Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 7 Januari 2010

KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH



MAK TAK BERANI LAGI SHOPPING DI PARIS - SEDIH MAK




POLIS PARIS SIASAT NAJIB - free malaysia

Isu pembunuhan Altantuya Shariibuu dan dakwaan rasuah dalam pembelian kapal selam Scopene terus menghantui Perdana Menteri dengan pihak berkuasa Perancis berkemungkinan memanggil beliau untuk memberi keterangan.

Sumber-sumber mengesahkan sebuah laporan polis akan dibuat di Paris tidak lama lagi bagi menyiasat tuduhan RM540 juta dibayar kepada syarikat kroni Najib Razak ( oleh sebuah syarikat Perancis untuk pembelian kapal selam itu.

Ini berikutan keengganan pihak berkuasa Malaysia, termasuk polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bertindak telus menyiasat dakwaan itu walaupun pelbagai bukti di ketengahkan sejak beberapa tahun lalu, ketika Najib masih Menteri Pertahanan.

Menurut sumber berkenaan semua dokumen dan laporan mengenai kematian Altantuya serta dakwaan rasuah berhubung pembelian dua kapal selam oleh kerajaan Malaysia sudah diserahkan kepada dua peguam Perancis.

"Kedua-dua peguam tersebut tiba di Malaysia kira-kira tiga minggu lalu untuk berbincang mengenai laporan polis yang akan dibuat di Paris tidak lama lagi,” kata sumber berkenaan.

"Pihak kami sudah serahkan semua dokumen termasuk keratan akhbar dan laporan media mengenai isu pembunuhan Altantuya dan Scopene,” tambah beliau.

Altantuya adalah bekas kekasih Abdul Razak Baginda yang dikaitkan dengan syarikat Peri Mekar. Syarikat itu dilaporkan menerima RM540 juta daripada pembekal kapal selam berkenaan menerusi perjanjian yang direstui oleh Najib.

Abdul Razak adalah kenalan rapat Najib malah pernah bertindak sebagai penasihat kepada beliau.

Altantuya mati dibom pada tahun 2006 apabila beliau dikatakan tiba di Malaysia untuk menuntut komisyen USD500,000 dari hasil penjualan kapal selam itu.

Razak dibebaskan dari tuduhan bersubahat membunuh Altantuya tetapi dua pegawai polis disabit kesalahan atas tuduhan itu dan dihukum gantung.

Seorang penyiasat persendirian P Balasubramaniam yang di upah oleh Abdul Razak membuat perakuan bersumpah mengesahkan bahawa Razak sendiri memberitahunya Najib mempunyai hubungan dengan Altantuya .

Bala kini berlindung di luar negara tetapi sanggup memberi keterangan kepada SPRM dengan syarat disoal siasat di negara ketiga kerana bimbangkan keselamatannya jika kembali ke Malaysia. Tawaran itu tidak disahut SPRM.

Bala sebelum ini turut mendedahkan adik Perdana Menteri, Nazim Razak mengugut beliau untuk menarik balik akuan bersumpah mengaitkan Najib Razak dengan kes Altantuya.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

woit… ABISLAAA PELUANG BIK MAMA NAK SHOOPING DI PARIS….kah kah kah..

woit… PUNAN NAK RASA MAKANAN DI CHEZ MAXIM… kah kah kah…

woit… NAK GI LONDON JAMIN TAK BOLEH …. kah kah kah…

woit… TAK KAN GI SHOPPING DUBAI JE… MANA ADA KELAS…. kah kah kah…

kah kah kah… KALAU PERGI DUBAI… LEBIH BAIK SHOPPING DI UDA OCEAN PETALING STREET …LAGI COOL DAN CHIC…. kah kah kah..

nota:
apakah yang akan tindakan balas?

- najib akan menghadap agung meminta batalkan peranchis
- ghani patail akan menuduh dua perebet untuk di hantar ke paris sebagai najib dan razak baginda
- ibrahim ali akan berdemo dan menuduh peranchis talibarut lim guan eng
- utusan melayu akan berkata tangkap peranchis kerana menggoncang akidah
- mat san akan berkata : den dah kato ekao dogil kah kah kah


NOTA: INI AKAN TERJADI - ZIONIS ISREAL PUN TERKENA

ISREAL PROTEST TO BRITAIN OVER ARREST THREATS - reuters

JERUSALEM, Jan 6 Israel has protested to Britain over the threat of arrest for alleged war crimes faced by its visiting high-profile figures after fresh controversy over a trip by military officers, a deputy minister said.

Deputy Foreign Minister Danny Ayalon, who has himself been threatened with arrest in Britain, said on the Internet site Twitter that he had protested to Britain’s attorney general at the “impossible situation regarding claims against senior Israeli officials in the UK”.


KAH KAH KAH… KAH KAH KAH….

nota:
selamat bershopping di negara sendiri
sokonglah ekonomi tempatan
selamat tinggal louise vuitton
selamat tinggal ives sant laurent
selamat tinggal channel

pakailah batik cap duku
dijamin kentut keluar berbuku buku kah kah kah




21 ulasan:

Kagum pd Najib berkata...

Minda wa jadi cerah dah sikit lepas baca artikel ni...
Cite la lagi brader..

TQ berkata...

LEPAS NI SHOPPING DALAM 'PWTC' AJERLAH

TAKBIR...kah kah kah kah

AnakSemuaBangsa berkata...

"KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH""KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH""KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH""KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH""KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH" pagi2 dpt berita baik...smpai sakit perut.."KAH KAH KAH.... AKHIRNYA... KAH KAH KAH"

Tanpa Nama berkata...

Hahaha..Kalo aku jadi Najib la kan:

1.Aku akan ...
2.Aku akan ...
3.Aku akan ...
4.Aku akan ...
5.Aku akan ...

Tapi, ini jenis lambat berfikir dan lambat buat keputusan. Sbb itulah asyik kene hentam kiri kanan depan belakang, utara selatan, timur barat.

Sbb itulah ramai pemimpin bersikap diktatorship. Lembut dan bersikap terbuka kalu, hehe, peluang kene belasah lubang jubur la dengan rakyat. Lain la kalo dia tu nabi dan orang alim sungguh. Holier than thou, memang orang tak leh buat apa2 punyer, checkmated dengan dia punyer kewarakan.

Tanpa Nama berkata...

Salam Tukartiub...

Utk info bersama...
Sabtu 09/01/2010...Najib melawat bukit sentosa/ bukit beruntung utk program
UMNO/BN JUARA RAKYAT....

Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor akan counter program tu dgn mengadakan program ceramah umum secara besar-besaran pd Ahad 10/01/2010 di Dewan Bukit Sentosa....
any futher info ana akan update later...

tlg sebarkan/sampaikan pd semua....

Tanpa Nama berkata...

tangkap je, sumbat masuk lokap.. malu aku dpt pm mcm ni...

Tanpa Nama berkata...

UMNO PM and champion of all Satan is looking for his master. AG IGP cannot be of use outside Malaysia. ALLAH IS GREAT.

Tanpa Nama berkata...

jeng.......... jeng......... jeng.......mari kita lihat sapa yang kenaaaa.....
jangan terperanjat jika anda terserempak Bik mama ngan izat shopping kat petaling street...sambil bibit barangan made in perancissssssss (roti)

Papa Chang berkata...

brand2 tuh sume dh ade kat PAvillion.. StarHill.. elok le duit bekepok2 tuh dilabur dlm negeri jerrr kehkehkeh

Tanpa Nama berkata...

Sham, selamat bershopping kat negara sendiri....Kah kah kah!

Belilah barangan buatan malaysia:

i) Belilah proton...Terpulang pada sapa2 yg berminat lah!

ii) Isi minyak petronas...Betul ker minyak jenama lain lebih power dan lebih jimat?

iii) Makan lah kat RFC. Franchise mahal bebeno.

iv) Makan daging burger buatan malaysia. Apa kabo datok ramli?

v) Beli lah perabut jati buatan malaysia. Ada ker?

vi) Belilah kasut sekolah buatan malaysia. Teringat kecik2 dulu pakai kasut water proof...Kah kah kah.

vii) Mesti semua buatan malaysia...dan pastikan tidak di tampal buatan malaysia. Kah kah kah

Aku bangga sebagai rakyat malaysia dan mengunakan bahasa malaysia...kah kah kah!


siber labukau

Mat Dangdut berkata...

pasni HK lak wat movie pasal altantuya..tak tau leh masuk ker tak...big momma kalo malu g petaling street pegi la Nilai 3...

mae berkata...

sape yang percaye ngan sistem undang2 kat malaysia ni tolong minum racun siap2..kalau member2 tau jap lagi baru lu perasan yang idup lu dah tak macam orang..

artismalaya berkata...

Sabar tuan-tuan...aku teringat lagu SM Salim Apa Dah Jadi...Isham kata ......Apo kono Jang....Kalau meletup kat peranchis tu .....berat bang...apa dah jadi....Blogger didahulukan Tukartiub diutamakan....kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

kakaka...pocah phoghut den tang mat san kato-tulah den dah kato....

bro isham,
den ghaso mat san pun jagho periuk dio yor la ni...tak dapek nak gebang bosar2...mat isa nunggu yor nak dok balik kerusi mb tu...bungkuih najib, doa pjg mat san tompek dio selamat..kakakaka

Tanpa Nama berkata...

Kesian sungguh-sungguh kedai underwear di paris ....

Dah siap banyak order untuk GSTring & bra saiz XXXL ...

Sekarang nak jual ke siapa ???

kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

Oitt! Prancis boleh nampak, guni setahil tak boleh nampak? mat san pon tak boleh nampak?

Apa cerita ni?

AbgTuah ada nampak kaaa? Musti tak nampak serupa guni setahil dan mat san!!!

Sebab apa dah tak nampak?? Mata sudah kena tampal $$$$ atau leher sudah kena rantai???

Ptuiii betul 3 berok nih!

Tanpa Nama berkata...

Berita terkuzut ini amat:

Memalukan agama!
Memalukan bangsa!
Memalukan negara!
Memalukan 1Malaysia!

Den nak dongar apo madey eeee kato:

Itu hari sudah busuk sampai ke usus
Ini hari busuk sudah sampai lubang jubur!

Tanpa Nama berkata...

Pakai topi perancis je le..kat 7-11 pun berlambak..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Kata bik moma dalam hatinya:

1. banyak-banyak negara, kenapa pulak prancis yang kena? Susah aku nak pegi shoping!

2. nasib baik dubai tak kena jugak. Kalau tak, susah jugak aku nak hantar kotak tukar RM!

3. mampos aku!

4. cilaka punya anwar! Saja nak ngenakan aku la tuh!

Saiful berkata...

semua ni gempaq saja kut..org perancis ni lagi kaki pelahab..bik mama dak supa dah masa jumpa dulu..mana mamat yg tulih dlm suratkhabar perancis tu..senyap saja..dah kena supa ..bik mama dah kasi diam...depa semua ni tau..depa ni mai minta duit..

Sudin berkata...

Mampus kau najib.....!!!
Setan razak baginda dah tak nampak muka......

Pechah perut kau najib......!!!
Masuk kubur nanti memang pechah pun perut kau.......kah,kah,kah,kah,kah,kah,kah......setan bakhil..!!!

Dua ekor kambing hitam PDRM apa cerita ?
Macham kes Rahim tambi kechik....semua lepas bebas.
PDRM dan mahkamah jadi barua/balachi Umno !