Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 30 Ogos 2008

JANGAN RAMPAS MANDAT RAKYAT - PM

KUALA LUMPUR, 29 Ogos - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini menempelak percubaan pihak tertentu untuk menggugat kestabilan negara dengan merampas kuasa secara tidak sah tanpa mandat majoriti rakyat.

Sambil menegaskan usaha itu perlu ditolak, Perdana Menteri berkata, kerajaan tidak akan sekali-kali membenarkan mandat rakyat dirampas daripada parti Barisan Nasional (BN) yang memenangi majoriti pilihan raya umum Mac lalu secara sah mengikut lunas demokrasi.

Kita perlu meneruskan tugas mentadbir dan bukan membuang masa dengan ancaman-ancaman oportunis untuk merampas mandat rakyat menenerusi cara yang tidak demokratik, tegasnya.


Kah kah kah…. MENGIKUT LUNAS DEMOKRASI… kah kah kah … pandai pulak cakap hal lunas demokrasi.

Woit…. CARA DEMOKRASI …. terperanjat gua.  Mamat ini udah mula pandai cakap hal demokratik pulak…. Ini perkembangan baru.

Woit! Rakyat bukan nak jatuhkan Abdullah Badawi. Tetapi gerombolan United Malays National Organisation sendiri yang nak tolak dan jatuhkan Dolah….. tak kan tak faham-faham…. Tu pasal suruh pergi sekolah dulu dia lari … pergi tangkap ikan laga tepi bendang.

20 ulasan:

HusainBolt&Nut berkata...

Huh...tu kat Perak tu sapa yg punya keroje...

Rakyat nak rampas madat BN/UMNO...nak kuburkan parti sebagai muzium...

HusainBolt&Nut

Snowflake berkata...

Assallamualaikum
Cara DEMOKRASI! Alamak, cara pakla memang Demokrasi, tapi ejaan salah sikit, ianya demoKERASi,
Wassallam

Abdul.Fatah.Firdaus.bin.Abu.Hanipah berkata...

heh..tangkap ikan laga,,,adoi2..lawak tol

Demo Kerat berkata...

Ustadz Pak Lah ini sebebar tidak faham amalan Demokrasi mahu pun agamanya sendir {sebab beliau pandai2 reka islam hadhari].

Dalam amalan demokrasi berPerlembagaan adalah hak setiap MP untuk memilih siapa Pemimpin mereka.

Jika Pemimpin mahu pun Parti itu tidak lagi melambangkan prinsip2 , falafah dan ideologinya dan sudah mula menunjuk menyeleweng maka MP2 berhak menukar dan pindah sokongan kepada sesiapa yang hak merajui Kepimpinan negara.

MP2 beolh membuat penilaian sendiri apabila melihat akan keadaan sekelilingnya termasuk derita dan kesusahan raayat.

MP2 juga boleh menilai keadaan sistem Kehakiman, KePolisian dan amalan anugerah Kontrak2 & Projek2 yang di lihat tidak mengikut landasan ketulusan dan Good Governance.

Jadi MP2 berhak mempertahan Kedaulatan Amalan Demokrasi dan pindah sokongan kepada AMANAH kepada "ahli ahlinya".

Apabila Ustadz Pak Lah ini menggunakan perkataan rampas, "unlawful" menunjukan sikap yang tidak betul dan riri hati atau pun hasad dengki.

It is as simple as that, iaitu hasad dengki, tidak payah berhujah panjang lebar lagi.

Tanpa Nama berkata...

woi, harga rokok sudah naik, janganla dok iklan menghisap rokok dlm blog hang. yg untung syarikat rokok, yg ngok tu hang pasai iklan percuma, perangai bodo macam loh bhad wee.

Rimau kumbang berkata...

Pak Lah org yg tak reti bisnes..tak pandai buat calculation..seorang bekas kerani yg mentadbir negara dengan mendapat nasihat org kanan shaja..adakah itu yang kita mahu?..do you want the blind leader which only can walk with the stick?..kahahahahahha think about it malaysia...rimau mengaum ni

Tanpa Nama berkata...

SUdah terlambat bagi BN untuk mengambil hati rakyat di malaysia, rakyat sudah tidak percaya lagi kepada BN. " JANGAN RAMPAS MANDAT RAKYAT". Betul kah ni?

apa yg sy perhatikan di salah satu kawasan di sabah, Tanah2 rakyat yg sudah di penuhi dengan kelapa sawit mahu d ambil oleh kroni2 BN.. Senang2 jak mo ambil..tak boleh tengok rakyat senang sikit ke?

mad berkata...

demokrasi.. demokrasi terpimpin kepala hotak... tak sangka pak lah mempunyai hati yang sungguh busuk!!!

too short berkata...

woit, apa ni?

'switching alliance' dibenarkan dalam demokrasi TULEN. Pak Lah ambik Sastera mana dia tau..

bila tukar MANDAT pun tukar lah..
jangan MANDAT ditukar kepada MADAT

cekka berkata...

macam2 la ngko ni Isham.. aku nak marah terus tak jadi. Apa pun, teruskan kah..kah.. woit !!

Tanpa Nama berkata...

pasai apa hang tak pos tentang komen anti merokok. Kalu hang dapat bayaran dr kompeni rokok, hang akan ikut Musang kna belah dada.

matipucuk

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub,
hang kena tukark paru2 hang, kalu terus jadi hantu hisap rokok.

matipucuk

Kulindod berkata...

Kehendak Rakyat yang sebenarnyalah yang demokrasi.Rakyat Malaysia NI dah MUAK dengan UMNO. Pak FLIP FLOP NI cakap tak demokrasilah kalau bukan cara UMNO yang busuk.

Tanpa Nama berkata...

Dolah Al Dengkuri meracau lagi. Tiap kali dia ni buka mulut tangan aku ni ringan je. Rasa nak back hand kepala dia.

Tanpa Nama berkata...

Mandat Filipina dan Indon di Sabah.

musyuk berkata...

alaa.. setakat dok dpn screen ni type kutuk mengutuk... ape lah sgt. kalu bijak sgt jd lah PM.. huhuhu!~ ahahahaha.. bak kata kwn cina saya...
"wa tepon tgn je tgk org melayu gaduh2 musnahkan umno" ahahhaha

so lu org pikirlah sendri!!~

Tanpa Nama berkata...

muka hang lagi macho tanpa asap rokok. buang shj gambar hisap rokok tu.

haramjadah

Tanpa Nama berkata...

Salam TukarTiub!

aku pohon salinkan pantun karangan Dr.Maza (Mufti Perlis) buat tatapan semua,

KOTA SARAT DISIMPAN TEMPAYAN,
ZAHIR BERLIAN DISUNYI HARI;
HARTA RAKYAT DIJADIKAN TARUHAN,
AKHIR KEBENCIAN MENJADI API.

GULA DAN SANTAN DIULI ROTI,
KELAPA DIPARUT DIMAKAN SAMA;
BILA KEBENCIAN MENJADI API,
APA DIHASUT DITELAN SEMUA.

ANAK SINGA DI PULAU TEBERAU
ANAK TEBUAN SEEKOR LARI,
JIKA NEGARA SUDAH KACAU,
ELOKLAH TUAN MENGUNDUR DIRI.

PERGILAH MANDI DI TITI TINGGI,
JALAN TERSEPAK TALI PENCUCI;
CARILAH GANTI BERBUDI TINGGI,
BUKA PEROMPAK GANTI PENCURI.

Abu 'Asim

Tanpa Nama berkata...

mandat rakyata mana maksud bodohlah ni?

mandat senarai pemilih SPR?

atau manda dakwat jari pilihanraya?

kalau betul ikut mandat rakyat bulan Mac hari tu orang lain yang patut duduk di putrajaya tu...

mmie berkata...

musyuk (busyuk)... hiishh, kalu gue kutuk pak lah face2face pon sure die buat bodo sambil menguap, same la macam samdol2 UMNO, lu punye cina kawan kalau nak tepok tangan die punye suka, gue masih ade Parti PAS, UMNO ni bole la dipupuskan, mengabihkan wang rakyat jeks... statement pak lah nie merayu/marah... aku confuse sebab rentak pak lah sememangnye lembab ala2 lagu eddie hamid