Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 25 Januari 2010

TANAH UNTUK PENGGARAP



AWAS ! SILA PASTIKAN ADA GERAN - NANTI DIREMBAT GEROMBOLAN




KERAJAAN SELANGOR BERI GERAN TANAH KEPADA 6,000 KELUARGA DI IJOK - malaysiaininsider

Khalid Ibrahim announced today that the state government will launch a major project to help residents of Ijok and Kuala Selangor to obtain land grants.

The Ijok assemblyman said that his office will soon release a schedule for the 6,000 families who start receiving land grants beginning this month.

“At the end of the year, more than 90 per cent of the land grant problems in Kuala Selangor will be resolved.

“Many excuses were given back then. They (Barisan Nasional) had more than 50 years but the problems (land grants) were still not resolved but it took us only 30 months to solve the issue,” he told reporters here.

KAH KAH KAH…

woit.... PADAN MUKA GEROMBOLAN…. kah kah kah..

woit… AKHIRNYA RAKYAT DAPAT TANAH… kah kah kah..

kah kah kah… LIMA PULUH TAHUN TERBENGKALAI… SELESAI DALAM MASA 30 BULAN … kah kah kah..

nota:
kenapa gerombolan tidak memberikan geran tanah
selama 50 tahun ?

inilah kerja gerombolan. inilah taktik gerombolan.
geran ini dijadikan alat untuk pau orang kampong.
tiap kalai pilihanraya akan dijanjikan geran tanah.

tak percaya?

tanya mak cik dan pak cik felda.
berapa ramai yang dapat geran. geran digunakan untuk
mengikat peneroka. kalau undi pakatan tak dapat geran.

padan muka. diperak beratus ribu warga yang dapat geran tanah.
di selangor dan kedah pun sama. tsk penting warga undi pakatan
atau tidak. yang penting warga dapat tanah. kalau dapat tanah
mereka bebas merdeka. rakyat yang bebas merdeka pasti tidak
akan mengundi gerombolan kah kah kah.




8 ulasan:

Sukj berkata...

DI KEDAH SEKARANG PUN...SESIAPA USAHAKAN TANAH KERAJAAN, SELEPAS 5 TAHUN BOLEH DAPATKAN GERAN

UNDI BN...RAKYAT NGANGA...BERUK JUARA

UNDI PR...DAPAT GERAN...JUARA RAKYAT

Tanpa Nama berkata...

Bila Sinbad sentuh Penang, terasa sangat gatal tangan saya nak taip beberapa patah perkataan.

Bukan tender yang nak saya sentuh, tapi tanah-tanah Melayu Pulau Pinang, yang "dirampas" oleh UMNO dan dijual kepada Taukeh Cina.

UMNO memegang kuasa tanah, ambil alih status tanah pertanian milik Melayu (harga sekitar RM0.50-RM1.50 kaki persegi), tukar kepada status tanah kediaman, jual kepada Taukeh Cina dengan harga RM100-150 kaki persegi. Menipu orang Melayu kononnya atas dasar pembangunan.

Dan TAukeh Cina buat perumahan harga seunit BERMULA RM250K ke atas. DAn dibuat formula hak milik 70:30, iaitu 70% Lot Non-Bumi, 30% Lot Bumi. Semua salesman kaum Cina, bila Melayu nak beli rumah lot bumi dikatakan semua dah habis dijual padahal satu lot pun belum terjual. Bila semua lot non-bumi habis dijual, ini developer cina yang sudah awal-awal berpakat dengan YB-YB UMNO, pergi memohon YB UMNO benarkan jual lot bumi kepada non-bumi. Dan dapatlah YB-YB haprak ini 1-2 lot seorang sebagai hadiah konon!

Dasar Perumahan Negara yang baru diubah zaman Dollah, katanya, hartanah termasuk rumah-rumah yg harga 250K ke atas, boleh dijual kepada rakyat asing. Natijahnya, di Pulau Pinang, terlalu ramai rakyat asing dari China, India, Singapura, Taiwan, Hongkong dan lain-lain.

Beginilah Melayu Pulau Pinang dihalau keluar oleh UMNOBN selama 52 tahun perintah Pulau Pinang.

Dulu, Melayu Islam Pulau Pinang 40% jumlah penduduk. Terkini cuma tinggal 33% sahaja. Ini kerana Melayu Pulau Pinang merempat kenegeri Kedah, membeli rumah-rumah di Kulim, Lunas, dan Utara Perak.

Kalau Saudara Sinbad nak komen pasal Penang, mai lah dok sini, ronda-ronda cuti-cuti di Penang, mana ada rumah Melayu Islam ditempat-tempat strategik.

Usah cakap lah pasal tender-tender, YB-YB UMNO dah lama kaya raya dalam bab ni, mereka paling cekap buat rasuah secara SAH, mustahil boleh dibuktikan dimahkamah. Itulah kecekapan Melayu UMNO, menipu Melayu untuk dapat tanah orang Melayu, jual kepada Cina, dapat lah habuannya.

Usah cakap pasal DEB, yang dok manipulasi DEB tu UMNO yang berkuasa, bukan rakyat jelata yang papa-kedana, bukan PAS yang dok berteriak seperti anjing salak bukit. DEB tu bagus, tapi bayak kelemahan dari segi pelaksanaannya. Yang kaya hasil dari DEB tu 2-3 kerat orang UMNO je!!!

Mai la Penang!

Tanpa Nama berkata...

Baru betul betul punya merdeka bila dapat tanah yang di hajati! Inni tidak, yang dapat tanah ialah cukong cukong, kemudian melalak kata melayu merempat! Mana tidaknya, ada tanah tapi kena rembat.....paling celaka ialah UMNO!

Tanpa Nama berkata...

TT,

itu pasal makcik & pakcik tetap maintain ngan gerombolan.

pastikan ada kad ahli utk mohon dapat geran.

akan diadakan majlis penyerahan geran beramai2 dan dipanggil pak menteri utk menyerahkan...kau tengok taktik yg dipakai...memang sempoi!

at last....jasamu tetap dikenang hingga hancur jasad dikandung badan...generasi baru akan meneruskan legasinya! tak merasalah PR nak tawan kat tempat makcik & pakcik.

melepasssssss lagi...

Tanpa Nama berkata...

Mai la Penang,

Tak payah nak rujuk kat Penang ajer. Sebenarnya taktik penipuan high class ini berlaku kat semua negeri. Nak tau kenapa?

1. Org melayu nak kerja mudah. Yg penting dapat komisyen yg banyak.
2. Org melayu tak berduit! kerana itu developer kebanyakan cukong.
3. Developer melayu macam taik...Senang cerita kalau projek perumahan terbengkalai kebanyakan melayu.
4. Developer melayu macam taik ada sebab juga, kerana mereka tak banyak kecairan tunai utk buat projek. Harga barang binaan di kontrol cukong. Yang akhir sekali, mereka memang bangang nak menguruskan projek....kata orang tu belajar tak habis cikgu dah mati.

Kenapa melayu jadi begini?

1. Pemimpin yang tak ikhlas nak menolong org melayu.
2. Pemimpin yang mempunyai sikap yang hipokrit.
3. Jutawan2 melayu dan ahli korporat melayu yang tidak berminat untuk menolong bangsa mereka. Falsafahnya mudah ajer...Orang melayu yang berjaya memandang rendah pada orang melayu yang sengkek.

Itulah nasib melayu sampai kiamat! Sejarah telah membuktikan apa yang terjadi pada orang melayu akan berterusan sekiranya mereka sendiri tidak berminat utk mengubah nasib hidup mereka.

Orang melayu simpan duit bawah bantal, cukong tak begitu! Cukong akan menolong nasib2 sahabat2 mereka utk maju.

Hoi! jutawan melayu, pergilah bukak kedai2 dibandar2 besar....Bukak kedai hardware, kedai peralatan elektrik, kedai peralatan sekolah, kedai jahit, kedai kek yg grand, kedai handphone, kedai kasut dan banyak lagi! Dengan dua syarat...terjun harga dan jaga servis! Pasal kau orang dah kaya, untung kena sikitlah!

Masalah kau orang aku tahu! Nak untung sekapal! Kau dah banyak duit! buatlah projek kemasyarakatan utk tolong org melayu.

Daripada kau orang rugi berjuta main saham, lebih baik kau tolong melayu yang betul2 nak berniaga.

Tapi, kena bersedialah kalau ada yg segelentir itu memang kaki kencing. Kalau kena tu...anggaplah sedekah jariah.

Wake up melayu!

ha ha ha berkata...

Ha ha ha ha..

Kalau nak lulus tanah kena masuk Exco Meeting...kalau Exco tak setuju maka tanah tak dapat geran..itulah yang berlaku 50 tahun dulu sampai bertindih-tindih..sapa silap..Exco Barisan National..

Nak geran tanah ..boleh tapi kena baik dengan Exco dulu ..itu sebab drebar Exco senang dapat tanah kerana baik dengan Exco..ha ha ha ha ha...

Tapi sebelum tu kena baik dengan Pejabat tanah supaya Permohonan boleh di bawa ke EXCO Meeting..dan berlakulah Penyelewengan Kuasa bermula dari Pengangkat fail hingalah ke ADO, DO dan akhirnya ke Exco dan last sekali Menteri Besar ..ha ha ha ha ha ha..Full Stop..

Tanpa Nama berkata...

Melayu yang suka rembat tanah Melayu ni akan jadi tanah jugak bila dah KO nanti!

Tak jadi emas pun bila dah KO tu!

cassa berkata...

Macam ni punye manusia pun ade ek. Kesian org melayu..terus me-layu sampai ke sudah. Kat tempat aku pun same, bapak aku cakap, kalau nak buat warung bg orang2 tua lepak kene mintak sain ketua cawangan UMNO dulu. Pastu kene pendahuluan RM 5000 untuk proses borang nak itu nak ini huha sane huha sini. Ini orang nak bukak warong je, bukan nak bukak Starbucks. Pun kene 5k beb. Pastu org tua ni x jadi la nak bukak warong. Last-last bukak juga, tapi depan rumah je. Itu pun kat kaki lima depan rumah dia. Aku salute abes! Aku salu lepak situ pasal suke dgr org2 tua ni melawak. Tp bile azan sume g mesjid. Respect giler warga emas ni. Ketua Cawangan gile babi nak untung atas angin. Memang nak perdajal org melayu je. Celaka 44 hari! Cillliitt la UMNO!