Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 18 Oktober 2012

SIAPA SANG PENULIS SURAT INI ?




SURAT UNTUK TUKAR TIUB


Hi uncle hisham.my mother is your cousin kitorang nye keturunan drpd Mongolia tau...mat monggol n minah monggol gak tapi tak kacau orang. masa I kecik umur 6-7 thn pernah pergi rumah your parents...tulah first time I nengok perigi..sampai sekarang takut tau... :) Peace on LAGI KES BAYI DI BUANG - MAYAT MATI DALAM MASJID

nota:
surat ini sampai dalam komen
dua minggu dahulu
siapakah gerangan si penulis surat ini?

untuk makluman si penulis
perigi  batu ini  masih kami simpan
walau pun hari ini
telah ada pili air

perigi ini tidak akan dimusnahkan
ini bahan sejarah turun temurun
walau pun ianyan dihadapan rumah

biasanya perigi di belakang rumah
tetapi perigi kami
dihadapan rumah 
kerana dulu perigi ini d alam kawasan pokok getah

kalau nak datang tengok sekali lagi perigi ini
tak ada halangan 
airnya masih jernih
sejuk dan dijamin tanpa bahan kimia
tapi wajib beritahu awal
kerana rumah kampong kami
hanya dibuka  semasa sambutan hari raya sahaja

nak tanya
adakah si penulis ini seorang minah?
adakah si penulis ini  saorang mamat?

apa yang yang jelas ketika  si penulis ini
datang menziarah sang perigi
tukar tiub berada di luar negara

sila hubungi keluarga kami
kalau nak minum air perigi
atau nak mandi air perigi!



13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

walaupun i bukan sedara mara dengan tt macam penulis tu, nak pergi mandi perigi tu juga boleh tak? :)

Tanpa Nama berkata...

jgn biarkan diri anda di selubongi misteri uncle Hisham wehhh...!! kah kah kah....

Tanpa Nama berkata...

Ketumbangan semakin hampir
kegagalan demi kegagalan
sejarah kelingkupan
kelumpuhan
dan akhirnya terhumban.
yang tumpas yang miskin.
yang miskin terjarak dari menteri2
terpisah dari kroni
terasing dari bangsa
terpencil dari janji.
Siapakah yang menghukumkan
kalau tidak bangsanya sendiri?

Tanpa Nama berkata...

Biarpun kita miskin
tiada taja tiada dana
kita tetap
hidup dengan pembiayaan keringat sendiri.Bukan dari kroni.
Biar duit di tabur,
biar ringgit di hulur,
Undi ini adalah memorandum
wijaya Pakatan rakyat!

Matt berkata...

TT
Jangan sampai perigi tu cari timba..
kah kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

Perigi moden boleh carik bimba sendiri kah kah kah :)

Dulu rumah atuk saya banyak pergiti besar2, lebih besar dari court badminton.. memang nyaman mandi pagi dengan air perigi.. ni..

perigi buta dulu tempat orang berak saja.. mungkin suakr membina tandas pada masa dulu atau kosnya..

Tanpa Nama berkata...

mcm cinta hati tt masa kecik kecik jer...mesti pernah main kawin-kawin ngan tt dulu..itu yg tt nak tahu sangat siapa penulis tu..


kuci kuci ho ta hei..tt

hasbullah zainal berkata...

wah wah wah.. sejak menag kes ari tu, ramai mengaku sedaree niii... keh keh keh

Tanpa Nama berkata...

ikut firasat aku
penulis tu golongan jantan turrr

Tanpa Nama berkata...

Sejak berdentum alam semesta al kiannya bahawa uncle hisyam bakal menjadi ali baba...yg kaya yg raya....semakin manis dn elok lakunya di mata dara..dan bukn dara kah kah...siapakah gerangan si jelita yg bertanya taman astakona masa kecil dulu...berendam di perigi besama....lorrrr dh tertulis berendam pulak. ..potong stim. ....tah tah induk badak kot yg tulis pada uncle isyam ni...kah kah kah mklumla la sama nogeri kah kah lah

average joe berkata...

ala tt
ini tektik lama
takkan ko yg berzaman dgn perantauan
berdekad dgn pengalaman
boleh terskema
boleh termakan
boleh terhangus kena goreng
dek african black money scammer
yg dah sedar satu benua afrika
bahwa kau sekarang seorang okb???
kahkahkahkah
tt... bak dendangan bijakpandai melayu dulu2:
jangan tunggu lama2
kahkahkahkah nanti kau frust menonggeng sampai hitam punggung macam depa ni:
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 3 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 3)

p/s kawin sesama cousin ok kan huhuhu

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 3 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 3)

Tanpa Nama berkata...

kampungg aku di bt 5 peradong dah takde apa-apa yang tinggal, habis dah reban semua... pigi pun depan rumah juga ntah ada ntah tidak lagi. harap-harap pokok durian tu masih ada lagi.

Tanpa Nama berkata...

Biarpun kita miskin
tiada taja tiada dana
kita tetap
hidup dengan pembiayaan keringat sendiri.Bukan dari kroni.
Biar duit di tabur,
biar ringgit di hulur,
Undi ini adalah memorandum
wijaya Pakatan rakyat!

SAYA SUKA UNGKAPAN DI ATAS