Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 30 Ogos 2008

YA RABBI KENAPA BODOH SANGAT NI !!

MACHANG, 30 Ogos - Sektor pendidikan tinggi mengalami transformasi besar-besaran dalam tempoh 51 tahun sejak Malaysia mencapai kemerdekaan dengan melahirkan golongan intelek dan guna tenaga yang memenuhi keperluan di pelbagai bidang, kata Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Khaled Nordin.

Beliau berkata usaha itu kini terhasil apabila lebih ramai golongan profesional dilahirkan yang bukan sahaja menepati kualiti ( KUALITI ?? kah kah kah ) tetapi dalam setiap pencapaian keperluan pembangunan modal insan ia mengikut keperluan pelbagai industri.


Kah kah kah….mana punya menteri bodoh sangat ni… dia tak tahu ke menteri sendiri pun TIDAK hantar anak-anak mereka belajar di universiti tempatan. Semua antar oversea….

Mana ada kualiti…. Tercorot bolehlaaaa… Naib chanselor Universiti Sintok pun ngok macam belanga kah kah kah…. Apa punya tuuur nama Sintok …. Kak kah kah...

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kuang kuang kuang ...NC UiTM lagi bercelaru sampai tak tau mana tugas untuk membentuk pelajar yg berfikiran waras dgn pelajar yg berfikiran was2!!Puihhhh!! produk gampang tu namanya!

Nostradamus berkata...

Aku menangis pada Hari Merdeka.
(I am Crying on Merdeka (Independence) Day.)

1. Aku menangis kerana rakyat Malaysia telah hilang kegembiraan dan perasaan terhadap masa hadapan negara yang diimpiankan dan tidak seperti semasa Allahyarham Tunku Abdul Rahman melaungkan “Merdeka!”.

(I cry because Malaysians have lost the joy and hope of a future Malaysia as wished for unlike the times when the late Tunku Abdul Rahman shouted "Merdeka". )

2. Aku menanggis memikirkan ada rakyat Malaysia sendiri yang bercakap, berfikir dan bertindak memecahbelahkan rakyat dengan penuh perasaan perkauman dan keagamaan masing-masing tampa ada perasaan kebangsaan dan kesahabatan.

(I cry thinking of some Malaysians who talk, think and act to divide the citizens with their own racists and religious thoughts without a care for nationalism and friendships.)

3. Aku menangis memikirkan ada rakyat Malaysia yang lebih mementingkan sendiri dari negara apabila timbul isu-isu parti, jawatan, habuan, kuasa, kawan, kesahabatan dan keadilan.

(I cry thinking of some Malaysians who care more of themselves rather than the Nation when it comes to issues of party, posts, rewards, power, friends, relationship and fairness.)

4. Aku menangis memikirkan ada rakyat dan keluarga mereka yang masih belum mendapat keadilan sewaktu dipenjarakan, ditindas, dirompak, diugut, didiskriminasikan dan tidak juga dibenarkan bersuara.

(I cry thinking of some citizens and their families who have not obtain justice while being imprisoned, oppressed, robbed, threatened, discriminated and not even allowed the freedom of speech.)

5. Aku menangis memirkirkan ada rakyat Malaysia yang masih hidup Kias Pagi, Makan Pagi; Kias Petang Makan Petang walaupun Malaysia sudah 50 tahun merdeka.

(I cry thinking there are still Malaysians who still live from Hand to Mouth everyday, even though Malaysia has already achieved 50 years of Independence.)

Posted at http://patek1472.wordpress.com

Tanpa Nama berkata...

saperti biasa United Malays National Organization akan cuba menyelesaikan masalah dengan menabur wang bukan menggunakan akal. Dengar kawan cakap di universiti sekarang cam dapat duit giler banyak. Lalu, wang tu dihabiskan tanpa tentu arah saperti memberikan RM 2000 dengan penerbitan satu artikel penyelidikan, tak kiralah apa kualiti jurnal tu sama ada di luar atau dalam negara. Akibatnya, banyak professor kangkung yang berlumba lumba menulis sampah dan memaparkan kebodohan mereka di jurnal tempatan. Memang tak fairlah kalau gitu kerana jika artikel tu terbit di Nature ker, yang power power tu lah, pun dapat RM 2000. Bodoh punya dasar.

Tanpa Nama berkata...

pemimpin pelajar pun org2 aspirasi pro umno...bila grad nanti keje pun pakai kabel umno gak..orang2 ni gak nanti yang jadi pelapis pemimpin umno skrg..kalo pandai tak pe..tahap akedemik pun rendah..cuba ingat sape tu saifool bukhari..?konon2 pemimpin pelaja..tp belaja pun sangkut..nasib baik najib al mongolia nak tolong dia..

Tanpa Nama berkata...

sungguh sedih..bukan sahaja menteri tak hantar anak ke universiti tempatan, sekolah tempatan pun depa tak hantar anak cucu. Anak cucu menteri,some DG dan yang "kaya" pun tak hamtar anak mereka ke sekolah tempatan. WHY aaa???? Kualati very rendah lah. Untuk rakyat malaysia amnya we no money to send sekolah private or overseas....wake up lah Menteri!!!
shortchanged Malaysian

Jembalang Hantu berkata...

siut tul ko ni isham. kutuk tak hingat dunya..huahuahuaaa...

ko memeng produktif isham...

blog nih memang dapat memuaskan nafu syahwat aku!

teruskan membelasah puak2 bebal nih.

tan, tanjong bungah berkata...

Hi semua,

Naib Canselor UiTM telah mengugut untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap MB Selangor atas syornya mengenai kemasukan 10% pelajar bukan bumiputra supaya institusi itu dapat meningkatkan mutunya dan menjadi lebih bersaingan nanti di dunia.

Bagaimanapun, bilakah Naib Canselor itu nak ambil tindannya itu? Rakyat masih menunggu tindakannya.

Kebanyakan Naib Canselor IPTA di Malaysia dilantik berdasarkan pendirian politik mereka dan bukan atas ilmiah dan kewibaan mereka dalam dunia akademik! Ini adalah satu penyumbang utama kepada 'mutu' atau lebih tepat 'kurang mutu' institusi-institusi itu di pentas dunia. Rakyat Malaysia sungguh malu atas kedudukan IPTA di dunia.

Tanpa Nama berkata...

bro, lu ni memang best la! gua rasa lu punya blog antara yang paling kemas-terkini di Malaysia! gua harap lu jangan kembang lobang idung plak! teruskan taipan lu!

dizzy berkata...

hahha...btul2..
gue dulu kat itm pon slalu dpt soklan bocor...ngorat2 skit lecturer yg gatai2,sah dapt soklan...yelah..melayu kan mesti kena pass with flying color...kalu x ,kena flying kick...

Stormbringer berkata...

memang abang isham punyo blog yang terkini dan updated. tapi ni den ghaso dio dah membuto ni... kah kah kah...
dulu den maso blaja taun 85, dulu kek itm, den ingat laie den baya yuran asrama 50 hinggit, yuran pekso 90 hinggit yo! skaghang ni anak den poie asrama ponoh kalau tak ado 4 ghibu jangan haghap la nak dapek register skolah. punyo lah susah skaghang ni. dah la minyak naek. kalau isik minyak keto 50 hinggit dapek 18 liter yo. naek limo bleh sen ado la naek satu liter. koncing den pun sekali konceng dapek tigo ompek liter... kah kah kah
apo la bangan bona mak lah...
hih susah boto skaghang ni.. copek copek la anwa naek jadi pedano montoghi!

minianimalist berkata...

Memang aku lamabt tapi aku nak bagitau nostradamus tu, aku tak menangis tapi hampir nak tergelak kerana ko masih menganggap kemerdekaan yang di laungkan oleh tunku itu maish dianggap "tulin" bagi kau, walhal ianya hanya projek projek pertama membodohkan orng melayu hahaha