Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 7 Januari 2010

MANA DIA KETUANAN MELAYU?



BAS TAK ADA - PERHENTIAN DIBUAT UNTUK BAGI KRONI BUAT PROJEK




KERAJAAN PERKENAL RAPITBET , TINGAKATKAN MINAT PENGGUNA PENGANGKUTAN AWAM- berita hairan

Kementerian Pengangkutan akan memperkenalkan sistem Rapid Bus Expressway Transit (RapidBET) bagi menarik lebih ramai pengguna menaiki pengangkutan awam.

Ong Tee Keat berkata, di peringkat permulaan sistem yang akan dilancarkan Selasa depan, membabitkan dua laluan.

“Laluannya adalah Kota Damansara ke KL Sentral dan Pasar Seni yang menggunakan laluan Penchala Link dan Bandar Sungai Long ke Pasar Seni menerusi lebuh raya GrandSaga,” katanya di sini, sebentar tadi.

KAH KAH KAH…


woit… KEPALA BANA APA RAPIDBET INI… kah kah kah..

woit…. RAIS YATIM… INILAH CONTOH BAHASA MELAYU… kah kah kah..

kah kah kah… SATU MUNKEE CAKAP LAIN… MUNKEE YANG LAIN CAKAP MUNKEE MAK…. kah kah kah..

woit…KEPALA BANA APA TAK GUNAKAN BAHASA MELAYU… kah kah kah..

woit… MANA DIA DEWAN BAHASA DAN PETAKA… kah kah kah…

woit… MANA DIA KETUANAN MELAYU…. kah kah kah…



7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pooh, dasat! Malaon ni sapu lebih 20% dari rege projek? Patutlah jalan merekah, bangunan runtuh....tak sampai 6 bulan selepas 'handover'....malaon2 ni sebat lebih dasat dari kena 'pow' oleh samseng jalanan ( u know who!)

Tanpa Nama berkata...

Dr Rais Yatim kata..."Oh, I've changed my mode!"...

Tanpa Nama berkata...

nk buat canner, dh menteri2 acuan BN ni NGOK2 belaka... kalo x mengampu.. menipu.. gula2kan rakyat yg cetek akal.. punggahhhh

tv3suku.com berkata...

Ketuanan Melayu simpan dalam poket laa. Nampak jobo sangat ketuanan Melayu nih. Lagi baik ketuanan jamban dari ketuanan Melayu. Sebab ketuanan jamban tak busuk sangat. Kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

Sham, Mana dia ketuanan melayu???

i) Sedang menyorok kat dalam semak seluas tapak tangan.
ii) Sedang deal dgn cukong utk merembat.
iii) Sedang lepak kat kelab ekskutif.
iv) Sedang bersantai kat kondo dan hotel mewah.
v) Sedang menyalak dgn isu yg dibuat2.
vi) Sedang berkelah kat Tanjung Balai.
vii) Sedang me spik englis.


Kah kah kah!!! DANNNN sedang dalam membuat kerja utk menjadi hipokrit. kesian!!! Itulah nasib
ketuanan melayu yg sebenarnya.

Sham, Hidup kita dalam putaran roda, hari ini kita dibawah...TAPIIIII, bila ketuanan melayu yang sejati akan di atas?

Mungkin apabila makcik felda dah mula menikmati ubi kayu sebagai makanan ruji atau
apabila kau dan aku sudah kiokkkkk dan telah disumbat dalam kondo mewah tujuh kaki dalam tanah...Tapi, aku tak nak berjiran dgn kau!!! KERANA kau hari2 menjerit dan melolong ajer. Mungkin gian kau kat dunia terbawak-bawak sampai kat underround. Kah kah kah!!!

siber labukau

Tanpa Nama berkata...

kakaka...
pondok nunggu bas punyolah berlambak2 n ancy lak tu...tapi bas pun susah nak adokan....

omak den nunggu kek mambau bas pun dokek satu jam baru ado bas...bukan jauh bonar Mambau-somban tapi perkkhidmatan mcm hampeh...dtg parkmay habih ditolan sumo syarikat2 bas dlm somban....lopeh tu terlungkop...myusahkan org ramai...

MAT LENDIR KG LONEK berkata...

Tuan TT,

Bukan tak boleh nak buat hentian bas untuk rakyat nak berlindung dr hujan dan panas. Tapi bagi gua, pemilihan tempat kena la sesuai. kalau buat kat tempat tu, siapa yang nak pakai?

Buat la hentian tu kat kampung atau tempat yang ramai gunakan perkhidmatan bas. Jangan kerana nak fikir duit masuk poket, mana2 tempat kita pacak aja tiang hentian bas.

Kes spt ini sama macam zaman toyol kat tempat aku buat jalan di tepi kawasan hutan. Mana ada manusia nak shoping atau bawak hasil tanaman kat hutan. Last-last hantu raya jugak yang pakai jalan tu!

Jenis pemberian projek yang tak memanfaatkan rakyat seperti ini selalunya untuk mengaburi mata rakyat. Lebihan duit projek biasanya masuk poket kroni atau tuan kroni bagi membiayai perbelanjaan peribadi kroni, hatta parti kroni demi mencari wang mudah bagi menampung perbelanjaan parti dalam pilihan raya.

Gua rasa gua betul dan kompom betul!