.

Sabtu, 25 Mac 2017

PERNIAGAAN AMAT LUMAYAN






DATUK KENA JUAL
Tt, siapa yang tergamak sampai hati jual datuk ni? Tak patut. Kejam. Ini bukan budaya kita. Tapi lebih heran seribu kali heran ialah siapa pulak yang sanggup beli tu? 
Apa faedah dia ada datuk? Mengabis boras jo.
 Kalau dia beli cucunya anak dara sunti buat teman berkelah di hotel tepi pantai, atau beli china doll dari mongolia buat teman shopping kapalselam ke, adalah jugak rasional nya, atau kalau masih tak paham boleh gak tanya pada pm. on MENIAGA JUAL DATUK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/24/17





---------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

*Di suatu pagi ahad...
Anti-clockwise from top right (Lawan putaran jam mulai atas kanan):
Awak semua kenal saya? Sayalah rani kulop, aka al-kulope. Bagi yang belum kenal saya, saya adalah pendekar melayu tulen walaupun muka saya mirip jawa gondrong. Kerana itu lah saya berpakaian pendekar melayu siap dengan baju dan samping songket, selempang kebesaran, dastar, cincin batu sebesar lobang hidong saya, dan kacamata hitam atau ray-ben-10 15 ringgit dari chow kit road yang saya tawar dengan bijak lalu saya beli cuma pada 14 ringgit.
Top left (Atas kiri):
Awak! Ya, kamu lah! Kamu nampak di atas ni? Di belakang saya sana lah! Tau itu gambar apa? Ah-hah! Ramai yang tau itu gambar orang main snuker. Ya! Di belakang saya adalah snooker centre.
Bottom left (Bawah kiri):
Jadi apa tunggu lagi? Jom siapa berani lawan rani kulop?! Saya tunggu di sini. Saya sedia dengan kayu cue sendiri yang custom made dari tembaga sadur emas tiruan. Jom, siapa berani?
Bottom centre (Bawah tengah):
*Setengah jam kemudian...
Ok. Saya masih menunggu di sini. Di luar pusat snuker. Siapa berani nak challenge saya lawan snuker? Mintak cepat sikit datang. Dah sejam saya berdiri tengah panas dalam baju songket tebal beberapa lapis ni. Ketiak saya dah berpeluh mencurah macam airterjun dah ni. Ni dah mula rasa nak ke bilik air pulak. Dah tu kepala lutut saya pun menggigil dah.
Bottom right (Bawah kanan):
*Tiga jam kemudian...
Baiklah. Saya rani kulop kini di dalam pusat snuker. Sebab dalam ni ada toilet, ada kerusi, ada air-cond dan ada minuman. Tapi air semua jenis bergas. Sekarang perut saya dah mula menggelodak kembung gas. Ini buat malu saya pada para amoi cantik pelayan di sini. Oh, tapi itu tak boleh bagitau jamal, nanti dia robohkan pusat snuker ni, tak dapek lagi pakcik kulop nak enjoy main snuker sini!

Tanpa Nama berkata...

utk setakat ini penjualan gelaran dato, tan sri , mak sri tiadalah difukwakan haram kerana nabi tiada kebesaran2 tersebut..maka itu terpulang la kpd pemegang2 daulat samada mahu menjual atau tidak gelaran2 tersebut walaupun mufti2 ini terletak dibwah daulat syaitan ..ops silap daulat sultan..perlu diambil kira, menjual gelaran dato, tan sri itu tidak la menjual tanah kpd warga2 china atau warga2 antarabangsa yg lain seperti dr zakir zakar naik..adapun penjualan2 gelaran ini hanya la menjual kerana baginda sultan teringin nak ada duit poket sendiri ketika baginda teringin nak mkn durian musang king atau durian xo yg dibayr dgn wang sendiri dan bukan wang rakyat..durian2 ini adalah asli ditanam ditanah negeri ini dan bukan macam kacang pool yg menggunakan kacang dlm tin, tidak segar dan dikenakan gst oleh menteri pointer dari negeri dua alam yakni alam melayu dan alam china.