Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 12 Mac 2011

BERFIKIR SEKALI LAGI



MUNZIR STATUS IN TOKYO


by Nusrat Al-Jafree on Saturday, March 12, 2011 at 4:04pm

dearest families and friends, thank you for your endless support and concern, it is very much needed for our family in times like this...

As for now Munzir is fine, he survived the 8.9 Richter scale earthquake and 10 meter high tsunami, he was at the Komatsu office when the tremor happened.

His office happened to be 81 km from the earthquake center, and 2 km from the nearest beach...part of his office collapsed, he was lucky to be alive.

At this moment Tokyo is facing power failure due to the 5 Nuclear power stations affected by the massive earthquake. 2 power stations exploded right after the quake, another 2 are facing a serious meltdown, only one is still functioning. The effect of the explosion, and nuclear radiation could be fatal.

According to Munzir, it could be like the tragedy in Chernobyl Russia...

Dear all, please pray for Munzir, his friends, all Malaysians in Japan, everybody in Japan, and all the Japanese people...May God be with them...

I can't describe my feeling right now, but Mama is crying since yesterday..

NOTA:
ini warkah dari seorang anak muda yang tidak kita kenali
dia tinggal di tokyo. anak muda ini dari malaysia.
tukar tiub telah menerima ini dari laman facebook

diharapkan anak muda ini selamat!!!

nota:
lihat isi surat ini tentang loji nuklear?
berapa yang pecah?
dan berapa yang meletup?

laporan berita ajensi hanya melaporkan dua yang bermasaalah
tetapi dari anak muda ini katanya ada 5
dan dua dari 5 loki ini telah pecah

nota:
media sedang digunakan untuk
mententeramkan hati orang ramai
yang mula gundah gulana tentang
keburukan tenaga nuklear

media sedang digunakan untuk mententeramkan
hati dan jiwa orang ramai yang mula benci
kepada tenaga nuklear

media sedang digunakan oleh pejaja dan saudagar
tenaga nuklear untuk mengkaburi keadaan sebenar
media sedang digunakan untuk menipu!!!


NOTA:


malaysia sebelum bercita-cita
untuk membuat loji tenaga nuklear
lebih baik memcuba untuk membuat
teknoloji cermin pintu kereta proton
dapat diguna pakai

hampir kesemua kereta proton
didapati cermin tingkapnya
selalu jam dan tidak boleh
dipakai

baiki dahulu teknoloji ini
sebelum cuba membunuh diri
dengan teknoloji nuklear
kah kah kah


SERANGAN TSUNAMI DI TOKYO




LOJI NUKELAR KASHIWAZAKi-KARIWA



nota:
ini gambar dari arkib
loji ini sedang dalam
keadaan tenat


1000 TERBUNUH GEMPA JEPUN, LOJI NUKLEAR HADAPI MASALAH - ajensi

TOKYO: Lebih 1,000 mangsa dikhuatiri terbunuh dan kini pihak berkuasa Jepun sedang bertungkus lumus menggelakkan kerosakan di loji nuklear susulan kejadian gempa bumi sehingga menyebabkan tsunami.

Sistem penyejukan reaktor gagal berfungsi semalam apabila negara itu digegarkan dengan gempa bumi bermagnitud 8.9.

Radiasi 1,000 kali ganda dari paras normal dikesan di bilik kawalan di salah satu loji nuklear Jepun. AFP

BUKAN GEMPA BUMI - GEMPA RASUAH


nota:
banguan runtuh rantah
bukan kerana tsunami
atau gempa bumi tapi
serang rasuah yang lebih
hebat berganda dari 8.9 richter scale



MALAYSIA RANCANG BINA 2 LOJI KUASA NUKLEAR 2021, 2022
- bernama

19/12/2010 11:48am

KUALA LUMPUR 19 Dis. – Malaysia merancang untuk membina dua loji kuasa nuklear yang masing-masing akan menjana 1,000 megawat sebagai sebahagian daripada rancangan jangka panjang untuk mengimbangi bekalan tenaga.

Loji pertama akan siap dan mula beroperasi pada 2021 manakala loji kedua, setahun kemudian.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin berkata, kerajaan akan mengambil perunding antarabangsa untuk menilai lokasi dan keperluan membina loji berkenaan.

Sementara itu, lebih banyak program kesedaran dan pendidikan akan dijalankan bagi memaklumkan kepada rakyat tentang keperluan sedemikian.

"Diharapkan, menjelang 2013 atau 2014, kami akan dapat menyiapkan penilaian ini. Tentang penawaran tender, kami berharap ia dapat dilakukan menjelang 2016," katanya kepada Bernama dalam satu wawancara.

Beliau berkata, Malaysia amat bergantung kepada gas dan arang batu bagi bekalan elektriknya kerana memang menjadi dasar kerajaan untuk mengurangkan pergantungan kepada bahan api fosil. – Bernama


TERBARU LOJI NUKLEAR DALAM BAHAYA
– guardian london

Thousands of people are being evacuated from the area around a nuclear reactor after its cooling system failed in Japan's devastating earthquake.

A state of emergency was declared around the Fukushima No 1 power plant as a precaution, because a cooling system was not working after the quake, officials said.
The prime minister, Naoto Kan, said there had been no reports of radiation leaks at any of the country's nuclear facilities.

Residents within a 2 mile (3km) radius of Tokyo Electric Power's (Tepco) Fukushima Daiichi nuclear plant had been told to evacuate, Japan's chief cabinet secretary, Yukio Edano, told a news conference. Kyodo news agency said around 3,000 residents were being moved out.

Work had begun on restoring the cooling function at the reactor, Jiji news agency quoted the trade ministry as saying.

Tepco confirmed that water levels inside the reactors were falling but it was working to maintain them to avert the exposure of nuclear fuel rods.

The company was trying to restore power to its emergency power system so it could add water to the reactors, a Tepco spokesman said.

"There is a falling trend (in water levels) but we have not confirmed an exposure of nuclear fuel rods," he said.

Tepco had been operating three out of six reactors at the Fukushima Daiichi nuclear plant at the time of the quake – the No 1, No 2 and No 3 units – all of which were shut down. Reactors core remain hot and still need cooling after they have been shut down.

The spokesman said there were no concerns of a water leak in the other three reactors at the plant, which were closed for planned maintenance.

"We launched the measure so we can be fully prepared for the worst scenario," Edano said. "We are using all our might to deal with the situation."

Eleven nuclear reactors were automatically shut down in the wider quake-affected areas of Japan, the government said.

Kan said: "Parts of nuclear plants were automatically shut down but we haven't confirmed any effects induced by radioactive materials outside the facilities."

A fire broke out in a turbine building and was extinguished at the Tohoku Electricity company's Onagawa nuclear plant in north-east Japan. Smoke was seen coming from the building, which is separate from the plant's reactor.

The four nuclear power plants closest to the epicentre had all been safely shut down, the International Atomic Energy Agency said, adding that it was seeking more information and had offered its help to Japan.

20 ulasan:

Khun Pana aka johanssm berkata...

PutarJaya-Untok membuktkan kepada baruah Malaisia bahwa loji nukelir adalah teknoloji jana kuasa selamat , Perdana menteri Malaisia dan the fat lady of malaisia akan melawat loji nukelir Fuckershima DaiIcthy diJapon besok.



Salam Sapu Malaisia.

Tanpa Nama berkata...

Chernobyl, Three mile island, Japan.. namun sesetengah manusia x sedar2 lg ttg bahana loji nuke nih..

Stupid University berkata...

Tak apa! Bina 10 loji nuklear! Biar kemalangan satu Asia Tenggara hancur! Kah! Kah! Kah! Biar Asia Tenggara terhapus dari peta dunia! Kah! Kah! Kah! Kah! Pengganas pun tak sebodoh nie! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

bayangkan......

kalau jepun yang teknologinya paling ampuh, yang rasuahnya jarang didengar boleh terbongkang......

inikan pula malaysia.

kalau buat juga loji nuklear tu
bersedialah kita untuk menempah maut

baca dan kajilah
adakah kita terletak di plat tektonik yg sudah selamat daripada gempa bumi dan tsunami....

Tanpa Nama berkata...

buat stadium pun runtuh, ada hati nak buat loji nuklear....
fulus fulus fulus... peduli apa aku, meletup kalu cabut pegi mongolia laaa.... kah kah kah...

percayalah seandainya loji nuklear impian najis 1 malaysia ni meletup, maka najis dan fat lady serta suku sakatnya yg terlebih dulu cabut dari malaysia.

Tanpa Nama berkata...

Loji nuklear kat Jepun dah meletup.
Apakan jadi kat rakyatnya tak taulah nak cakap.
Apa yang dapat diagak mungkin ianya lebih teruk dari Chernobyl.
Ini amaran keras pada Najib yang beria-ia benar nak bina loji nuklear tu di sini.

Tanpa Nama berkata...

nak pikir apa lancau, rasuah rasuah rasuah...

Tanpa Nama berkata...

bala turun apa taknya baru gua kumpul duit nak beli plasma tv dia keluar LCD baru nak cukup duit utk beli LDC dia keluar LED.last beli tv jenama pensonic.pakai tak sampai setahun dah kelabu asap...

baru kumpul duit nak beli honda accord baru.tup tup dia keluar honda accord model baru.tak pernah sempat nak beli,last beli kereta proton. pakai seminggu tingkap dah mula meragam bateri dah kong kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

elok rasanya menteri2 bn dibawa melawat ke sendai dan menikmati udara bersih serta nyaman di sekitar loji nuklear di sana. balik esok bolehlah apply kat putrajaya.

**
kalau tak sedar jugak, hantukkan kepala tu kat lubang tandas.

Tanpa Nama berkata...

TT

Korang bayangkanlah, kat jepun ada hero2 power macam doreamon, power ranjer, superman dan macam-macam. Bila tsunami, loji nuklear pun meletup dan banyak kerosakan berlaku.

Kat malaysia ni cuma ada cicak man sorang aje. Macamana cicak man sorang nak jaga loji nuklear kalau tsunami berlaku kat malaysia nanti. Nak mintak tolong polis trafik kat roda-roda kuala lumpur pun bukan boleh harap sangat.

azmie berkata...

jgn risau, ultraman ada

masaimara berkata...

Inilah suatu petunjuk daripada Allah , bagi menyedarkan totok totok bangang ni nak buat loji nuklear kat mesia konon... dan bahananye didepan mata skrg,kalau si gerombolan bangang ni tak paham jugak baik pergi mampuss sebab hidup pun untuk menyusahkan rakyat.

Tanpa Nama berkata...

Salam TT,

Malaysia suka kereta mewah recon Jepun, Pemimpin BN suka rektor nuklear recon Jepun (Harga mesti berkali2 lebih mahal dari yang baru).

Harap2 rektor recon ini hanya dipasang di bukit tunku atau country heights. Barulah Malaysia betul2 BOLEH!!

Kebangangan rakyat Malaysia yang memuja BN betul2 adalah penyakit yang tidak ada ubatnya.

Terima kasih.

Cawan Lama

Tanpa Nama berkata...

Dulu, bantah pembinaan lebuh raya PLUS, sehingga pemimpin prokomunis tak mahu bayar tol.
Sekarang, pengguna tegar.

Dulu, bantah pembinaan jambatan Pulau Pinang.
Sekarang, pemimpin prokomunis nak satu lagi jambatan kedua.

Dulu, kutuk projek kereta nasional.
Sekarang, terbukti berjaya dengan memberi peluang ratusan perniagaan dan ribuan peluang pekerjaan kepada graduan tempatan dan rakyat Dianggarkan 50 ribu peluang pekerjaan kepada rakyat.

Dulu,kutuk pembinaan Putrajaya.
Sekarang, berebut dan termimpi-mimpi nak tinggal di Putrajaya.

Sekarang, kutuk pembinaan Bangunan Warisan.
Akan datang, beribu pejabat di Bangunan Warisan.

Sekarang, kutuk pembinaan logi nuklear.
Akan datang, seronok sebab bayar bil elektrik murah.

Sekarang, kutuk, baantah, kutuk, bantah, kutuk, bantah.
Akan datang, menikmati kesenangan.

Tanpa Nama berkata...

parpu kari, papa gomo apa khabo? bila nak mula buat projek loji nuklear kat belakang rumah kome?

Tanpa Nama berkata...

ya ka power window proton bermasalah?? aku guna 2 buah dah kereta proton takda satu pun power window yg bermasalah.. tukar tiub, lu ketinggalan zaman laa.. hidup zaman 90an lg ke?

Tanpa Nama berkata...

Kaki bodek 1; 13 Mac 2011 12:10 AM

Kaki bodek 2; 13 Mac 2011 12:21 AM

Beranak dalam tong najis - hidup dlm ketiak madey.. porah!!!

James Iha berkata...

Kahkahkah...aku guna kereta proton.Wife aku pun guna kereta proton. Mmg betul ckp bro TT, kereta proton aku dan wife jam power window terutama di sebelah passenger seat padahal keta aku tuh baru pakai tak sampai setahun...Aku bukak sendiri switch dia dan aku terkejut gila tgk betapa 'lekeh' switch board dia mcm guna dlm telefon mainan buatan China...kahkahakah

ImNeO berkata...

Kejadian loji nulear di Jepun sudah terbukti sahkan Kerajaan Barua Nasional mau kita rakyat mati..
Depa cuma mau kaya deangan rasuah jer, rakyat yang jadi korban.

Sepukal berkata...

suruh Munzir balik je la. bahaya bahan radioaktif tu terbang ditiup angin jauh perginya