAR berkata...

SPR

BN UMNO penakut
SPR ikut telunjuk.

Malaysia nak bangga apa?
Jambatan terpanjang?
Bangunan tertinggi?
Ketupat terbesar?
Bendera terlebar?
Malaysia telah di PUJI kerana berjaya menganjurkan bla bala bala
tapi pingat? hampeh...

Memang perangai melayu UMNO..menang sorak kampong tergadai.

Pilihanraya? terkotor?
Polis? terbahlol
Mahkamah? terhaprak?
SPR? terbodoh..

Macam2 ter.. lagi

Tak malu ke UMNO BN?

Kenapa takut guna dakwat? takut kalah
kenapa larangan berbagai? takut kalah..

itulah HAKIKAT.
UMNO TOTOK bodoh sombong macamnana pun WAJIB mengaku..
kalau betul2 UMNo tu hebat.. lawan fair and square..

Mampos UMNO tiada bernesan..

Tanpa Nama berkata...

Al-Bahalol, al-Bangang, al-Tolol, al-Baghal untuk SPR! Itulah kalau SPR turut termakan dengan 'Ketuanan Melayu' dan tiada keyakinan lagi konsep itu akan diterima pakai, dia akan ikut isyarat daripada UBN untuk membuat sesuatu yang BODOH, tanpa sedikit rasa cerdik untuk berdikari atau bebas daripada telunjuk UMNO.
Hai Polis macam ini, Hakim macam ini, Jabatan Kerajaan macam itu, staf akademik macam ini, SPR pun 2X5!
Kecewalah SMEs yang bakal berniaga, polis tak dapat 'overtime',rakyat ramai tak dapat menikmati lagi pesta beradu kritikan antara parti yang bertanding.

Tanpa Nama berkata...

Al-Bahalol, al-Bangang, al-Tolol, al-Baghal untuk SPR! Itulah kalau SPR turut termakan dengan 'Ketuanan Melayu' dan tiada keyakinan lagi konsep itu akan diterima pakai, dia akan ikut isyarat daripada UBN untuk membuat sesuatu yang BODOH, tanpa sedikit rasa cerdik untuk berdikari atau bebas daripada telunjuk UMNO.
Hai Polis macam ini, Hakim macam ini, Jabatan Kerajaan macam itu, staf akademik macam ini, SPR pun 2X5!

Malaysian-2Day berkata...

saudara tukar tiub, post ko bukan nyer apa pun, satu soalan je nak tanyer, kenapa dalam tulisan2 ko, ko lebih byk "kah kah kah" dari menyampaikan apa yg kamu nak sampaikan? "kah kah kah" kamu tu pada aku sebenarnya menunjukkan betapa SYOKNYER KAMU PADA DIRI SENDIRI. Teruskan usaha anda.

kage bunshin no jutsu berkata...

alamak? betul ke dah x boleh lagi? aku baru nak start hobi baru... MELANCONG DI HARI MENGUNDI...

jabsp berkata...

MALAYSIA 2ND TODAY -KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH-MALAYSIA.
MALAUN MANA NI.TAPI OPP JANGAN MARAH KAT DIA KERANA PADA Malaysia-2nd Today ada BENCI TAPI RINDU-MELUAT TAPI NAK.
Pi baca Utusan atau Bhairan.KAH KAH KAH tak ada tapi keh keh keh ada.Kerana yang dok gelak dengan Utusan-Bhairan hanya saluran 1 yang gigi dah banyak hilang macam aku.

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah... Malaysian-2day dengki blog TT dpt sambutan hangat drpd blog hang...pedulik la ape pun,ni blog TT bukan blog kepala pungkoq bapak hang...kahkahkah


~berNAMA~

Hasmadi Bin Hamdan berkata...

SPR bukan lagi Suruhanjaya Pilihan Raya.
Tetapi dah jadi Sabotaj Pakatan Rakyat.Lepas hadkan penyokong pada penamaan calon, lepas ni nak hadkan apa pulak?
Nak hadkan undi untuk pembangkang?
Bas yang melilau dalam kawasan pilihanraya pada hari pengundian tak mau hadkan sama ke?
Apa yang bas tu buat, tiap kali pilihanraya dia jengoi mai?

Master Yoda berkata...

Salam Tok Hisham

Kah kah kah

Ape ke hal nye Yob?

Ini menunjukkan yg parti Keris ni sydah mula tunjuk bacul...

Kah kahkah

TIUP TAYAR berkata...

Para sahabat handai taulan tukar tiub.. jom kita giatkan dari sekarang dengan apa cara jua untuk tukar tiub ONE MALAYSIA dalam PRU13.. gerakan tenaga muda berbagai bangsa seluruh negara.

Ketuanan Melayu?

Jangan bimbang.Telah termaktub dalam perlembagaan..Melayu tetap dengan ketuanannya.

kita kuatkan melayu baru yang KUDUS.
bukan yang KUDIS macam melayu UMNO rasist.

Kita kukuhkan melayu baru yang TULUS.. bukan melayu UMNO yang tahu LULUS projek direct nego pada kroni.

Kita perkasakan melayu baru yang benar2 berMARUAH bukan melayu UMNO yang RASUAH ( dari kain pelikat ke wang berjuta2)

Hidup Melayu Tukar tiub
Mampus melayu Tiub bocor
Kita bina

TIUP TAYAR berkata...

Kenyataan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur bahawa kadar jenayah ragut naik sebanyak 99% dalam tempoh empat bulan pertama berbanding tempoh untuk tahun lalu cukup mengejutkan.

SPR pula peragut apa?

Peragut undi!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Ini James Booon Malaysia. Tugas SPR hanya menentukan satu satu kawasan DUN atau MP, kosong. Jika kosong SPR menentukan tarikh Penamaan Calon dan Hari Pengundian. Apa hal ini SPR mau tentukan bilangan penyokong calon calon? Ini tugas baru ke? Pelik Pelik bin Ajaib Ajaib. Kerajaan sudah nyanyok!!!