Khamis, 21 September 2017

SAHEH PROJEK AMERIKA









SAHEH INI

PROJEK

AMERIKA

Putrajaya diminta jelaskan urusan kewangan dengan Uber


PUTRAJAYA perlu menjelaskan urusan kewangannya dengan Uber yang kini sedang disiasat oleh pihak berkuasa di Amerika Syarikat (AS) atas dakwaan menyogok kerajaan asing untuk melancarkan operasinya, gesa pemimpin Pakatan Harapan (PH).

Ahli Parlimen Kluang, Liew Chin Tong berkata sekiranya Putrajaya didapati memihak kepada Uber kerana rasuah dan lobi, ia adalah satu pengkhianatan kepada rakyat Malaysia.

"Oleh sebab dakwaan itu serius, saya gesa Irwan Serigar dan Nancy Shukri memberi reaksi segera," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Liew merujuk kepada Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Irwan Serigar Abdullah yang juga pengerusi Pusat Inovasi dan Kreativiti Global Malaysia (MaGIC) dan tabung amanah Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nancy Shukri Abdullah.

KAH KAH KAH

BALIK DARI

AMERIKA

TERUS KENA

TIBAI KAUKAU

MASIH ADA

TAK CAYA NI

SEMUA KERJA

YAHUDI?

HINA NAJIB

MUSLIM

WARAK

KAH KAH KAH


-----------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

cara tadbir msia cukup mudah, nak alih isu hangat, isu debar, isu menarik, isu hot rod...mula cerita baru, papar kejutan baru, org msia mudah lupa, cepat lupa, kah kah kah nak lupa pasal trip ke trump, mula dgn taib australia, me no speak english, episode baru, cerita terbenam, nak baca lagi, mula cerita pesta beer, pesta islam terancam, laporan tv 3 suku sakat, maka minda org msia hanya fikir tu lah, yang episod senalam dah lupa, cuma mereka tak paham, ronald reagen ada, internet ada, banyak berita meletup sampai org msia, dalam dan luar kah kah kah...maka sukar lah ha ha jual ubat konek, sukar lah jual agama, sebab org dah mula google, boleh fire fox, boleh chrome kah lah selamat maju jaya ya kah kah kah

Awanama berkata...

I no ma ni lar....
kan sain boo koo ti ga li ma?
i ge ren ti baa yar, boo lan dee pan!

Mai mini stree got many mani wan!

HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR