Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 12 Mac 2011

SIAPA MENCURI SIAPA MENIPU




ULASAN Y.B.M. TENGKU RAZALEIGH HAMZAH MENGENAI
PERKARA YANG DIBANGKIT DALAM BUKU DR. MAHATHIR

Jumaat, 11 Mac 2011
______________________________________
Sekai lagi saya dituduh membawa parti ke mahkamah. Saya juga
dituduh terlibat dalam politik wang semasa pemilihan parti dalam
tahun 1987.

Saya tidak mempunyai wang untuk tujuan itu. Saya
tidak ada kroni. Sebenarnya, saya menentang politik wang.

Allah Maha Mengetahui bahawa saya tidak pernah membuat segala
perkara itu. Sungguhpun demikian, saya dipilih setiap kali saya
bertanding di Gua Musang.

Saya tidak pernah mencuri.
Saya tidak pernah menipu.
Dia yang mencuri dan menipu
akan rasa berdosa sepanjang masa, sepanjang hayatnya

T.RAZELEIGH HAMZAH


PARIA INI MENIPU LAGI



nota:
itu pasal orang melayu
ada sebut: jaga jaga auta kalinga
ini lah dia contihnya auta kalinga


KU LI TOLAK MEMOIR MAHATHIR SEBAGAI MENIPU - mkini

Tengku Razaleigh Hamzah menggunakan peluang pada pelancaran sebuah buku di Ipoh, Perak, malam semalam bagi membuat kecaman ke atas buku memoir Mahathir Mohamad yang disifatkannya sebagai “menipu secara politik”.

Dalam memuji “kejujuran intelektual” Professor Wang Gangwu yang dilahirkan di Surabaya tetapi dibesarkan di Ipoh semasa pelancaran buku bahasa Mandarinnya berjudul 'Junzi', Tengku Razaleigh berkata negara kini kekurangan kualiti dalam persekitaran politik.

"Ini adalah komoditi yang sukar diperolehi hari ini, khususnya dalam persekitaran politik yang dihadapi di Malaysia hari ini di mana menipu secara politik kian menular,” katanya.

Kecaman Tengku Razaleigh yang juga ahli parlimen Gua Musang semakin pedas apabila beliau menyentuh buku memoir Mahathir 'A Doctor in the House', yang dilancarkan di Kuala Lumpur awal minggu ini.

“Menipu secara politik datang melalui media dan ada kalanya dengan menulis buku memoir. Satu daripadanya adalah yang terbaru dilancarkan dengan tajuk pseudo (awalan asing palsu), 'A Doctor in the House'.

14 ulasan:

terimakasihdanjumpalagi berkata...

wellll...its mahathir,mcm kau tulis lah isham,titik di huruf 'i' pun kau takkan percaya klu datangnya dari mahathir.kehkeh

Telur Sekunder berkata...

aku tak paham la macam mana keling ble mengaku melayu. lagi aku tak faham cam na melayu boleh accept paria ni jadi melayu pas tu anggap dia macam 'nabi' melayu. apa yg keluar dari mulut paria ni dianggap macam sabda nabi. yang bagi paria ni lebih melampau ialah melayu sendiri. padan muka. anak-beranak paria ni yang kaya-raya, melayu hidup merempat. bodoh!

cicit ngah layor berkata...

Wooii!! Komer tau dak pasai aper cukodok ni bercakap macam org mabok.Dier ni udah jadi penasihat tokeh san maguel .Baghu jadi penasihat dah mabok,belom tonggang lagi.Kalau tonggang teghuih jeguih.Pandai org melayu pilih ketuer.

Anti TELAN berkata...

Ku Li ini pun satu hal. Tulislah sebuah buku bernama 'King in the Gua'...kah kah kah

Mengisahkan seorang Raja BANGANG yang berpuluh-puluh kali diTIPU oleh Madey BELIT...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

madey ni kalau minum sekole mabuknyer macam minum 13 kole... biasalah tu..

Tanpa Nama berkata...

tengok logo san maguel teringat Muka Mahafiraun Madey kutik dan anak beranaknya sedang minum air haram tu.

itu sebab Mahafiraun Madey dan anak beranaknya mabok kuasa untuk perbodohkan orang Melayu.

Tanpa Nama berkata...

Woit TT... paling kurang Madey ni tipu orang Melayu, dapat jugak merasa anak dia jadi salah sorang paling kaya di Malaysia. kah kah kah... F1 bro.

Stupid University berkata...

Mahadey lupa lagi la! Kah! kah! Keling paria kalinga mengaku Melayu! Kah! Kah! Kah! Kah! Balik India la! Menyibuk melalak macam anjing gila kena sawan! Kah! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

aku rasa la...

dua2 pun serupa
bezanya
satu tulis buku
satu tak tulis buku

dua2 haprak

Tanpa Nama berkata...

betul la
aku pun perasan

eeee ni kalu minum
minum sekole
mabuk macam minum 13 kole

auta berkata...

mahathir boleh digelar Bapak Penipu !!!

Tanpa Nama berkata...

mahathir peduli apa betul atau tipu.janji buku dia laku.macam ni lah dia popular dulu.buat buku2 yang kontroversi..yang dulu kautim ngan bary wain. jenayah penipuan org atas2 ni,susah nak hukum. yang 'ikan bilis' macam kitalah selalu dijadikan kambing hitam.

Tanpa Nama berkata...

juga bapak penyamun..!!!!

Tanpa Nama berkata...

madey tulis buku nk ttp kesalahn dia,mane th mati bole bwk skali buku ni..bole wat trik